همه‌چیز درباره‌ی جراحی لیفت سانترال لب؛ این عمل چه مزایا و معایبی دارد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
جراحی لیفت سانترال لب

احتمالا در مورد تزریق لب، فیلر یا ایمپلنت لب چیزهایی شنیده‌اید. این روش‌ها ظاهری شبیه به لب‌های باد کرده ایجاد می‌کنند و به‌دلیل غیرطبیعی بودن، انتخاب بسیاری افراد نیستند. جراحی لیفت سانترال لب جایگزین این روش‌ها است که ظاهری طبیعی و دائمی در لب‌های شما ایجاد می‌کند. در واقع عمل‌های لیف لب از هر نوعی که باشند، برخلاف فیلرها دائمی هستند.

درادامه در مورد عمل لیفت لب، روش انجام و انواع آن بخوانید. همچنین اطلاعاتی در مورد روند بهبودی و اینکه آیا گزینه‌ی مناسبی برای انجام این عمل هستید یا نه خواهید خواند.

عمل لیفت لب چیست؟

عمل لیفت لب چیست

لیفت لب یک روش جراحی در مطب است که فضای بین بینی و بالای لب را کوتاه می‌کند. این فضا به «فیلتروم» معروف است.

این روش مقدار بافت صورتی‌رنگی را که قابل مشاهده است افزایش می‌دهد که باعث می‌شود لب‌ها پرتر و برجسته‌تر به نظر برسند. همچنین میزان نمایان شدن دندان‌های وسطی فک بالا را هنگام استراحت لب‌ها افزایش می‌دهد.

جراحی لیفت سانترال لب یکی از انواع عمل‌های لیفت لب است. این عمل یک گزینه‌ی خوب برای افرادی است که می‌خواهند به جای حجم دادن، ارتفاع لب‌های خود را بیشتر کنند.

انواع عمل جراحی لیفت لب

انواع جراحی لیفت لب

انواع مختلفی از عمل جراحی لیفت لب وجود دارد و جراحی سانترال لب یکی از آن‌ها است. دانستن انواع و تکنیک‌های آن بسیار مهم است تا بتوانید با جراح خود در مورد اینکه کدام یک برای شما مناسب است، آگاهانه مشورت کنید.

لیفت مستقیم لب (Direct lip lift)

لیفت مستقیم لب، که گاهی به آن لیفت لب gullwing نیز گفته می‌شود، حاشیه‌ی لب مشخص‌تری ایجاد می‌کند.

نوار نازکی از پوست درست بالای لب بالایی برداشته می‌شود و پوست به سمت بالا کشیده می‌شود و این کار باعث می‌شود که قسمت صورتی‌رنگ لب‌ها واضح‌تر دیده شود.

این روش معمولاً یک اسکار یا جای زخم در ناحیه‌ی لب بالایی ایجاد می‌کند.

لیفت لب شاخ گاوی (Subnasal bullhorn)

لیفت لب شاخ گاوی یکی از رایج‌ترین روش‌های لیفت لب است.

در این روش، جراح برشی ایجاد می‌کند که معمولاً در امتداد پایه‌ی بینی پنهان می‌شود؛ جایی که کمتر قابل مشاهده است. این برش اغلب به شکل شاخ گاو ایجاد می‌شود و مرکز، سمت راست و چپ لب، همه به سمت بینی کشیده می‌شوند.

لیفت مرکزی لب (Central lip lift)

لیفت مرکزی لب یا جراحی سانترال لب شبیه به لیفت شاخ گاوی زیر بینی است. در سانترال لب لیفت لب بالا فضای بین بینی و لب‌ها را با یک برش در قسمت پایین بینی کوتاه می‌کند.

لیفت گوشه‌ی لب (Corner lip lift)

لیفت گوشه‌ی لب گاهی‌اوقات «لیفت خنده» نامیده می‌شود زیرا به صورت ظاهری چهره‌ای خندان‌تر برای شما به ارمغان می‌آورد.

این کار با ایجاد دو برش کوچک در هر دو گوشه‌ی دهان و برداشتن مقدار کمی از پوست انجام می‌شود. برخی از افراد این عمل را همراه با لیفت‌های دیگر لب انجام می‌دهند تا لب‌های پرتر داشته باشند.

این گزینه برای افرادی است که احساس می‌کنند لب‌هایشان پایین است و از گوشه‌ها افتادگی دارد.

لیفت لب ایتالیایی

لیفت لب ایتالیایی به دو برش در زیر هر سوراخ بینی نیاز دارد و به غیر از این جزئیات، بسیار شبیه به لیفت شاخ گاوی است. این روش معمولاً باعث ایجاد اسکار قابل توجه نمی‌شود.

جراحی سانترال چیست؟

همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم، جراحی سانترال لب یکی از انواع جراحی‌ها برای بالا کشیدن لب یا همان لیفت لب است.

چه کسانی گزینه‌ی مناسبی برای لیفت لب هستند؟

لیفت لب می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای افراد مسن باشد که می‌خواهند فضای بین لب و بینی را کاهش دهند. با افزایش سن، این فضا معمولاً افزایش می‌یابد و می‌تواند لب‌ها را نازک‌تر نشان دهد.

افراد جوان‌تر که ظاهری را که می‌خواهند، از فیلرها به دست نیاورده‌اند، یا اگر متوجه شوند که فیلرها لب‌هایشان را به‌طور غیرطبیعی حجیم یا اردک‌مانند می‌کند، ممکن است لیفت لب را ترجیح دهند.

جراحی لیفت سانترال لب یک راه‌حل دائمی است، بنابراین می‌تواند برای افرادی که از نگهداری و ترمیم فیلر خسته شده‌اند مفید باشد.

اگر شرایط زیر را داشته باشید، گزینه‌ی مناسبی برای انجام این عمل نیستید:

  • فضای زیادی بین پایه‌ی بینی و بالای لب خود ندارید (معمولاً حدود ۱/۵ سانتی‌متر)
  • سیگاری هستید و نمی‌خواهید یا نمی‌توانید آن را برای دوره‌ی بهبودی پس از جراحی (حدود ۲ تا ۴ هفته) ترک کنید.

اگر دیابت یا هر بیماری دیگری دارید که بر توانایی لخته شدن خون شما تأثیر می‌گذارد، یا اگر تبخال دهان دارید، بهتر است که با جراح خود صحبت کنید.

شیوه‌ی انجام عمل چگونه است؟

برای موفقیت عمل، قبل و بعد از عمل جراحی باید اقداماتی را انجام دهید.

قبل از جراحی

  • ۶ ساعت قبل از جراحی چیزی نخورید و ننوشید.
  • ممکن است پزشک از شما بخواهد که سیگار را در هفته‌های قبل و بعد از عمل ترک کنید؛ زیرا سیگار کشیدن می‌تواند بر بیهوشی تأثیر بگذارد.
  • ۴۸ ساعت قبل، از مصرف الکل که می‌تواند در بیهوشی اختلال ایجاد کند، خودداری کنید.
  • تا ۲ هفته قبل، از مصرف آسپرین و داروهای رقیق‌کننده‌ی خون خودداری کنید.

عمل لیفت لب در مطب جراح انجام می‌شود و احتمالاً به‌جای بیهوشی عمومی به بیمار بی‌حسی موضعی داده می‌شود زیرا درد خیلی شدید نیست.

یک تکه‌ی کوچک از پوست از جایی بین بینی و دهان برداشته می‌شود؛ محل دقیق به نوع لیفت لب شما بستگی دارد. بخیه‌ها تا یک هفته بعد باقی می‌مانند.

بعد از جراحی

  • برای ۲۴ ساعت استراحت پس از عمل برنامه‌ریزی کنید.
  • در هفته‌های بعد، از ورزش شدید و سیگار کشیدن خودداری کنید.
  • از خوابیدن روی صورت یا باز کردن بیش‌از‌حد دهان خودداری کنید.
  • از یک مسواک کوچک استفاده کنید و با دقت مسواک بزنید.
  • لب‌های خود را مرطوب نگه دارید.
  • برش‌ها را با توجه به توصیه‌های پزشک تمیز کنید.

عوارض احتمالی

عوارض جراحی لیفت سانترال لب

مانند تمام جراحی‌ها، لیفت لب دارای برخی عوارض احتمالی است، به همین دلیل است که همیشه مراجعه به جراح پلاستیک که دارای مجوزهای لازم و تجربه‌ی کافی باشد، ضروری است.

عوارض این جراحی عبارتند از:

  • جای زخم
  • بهبود ضعیف زخم یا اسکار
  • از دست دادن خون در حین یا بعد از جراحی
  • آسیب عصبی
  • واکنش‌های آلرژیک به بیهوشی

جمع‌بندی

عمل لیفت سانترال لب

لیفت لب یک جراحی زیبایی انتخابی است که می‌تواند لب بالا را بزرگ‌تر و برجسته‌تر نشان دهد. بر خلاف کاشت لب یا تزریق انواع فیلر، لیفت لب یک راه‌حل دائمی است. جراحی لیفت سانترال لب یکی از انواع عمل لیفت لب است.

افرادی که به دنبال افزایش حجم لب به‌صورت کاملا طبیعی هستند، یا افراد مسن‌تری که می‌خواهند نازک شدن لب‌ها را که با افزایش سن اتفاق می‌افتد کاهش دهند، گزینه‌های خوبی برای لیفت لب هستند.

کسانی که تا حدود ۴ هفته پس از جراحی نمی توانند سیگار را ترک کنند یا کسانی که فضای کمتری بین بینی و دهان دارند، کاندیدای خوبی برای این عمل نخواهند بود.

یافتن جراح پلاستیک معتبر برای انجام جراحی لیفت سانترال لب و پیروی از دستورات جراح قبل و بعد از جراحی ضروری است. لیفت سانترال لب با جراحی یکی از چند نوع جراحی لیف لب است و نوع آن را باید با مشورت پزشک مشخص کنید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: Healthline



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X