خرید مکبوک یا لپتاپ ویندوزی؛ کدام برای طراحی گرافیک بهتر است؟
برای انجام کارهای گرافیکی باید نسبت به خرید مکبوک اقدام کنیم یا بهتر خواهد بود که یک لپتاپ ویندوزی با کیفیت را تهیه کنیم؟ در این مقاله قصد داریم مفصل به این سوال پر تکرار پاسخ دهیم.
سخت افزار و عملکرد
خرید لپتاپ ویندوزی تا ۵۰ میلیون تومان
خرید مک تا ۵۰ میلیون تومان
خرید لپتاپ میان رده (از ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان)
خرید مکبوک (از ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان)
ارتقای سخت افزاری
سازگاری نرم افزاری
تجربهی کاربری
انتخاب درست برای ماجراجویی جدید
بحث بر سر این موضوع که آیا خرید مکبوک برای انجام کارهای گرافیکی بهتر است یا یک لپتاپ ویندوزی، برای سالهای بسیار زیادی بین محافل بر سر این مسئله جنجال برپا بود. بسیاری از طراحان تنها از سیستمهای مک به منظور انجام فعالیتهای خود بهرهبرداری میکنند و از سوی دیگر، کاربران بسیار زیادی به دلیل شخصیسازی و قابلیت ارتقا از کامپیوترهای خانگی صرفا برای طراحیهای خود استفاده میکنند. روی هم رفته، در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که آیا برای کارهای گرافیکی باید نسبت به خرید مکبوک از خود تمایل نشان دهیم یا همچنان لپتاپهای ویندوزی برای انجام فعالیتهای گرافیکی عملکرد بهتری خواهند داشت.
سخت افزار و عملکرد
طبیعتا اولین فاکتور که باید آن را هنگام خرید مکبوک در نظر بگیریم، راندمان سخت افزاری و دامنهی قیمت محصول است. شما میتوانید لپتاپ و مکبوک را در هر دامنهی قیمت با یکدیگر بررسی کنید.
خرید لپتاپ ویندوزی تا ۵۰ میلیون تومان
بسیاری از کاربران کامپیوترهای خانگی، حق انتخابهای متنوعی با دامنهی قیمت زیر ۵۰ میلیون تومان دارند. در این طیف میتوان لپتاپهایی را با قطعاتی مثل رایزن 6800H، اینتل Core i5، ۱۶ گیگابایت رم، حافظه داخلی SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت و همچنین کارت گرافیک اختصاصی انویدیا GeForce RTX 3050 یا کارت گرافیک AMD RX 6600 تهیه کرد.
صفحات نمایش معمولا بین لپتاپها از تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند اما شما میتوانید با این میزان بودجه، یک صفحه نمایش IPS را با گامای رنگ sRGB خریداری کنید. این مدل صفحات نمایش کیفیت بسیار خوبی داشته اما اصلا و ابدا در حد مقایسه با صفحه نمایش Liquid Retina مک نیستند. از طرفی دیگر، صفحه نمایشهای IPS معمولا از عارضهای به اسم Black Crush رنج میبرند که رنگهای سیاه به طور دقیق به تصویر کشیده نمیشوند.
جدا از بحث صفحه نمایش، پردازنده Ryzen 7 مدل 6800H با قدرت بسیار خوب خود میتواند انتظاراتتان را برآورده کند. این پردازنده قادر است تمامی برنامههای طراحی گرافیکی را به راحتی اجرا کند. پردازنده Ryzen 7 مدل 6800H یک پردازندهی هشت هستهای است که به آسانی از پس وظایف روزمره و پردازشهای سبک بر میآید. شما نباید انتظار دوام و ماندگاری بسیار بالایی از باتری را روی لپتاپهای ویندوزی در این دامنهی قیمت داشته باشید. شما در نهایت می توانید سه الی چهار ساعت ویرایش و طراحی گرافیکی را انتظار داشته باشید.
خرید مک تا ۵۰ میلیون تومان
با یک بودجهی ۵۰ میلیون تومان (معادل تقریبا ۱۰۰۰ دلار)، خرید مکبوک ایر M1 مربوط به سال ۲۰۲۰ میلادی یک انتخاب ایدهآل به نظر میرسد. این محصول به پردازندهی اپل M1 مجهز شده که هفت هسته داشته و همچنین به یک پردازندهی گرافیکی هشت هستهای تجهیز شده است. از طرفی دیگر، ۱۶ گیگابایت حافظهی رم و فضای ذخیرهسازی تا ۲ ترابایت نیز در این مدل محصول دیده میشود.
مک بوکها معمولا به صفحه نمایش رتینا با گامای رنگ P3 مشهور هستند. مکبوک ایر M1 سال ۲۰۲۰ میلادی دارای این مدل صفحه با رزولوشن ۲۵۶۰×۱۶۰۰ است. شما هنگام کار با این نوع صفحه نمایش با دقت رنگ فوق العاده بالایی روبهرو خواهید بود. اگر چه، نرخ تازهسازی تصویر صرفا ۶۰ هرتز است که در مقایسه با لپتاپهای ویندوزی که حتی از نرخ فریم ۱۲۰ هرتز بهره میبرند، یک رقم مایوس کننده به نظر میرسد.
پردازنده M1 در داخل مکبوکها عملکردی بدون سر و صدا در انجام اکثر فعالیتهای روزمره از خود نشان میدهد. با این حال، پردازندهی انحصاری اپل در برابر یک پردازنده مثل Ryzen 7 6800H عملکرد ضعیفتری داشته و برای مثال در خروجی گرفتن ویدیو نمیتوان انتظار زیادی از پردازنده M1 برای سریع تحویل دادن پروژه داشت. از آنجایی که M1 به منظور بهرهوری بهتر مکبوکها روی کار آمد، عمر باتری در این مدل مک بوکها بسیار بالاست و میتوان تا ۱۲ ساعت شارژدهی باتری را از مکبوکهای مجهز به M1 انتظار داشت. به همین دلیل، برای طراحان گرافیکی که مدام در رفت و آمد هستند و کارهای چندان سنگینی را قرار نیست با کامپیوتر انجام دهند، میتوان خرید مک را توصیه کرد.
خرید لپتاپ از ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان
با یک لپتاپ موجود در دامنهی میانرده، شما میتوانید پردازنده اینتل Core i7 یا پردازنده Ryzen 7 بالا رده را تهیه کنید که به مراتب قدرتمندتر از Ryzen 7 6800H تلقی میشوند. همین تفاوت قطعه موجب میشود تا انجام کارهای طراحی و فعالیتهایی مثل رندر و خروجی گرفتن کم دردسرتر و سریعتر باشد. در این مدل لپتاپها حداقل ۳۲ گیگابایت رم و یک حافظه داخلی SSD تا یک ترابایت تعبیه میشود تا سیستم کامپیوتر سریعتر فعالیت کند.
شما میتوانید همچنین یک کارت RX 7800 XT را هم انتظار داشته باشید. این کارت گرافیک قدرت عملکردی را بهینهتر خواهد کرد. در واقع شما قادر خواهید بود تصاویر با کیفیت 4K را سریعتر ویرایش کنید. برای سخت افزار مربوط به صفحه نمایش، یک صفحه نمایش فول اچدی با نرخ فریم ۱۴۴ هرتز یا حتی صفحه نمایشهای QHD با نرخ فریم ۱۶۵ هرتز میتوانند تصاویر شفافتری را انتقال دهند. در حقیقت هر اندازه نرخ تازهسایز تصویر بیشتر باشد، لگ و کندیهای مربوط به انجام کارهای طراحی هم کمتر خواهد بود.
لپتاپ Dell XPS 15 یک محصول بسیار جذاب در این زمینه است که از صفحه نمایش OLED از جنس IPS با رزولوشن ۲۵۶۰×۱۶۰۰ و نرخ فریم ۱۶۵ هرتز بهره میبرد.
خرید مکبوک از ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان
در این بخش شما میتوانید نسبت به خرید مکبوک پرو ۱۴ اینچ محصول سال ۲۰۲۳ اقدام کنید که به پردازنده M2 Pro مجهز شده است. این مدل پردازنده نسبت به پردازنده M1 مقداری بزرگتر و بهتر است. در هر صورت، شما قرار است با یک مکبوک فوق العاده قدرتمند مواجه شوید. پردازنده M2 Pro Chip موجود در این مکبوک عملکرد به نسبت بهتری را در مقایسه با پردازنده M1 Max از خود نشان میدهد. مکبوک پرو همچنین یک صفحه نمایش XDR با کیفیت لیوکئید رتینا دارد که از قابلیت ProMotion بهره میبرد. پشتیبانی از این قابلیت موجب میشود تا کاربر تجربهی بهتری پیدا کرده و از طرفی شارژدهی باتری تا ۱۷ ساعت خواهد بود.
برای آیمک تا ۱۳۰۰ دلار شما با محصولی مجهز به پردازنده M1 روبهرو خواهید شد که به نوعی نا امیدکننده است. پردازنده M1 همچنان یک چیپست قدرتمند است اما نه به اندازه پردازنده M2 Pro و همچنین پردازندهی Ryzen 7 7800X که در انجام کارهای ویرایش سنگین به راحتی از سد M1 رد میشوند. چیزی که باعث میشود آیمک M1 ارزش خرید داشته باشد، صفحه نمایش رتینا ۲۴ اینچی ۴.5K است که از True Tone و گامای رنگ P3 پشتیبانی میکند. این دسته از عوامل باعث میشوند تا تصاویر شفافتر و دقیقتری را شاهد باشیم. در زمانی که این مطلب نوشته میشود، خبری از آیمک M2 نیست اما شایعات بسیار محکمی وجود دارد مبنی بر این موضوع که شرکت اپل قرار است آیمک M2 یا یک برند جدید آیمک را با پردازنده M3 در انتهای سال ۲۰۲۳ روانهی بازار کند.
ارتقای سخت افزاری
همانطور که مشخص است، لپتاپهای ویندوزی را میتوان خیلی راحت شخصیسازی کرد و قطعات مختلف درون آن را ارتقا بخشید. تنوع بسیار بالا در این زمینه باعث شده تا یک لپتاپ ویندوزی همیشه مطابق با نیازهای کاربران بر اساس بودجهشان عملکرد قابل قبولی داشته باشد. لپتاپهای ویندوزی آسانتر از مکبوکها قابل ارتقا و شخصیسازی هستند؛ چرا که اجزای سخت افزاری استاندارد لپتاپها به طور گستردهای در سطح بین المللی موجود است. در عوض، اجزای مکبوکها تنها توسط شرکت اپل ساخته میشود؛ به همین دلیل، نمیتوان به این راحتی اجزای داخلی مکبوکها را ارتقا بخشید.
برای مثال، یک طراح میتواند یک لپتاپ یا حتی یک سیستم کامپیوتر خانگی را به آسانی برای خود اسمبل کند. در واقع همین حق انتخابهای بسیار زیاد است که بسیاری از کاربرها به دلیل محدودیتهای مکبوک نسبت به خرید محصولات اپل از خود علاقهای نشان نمیدهند.
سازگاری نرم افزاری
در گذشته بسیاری از نرم افزارهایی مثل ادوبی، فیگما و اسکچ به طور انحصاری برای سیستم عامل مک منتشر شدهاند. اگر چه، خوشبختانه فاصلهی میان «سازگاری نرم افزاری» بین دو سیستم عامل ویندوز و مک بسته شده و در حال حاضر، بسیاری از ابزارهای طراحی برای هر دو نوع سیستم عامل منتشر میشوند. بنابراین، شما نباید از این بابت چندان نگران باشید که آیا نرم افزارهای طراحی گرافیکی توسط سیستم عاملهای مک یا ویندوز پشتیبانی میشوند یا خیر. توسعهدهندگان از همان ابتدا به فکر انتشار نرم افزارها روی هر دو پلتفرم هستند.
پشتیبانی یکی دیگر از مولفههای پر اهمیت در انتخاب مک یا لپتاپ ویندوزی به شمار میرود. اپل از گذشته تا به امروز برای مکبوکهای قدیمی خود هم حتی قابلیت پشتیبانی را لحاظ کرده و همچنین بستههای بهروز رسانی جدید حتی برای محصولات گذشته هم منتشر میشوند. Rosetta 2 به خصوص تضمین میکند که نرم افزار طراحی گرافیکی شما با لیستی از مکبوکهای قدیمیتر سازگار باشد و به نوعی شکاف بین مکهای سیلیکونی اینتل و اپل را پر میکند. هر چند، باید انتظار افت عملکرد در حد بسیار کمی را انتظار داشت. بنابراین، خیلی مهم است که این موضوع را بررسی کنیم آیا نسخههای سیلیکون اپل برای این برنامه به منظور بهترین عملکرد و سازگاری موجود است یا خیر.
لپتاپهای ویندوز معمولا چرخههای پشتیبانی گستردهتر و بلندمدتتری را از لحاظ نرم افزاری دارند. بازار متنوع لپتاپهای ویندوزی و آسانی در ارتقای سیستم همچنین به این معناست که شما میتوانید با ارتقای سخت افزار لپتاپ خود، حداقل سیستم مورد نیاز را برای نرم افزارهای قدرتمند آینده فراهم کنید.
تجربهی کاربری
در بحث سازگاری دستگاه، لپتاپهای ویندوزی نسبت به مکبوکها امتیاز بیشتری دارند. لپتاپها میتوانند به همراه دستگاههای متنوع دیگر نظیر گوشیهای هوشمند اندروید و تبلت مورد استفاده قرار گیرند. مکبوکها از سمت دیگر تنها با دستگاههای شرکت اپل سازگار هستند. شرکت اپل هم اغلب از فناوریهای اختصاصی استفاده میکند تا اکو سیستم خود را به هر نحوی که شده تقویت کند.
با تمام این تفاسیر، تجربهی کاربری مکبوک یک مدل تجربهی یکپارچه محسوب میشود و گردش کاری یکپارچه با محصولات اپل به شدت برای اکثر افراد لذتبخش خواهد بود. از طرفی دیگر، با محبوبیت روز افزون قابلیت ذخیرهسازی اطلاعات ابری و همکاری در اکثر برنامهها نظیر ادوبی کلاد، کاربر میتواند روند کار را در چند سیستم کامپیوتر به راحتی ادامه دهد. علاوه بر این موضوع، به اشتراکگذاری فایل در چند پلتفرم توسط محصولات اپل خیلی راحت انجام میپذیرد. به همین دلیل طراحان میتوانند خیلی راحت در هر فضا و مکانی به طراحی گرافیکی کارهای خود مشغول شوند.
انتخاب درست برای ماجراجویی جدید
با ارائه این دسته از اطلاعات، احتمالا شما راحتتر میتوانید در حال حاضر یک محصول را برای طراحی گرافیکی انتخاب کنید. با این حال به طور خلاصه و جمعبندی باید به این مسئله اشاره کنیم که اگر شما یک کامپیوتر را ترجیح میدهید که آزادی عمل شما را سلب نکرده و بتوان خیلی راحت اجزای آن را ارتقا بخشید، پس بهتر است نسبت به خرید لپتاپ ویندوزی اقدام کنید. در غیر این صورت، اگر جنبهی امنیتی و حفظ حریم خصوصی برای شما اهمیت داشته و از طرفی دیگر دلتان میخواهد سیستم کامپیوتر را با سایر ابزارهای شرکت اپل متصل کنید، پس بهترین انتخاب برای شما مکبوک خواهد بود.