گوشت آزمایشگاهی چگونه تولید میشود و چرا اهمیت زیادی دارد؟
شاید بتوان ادعا داشت که این روزها گوشتهای آزمایشگاهی را میتوان در هر جایی مشاهده کرد. چراکه از سال گذشته، شرکتهای پرورش گوشت و غذاهای دریایی حدودا ۱.۳۸ میلیارد دلار در این حوزه سرمایهگذاری کردند و در عین حال استارتآپهای زیادی برای توسعهی محصولاتی بر پایهی گوشت آزمایشگاهی ظاهر شدهاند. در همین راستا جالب است بدانید که از دید بسیاری از مردم گوشت فرآوریشده یا آزمایشگاهی بخش بزرگی از آیندهی غذایی بشر خواهد شد. اما چنین محصولاتی چگونه تولید میشوند، آن هم بدون اینکه حیوانی قربانی شود؟
به طور کلی کشت و تولید این دسته از سلولهای گوشت مبتنی بر بیوپسی از حیوان مدنظر است. از آنجا که سلولها در آزمایشگاه کشت میشوند و مواد مغذی مناسب برای رشد و تکثیر به آنها داده میشود؛ هنگامی که سلولهای طی فرآیند رشد، به تعداد کافی برسند، آنها را به رآکتور زیستی (Bioreactor) منتقل میکنند تا سلولها به تکثیر خود ادامه دهند. درواقع نمونهی سلولی در این دست از راکتورها به نتیجهای مناسب برای فرو بردن دندانهای شما در آن تبدیل میشود.
بیوپسی، به معنی نمونهبرداری از بافتی است که به منظور بررسی دقیقتر از بدن هر موجودی گرفته میشود.
آیا گوشت آزمایشگاهی نوعی گوشت مصنوعی است؟
گوشت تولید شده در آزمایشگاه، به هیچ وجه در دستهی محصولات مصنوعی قرار ندارد، چراکه همانطور که در بخش قبل توضیح داده شد این گوشت مستقیما از سلولهای نمونهی حیوان واقعی نشات گرفته میشود و تنها فرق آن با گوشتی که به صورت روزمره میخوریم این است که این محصول به جای بدن حیوانی مانند گاو یا گوسفند در آزمایشگاه رشد میکند.
گوشت آزمایشگاهی به هیچ وجه مصنوعی است، چراکه سلولهای نمونهی همان حیوان در رآکتورهای زیستی به جای بدن حیوان، رشد میکند!
حتی جالب است بدانید که دانشمندان در تلاشاند تا از تولید بافت ماهیچهای کاملا مشابه با گوشت طبیعی تقلید کنند. بنابراین به لطف این نوآوری، علاقهمندان به گوشت میتوانند با وجدان راحتتری از آن لذت ببرند، چراکه در چنین حالتی هیچ حیوانی به طور وحشیانه برای وعده غذایی ما پرورش یا ذبح نخواهد شد.
چالشهای پیشرو برای تولید گوشت آزمایشگاهی
البته لازم به ذکر است که این فرآیند زمان و منابع زیادی را میطلبد و به گفته موسسهی غذای خوب (Good Food Institute)، تاکنون هیچ شرکتی به تولید تجاری گوشت آزمایشگاهی به شکلی مقرونبهصرفه نرسیده است. چراکه گسترش این شرکتها به زیرساختهای بسیار بیشتری از جمله رآکتورهای زیستی بزرگتر، فضاهای و امکانات بیشتر را میطلبد که طبیعتا به صرف هزینههای زیادی نیازمند است. بنابراین در این بین و تا زمانی که گوشتهای آزمایشگاهی وارد هرم غذایی ما شوند، مصرفکنندگان این فرصت را دارند که در مورد رابطه با غذای خود و میزان تمایل به این دسته از محصولات فکر کنند.
رآکتور زیستی یا واکنشگاه زیستی نوع خاصی از راکتورهای شیمیایی است که در آن واکنشهای زیستی به منظور تولید فرآوردههای زیستی، تولید اسانسها و غیره شبیهسازی میشود!
آیا افراد وگان میتوانند از گوشت آزمایشگاهی استفاده کنند؟
گوشت تولید شده در آزمایشگاه از نظر فنی گیاهی نیست، زیرا حاوی سلولهایی است که از حیوانات واقعی و زنده گرفته شده است. در حقیقت، افراد وگان و گیاهخوار جزو بازار هدف گوشتهای آزمایشگاهی نیستند؛ چراکه گوشت تولید شده در آزمایشگاه به گونهای طراحی شده که برای مصرفکنندگان همه چیز خوار مناسب و جذاب باشد. درواقع زمانی که گوشت آزمایشگاهی وارد بازار شود، به همه چیزخواران این امکان را میدهد که به خوردن گوشت با همان حس و حال و لذت قبل ادامه دهند، بدون اینکه نگران پیامدهای اخلاقی و زیست محیطی دامداریها و کشتارگاهها باشند. البته اگرچه حیوانات باز هم با وجود چنین نوآوریای برای تولید گوشت در اسارت نگهداری میشوند، ولی مسلما گلههای کوچکتری برای پرورش سلولی در مقایسه با هزاران حیوانی که در یک مزرعه جمع شدهاند، مورد نیاز خواهد بود.
منبع: THE VERGE
خیلی خوب بود . به هر حال تعدادی از وگان ها هم این گوشت را مصرف خواهند کرد . چون موضوع اصلی عدم خشونت و آسیب نزدن به حیوانات دیگه است . به نظرم این روش تهیه گوشت خیلی خوب هست .
« بنابراین به لطف این نوآوری، علاقهمندان به گوشت میتوانند با وجدان راحتتری از آن لذت ببرند، چراکه در چنین حالتی هیچ حیوانی به طور وحشیانه برای وعده غذایی ما پرورش یا ذبح نخواهد شد. »
این عبارت یعنی چی؟!
مثل اینه که به حیوانات گوشتخوار بگی دیگه شکار نکن، وحشیانس
به حشره ها بگی دیگه حشرات دیگه رو شکار نکن!
انسان چیزی خارج از چرخه طبیعت نیست. مگر اینکه بخایم با تعابیر جدیدی که بوجود اومده انسان رو گیاهخوار کنیم!
بجای اصلاح رویه اشتباه انسان، مشکل بوجود اومده رو پاک میکنیم. این کاری هستش که انسان توی این چند ساله داره انجام میده.
انسان میتونه گیاه خوار بشه هیچ مشکل هم براش پیش نمیاد
ولی حیوانات وحشی تنها چیزی که میتونن بخورن گوشت هست
چه دوست داشته باشه چه بدت بیاد تا چند دهه آینده تنها چیزی که پیدا میکنی بخوری گیاه هست
اگه خودتح.قیر ها سکته نزنن بگم دانش بنیان های ایرا.نی تونستن بو.می سازی کنن این فناوری رو