راهنمای جامع خرید لپتاپ؛ هر آنچه باید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۵ دقیقه
خرید لپتاپ

از آنجایی که لپتاپ‌ها یکی از ابزارهای بسیار مهم در زندگی دیجیتالی ما تلقی می‌شوند و هزینه‌ی به نسبت هنگفتی دارند، قبل از خرید باید چند نکته‌ی مهم و حیاتی را مد نظر داشته باشید. این یادداشت می‌تواند برای خرید لپتاپ یک راهنمای جامع و مفید باشد.

لپتاپ‌ها به عنوان رایانه‌هایی که قابل حمل هستند، ابزار بسیار عالی برای کار و حتی تحصیل به شمار می‌روند. با گسترش علم فناوری و سخت افزار، سازنده‌های مطرح دنیا تلاش کرده‌اند تا لپتاپ‌های بالا رده و همچنین مخصوص برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی را توسعه دهند. به همین دلیل لپتاپ‌های حال حاضر در طیف بسیار گسترده‌ای طراحی و عرضه می‌شوند. با این اوصاف، می‌توان لپتاپ‌ها را مثل بسیاری از محصولات دیگر به سه رده‌ی اقتصادی، میان‌رده و بالا رده تقسیم‌بندی کرد. جدا از بحث بودجه، قبل از خرید باید چند ویژگی مهم را در لپتاپ‌ها بررسی کرد تا شما قادر باشید بهترین مدل لپتاپ را بر اساس نیازهای خود خریداری کنید.

راهنمای سریع حداقل مشخصات یک لپتاپ خوب

اگر قصد دارید به سرعت اطلاعاتی را در هر زمینه دریافت کنید، خرید یک لپتاپ با حداقل مشخصات زیر به کار شما خواهد آمد. التبه این مشخصات برای انجام کارهای روتین در نظر گرفته شده و طبیعتا برای انجام کارهای سنگین مثل رندر فیلم و تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی روز دنیا، شما به یک لپتاپ با مشخصات قوی‌تر نیاز پیدا خواهید کرد.

  • صفحه نمایش ۱۲.۴ تا ۱۴ اینچ: مناسب برای افرادی که به دنبال یک لپتاپ جمع و جور با اندازه‌ی کوچک می‌گردند.
  • رزولوشن: ۱۹۲۰ x 1080 IPS
  • پردازنده: Core i5 یا Ryzen 5
  • رم: ۸ گیگا بایت
  • فضای ذخیره‌سازی: SSD (به جای HDD)
  • عمر باتری: بالای ۴ ساعت شارژ
  • اگر قصد دارید که لپتاپ شما از قابلیت‌های یک تبلت هم بهره ببرد بهتر است خرید لپتاپ‌های هیبریدی (۲ In 1) را در نظر بگیرید.
  • کروم‌بوک‌ها یک لپتاپ ایده‌آل برای نوجوانان و دانش‌آموزان به حساب می‌آیند اما کاربرد کروم‌بوک‌ها همچنان در حال رشد است. لپتاپ‌های دارای سیستم عامل ویندوز و همین‌طور مک‌بوک‌ها هر کدام قابلیت‌های جذاب خاص خودشان را دارند و انتخاب نوع سیستم عامل کاملا بستگی به سلیقه و ذائقه‌ی شما دارد.

در ادامه به طور بیشتری به هر مولفه‌ی مهم قبل از خرید لپتاپ می‌پردازیم:

۱. انتخاب سیستم عامل؛ ویندوز یا مک؟

سیستم عامل لپتاپ کاملا بستگی به سلیقه‌ی شما دارد اما اگر به هیچ یک از سیستم عامل‌های مشهور حس وفاداری بسیار زیادی ندارید، انتخاب سیستم عامل ویندوز می‌تواند برای شما بهتر باشد. هر چند، هر یک از سیستم عامل‌های گفته شده نقاط قوت و ضعف منحصر به خود را دارند.

ویندوز ۱۱ (یا ویندوز ۱۰)

خرید لپتاپ

منعطف‌ترین سیستم عامل در حال حاضر ویندوز ۱۱ است که روی اکثر لپتاپ‌ها اجرا می‌شود. نوت‌بوک‌های ویندوزی از قیمت‌های متنوعی برخوردار هستند. شما می‌توانید یک لپتاپ ویندوزی زیر ۱۵۰ دلار را هم پیدا کنید که ویژگی‌های قابل قبولی را به کاربر هدیه می‌دهد. ویندوز ۱۱ در حال حاضر آخرین نسخه از سیستم عامل شرکت مایکروسافت تلقی می‌شود که نسبت به ویندوز ۱۰ پیشرفت‌هایی نظیر تعامل کاربری بهتر و قابلیت Snap view را داراست. از ماه اکتبر ۲۰۲۱ که ویندوز ۱۱ منتشر شد، تا به حال بهینه‌سازی‌های متعددی به این سیستم عامل اضافه شد. حالتِ «مزاحم نشوید» و Focus sessions از مهم‌ترین بهینه‌سازی‌های این سیستم عامل محسوب می‌شود. لپتاپ‌های دارای ویندوز ۱۱ برای کاربران حوزه‌ی تجارت، پژوهشگران و دانشجویان بسیار عالی است و می‌توان لپتاپ‌های گیمینگ خوبی را هم در قیمت‌های بالا یافت.

macOS اپل

خرید لپتاپ

تمامی مک‌بوک‌ها با آخرین نسخه از سیستم عامل macOS Ventura عرضه می‌شوند. این سیستم عامل، کارایی شبیه به ویندوز ۱۱ داشته اما رابط کاربری‌اش تا حدودی متفاوت است. برای مثال به جای استفاده از دستیار صوتی کورتانا در ویندوز، در مک‌بوک و سایر محصولات اپل رابط سیری (Siri) وجود دارد. یک نقطه ضعف macOS در این است که مک بوک‌ها معمولا با یک صفحه‌ی لمسی عرضه نمی‌شوند. با وجود این‌که اپل تلاش کرده تا نرم‌ افزارهای iPad را برای لپتاپ‌های شرکت خود هم عرضه کند، استفاده از صفحه لمسی گزینه‌ی به مراتب بهتری نسبت به ماوس از دید بسیاری از کاربران به نظر می‌رسد.

لپ تاپ 13.3 اینچی اپل مدل MacBook Air MGN63 2020 LLA-M1 8GB 256SSD

لپتاپ هیبریدی یا غیر هیبریدی؟

لپتاپ هیبریدی

در حال حاضر لپتاپ‌های زیادی وارد بازار شده‌اند که تحت عنوان هیبریدی یا ۲-in-1 شناخته می‌شوند. به طور کلی به دستگاه‌هایی هیبریدی گفته می‌شود که در هر زمان که کاربر می‌خواهد بتوان از دو حالت تبلت و حالت لپتاپِ دستگاه استفاده کرد. تا به حال دو نوع لپتاپ هیبریدی عرضه شده است: مدل‌های جدا شدنی و تبدیل شدنی. در مدل‌های جدا شدنی، کیبورد از لپتاپ جدا شده اما در لپتاپ‌های تبدیل شدنی، صفحه نمایش روی یک لولا می‌تواند تا ۳۶۰ درجه هم بچرخد تا یک حالت شبیه به تبلت ایجاد شود.

لپ تاپ 15.6 اینچی ایسوس مدل VivoBook X571GT-BQ005T

با وجود این‌که لپتاپ‌های هیبریدی جذابیت‌های خاص خود را دارند، نقاط ضعف متعددی برای این نوع لپتاپ‌ها گزارش شده که در یک مقاله‌ی جداگانه تحت عنوان «همه چیز درباره‌ی لپتاپ هیبریدی؛ دو محصول در یک دستگاه» توضیح داده‌ایم. به طور خلاصه، لپتاپ‌های هیبریدی بیشتر مورد پسند و مورد کاربرد افرادی است که در عرصه‌های طراحی گرافیک، فتوشاپ و مدل‌سازی سه بعدی مشغول به کار هستند.

انتخاب اندازه‌ی درست؛ چند اینچ؟

قبل از بررسی قیمت و حتی مشخصات فنی، بر شما واجب است تا به این موضوع بپردازید که لپتاپ باید چه اندازه‌ای داشته باشد. طبیعتا یک لپتاپ با صفحه نمایش کوچکتر، وزن سبک‌تری را هم داراست. به طور کلی می‌توان لپتاپ‌ها را از جنبه‌ی صفحه نمایش به چهار دسته‌ی کلی تقسیم کرد:

  • ۱۱ تا ۱۲ اینچ: سبک‌ترین و نازک‌ترین سیستم‌ها از صفحه نمایش ۱۱ الی ۱۲ اینچ برخوردار هستند و به طور معمول تقریبا ۹۰۰ گرم الی ۱.۳ کیلوگرم وزن دارند.
  • ۱۳ تا ۱۴ اینچ: نسبت به مورد قبلی سنگین‌تر (۱.۵ کیلوگرم) بوده و صفحه‌ی نمایش بهتری دارد.
  • ۱۵ تا ۱۶ اینچ: پرطرفدارترین اندازه‌ی ممکن مربوط به لپتاپ‌های ۱۵ اینچی است که به طور کلی ۱.۵ تا ۲.۵ کیلوگرم وزن دارند. اگر به دنبال یک صفحه‌ی نمایش قابل تحمل برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی و تماشای فیلم و سریال هستید، این اندازه برای شما مناسب خواهد بود. همچنین به منظور حمل و نقل این لپتاپ هم اکثر کیف‌ها مناسب خواهد بود. اکثر کول‌پدها هم برای این اندازه طراحی می‌شوند.
  • ۱۷ اینچ: اگر می‌خواهید مدام لپتاپ را روی یک میز برای بیشتر اوقات قرار دهید، لپتاپ‌ با صفحه نمایش ۱۷ اینچ می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای کار و تجربه‌ی بازی باشد. هر چند، وزن بیشتر این نوع لپتاپ‌ها و مصرف باتری بیشتر شاید دردسرساز باشد.
لپ تاپ 15.6 اینچی دل مدل VOSTRO 3510-A

کیبورد دارای تاچ پد؛ ضروری یا انتخابی؟

یک لپتاپ بهترین تنظیمات را هم که داشته باشد، اما اگر ارگونومی قابل تحملی نداشته باشد، تجربه‌ی خوبی برای کاربر به دنبال ندارد. اگر شما قصد دارید کارهای زیادی را با لپتاپ انجام دهید، حتما نوع کیبورد و چینش دکمه‌های آن را بررسی کنید. به طور معمول با فشردن یک دکمه از کیبورد، ۱ الی ۲ میلی‌متر دکمه‌ی مورد نظر باید فرو رود. همچنین دقت کنید بین دکمه‌ها فاصله‌ی کافی وجود داشته باشد؛ چراکه اگر زیاد با پروسه‌های تایپ سر و کار داشته باشید، یک کیبورد نامناسب می‌تواند مدام حس بدی را به شما القا کند.

از طرفی، دقت کنید که یک کیبورد دارای تاچ‌پد به مراتب بهتر و کارآمدتر از یک کیبورد بدون تاچ‌پد است. همچنین حواستان باشد که تاچ‌پد، دقت لازم را داشته و بتوان حرکت‌های مختلف زیادی را با استفاده از تاچ‌پد اجرا کرد. در بعضی از مدل‌های لپتاپ، بین دو دکمه‌ی G و H یک دکمه‌ی خاصی وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد بدون برداشتن دست خود از روی کیبورد در فضای دسکتاپ به گشت و گذار بپردازید.

لپ تاپ 15.6 اینچی لنوو مدل V15-i3 12GB 1HDD 256SSD MX350

مشخصات فنی؛ کدام مهم‌تر است؟

لپتاپ‌ها هم مانند رایانه‌های شخصی دارای قطعاتی هستند که باید قبل از خرید محصول، به اعداد و ارقام و صد البته کیفیت هر کدام از قطعات دقت کرد. با این حال، طبیعتا هر اندازه کیفیت قطعه بالاتر باشد، هزینه‌ی لپتاپ هم بیشتر خواهد بود.

خرید لپتاپ

پردازنده (CPU)

به زبان بسیار ساده، پردازنده مغز کامپیوتر محسوب می‌شود و در عملکرد لپتاپ نقش بسیار حیاتی دارد. در ادامه از قوی‌ترین پردازنده به ضعیف‌ترین پردازنده‌ای که می‌توانید تهیه کنید به طور مروری و خلاصه‌وار می‌پردازیم:

پردازنده‌های نسل دوازدهم اینتل

نسل دوازدهم، جدیدترین نسل پردازنده‌های اینتل به شمار می‌روند که تحت عنوان آلدر لیک (Alder Lake) وارد بازار شده‌اند. به طور خلاصه، در این پردازنده‌ها یک چیپ هفت نانومتری به همراه کارت گرافیک Iris Xe تعبیه شده که سرعت تقریبی Ghz ۵.۵ به همراه پشتیبانی از تاندربولت ۴ را دارا هستند. شرکت اینتل برای لپتاپ‌های بالارده پارامترهایی را تنظیم کرده تا با این پردازنده بتوان حداقل ۹ ساعت شارژ را تامین کرد.

لپ تاپ 15.6 اینچی لنوو مدل ThinkBook 15 G2ITL-i7 1165G7 16GB 1SSD 1HDD MX450 - کاستوم شده

اینتل Core i9

پردازنده‌های Core i9 سرعت عملکرد به مراتب بیشتری را نسبت به سایر مدل‌های لپتاپ به دنبال دارند. این نوع پردازنده‌ها بیشتر برای افرادی کاربرد دارد که از لپتاپ‌های خود می‌خواهند کارهای سنگین متعددی را به طور روتین طلب کنند.

اینتل Core i7

این پردازنده، به خصوص مدل‌هایی که یک عدد به همراه حرف H دارند، از مقدار وات بیشتر بهره برده و به طور معمول ۱۰ و ۱۴ هسته‌ای هستند. مدل‌های P و U مصرف برق کمتری داشته و به تبع عملکردشان هم تا حدودی ضعیف‌تر از سایر مدل‌های هم‌تراز محسوب می‌شود. اگر قصد خرید پردازنده با این نوع مدل را دارید، دقت کنید که عدد ۱۲ کنار اسم مدل باشد؛ چراکه این نوع مدل‌ها جدیدترین محصولات اینتل محسوب می‌شوند.

اینتل Core i5

اگر به دنبال یک پردازنده هستید که هم قیمت مناسبی داشته باشد و هم عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارد، مدل‌های Core i5 مناسب هستند. مدل‌هایی که اسمشان با حرف U تمام می‌شوند، رایج‌ترین مدل در این زمینه تلقی می‌شوند که مصرف کمتر و عملکرد بهتر به منظور حفظ شارژ باتری لپتاپ دارند. در حالی‌که مدل‌های P از مقدار وات بیشتری برخوردار هستند و از لحاظ عملکردی قدرت بیشتری از خود نشان می‌دهند.

پردازنده‌ی 4 هسته‌ای

اینتل Core i3

این مدل ضعیف‌تر از مدل Core i5 به شمار می‌رود و به همین دلیل، قیمت کمتری دارد. اگر می‌توانید روی بودجه‌ی بهتر حساب باز کنید، خرید مدل اینتل Core i3 و مدل‌های ضعیف‌تر پیشنهاد نمی‌شود. در عصر حاضر، حداقل پردازنده‌ی مطلوب Core i5 است.

اینتل Xeon

پردازنده‌های به شدت قدرتمند و همچنین گران قیمت برای لپتاپ‌های فوق‌العاده قوی محسوب می‌شوند. اگر شما قصد دارید از لپتاپ برای کارهای مهندسی بسیار پیچیده استفاده کنید یا تدوینگر ویدیویی هستید، پردازنده‌های اینتل زئون برای شما بسیار عالی تلقی شده اما از طرفی دیگر دقت کنید که مصرف باتری لپتاپ‌هایی که این نوع پردازنده را دارند بسیار بالاست.

اینتل پنتیوم / سلرون

این پردازنده‌ها در پایین‌ترین سطح ممکن قرار دارند و صرفا از لپتاپ‌ها با این پردازنده‌ها باید برای وب‌گردی و ویرایش اسناد متنی استفاده کرد.

اینتل Core m / Core i5 / i7 Y Series

پردازنده‌هایی با قدرت پایین و به تبع تولید گرمای بسیار کم محسوب می‌شوند که به فن و سیستم خنک‌کننده نیاز ندارند. عملکرد این مدل‌ها بهتر از سلرون بوده اما نسبت به مدل سری U کمی از لحاظ کیفیت در رتبه‌ی پایین‌تر قرار می‌گیرند.

لپ تاپ 15.6 اینچی ایسوس مدل VivoBook R565EP-MKC

AMD Ryzen 5000 و ۶۰۰۰

چیپ‌های جدید شرکت AMD است که به منظور رقابت با مدل‌های Core i5 و Core i7 شرکت اینتل طراحی شده‌اند. برخی از پردازنده‌های رایزن ۵۰۰۰ و ۶۰۰۰ حتی بهتر از مدل‌های هم‌تراز خود از شرکت اینتل به حساب می‌آیند. به همین دلیل برخی از مدل‌های AMD عملکرد بهتری از لحاظ فنی داشته و در عین حال قیمت کمتری نسبت به لپتاپ‌های دارای پردازنده اینتل دارند.

AMD سری A، FX و E

این پردازنده‌های AMD روی لپتاپ‌های ارزان قیمت پیدا می‌شوند. شرکت از این پردازنده‌ها به اسم APU یاد می‌کند. لپتاپ‌ها با این پردازنده بیشتر به درد تماشای محتواهای ویدیویی و وب‌گردی می‌خورند.

پردازنده‌های M1 و M2 شرکت اپل

پردازنده‌های M1 و M2 مبتنی بر معماری ARM در حد و اندازه‌ای طراحی شده‌اند تا با لپتاپ‌های موجود در بازار وارد رقابت شوند.

رم

برخی از لپتاپ‌های زیر ۲۵۰ دلار تنها با چهار گیگابایت رم عرضه می‌شوند اما در حال حاضر شما حداقل باید ۸ گیگابایت رم را برای یک سیستم لپتاپ در نظر بگیرید. هر چند، اگر بودجه‌ی بیشتری را بتوانید تامین کنید، خرید رم ۱۶ گیگابایت گزینه‌ی ایده‌آل به نظر می‌رسد. در حال حاضر، برای افرادی که یک لپتاپ بالا رده می‌خواهند خرید یک لپتاپ با رم ۳۲ گیگابایت چندان عاقلانه نیست و برای بازی‌های ویدیویی بالا‌ رده‌ی کنونی همان ۱۶ گیگابایت رم هم کفایت می‌کند.

فضای ذخیره سازی (SSD)

وجود یک SSD مناسب برای سرعت بخشیدن به عملکرد پردازنده به شدت مهم است. اگر شما بتوانید به جای HDD، در داخل لپتاپ خود یک SSD داشته باشید، از لحاظ سرعت عملکرد نرم افزارها و سرعت بارگذاری بازی‌های ویدیویی تجربه‌ی به شدت رضایت‌بخشی را پیدا خواهید کرد.

در میان SSD، واحدهای PCIe x4 یا (NVME) سرعت تقریبا سه برابر بیشتری را نسبت به درایوهای معمولی SATA دارند. در لپتاپ‌هایی که قیمت زیر ۲۵۰ دلار دارند، از حافظه‌ی eMMC استفاده می‌کنند که از لحاظ فنی جامد هستند اما از یک هارد درایو مکانیکی سریع تر نیستند.

لپتاپ

صفحه نمایش

به طور یک قاعده‌ی کلی، تعداد پیکسل‌های بیشتر، کیفیت تصویر بهتر را به دنبال دارد. در حال حاضر لپتاپ‌های زیادی هنوز از صفحه نمایش ۷۶۸ x۱۳۶۶ استفاده می‌کنند اما شما برای خرید لپتاپ بهتر است حداقل یک پنل فول اچ‌دی را انتخاب کنید؛ یعنی حداقل ابعاد تصویر ۱۰۸۰ x ۱۹۲۰ به عنوان مشخصات لپتاپ ذکر شده باشد. لپتاپ‌های بالا رده به ترتیب از رزولوشن‌های زیر بهره می‌برند. دقت کنید که هر اندازه رزولوشن صفحه نمایش یک لپتاپ بیشتر شود، مصرف باتری هم به تبع بیشتر خواهد شد:

  • ۲۵۶۰×۱۶۰۰
  • ۳۲۰۰×۱۸۰۰
  • ۳۸۴۰×۲۱۶۰ (۴K)

پنل‌های IPS دامنه‌ی رنگ و شفافیت بیشتری را خواهند داشت. معمولا شفافیت صفحه‌ی بیشتر از ۳۰۰ نیت برای خرید یک لپتاپ میان رده بسیار عالی خواهد بود. خرید لپتاپ‌ها با صفحات لمسی می‌تواند ۱ الی ۲ ساعت شارژدهی کمتری را نسبت به لپتاپ‌ها با پنل غیر لمسی به همراه داشته باشند. بنابراین، اگر وجود یک صفحه لمسی برای‌تان ضرورت ندارد، به دنبال خرید یک لپتاپ با پنل IPS ساده بگردید که حداقل رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل داشته باشد.

خرید لپتاپ

کارت گرافیک

اگر شما اهل تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی یا اهل ویرایش تصاویر و ویدیوهای مختلف نیستید، وجود چیپست‌های گرافیکی ادغام شده با پردازنده‌های لپتاپ می‌تواند برای شما کافی باشد؛ به خصوص این‌که از چیپست‌های Iris Xe که جدیدترین قطعه از شرکت اینتل محسوب می‌شود بهره ببرید. در غیر این صورت، اگر گیمر هستید باید وجود یک کارت گرافیک مجزا، دغدغه‌ی بعدی شما باشد.

شبیه به ماجرای پردازنده‌ها، برای کارت‌های گرافیک هم دو مدل محصولِ بالا رده و پایین رده در نظر گرفته می‌شود. برای تجربه بازی‌های ویدیویی در حداقل سطح ممکن، استفاده از کارت‌های گرافیک MX450 یا GTX 1660 مناسب خواهد بود. اگر می‌خواهید با یک کیفیت متوسط و نه عالی به تجربه‌ی بازی‌های جدید بپردازید، مدل‌های RTX 3050 و RTX 3050 Ti برای خرید خوب است. برای تجربه‌ی بهترین کیفیت گرافیکی ممکن از مدل RTX 3060 و مدل‌های بالاتر می‌توانید استفاده کنید که قیمت بیشتری دارند.

خرید یک مک‌بوک را صرفا برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی پیشنهاد نمی‌کنیم. با این حال، پردازنده‌های نسل جدید مک توان رقابت با مدل‌های اینتل را دارد. همچنین پردازنده‌ی Radeon RX 6000 که شرکت AMD اخیرا آن را عرضه کرده هم در لیست بهترین پردازنده‌ها قرار می‌گیرد.

لپ تاپ 15.6 اینچی لنوو مدل IdeaPad Gaming 3-VLA i7 32GB 1T 256

پورت‌ها

در بحث اتصالات، دقت کنید که وجود USB Type C، تاندربولت ۴ یا حتی وجود جایگاه‌های USB4 که جدیدا عرضه شده یک مزیت بسیار مهم تلقی می‌شوند. دقت کنید که پورت‌های USB 3.0 حداقل دو مورد روی دستگاه تعبیه شده باشد. همچنین وجود جک ۳.۵ میلی‌متری و پورت HDMI هم برای یک لپتاپ ضروری است. وجود SD card reader یک مزیت خوب می‌تواند باشد اما اگر هم در یک لپتاپ وجود نداشت، نمی‌توان به آن خرده گرفت؛ درست مثل قابلیت تاندربولت ۴.

جایگاه USB Type-C هم یک نکته‌ی بسیار مثبت تلقی می‌شود؛ چراکه از طریق این جایگاه می‌توان کابل و هاب‌های این نوع USB را به طور مستقیم به لپتاپ متصل کرد. این نکته را هم مد نظر قرار دهید که در لپتاپ‌های جدید، خبری از سی‌دی و دی‌وی‌دی درایور نیست؛ چراکه سازندگان با توجه به دانلودی بودن بیش از نود درصد اطلاعات، از طراحی جایگاه و تعبیه‌ی این قطعه در لپتاپ‌های نسل جدید خودداری می‌کنند.

باتری لپتاپ؛ یک عامل بسیار مهم

لپتاپ

اگر قصد دارید یک لپتاپ بسیار قوی یا گیمینگ را خریداری کنید، حتما دقت کنید که میزان شارژ باتری به اندازه باشد. البته، مدت زمانی که یک لپتاپ شارژ نگه می‌دارد کاملا بستگی به نوع رفتار کاربری با سیستم عامل است. به طور معمول میزان شارژ بالای هفت ساعت بسیار ایده‌آل است اما در لپتاپ‌های گیمینگ معمولا ۴ ساعت شارژدهی یک امر طبیعی است. خرید یک لپتاپ با میزان شارژ کمتر از سه ساعت چندان معقولانه نیست.

برند و میزان بودجه؛ عامل مهم در خرید لپتاپ

در حال حاضر اگر صرفا می‌خواهید یک لپتاپ مناسب برای کارهای اداری و وب‌گردی را خریداری کنید، می‌توانید از لپتاپ‌ها با قیمت کمتر از ۲۰۰ دلار بهره به این منظور بهره‌برداری کنید. اگر به دنبال یک لپتاپ هستید که هم از پس نرم‌افزارهایی مثل ادوبی فتوشاپ و پریمیر بر بیاید و هم بتوانید بازی‌های روز دنیا را با کیفیت متوسط رو به بالا بازی کنید، لپتاپ‌های ۳۵۰ الی ۶۰۰ دلاری می‌توانند گزینه‌ی خوبی برای شما تلقی شوند. این نوع لپتاپ‌ها معمولا پردازنده‌ی Core i5 و هشت گیگابایت رم داشته و حداقل از یک SSD با فضای ۲۵۶ گیگابایت استفاده می‌کنند. استفاده از این لپتاپ‌ها تا حداقل دو الی سه سال آینده بدون مشکل خواهد بود اما در ادامه، در تجربه‌ی نرم‌افزارهای سنگین‌تر و بازی‌های با کیفیت‌تر با مشکل روبه‌رو خواهید شد. اگر بتوانید کمی روی بودجه‌ی خود بیشتر کار کنید، خرید لپتاپ‌های بین ۶۰۰ الی ۹۰۰ دلار می‌تواند یک خرید معقولانه‌تر و منطقی‌تر تلقی شود. در این دامنه‌ی قیمتی، اپل مک‌بوک ایر M1 هم می‌توان خرید که جذابیت‌های منحصر به فرد خود را داراست. با این حال، خرید مک‌بوک صرفا برای هدف گیمینگ اصلا پیشنهاد نمی‌شود. برای این هدف، دو برند MSI و Asus توانسته‌اند مدل‌های گیمینگ میان‌رده‌ی قابل توجهی را توسعه دهند که محصولات حداقل پنج الی شش سال می‌توانند از پس اجرای بازی‌های ویدیویی با کیفیت بسیار خوب بربیایند. با این حال، شرکت لنوو هم در بحث رقابت توانسته با عرضه‌ی مدل‌های مختلف Legion به رقابت با سری GF Katana شرکت MSI و مدل‌های ROG شرکت ایسوس، حرفی برای گفتن داشته باشد. در نهایت امر، این شما هستید که بسته به نیاز و بودجه‌تان یک لپتاپ خوب را تهیه خواهید کرد.

سوال و جواب‌های رایج درباره‌ی خرید لپتاپ
برای خرید یک لپتاپ گیمینگ چه مارک و برندی خوب است؟
به طور معمول برندهای ایسوس، MSI و حتی لنوو مدل‌های گیمینگ جذابی ساخته و عرضه کرده‌اند که نقاط مثبت و منفی خاص خود را دارند.
آیا لپتاپ هیبریدی برای من مناسب است؟
اگر اهل طراحی و مدل‌سازی سه بعدی هستید، خرید لپتاپ هیبریدی می‌تواند برای شما یک گزینه‌ی خوب باشد.
برای خرید یک لپتاپ خوب باید چه نکاتی را بررسی کرد؟
بسته به نیاز و کاربردی که از یک لپتاپ سراغ دارید، باید پردازنده، صفحه نمایش، رم، فضای ذخیره‌سازی و کارت گرافیک را بررسی کنید.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما