انیمیشن‌های «پاندای کونگ‌فوکار» از بدترین تا بهترین

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
انیمیشن‌های پاندای کونگ‌فوکار

داستان افسانه‌ای جنگ‌جویی افسانه‌ای که مهارت‌هایش دستمایه‌ی افسانه‌ها شد. شرکت انیمیشن‌سازی دریم‌ورک از زمان تاسیسش طی سال ۱۹۹۴ تبدیل به یکی از قدرتمندترین شرکت‌های انیمیشن‌سازی هالیوود شده است. این شرکت با توجه به داستان‌هایی که از آن‌ها اقتباس می‌کرد تبدیل به یک شرکت ضد دیزنی شد. انیمیشن‌های این کمپانی از انیمیشن‌های دیزنی بانمک‌تر بودند و در دوره‌ای که جلوه‌های ویژه نزد مخاطبان تا این اندازه مورد قبول نبود، بیش از انیمیشن‌های شرکت رقیب دست به تجربه‌گرایی در زمینه‌ی جلوه‌های ویژه‌ی کامپیوتری می‌زدند. شرکت دریم‌ورک طی سال‌های فعالیت خود مجموعه‌های انیمیشنی جذاب و پرطرفدار زیادی را خلق کرده است؛ از جمله «شرک» (Shrek)، «ماداگاسکار» (Madagascar) و «چگونه اژدهای خود را آموزش دهید» (How to Train Your Dragon). یکی از مجموعه انیمیشن‌های این شرکت اما توانست در اوج ناباوری به موفقیت خیره‌کننده‌ای دست پیدا کند؛ مجموعه انیمیشن‌های «پاندای کونگ‌فوکار».

وقایع این انیمیشن در دنیای افسانه‌ای چین باستان رخ می دهند. این مجموعه انیمیشن‌ها داستان ماجراجویی‌های پو (جک بلک) را دنبال می‌کند. پو یک پاندا است. یک پاندا که عاشق کونگ‌فو و هرچیز مرتبط با آن است. با وجود این که عنوان این مجموعه انیمیشن‌ها ساده‌لوحانه به نظر می‌رسد و خط روایی کوتاه‌شده‌ی آن شبیه به داستانی احمقانه است، مجموعه انیمیشن‌های «پاندای کونگ‌فوکار» توانست مخاطبانی از سنین مختلف را تحت تاثیر قرار دهد. با تشکر از حجم زیاد تفکر بالغانه، کمدی، عشق و مضامین مهم دیگری که در این مجموعه گنجانده شده است، این انیمیشن‌ها برای تمام سنین مناسب هستند.

این مجموعه، فلسفه‌ی شرق را به مخاطبان غربی معرفی می‌کند و به جست‌وجو در رابطه با مضامینی مانند تعادل، پذیرش، خودباوری و خانواده می‌پردازد. سبک انیمیشن این مجموعه هم بی‌نظیر است. هر فیلم این مجموعه توانسته است مناظری زیبا و تاثیرگذار، صحنه‌های اکشن به یادماندنی و کمدی فیزیکی درخشانی را برای مخاطبان خود به نمایش بگذارد. تا به این‌ جا چهار فیلم از مجموعه انیمیشن‌های «پاندای کونگ‌فوکار» منتشر شده است و با این حال داستان‌های پو و دوستانش هنوز قدیمی نشده‌اند و منتشر شدن قسمت پنجمی برای این مجموعه خیلی دور از ذهن نیست. اگرچه تمام قسمت‌های این مجموعه، انیمیشن‌هایی درخشان و جذاب هستند، اما فقط یکی از آن‌ها را می‌توان به عنوان بهترین انتخاب کرد.

۴. پاندای کونگ‌فوکار ۴ (Kung Fu Panda 4)

انیمیشن‌های پاندای کونگ‌فوکار

  • سال تولید: ۲۰۲۴
  • کارگردان: مایک میچل
  • بازیگران: جک بلک، آکوافینا، برایان کرانستون، جیمز هنگ
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۳ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۶۰ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۳ از ۱۰

در آخرین ماجراجویی پو، استاد شیفو (داستین هافمن) به پو اعلام می‌کند زمان آن رسیده است که عنوان جنگ‌جوی اژدها را رها کند و جانشینی برای خودش انتخاب نماید. تنها بعد از انتخاب یک جانشین است که پو می‌تواند تبدیل به رهبر معنوی دره‌ی صلح شود. پو اما هنوز آمادگی رها کردن عنوان جنگ‌جوی اژدها را ندارد. در همین هیاهو، پو با دزدی به نام ژن (آکوافینا) آشنا می‌شود. این دزد او را از وجود شرور جدیدی به نام چاملون (وایولا دیویس) آشنا می‌کند؛ شروری که توانایی تغییر شکل دادن دارد. پو با همراهی ژن که به دنبال رسیدن به حکم زندانی سبک‌تر با او همراه می‌شود، دل به جاده می‌زند تا بتواند جلوی چاملون را بگیرد و اجازه ندهد او دری به سوی جهان ارواح باز کند.

اگرچه «پاندای کونگ‌فوکار ۴» ضعیف‌ترین فیلم مجموعه انیمیشن‌های «پاندای کونگ‌فوکار» است، اما فیلم بدی نیست. پو هنوز همان شخصیت دوست‌داشتنی و محبوبی است که همیشه بود. تماشای پو در حالی که در مسیر پیشرفت شخصیتی‌اش پیش می‌رود و وارد مراحل جدیدی از زندگی می‌گردد جذاب و سرگرم‌کننده است. در این قسمت هم مانند سایر قسمت‌ها چند لطیفه‌ی خنده‌دار وجود دارد که به بهبود پیدا کردن جنبه‌ی کمیک فیلم کمک می‌کند. از نظر صحنه‌های اکشن هم این قست نوآوری های فراوانی دارد و تلاش کرده است تا صحنه‌های جذاب‌تری نسبت به قسمت‌های پیشین خلق کند.

آن چه باعث ضعیف بودن این قسمت می‌شود، سادگی بیش از حد شخصیت‌های جدیدی است که در این قسمت حضور دارند. ژن و چاملون در یک انیمیشن دیگر تبدیل به شخصیت‌هایی خوب و مناسب می‌شدند، اما در این مجموعه آن‌ها فقط نسخه‌هایی ضعیف‌تر از ضد قهرمان‌هایی قدرتمند هستند که در قسمت‌های پیشین شاهد حضورشان بودیم. یکی از اصلی‌ترین دلایل این ضعف، این است که سرعت زیاد فیلم و داستان‌های فرعی آن مانند دنبال شدن پو توسط دو پدرش، به این شخصیت‌ها اجازه‌ی نفس کشیدن نمی‌دهند و مخاطب نمی‌تواند به خوبی با ان‌ها آشنا شود. یکی دیگر از نقاط ضعف این قسمت غایب بودن گروه پنج آتشین است؛ گروهی که بسیاری از مخاطبان ان‌ها را به اندازه‌ی پو دوست دارند. اگرچه با وجود تمام ضعف‌هایش، قسمت چهام مجموعه انیمیشن‌های «پاندای کونگ‌فوکار» هنوز از جادوی جک بلک برخوردار است و در تیتراژ پایانی می‌توانید شاهد آواز خواندن این ستاره‌ی کمدی باشید.

۳. پاندای کونگ‌فوکار ۳ (Kung Fu Panda 3)

قسمت سوم مجموعه

  • سال تولید: ۲۰۱۶
  • کارگردان: جنیفر یو نلسون، آلساندرو کارلونی
  • بازیگران: جک بلک، برایان کرانستون، آنجلینا جولی، داستین هافمن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۶ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۶۶ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰

پو بالاخره در حال عادت کردن به زندگی به عنوان جنگ‌جوی اژدها است، اما همه‌چیز وقتی که استاد شیفو به او می‌گوید باید مسئولیت‌های او را بر عهده بگیرد و به پنج آتشین و اهالی دره‌ی صلح گنک‌فو آموزش دهد تغییر می‌کند. پو در حالی که سعی می‌کند شیوه‌ی تدریس خود را کشف نماید، پدر بیولوژیکی خود، لی شان (برایان کرانستون) را پیدا می‌کند. پدر او هم‌زمان با ضد قهرمانی جدید وارد دره‌ی صلح می‌شود؛ ضد قهرمانی به نام ژنرال کای (جی. کی. سیمونز). کای یک جنگ‌جوی روحانی است که زمانی در کنار استاد اوگوی (رندال دوک کیم) جنگیده است و حالا می‌خواهد «چی» تمام اساتید کونگ‌فو را بدزدد. از آن جایی که تنها یک استاد «چی» می‌تواند ژنرال کای را شکست دهد، لی شان پیشنهاد می‌کند پو با او به روستای آبا و اجدادی‌اش باز گردد تا بتواند با ریشه‌های پاندایی خودش دوباره ارتباط برقرار نماید.

«پاندای کونگ‌فوکار ۳» احتمالا زیباترین فیلم در بین مجموعه انیمیشن‌های «پاندای کونگ‌فوکار» است. انیمیشن این قسمت را استودیو پیرل ساخته است؛ استودیویی که بعد از آن هم در فیلم‌هایی مانند «نفرت‌انگیز» (Abominable) با دریم‌ورک همکاری کرد. در این قسمت، قدرت انیمیشن بیش از هرچیز دیگری است؛ رنگ‌ها درخشان هستند و جریان‌های آب زلال. در این قسمت این مجموعه همه‌چیز زنده‌تر از همیشه به نظر می‌رسد. داستان هم در این قسمت جذاب و قابل تأمل است. اگرچه این قسمت این مجموعه از نظر داستانی فراز و فرودهای احساسی هیجان‌انگیز قسمت‌های پیشین را ندارد، با این حال حاوی پیامی قدرتمند درباره‌ی خانواده، تدریس و پذیرش خویشتن است.

در این قسمت می‌توانید شاهد بعضی از ماندگارترین نقل قول‌های مجموعه انیمیشن‌های «پاندای کونگ‌فوکار» باشید. پدر غیرخونی پو، آقای پینگ (جیمز هانگ) در این قسمت روند شخصیتی مناسبی را طی می‌کند و در نهایت لی شان را به عنوان پدر خونی پو می‌پذیرد. شیمی جذاب هانگ با کرانستون یکی از نقاط قوتی است که جنبه‌ی کمدی این قسمت را تغذیه می‌کند. قسمت سوم این مجموعه‌ی انیمیشنی به خوبی توانست ادامه دهنده‌ی راه دو قسمت پیشین باشد و مخاطبان را به سالن‌های سینما بکشاند. این فیلم توانست بیش از ۵۲۰ میلیون دلار بفروشد.

۲. پاندای کونگ‌فوکار (Kung Fu Panda)

انیمیشن‌های پاندای کونگ‌فوکار

  • سال تولید: ۲۰۰۸
  • کارگردان: جان استیونسن، مارک آزبرن
  • بازیگران: جک بلک، ایان مک‌شین، آنجلینا جولی، داستین هافمن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۷ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۴ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

۲۰ سال بعد از شکست خوردن تای لانگ (ایان مک‌شین)، پسر به سرپرستی گرفته‌شده و سقوط کرده‌ی استاد شیفو، استاد اوگوی تصاویری را در رویاهای خود می‌بیند که خبر از بازگشت او می‌دهند. در همین زمان است که اوگوی تصمیم می‌گیرد یک جنگ‌جوی اژدها انتخاب کند. این جنگ‌جو در نهایت لوح اژدها را دریافت خواهد کرد؛ لوحی که به او خرد جاودانه را می‌آموزد و او را تبدیل به جنگ‌جویی شکست‌ناپذیر می‌کند. همه‌ی ساکنین دره‌ی صلح معتقدند که یکی از پنج آتشین به عنوان جنگ‌جوی اژدها انتخاب خواهد شد اما در لحظه‌ی آخر، پو که در تلاش بوده است به کمک وسیله‌های آتش‌بازی از زاویه‌ای مناسب مراسم انتخاب را ببیند، در مقابل اوگوی به زمین می‌خورد. اوگوی از آن جا که معتقد است پاندا به واسطه‌ی یک گوی آتشین از آسمان به زمین فرستاده شده، او را به عنوان جنگ‌جوی اژدها انتخاب می‌کند.

این انتخاب شیفو را خشمگین می‌کند. شیفو انتخاب پو را با توجه به وزن نامناسب او و اخلاقیات کودکانه‌اش توهینی به کونگ‌فو می‌داند، اما پو با جا نزدن و ادامه دادنش همه را شگفت‌زده می‌کند. پو بدون این که به سخت بودن موانع بیاندیشد، یکی پس از دیگری آن‌ها را از میان برمی‌دارد و در نهایت تبدیل به یک جنگ‌جوی اژدهای واقعی می‌شود. مخاطبان فکر می‌کردند که «پاندای کونگ‌فوکار» هم قرار است انیمیشنی باشد مانند سایر انیمیشن‌های اخیر دریم‌ورک؛ مانند «داستان کوسه» (Shark Tale) و «آن سوی پرچین» (Over the Hedge). با این وجود، «پاندای کونگ‌فوکار» با کیفیت خیره‌کننده‌اش در داستان‌پردازی، صداپیشگی و انیمیشن، به مخاطبان ثابت کرد که اشتباه می‌کنند.

پو از نظر ساختار شخصیتی یکی از قدرتمندترین شخصیت‌های ساخته شده توسط شرکت دریم‌ورک است و به خوبی مراحل پیشرفت شخصیتی را طی می‌کند. سفر قهرمانانه‌ی پو مفاهیمی جدید را در اختیار مخاطبان می‌گذارد و به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند مهربانی، عشق و صداقت را به خوبی درک کنند. پو شخصیتی است مناسب برای تمام سنین. او نشان می‌دهد که هر انسانی بدون توجه به ویژگی‌های فیزیکی‌اش ارزشمند است و می‌تواند هر کاری را انجام دهد، حتی اگر همه مخالف او باشند. داستان تای لانگ هم داستانی قدرتمند است. ارتباط تای لانگ با شیفو داستانی تراژیک از غرور و خشم است که می‌تواند دل هر بیننده‌ای را به رحم بیاورد. صحنه‌های اکشن این قسمت از مجموعه انیمیشن‌های «پاندای کونگ‌فوکار» برای زمانه‌ی خودش درخشان است و حتی امروزه هم می‌توان از تماشای آن لذت برد. این قسمت، انیمیشن سریع را با صحنه‌های نبرد به دقت برنامه‌ریزی شده و کمدی‌ دیوانه‌کننده ترکیب می‌کند. در مجموع باید گفت که «پاندای کونگ‌فوکار» انیمیشنی روحیه‌بخش و الهام‌بخش است و به خوبی توانست این مجموعه فیلم‌ها را آغاز کند و شرایط را برای منتشر شدن قسمت‌های بعدی مهیا نماید.

۱. پاندای کونگ‌فوکار ۲ (Kung Fu Panda 2)

قسمت دوم مجموعه

  • سال تولید: ۲۰۱۱
  • کارگردان: جنیفر یو نلسون
  • بازیگران: جک بلک، آنجلینا جولی، داستین هافمن، جکی چان
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۱ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۶۷ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۳ از ۱۰

ارباب شن (گری اولدمن)، پادشاه طردشده‌ی شهر گانگمن، با اسلحه‌ای جدید بازگشته است. اسلحه‌ای که آتش پرتاب می‌کند و حتی قدرتمندترین اساتید کونگ‌فو را شکست می‌دهد. پو و پنج آتشین باید شن را پیش از این که با استفاده از سلاحش تمام چین را تحت سلطه‌ی خود در آورد متوقف کنند. متوقف کردن شن اما به همین آسانی ممکن نیست. او نه تنها لشکری از گرگ‌ها و گوریل ها را دارد که برای او می‌جنگند، بلکه ارتباطی هم با گذشته‌ی پو دارد؛ ارتباطی که باعث می‌شود جنگ‌جوی اژدها تعادل روانی خود را از دست بدهد.

پو تنها در یک صورت شانسی برای متوقف کردن شن خواهد داشت؛ او باید از رازها پرده بردارد، حقیقت وجودی خودش را کشف کند و با آسیب‌های دوران کودکی‌اش کنار بیاید. «پاندای کونگ‌فوکار ۲» یکی از آن قسمت‌های دوم انگشت‌شماری است که عملکردشان از قسمت اول بهتر است. این انیمیشن در حالی که درام و کمدی پابه پای هم در آن پیش می‌روند، سفر قهرمانانه‌ی پو را هم پیگیری می‌کند. در قسمت دوم مجموعه انیمیشن‌های «پاندای کونگ‌فوکار» هیچ‌چیز تکراری‌ای وجود ندارد. رابطه‌ی بین پو و شن در این انیمیشن یکی از بهترین روابط بین شخصیت‌ها در یک فیلم انیمیشن است. آن‌ها مانند آینه‌هایی در مقابل یک‌دیگر عمل می‌کنند؛ دو روح که زندگی‌هایشان به واسطه‌ی سختی‌ها و مشقاتی که سرنوشت برای آن‌ها در نظر گرفته بود شکل گرفته است. تفاوت آن‌ها هنگامی رقم می‌خورد که هر کدام آن‌ها تصمیم می‌گیرند به گونه‌ای متفاوت با دردهای خود کنار بیایند.

این فیلم از پنج آتشین هم به خوبی بهره می‌برد. هر کدام آن‌ها هم به تنهایی و هم در ارتباط با پو شخصیتی جذاب هستند که می توان تا مدت‌ها به آن‌ها اندیشید؛ به خصوص رابطه‌ای که در این قسمت بین پو و ببری (آنجلینا جولی) شکل می‌گیرد قابل توجه است. رابطه‌ای که ادامه‌ای است بر تاریخچه‌ی این دو شخصیت طی قسمت نخست. «پاندای کونگ‌فوکار ۲» از نظر مضمونی پیچیده است، از نظر انیمیشنی زیبا و از نظر احساسی تاثیرگذار. این فیلم را به درستی یکی از بهترین آثار انیمیشنی شرکت دریم‌ورک نامیده‌اند.

منبع: collider



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما