طول عمر افراد آلزایمری چقدر است؟
احتمالا در زندگی با افرادی که آلزایمر دارند مواجه شدهاید. با پیشرفت بیماری ممکن است این افراد به مراقبتهای بیشتری نیاز داشته باشند. افرادی که به آلزایمر مبتلا هستند ممکن است در مواردی مانند غذا خوردن، لباس پوشیدن یا حمام کردن به کمک نیاز داشته باشند. آلزایمر معمولا باعث کاهش امید به زندگی در افراد و در نتیجه کاهش طول عمر آنها میشود. در این مقاله از مجموعه مقالات دیجیکالا مگ به عوامل تأثیرگذار بر طول عمر بیماران الزایمری اشاره کردهایم. همراه ما باشید.
طول عمر بیماران آلزایمری چقدر است؟
عوامل تأثیرگذار بر طول عمر بیماران آلزایمری
راههای افزایش طول عمر بیماران آلزایمری
طول عمر بیماران آلزایمری چقدر است؟
امید به زندگی در افراد مبتلا به آلزایمر معمولا کمتر است. به همین دلیل از نظر متخصصان آلزایمر یکی از بیماریهای محدودکننده زندگی است. طول عمر بیماران آلزایمری در هر فرد متفاوت است. آلزایمر ارتباط مستقیمی با بیماریهای مختلف از جمله دیابت و بیماریهای قلبی-عروقی دارد. با شدید شدن بیماری ایمنی بدن افراد مبتلا به آن کمتر میشود، این افراد احتمالا زمان زیادی را در رختخواب سپری میکنند و دستگاه گوارش آنها با مشکل مواجه میشود.
درصورتیکه بیماری در ۸۰ الی ۹۰ سالگی تشخیص داده شود معمولا افراد ۸ الی ۱۰ سال پس از تشخیص بیماری عمر میکنند. تغییر سبک زندگی و زمان تشخیص آلزایمر میتواند باعث افزایش طول عمر افراد مبتلا به این بیماری شود.
برای مطالعه بیشتر: پیشبینی آلزایمر با هوش مصنوعی
عوامل تأثیرگذار بر طول عمر بیماران آلزایمری
با توجه به شرایط و سبک زندگی خاص افراد آلزایمری عوامل مختلفی بر طول عمر این افراد موثر است. این عوامل عبارتند از:
- سبک زندگی: بسیاری افراد حتی در سن بالا و با وجود مبتلا بودن به آلزایمر سیگار میکشند. استعمال دخانیات در هر شرایطی اثر منفی بسیاری دارد و ممکن است باعث تشدید بیماریهایی مانند آلزایمر شود. علاوهبر سبک زندگی، داشتن برنامه ورزشی و تغذیه درست و اصولی از دیگر موارد مهم و تاثیرگذار بر طول عمر افراد آلزایمری است. استفاده از غذاهای کمسدیم و کمنمک، پرهیز از مصرف قندهای مصنوعی و گوشتهای چرب به افراد مبتلا به آلزایمر توصیه میشود.
برای مطالعه بیشتر: غذا برای افرادی که در میانهی راه آلزایمر هستند
- شدت بیماری: معمولا طول عمر افرادی که آلزایمر شدید دارند کمتر است. در برخی از موارد این افراد احساس سرگردانی میکنند، دچار بیاختیاری ادرار میشوند و میل کمتری به خوردن غذا دارند. با انجام تست MMSE توانایی تفکر افراد مبتلا به آلزایمر و شدت بیماری آنها بررسی میشود.
- جنسیت: زنان مبتلا به آلزایمر نسبت به مردان طول عمر بیشتر دارند.
برای مطالعه بیشتر: کتاب مراقبت از بیماران آلزایمری
راههای افزایش طول عمر بیماران آلزایمری
کیفیت زندگی افراد مبتلا به آلزایمر از جمله عوامل موثر در طول عمر این افراد است. در این بخش به مواردی اشاره میکنیم که در نظر گرفتن آنها میتواند به افزایش کیفیت زندگی افراد مبتلا به آلزایمر و در نتیجه افزایش طول عمر آنها منجر شود:
- شناخت بیماری: بیماری آلزایمر با تخریب نورونهای مغز به تغییر شناختی-رفتاری منجر میشود. اولین نشانه این بیماری فراموش کردن اتفاقهای اخیر است. نوسان خلقوخو، گیجی و تحریکپذیری از علائم شروع آلزایمر است. درک پیشرفت و اثرات بیماری آلزایمر بر زندگی افراد به بهبود روابط شما و فرد مبتلا به این بیماری و افزایش همدلی کمک میکند.
- استراتژیهای ارتباطی: آلزایمر بر توانایی بیان و درک افراد تاثیر میگذارد. بنابراین صبر، درک و همدلی در ارتباط با این افراد بسیار موثر است. همیشه مثبت صحبت کنید و آرام باشید. با این کار احساس امنیت و حمایت را به فرد مبتلا به آلزایمر منتقل میکنید. از بحث کردن با این افراد خودداری کرده و احساسات آنها را درک کنید.
- داشتن محیطی امن و راحت: وسیلههای اضافه را از مسیر رفتوآمد افراد مبتلا به آلزایمر بردارید. از برچسب و شکلهای مختلف برای نشان دادن جای وسیلهها به افراد آلزایمری استفاده کنید.
- تغذیه مناسب: تغذیه نقش مهمی در سلامت عمومی بدن دارد. رژیم غذایی افراد آلزایمری باید سرشار از میوهها، سبزیجات، پروتئینهای بدون چربی و غلات کامل باشد. در صورت پیشرفت بیماری آلزایمر به فرد مبتلا به این بیماری در استحمام، پوشیدن لباس و مراقبت از دندانها کمک کنید. ورزشهای ملایم مانند پیادهروی یا حرکات کششی را در برنامه روزانه افراد مبتلا به بیماری قرار دهید.
- حمایت عاطفی: به عزیز آلزایمری خود کمک کنید احساساتش را درک کند و مثبتاندیش باشد. موسیقی، هنر یا داشتن حیوان خانگی باعث آرامش داشتن و تحریک شدن خاطرهها میشود. تنفس عمیق، یوگا و مدیتیشن را فراموش نکنید.
- توجه به مراقبتهای بهداشتی و درمانی: به صورت مداوم با پزشک متخصص در ارتباط باشید. به داروهایی که افراد آلزایمری مصرف میکنند و عوارض آنها توجه کنید.
سخن آخر؛ بیماری آلزایمر نوعی بیماری پیشرونده است که با افزایش سن احتمال ابتلا به آن نیز بیشتر میشود. اگر آلزایمر کنترل نشود ممکن است زوال عقل را در پی داشته باشد. عمر این افراد معمولا ۳ الی ۱۱ سال پس از تشخیص بیماری طول میکشد. اما با رعایت مواردی مانند تغذیه اصولی، داشتن اطلاعات کامل درباره بیماری و ارتباط موثر داشتن با افراد مبتلا به این بیماری میتوان طول عمر افراد مبتلا به آلزایمر را افزایش داد.
این مطلب صرفا جنبهی آموزش و اطلاعرسانی دارد. پیش از استفاده از توصیههای این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیهی رفع مسؤولیت دیجیکالا مگ را بخوانید.
منبع