۱۰ حقیقت جالب درباره‌ی انیمیشن لوکا که نمی دانستید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه

لوکا مثل همه‌ی نوجوان‌های دنیا ماجراجو و خیال‌پرداز است و دنیای رنگارنگ ذهنی‌اش بسیار زیباتر از چیزی است که در واقعیت اتفاق می‌افتد. بین لوکا و هم سن و سال‌هایش فقط یک تفاوت جزئی وجود دارد؛ او یک هیولای دریایی از دل ریورای ایتالیا است!

لوکا یکی از تازه‌ترین آثار پیکسار است که چند وقتی است که منتشر شده و در همین مدت کم لقب یکی از محبوب‌ترین انیمیشن‌های سال ۲۰۲۱ را از آن خود کرده است. این انیمیشن روایتگر ماجرای دوستی عجیب و دور از ذهن دو هیولای دریایی نوجوان و یک دختر بچه از نژاد انسان است؛ رفاقتی که به اندازه‌ی مبهم بودنش، هیجان‌انگیز، جدید و البته خطرناک است.

اما انیمیشن لوکا هم مثل بسیاری از آثار پیکسار پر از ناگفته‌های شنیدنی است که لذت تماشای فیلم را چند برابر می‌کند. در این مطلب با ۱۰ حقیقت جالب و بانمک که احتمالا درباره‌ی لوکا و رفقایش نمی‌دانستید، آشنا می‌شویم.

۱- شخصیت لوکا توسط جیکوب ترمبلی صداگذاری شده است

جیکوب ترمبلی

جیکوب ترمبلی یکی از سخت‌کوش‌ترین بازیگران نوجوان چند سال اخیر است که در کارنامه‌ی هنری جمع‌وجورش می‌توان طیف وسیعی از نقش‌ها را دید از بازی منحصربه‌فردش در «اتاق» (Room) و «پسران خوب» (Good Boys) گرفته تا اجرای تاثیرگذارش در «اعجوبه» (Wonder).

این نخستین تجربه‌ی صداپیشگی ترمبلی نیست و پیش‌تر در «اسمورف‌ها ۲» (The Smurfs 2) هم حضور داشت. با این حال لوکا توانست ابعاد دیگری از توانایی های او را به مخاطبان جدی‌تر انیمیشن ها نشان دهد. انریکو کازاروزا کارگردان فیلم درباره این نوجوان با استعداد می‌گوید:

«در مورد جیکوب نوعی جدیت وجود دارد. او استاد بازی در نقش‌های مودب و مضطرب است؛ کسی که هم می‌خواهد کیف کند و هم ترسو است. او یک بازیگر شگفت‌انگیز است».

۲- خانواده‌ی لوکا توسط مطرح‌ترین کمدین‌های دنیا صداگذاری شدند

خانواده‌ی لوکا

لوکا عضوی از خانواده‌ی پاگورو است که اتفاقا هر کدام خلقیات منحصربه‌فرد و بعضا مضحکی دارند که آن‌ها را به خانواده‌ای تماشایی و دوست‌داشتنی تبدیل کرده است. جالب است بدانید صداپیشگی اعضای این خانواده بر عهده‌ی بعضی از مطرح‌ترین کمدین‌های دنیا است که تاثیر زیادی در القای حس صمیمیت و بامزگی به مخاطب دارند.

صداپیشگی شخصیت مادر لوکا دنیلا بر عهده‌ی مایا رودولف ستاره‌ی فیلم «ساقدوش‌ها» (Bridesmaids) و صداپیشگی پدر لوکا لورنزو هم بر عهده‌ی کمدین معروف جیم گافیگان بوده. همچنین ساشا بارون کوهن خلاق و بانمک هم ایفاگر نقش عموی لوکا است. کاترین اپل تدوینگر انیمیشن به بداهه‌پردازی‌های کوهن اشاره می‌کند و می‌گوید این بداهه‌ها سکانس را تغییر می‌دادند. ظاهرا او علاقه داشت رویکردهای مختلف را امتحان کند تا ببیند کدام یک بهتر جواب می‌دهند اما انتخاب این که کدام مسیر درست است اغلب برای گروه بسیار دشوار بود.

۳- جزئیات شگفت‌انگیز در طراحی شخصیت لوکا

جزئیات شگفت‌انگیز در طراحی شخصیت لوکا

پیکسار به خاطر توجه به جزئیات و طراحی‌های خلاقانه‌ی شخصیت‌هایش بسیار معروف است. به طوری که این شخصیت‌ها گاهی به اندازه‌ای باورپذیر هستند که فراموش می‌کنیم در حال تماشای یک انیمیشن هستیم؛ لوکا هم از این قاعده مستثنا نیست.

اگر با دقت به طراحی هیولاهای دریایی نگاه کنید، از این حجم از توجه به جزئیات شگفت‌زده خواهید شد؛ برای مثال روی بدن لوکا دقیقا ۳۴۳۶ فلس وجود دارد (البته اینکه آیا تا به حال مخاطبی پیدا شده که آن‌ها را بشمارد یا نه، فعلا در هاله‌ای از ابهام است!)

۴- ماجرای آروغ زدن لوکا!

لوکا

در یکی از سکانس‌های فیلم، لوکا پس از این که بشقاب پاستا را تا انتها می‌بلعد، آروغ می‌زند. جالب است بدانید که جیکوب ترمبلی صداپیشه‌ی نوجوان لوکا از این اتفاق بسیار به وجد آمده و معتقد بود این افکت صوتی خیلی خیلی جذاب از کار درآمده و آروغ زدن به دستور کارگردان یک مهارت ویژه‌ی بازیگری است!

۵- کارهای روزمره‌ی زیر دریا

گله‌ی بز ماهی‌

یکی از کارهای روزمره‌ی لوکا چوپانی گله‌ی بز ماهی‌ بود؛ به طوری که مثل یک چوپان واقعی با چوب‌دستی‌اش بز ماهی‌ها را برای چرا به سمت گیاهان دریایی که شباهت زیادی به علف داشتند، هدایت می‌کرد و ظاهرا این کار شغل خانوادگی‌شان به حساب می‌آمد!

جالب است بدانید بز ماهی واقعا گونه‌ای از آبزیان است که در برخی از سواحل ایتالیا یافت می‌شوند و از نظر ظاهری هم کم و بیش شباهت زیادی به گله‌ی لوکا دارند با این تفاوت که در واقعیت احتمالا چوپانی نیست که آن‌ها را به چرا ببرد!

۶- ارجاعات پیکسار به آثار خودش

ارجاعات پیکسار به آثار خودش

طرفداران پیکسار عادت دارند که در هر کدام از انیمیشن‌های پیکسار، ارجاعاتی به آثار قبلی ببینند و معتقدند این ارجاعات به جهان سینمایی پیکسار اعتبار می‌بخشند. لوکا هم از این قاعده مستثنا نیست و اگر با دقت بیش‌تری به تماشای آن بنشینید می‌توانید المان‌هایی از سایر آثار این استودیو را کشف کنید.

برای مثال توپ نمادین قرمز، زرد و آبی پیکسار را می‌توانید در روز مسابقه‌ی جام پورتوروسو روی یکی از پشت‌بام‌ها ببینید یا کامیون سیاره‌ی پیتزای «داستان اسباب‌بازی» (Toy Story) در یکی از خیابان‌های پورتوروسو پارک شده است.

۷- ارجاع به سینمای کلاسیک

ارجاع به سینمای کلاسیک

پیکسار در انیمیشن لوکا فقط به آثار پیشین خودش رجوع نکرده و می‌توان پوسترهایی از فیلم‌های کلاسیک محبوب را هم در آن دید. برای مثال وقتی پدر و مادر لوکا برای پیدا کردن پسرشان از کنار سینمای پورتوروسو عبور می‌کنند، می‌توانید پوستر یکی از آثار کلاسیک دیزنی یعنی «۲۰۰۰۰ فرسنگ زیر دریا» (۲۰,۰۰۰ Leagues Under the Sea) را ببینید.

همچنین انریکو کازاروزا برای ساخت لوکا از آثار کلاسیک ایتالیایی دهه ۵۰ میلادی هم الهام گرفته است که برای ادای احترام به این دوران طلایی از پوستر فیلم‌های «جاده» (La Strada) و «تعطیلات رمی» (Roman Holiday) هم استفاده شده است.

۸- استفاده از افراد بومی در سکانس‌های مختلف

استفاده از افراد بومی در سکانس‌های مختلف

معمولا توجه اصلی فیلم‌هایی که با بودجه‌های کلان ساخته می‌شوند به گروه خاصی از عوامل است که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به ستارگان فیلم اشاره کرد و همین توجه بیش از اندازه هم گاهی باعث غافل شدن از جزئیاتی می‌شود که تضمین‌کننده‌ی کیفیت اثر هستند.

اما خوشبختانه این اتفاق در مورد لوکا به وقوع نپیوست. انریکو کازاروزا از بومیان ایتالیا برای صداپیشگی اهالی شهر استفاده کرد که بدون شک از عوامل باورپذیری و دل‌انگیز بودن این انیمیشن هستند.

۹- دومین تجربه‌ی کارگردانی انریکو کازاروزا

انیمیشن لوکا

لوکا اولین تجربه‌ی کارگردانی یک فیلم سینمایی بلند برای کازاروزا است. البته او سال ۲۰۱۱ انیمیشن کوتاه «ماه» (La Luna) را برای پیکسار نویسندگی و کارگردانی کرد که اتفاقا اثر بسیار خوبی هم از آب درآمد ولی از آنجایی که با اکران «دلیر» (Brave) هم‌زمان شد، نتوانست آن طور که باید و شاید دیده شود. با این وجود بعدها نامزد اسکار بهترین انیمیشن کوتاه شد.

۱۰- برنامه‌ریزی برای اکران در سالن‌های سینما

انیمیشن لوکا از آثار پیکسار

لوکا قرار بود در تاریخ ۱۸ ژوئن ۲۰۲۱ در سینماهای ایالات‌متحده‌ی آمریکا اکران شود. با این وجود به دلیل همه‌گیری کرونا و ایمن نبودن سالن‌های سینما، تصمیم بر آن شد که در همان تاریخ از دیزنی پلاس منتشر شود.

البته این فیلم در کشورهایی که به دیزنی پلاس دسترسی نداشتند، از طریق سینماها اکران شد.

منبع: newsweek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴ دیدگاه
  1. محمد باقر

    من که این انیمیشن رو خیلی دوست داشتم. رنگها زنده و داستان جذاب بود. هنوز نمی دونم گویندگان خارجی یا کارگردان چرا باید برای ما اهمیت داشته باشند.!!!!

  2. ابوالفضل احمدی

    باحال بود☺️ انیمیشنه

  3. Ocean

    انیمیشن ماه رو حتما ببینید خیلی قشنگه بنظرم😁

  4. ریحانه طیبی

    واقعا جالب بود

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X