۶ قابلیت مخفی ویندوز که باید امتحان کنید
سیستمعامل ویندوز از هزاران قابلیت بهره میبرد که بسیاری از آنها چندان شناخته شده نیستند. در این مطلب سراغ ۶ مورد از این قابلیتهای کمتر شناخته شده رفتهایم که توصیه میکنیم آنها را امتحان کنید.
تنظیم بلندی صدا برای برنامههای مختلف
کاهش نور آبی مانیتور
قفل خودکار لپتاپ در صورت دور شدن از آن
خودکار کردن وظایف مختلف با Task Scheduler
اشتراکگذاری محتوا بین دو کامپیوتر ویندوزی
اشتراکگذاری محتوا بین دو کامپیوتر ویندوزی
استفاده از Game Bar برای ثبت اسکرینشات و ضبط ویدیو از نمایشگر
تنظیم بلندی صدا برای برنامههای مختلف
ویندوز به شما امکان میدهد تا حجم صدای برنامههای مختلف را تنظیم کنید؛ ویژگیای که بسیاری از کاربران برای آن به برنامههای شخص ثالث مانند EarTrumpet متکی هستند. شما میتوانید بلندی صدای برنامههای مختلف را با باز کردن “Volume Mixer” از تسکبار یا از طریق Settings مدیریت کنید.
برای دسترسی به “Volume Mixer”، روی آیکون بلندگو در تسکبار راستکلیک کرده و گزینه “Open Volume Mixer” را انتخاب کنید. این کار تنظیمات “Volume Mixer” را در برنامه Settings باز میکند.
همچنین میتوانید روی دکمه صدا در تسکبار کلیک کرده و سپس روی دکمه “Select a Sound Output” کلیک کنید.
در پنجره بعدی، به پایین بروید تا “Volume Mixer” را پیدا کنید.
همچنین میتوانید با استفاده از میانبر کلیدی Win+Ctrl+V مستقیماً این پنجره را باز کنید. سپس، به پایین بروید تا حجم صدای برنامههای مختلف را تنظیم کنید.
برای باز کردن مستقیم “Volume Mixer” از برنامه Settings، ابتدا Settings را باز کرده، به System > Sound بروید و روی “Volume Mixer” کلیک کنید. در “Volume Mixer”، اسلایدرهایی برای تنظیم حجم هر برنامه باز که صدا تولید میکند، مشاهده خواهید کرد. میتوانید این اسلایدرها را به راست یا چپ حرکت دهید تا حجم صدا را تنظیم کنید یا با کلیک روی آیکون بلندگو در کنار هر اسلایدر، برنامههای مختلف را بیصدا کنید.
کاهش نور آبی مانیتور
آیا تاکنون متوجه شدهاید که پس از استفاده از لپتاپ در شب، خوابیدن برایتان دشوارتر میشود؟ این اتفاق به دلیل انتشار نور آبی از صفحه نمایش رخ میدهد که تولید ملاتونین، هورمونی که باعث خوابآلودگی میشود، را سرکوب میکند. ویندوز با ویژگی Night Light راهحلی برای این مشکل ارائه میدهد که میزان انتشار نور آبی را کاهش میدهد و نمایشگر را برای چشمان شما راحتتر میکند.
برای فعال کردن این ویژگی، Settings را باز کنید، به System > Display بروید و کلید کنار «Night Light» را روشن کنید. برای تنظیم شدت کاهش نور آبی، روی Night Light کلیک کرده و اسلایدر را تنظیم کنید. همچنین میتوانید این ویژگی را طوری تنظیم کنید که بهطور خودکار هنگام غروب آفتاب روشن و هنگام طلوع آفتاب یا در ساعات مشخص خاموش شود.
برای تنظیم برنامه، کلید کنار «Schedule Night Light» را فعال کرده و ساعات دلخواه خود را تنظیم کنید.
قفل خودکار لپتاپ در صورت دور شدن از آن
اگر در محیط اداری کار میکنید و اغلب لپتاپ خود را بدون مراقبت رها میکنید، ویژگی قفل دینامیک را دوست خواهید داشت. این ویژگی گوشی هوشمند شما را با لپتاپ سینک میکند و هر زمان که گوشی موردنظر شما خارج از برد قرار گرفت، لپتاپ متوجه شده و صفحه نمایش شما را در کمتر از ۳۰ ثانیه قفل میکند.
برای استفاده از این ویژگی، ابتدا گوشی هوشمند خود را با لپتاپ سینک کنید. برنامه Settings را باز کنید، به Bluetooth and Devices > Devices بروید و کلید Bluetooth را روشن کنید. سپس، بلوتوث را روی گوشی خود روشن کرده و روی «Add Device» در لپتاپ خود کلیک کنید. گوشی هوشمند خود را از لیست دستگاههای موجود انتخاب کرده و مراحل روی صفحه را برای تکمیل فرآیند سینک کردن دنبال کنید.
پس از سینک شدن، تب «Accounts» را در سمت چپ انتخاب کنید، به «Sign-In Options» بروید، بخش «Dynamic Lock» را باز کنید و کادر کنار «Allow Windows to lock your device automatically when you’re away» را علامت بزنید. اکنون، هر زمان که گوشی هوشمند شما خارج از برد قرار گرفت (معمولاً حدود ۹ متر)، لپتاپ شما بهطور خودکار قفل میشود.
خودکار کردن وظایف مختلف با Task Scheduler
Task Scheduler ابزاری مفید اما اغلب نادیده گرفته شده در ویندوز است. این ابزار به شما امکان میدهد تا وظایف مختلف را به صورت خودکار در زمانهای مشخص یا در پاسخ به رویدادهای خاص اجرا کنید. با استفاده از این ابزار میتوانید کارهای تکراری را خودکارسازی کرده، بهرهوری را افزایش داده و در زمان صرفهجویی کنید. شما میتوانید یک یا چند محرک (trigger) تعریف کرده و عملی را مشخص کنید که ویندوز هنگام فعال شدن محرکها باید انجام دهد. همچنین، میتوانید شرایطی را تنظیم کنید تا اطمینان حاصل شود که وظایف خودکار در ساعات کاری اجرا نشده و جریان کار شما را مختل نکنند.
برای استفاده از این ابزار، عبارت “Task Scheduler” را در جستجوی ویندوز تایپ کرده و این ابزار را باز کنید. در بخش اقدامات (Actions) در سمت راست، روی “Create Task” کلیک کنید. برای وظیفه، یک نام و توصیف اضافه کنید. به تب “Triggers” بروید، روی “New” کلیک کنید تا یک محرک انتخاب کنید و زمان شروع و سایر تنظیمات را تنظیم نمایید.
پس از آن، به تب «Actions» بروید، روی «New» کلیک کنید، عملی مانند «Start a Program» را تعریف کرده و برای وظایف پیشرفته هرگونه متغیر اضافی را اضافه کنید. سپس به تب «Conditions» رفته و شرایطی را برای زمانی که نباید وظیفه اجرا شود، تعریف کنید. پس از پیکربندی صحیح وظیفه، روی «OK» کلیک کنید.
اشتراکگذاری محتوا بین دو کامپیوتر ویندوزی
اگرچه معمولاً گزینههای مختلفی برای اشتراکگذاری فایل بین یک رایانه شخصی و یک گوشی هوشمند وجود دارد، اما اشتراکگذاری محتوا بین دو رایانه شخصی کمی پیچیدهتر است. اگر هر دو رایانه از ویندوز استفاده میکنند و هر دو دارای اتصال بلوتوث و وایفای هستند، میتوانید از ویژگی Nearby Sharing برای انتقال بیدردسر فایلها استفاده کنید. برای استفاده از این ویژگی، آن را روی هر دو رایانه فعال کرده و اطمینان حاصل کنید که به اینترنت متصل هستند.
برای انجام این کار، Settings را در ویندوز باز کنید و سپس راهی تب System شوید. در این بخش روی گزینه Nearby Sharing کلیک کرده و Everyone Nearby یا My Devices Only را انتخاب کنید که با این کار، بلوتوث در هر دو لپتاپ فعال میشود.
حالا که Nearby Sharing فعال شده، روی فایل موردنظر که میخواهید انتقال دهید، راستکلیک کنید و سپس Share را انتخاب کنید. در پنجره Nearby Sharing لپتاپ مقصد را مشخص کنید و در لپتاپ موردنظر یک نوتیفیکیشن برای قبول کردن فایل نمایش داده میشود. بعد از قبول کردن نوتیفیکیشن، فرایند ارسال فایل آغاز میشود.
استفاده از Game Bar برای ثبت اسکرینشات و ضبط ویدیو از نمایشگر
اگر برای ثبت اسکرینشات یا ویدیو از نمایشگر از ابزارهای ثالث استفاده میکنید، پس احتمالا با ابزار Game Bar ویندوز آشنایی ندارید. با وجود اینکه هدف اصلی این ابزار برای بازیها است، اما در سایر شرایط هم میتوانید از آن بهره ببرید.
یکی از مزایای این ابزار، پشتیبانی آن از میانبرهای صفحه کلید است که استفاده از آن را بسیار سادهتر و سریعتر میکند. برای باز کردن Game Bar کافی است کلیدهای Windows+G را فشار دهید و بعد از آغاز ضبط ویدیو، به منظور فعال یا غیرفعال کردن میکروفون کافی است کلیدهای Windows+Alt+M و Windows+Alt+R را فشار دهید. با کلیدهای Windows+Alt+Prtscn هم قادر به ثبت اسکرینشات هستید.
در این مطلب به فقط تعدادی از ابزارهای کمتر شناخته شدهی ویندوز پرداختیم و در این سیستمعامل ابزارهای مفید بسیار بیشتری هم وجود دارد که با کمی جستجو میتوانید آنها را پیدا کرده و از این مشخصهها بهرهمند شوید. در نهایت باید بگوییم که برای خرید لپتاپ ویندوزی کافی است به سایت دیجیکالا سر بزنید.
منبع: HowToGeek