۷ فیلم علمی-تخیلی کرت راسل از بدترین تا بهترین
حضور راسل در فیلمهای سینمایی، به جذابیت آن آثار اضافه میکند، زیرا او نمود مردی با قدرت راهبری فوقالعاده و هوشمندی زیاد است. راسل همچنین به خاطر تنوع نقشهایی که بازی میکند هم مشهور است، از جک برتون، راننده کامیون فیلم مشکل بزرگ در چین کوچک گرفته تا اگو در نگهبانان کهکشان ۲.
راسل که بیشتر به خاطر بازی در فیلمهای اکشن دهه ۸۰ میلادی به کارگردانی جان کارپنتر، مانند فرار از لسآنجلس، فرار از نیویورک و موجود شناخته میشود، بعدها در فیلمهایی مانند ضد مرگ و هشت نفرتانگیز به کارگردانی کوئنتین تارانتینو هم جلوی دوربین رفت. او مانند یک آفتابپرست در قالب نقشهای خود در ژانرهای کمدی، اکشن، علمیتخیلی و… رنگ عوض میکند و ظرافتهای خاص خودش را در بازیگری دارد. همچنین کارپنتر از راسل در نقش اصلی سریال تلویزیونی خود به نام الویس استفاده کرد که یک نامزدی امی را برای راسل به ارمغان آورد.
- نسخه جدید «هشت نفرتانگیز» تارانتینو؛ یک مینیسریال چهار قسمتی
- ۶ اشارهی مخفی به دنیای تارانتینو در کتاب روزی روزگاری در هالیوود
- کوئنتین تارانتینو بالاخره رومن پولانسکی فیلم روزی روزگاری در هالیوود را پیدا کرد
در میان تمام ژانرهایی که راسل در قالب آنها کار کرده، ژانر علمیتخیلی، برجستهتر است. او با حضور خود در فیلمهای علمیتخیلی، آن اثر را چندین پله بالاتر میآورد. نمونهی چنین چیزی را در فیلم موجود شاهد بودیم.
۷. سرباز (Soldier)
- کارگردان: پل اندرسون
- بازیگران: کرت راسل، کنی نیلسن، جیسون اسکات
- سال انتشار: ۱۹۹۸
- امتیاز راتن تومیتوز: ۱۳ از ۱۹۹
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶ از ۱۰
در سرباز به کارگردانی پل اندرسون، راسل، جیسون اسکات، جیسون ایزاکز و گری بوشی بازی میکنند. این فیلم داستان یک سرباز ماهر و جدی را روایت میکند که در میدان جنگ، نیمهجان رها میشود و بعد از آن با گروهی از پناهندگان دوست و همراه میشود و در اتفاقات فیلم با مافوقانی که قصد از بین بردن او را داشتند روبهرو میشود. حضور سربازان مهندسیشده که دارای ژنی برتری هستند، این فیلم را در مقایسه با یک روایت اکشن معمولی متمایز میکند، زیرا این موجودات به دلیل ویژگیهای فیزیکی برتر و پرخاشگری بیش از حد خود، موجب درگیریهای عجیب و غریبی در طی فیلم میشوند. دلیل اینکه سرباز بهعنوان یک فیلم اکشن یا علمیتخیلی، رفتهرفته افت میکند، این است که سبک روایت آن خلاقانه نیست و حتی با وجود چند صحنهی جذاب، فیلم آنچنان که باید و شاید قوی به نظر نمیرسد. رویارویی بین تاد (راسل) و سربازان تقویتشده ژنتیکی هیچ چالش و جذابیتی برای مخاطبان ندارد، چرا که کاراکترها به گونهای هستند که طرفداری از آنها برای بینندگان مهم نیست.
۶. نگهبانان کهکشان ۲ (Guardians of the Galaxy Vol. 2)
- کارگردان: جیمز گان
- بازیگران: کرت راسل، کریس پرت، دیو باتیستا
- سال انتشار: ۲۰۱۷
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۵ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۶ از ۱۰
در دنباله فیلم نگهبانان کهکشان با حضور کرت راسل، پیتر کوییل (کریس پرت) به سفر خود در سراسر کیهان ادامه میدهد تا بیشتر دربارهی اصل و نسب عرفانی خود بداند. کرت راسل، نقش اگو، پدر کوییل را بازی میکند که یک موجود اولیه و قدرتمند است و میخواهد کل جهان را با انقراض جمعی نفرات، بازسازی کند. روی هم رفته، نگهبانان کهکشان ۲ با استقبال خوب منتقدان و تماشاگران روبهرو شد و به خاطر سکانسهای اکشن، جلوههای بصری خیرهکننده و تازگی داستان خود، ستایش شد. برخی دیگر هم از حس شوخطبعی فیلم راضی بودند که مضمون غمانگیز قسمتهای دیگر را خنثی میکرد؛ اگرچه این بخشها جدا از هم و به صورت آشفته در فیلم روایت میشدند. بازی راسل در نقش اگو، بر فیلم تأثیرگذار است اما برخی معتقد بودند که او کاراکتر خود را خیلی خوب بازی نکرده است و سنگینی سرگذشت او باعث شده تا ماهیت فیلم تحت تأثیر قرار گیرد و زیر سؤال برود.
۵. فرار از لسآنجلس (Escape From L.A)
- کارگردان: جان کارپنتر
- بازیگران: کرت راسل، استیو بوشمی، پم گریر
- سال انتشار: ۱۹۹۶
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۳ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۵٫۷ از ۱۰
در این فیلم به نویسندگی و کارگردانی جان کارپنتر، راسل را در نقش اسنیک پلیسکن داریم که یک شخصیت ضدقهرمان و مأمور سابق نیروهای ویژه در جنگ جهانی سوم است که حالا به یک جنایتکار تبدیل شده است. فرار از لسآنجلس بیشتر دربارهی درگیری پلیسکن و نیروهای پلیس ایالات متحده و ترس آنها از درز اطلاعات محرمانه شهر نیویورک و لسآنجلس است. این داستان برای ساخت یک فیلم جذاب، مناسب است. در این فیلم، شهر لسآنجلس در سال ۱۹۹۸، بهعنوان مکانی پرجنب و جوش و رو به انحطاط نشان داده شده است که در نهایت به یک زندان بزرگ امنیتی تبدیل میشود. با وجود دریافت نقدهای مختلف از سوی منتقدان و مقایسه ناعادلانه این فیلم با فیلم قدیمیتر فرار از نیویورک، این اثر دارای نوعی دید جالب است که بهخوبی ژانر اکشن را با دنیایی پساآخرالزمانی ترکیب میکند. راجر ایبرت، منتقد مشهور باور داشت که فیلم، نوعی انرژی دیوانهکننده و چشماندازی عجیب و غریب دارد و به خاطر ایدههای آنارشیک فیلم، آن را تحسین میکرد.
۴. آسمان وانیلی (Vanilla Sky)
- کارگردان: کامرون کرو
- بازیگران: کرت راسل، تام کروز، کامرون دیاز
- سال انتشار: ۲۰۰۱
- امتیاز راتن تومیتوز: ۴۲ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶٫۹ از ۱۰
آسمان وانیلی با بازی تام کروز در کنار راسل، یک فیلم هیجانی علمیتخیلی و اقتباسی انگلیسی از فیلم اسپانیایی آلخاندرو آمنبار در سال ۱۹۹۷ با نام «چشمانت را باز کن» است. کارگردان و تهیهکننده فیلم، کامرون کرو و خود فیلم، ترکیبی عجیب از داستانهای عاشقانه و علمیتخیلی است و راسل، نقش دکتر مکگیب را دارد که به دیوید ایمز (تام کروز) کمک میکند تا خاطرات خود را پس از یک سانحه ناگوار که چهره او را بدشکل کرده است، بازیابی کند. اگرچه این فیلم نظرات متفاوتی از سوی منتقدان دریافت کرد اما به دلیل لحن جسورانه و سکانسهای سورئالش از آن استقبال شد و بیشتر لحظات اثر، حس گرفتاری در یک رویای بد را تداعی میکند. آسمان وانیلی با وجود کاستیهایش در مقایسه با نسخه اصلی اسپانیایی، همچنان فیلمی جذاب است که با هزارتوی ذهن بازی میکند و انتزاعات غیرقابل توضیح ناخودآگاه انسان را برمیانگیزد.
۳. استارگیت (Stargate)
- کارگردان: رولند امریش
- بازیگران: کرت راسل، جیمز اسپایدر، جی دیویسون
- سال انتشار: ۱۹۹۴
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۳ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۱ از ۱۰
در این فیلم به کارگردانی و نویسندگی رولند امریش، راسل در نقش سرهنگ جک اونیل بازی میکند و پس از این که پسرش به طور تصادفی با تپانچه او به خود شلیک میکند، دچار افسردگی میشود. جک از طریق استارگیت که یک پورتال باستانی و غیرمادی است به مأموریتی در بعد دیگر میرود و در این سفر یک واحد نظامی و باستان شناسی به نام دنیل جکسون (جیمز اسپایدر) را همراه خود میبرد و آنها در آنجا گروهی از موجودات فرازمینی را پیدا میکنند که بر روی بشریت تأثیر داشتهاند. استارگیت نقصهای خود را دارد اما جذابیت مضمون آن، باعث میشود که تبدیل به یک اثر سرگرمکننده و درجه یک شود. اسپایدر در نقش دنیل بسیار دوستداشتنی است و راسل هم بهخوبی نقش سرهنگ اونیل را ایفا میکند. او مردی است که پس از یک تجربه شخصی تلخ، باید با تمام وجود خود را برای مبارزه آماده کند. تمام اینها همراه با جزئیات جذاب و پیچیده طرح، باعث میشود فیلم ارزش تماشای آن را داشته باشد. دنباله غیررسمی فیلم با حضور جیسون موموآ در نقش رونون دکس، به هیچ وجه، بهخوبی این اثر نیست.
۲. فرار از نیویورک (Escape From New York)
- کارگردان: جان کارپنتر
- بازیگران: کرت راسل، آدرین باربو، آیزاک هیس
- سال انتشار: ۱۹۸۱
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۲ از ۱۰
داستان فرار از نیویورک به کارگردانی کارپنتر، در دنیای آینده و در سال ۱۹۹۷ اتفاق میافتد، جایی که ایالات متحده، آلوده جنایت شده است و توسط شورشیان مورد تهدید قرار میگیرد. زندانی فدرال، مار پلیسکن (راسل) ۲۴ ساعت فرصت دارد تا رییس جمهور ایالات متحده را نجات دهد و این ماجرا منجر به جنون بیحد و مرز او میشود. فیلم فرار از نیویورک با بازی لی کلیف، دونالد پلیسنس، ارنست بورگناین، آیزاک هیس و هری دین استانتون، به طور کلی، نظرات مثبت مخاطبان و منتقدان را به همراه داشت. حساسیت کارپنتر در این فیلم کاملا مشهود است و این اثر را شکوفا کرده و همچنین راسل با بازی برونگرای خود، داستان را غیرقابل پیشبینیتر میکند. فرار از نیویورک مانند بسیاری دیگر از آثار کارپنتر، فیلمی تأثیرگذار بود و اثر زیادی بر هیدئو کوجیما، کارگردان بازیهای ویدیویی گذاشت و او در سری متال گر، بازی سالید اسنیک را بر اساس کاراکتر پلیسکن آفریده است.
۱. موجود (The Thing)
- کارگردان: جان کارپنتر
- بازیگران: کرت راسل، کیت دیویس، ویلفورد بریملی
- سال انتشار: ۱۹۸۲
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۱ از ۱۰
یکی دیگر از آثار کلاسیک کارپنتر، موجود است که بر اساس رمان سال ۱۹۸۳ جان کمپل به نام چه کسی به آنجا میرود؟ ساخته شده است و در آن، راسل در نقش خلبان هلیکوپتری به نام مکریدی حضور دارد. موجود، داستان گروهی از محققان آمریکایی در قطب جنوب را روایت میکند که با یک نوع از موجودات انگلی و فرازمینی مواجه میشوند که میتوانند موجودات دیگر را جذب و از آنها تغذیه کنند. فیلم مانند یک پارانویای عجیب و بهشدت دیوانهکننده است و مخاطب را به همان اندازه شخصیتهای فیلم که در برف به دام افتادهاند، گیج و مبهوت میکند. جلوههای ویژه فیلم، به ویژه در قالب موجوداتی با اشکال مختلف، به دلیل ماهیت بصری زننده و ترسناک آن، به شدت مورد توجه قرار گرفت و از آن تقدیر شد. موجود در ابتدا با شکستی تجاری روبهرو شد اما به دلیل لحن ضداستبدادی و نیهیلیسم آن، با استقبال مواجه نشد. بدین صورت بود که این اثر به وحشتناکترین فیلم کرت راسل در ژانر علمیتخیلی تبدیل شد.
منبع: screenrant