یوگای کندالینی چیست؟ (فواید، روش انجام و بهترین تمرین‌ها برای شروع)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۷ دقیقه
یوگای کندالینی چیست؟ (فواید، روش انجام و بهترین تمرین‌ها برای شروع)

یوگای کندالینی را می‌توان ترکیبی نشاط‌بخش از تمرین‌های ذهنی و جسمی در نظر گرفت. این ورزش شامل تمرین‌ها، حرکات ویژه، تکنیک‌های نفس کشیدن، مراقبه و آوای مانترا می‌شود.

امروزه از همه‌ی انواع یوگا برای بهبود سلامت جسم و روان استفاده می‌شود. یوگای کندالینی هم به سلامت ذهن و بدن کمک می‌کند و کارکرد سیستم‌های عصبی بدن را ارتقا می‌دهد. به باور کارشناسان انجام منظم یوگای کندالینی به طور روزانه، حتی برای چند دقیقه، می‌تواند آرامش درونی را در پی داشته باشد و به شما کمک کند زندگی سالم‌تری را در پیش بگیرید و اوقات شاداب و پرانرژی‌تری را سپری کنید.

در این نوشته می‌خواهیم یوگای کندالینی را معرفی کنیم و ببینیم چه فوایدی دارد. جدا از بررسی تأثیر این ورزش روی سلامت جسم و روان، نگاهی هم به چند تمرین مناسب برای شروع می‌اندازیم. پس با ما همراه باشید تا ببینیم این سبک از ورزش محبوب یوگا چه تأثیرات مثبتی به دنبال دارد.

یوگای کندالینی چیست؟

یوگای کندالینی چیست؟

یوگای کندالینی یک تمرین کهن باستانی است که آمیزه‌ای از حرکات یوگا، آوای مانترا، ژست‌های مودرا، مدیتیشن و مراقبه و تکنیک‌های تنفسی به شمار می‌رود. مانترا در آیین‌های هندو، بودایی، سیک، جینو مزدیسنا که ریشه‌ی دینی دارند معادل ذکر در اسلام و دیگر ادیان است و عبارت است از مجموعه‌ای از واژه‌ها و آواهایی که با آهنگ خاصی چندین بار تکرار می‌شود. مودرا هم ژست‌های گوناگونی است که با دست یا سراسر بدن شکل می‌گیرد و یک حرکت نمادین در آیین هندو و بودایی به شمار می‌رود.

در هزاران سال گذشته انواع گوناگونی از یوگا با توجه به تقاوت‌های فرهنگی یا دودمان‌های مختلف شکل گرفته‌اند. کندالینی هم نوعی از همین یوگاها است که می‌توانیم آن را ترکیبی از یوگاهای باکتی، راجا و شاکتی در نظر بگیریم. این یوگاها شامل سرودخوانی، کنترل ذهنی و جسمی و بیان انرژی و نیروی درونی می‌شوند.

به طور دقیق مشخص نیست که یوگای کندالینی چگونه به وجود آمد، ولی با توجه به شواهد گفته می‌شود دیرینه‌ی آن به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش برمی‌گردد. یوگای کندالینی که امروزه وجود دارد به دست فردی به نام «یوگی باجان» ابداع شده و براساس تمرین‌های کهن یوگا و مراقبه است.

واژه‌ی کندالینی در لغت به معنای «پیچش موهای معشوق» است. یوگای کندالینی نام خود را از واژه‌ی سانسکریت Kundal به معنای دایره‌وار گرفته و گفته می‌شود این واژه نمایان‌گر مار پیچ‌خورده‌ای است که در ستون فقرات زندگی می‌کند و یک انرژی معنوی یا نیروی زندگی را شکل می‌دهد. این انرژی مارپیچ نشان‌دهنده‌ی پتانسیل خلاق و نوآور هر فرد است. هدف تمرین‌های یوگای کندالینی این است که از طریق شش چاکرا یا کانال انرژی که در امتداد ستون فقرات قرار دارند، این مار پیچ‌خورده را بیدار کند تا انرژی زندگی را جاری سازد.

تمرین‌ها و حرکات یوگای کندالینی با نام «کریا» شناخته می‌شوند. هدف کریا و مدیتیشن این است که آگاهی بدن را افزایش دهد و بدن، سیستم عصبی و ذهن را برای دگرگونی‌های مثبت در انرژی زندگی، که به‌عنوان خیزش یا بیداری کندالینی توصیف می‌شود، آماده کند. تمرین‌های یوگای کندالینی بیشتر روی ناف و ستون فقرات تمرکز دارند که نقاط کانونی انرژی به شمار می‌روند. سایر تمرین‌ها هم به دگرگون‌سازی انرژی فرد و نفس کشیدن او کمک می‌کنند.

بیداری کندالینی که هدف و نتیجه‌ی این شیوه از یوگا است به پیشرفتی اشاره دارد که فرد با گذشت زمان به آن دست پیدا می‌کند. گفته می‌شود این دستیابی با افزایش خلاقیت، رهایی از اندیشه‌ها و افکار منفی گذشته و همچنین پی بردن به معنا و هدف زندگی همراه است.

یوگای کندالینی چه فوایدی دارد؟

یوگای کندالینی چه فوایدی دارد؟

به طور کلی همه‌ی انواع یوگا دارای فواید فراوانی برای سلامت ذهن و بدن هستند. این ورزش به شما کمک می‌کند با بیماری‌های گوناگون مقابله کنید، انعطاف‌پذیری و تعادل بدن را بهبود ببخشید، قدرت عضلانی خود را افزایش دهید، کارکرد سیستم تنفسی بدن را ارتقا دهید، وزنتان را کنترل کنید، از سلامت قلب و عروق خود مطمئن شوید، جلوی آسیب‌دیدگی‌ها را بگیرید، بدن را در وضعیت ریکاوری قرار دهید و همچنین به کارکرد بهتر مغز و درمان مشکلات و بیماری‌های روانی کمک کنید.

انواع مختلف یوگا روی جنبه‌های گوناگونی از زندگی تمرکز می‌کنند. به همین دلیل برخی تمرین‌ها یا سبک‌ها ممکن است برای بیماری یا مشکل خاصی کارآمدتر در نظر گرفته شوند. برای نمونه، برخی تمرین‌ها برای کارکرد بهتر دستگاه گوارش پیشنهاد می‌شوند، برخی برای مقابله با دیابت مناسب هستند و برخی هم به کاهش درد در افراد سالمند کمک می‌کنند. در نوشته‌های زیر این تمرین‌ها را به طور کامل بررسی کرده‌ایم:

یوگای کندالینی هم با توجه به تلاش برای بیدار کردن انرژی پنهان در بدن، دارای ویژگی‌ها و فواید خاص خود است. در ادامه ۴تا از مهم‌ترین فواید این یوگا را فهرست کرده‌ایم:

۱. یوگای کندالینی سلامت کلی ذهن و روان را بهبود می‌بخشد

فواید عاطفی و روانی بسیاری با یوگای کندالینی پیوند خورده‌اند. شما با انجام منظم این ورزش می‌توانید ارتباط ژرف‌تری با دیگران برقرار کنید، احساسات خود را بهتر درک کنید و مسئولیت‌پذیر باشید، به وضوح ذهنی دست پیدا کنید، کارآمدی و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشید، نوآور و شجاع‌تر شوید و همچنین به احساس رضایت بیشتری دست پیدا کنید.

براساس یک پژوهش در سال ۲۰۰۴، سیستم باستانی یوگای کندالینی شامل طیف گسترده‌ای از تکنیک‌ها و شیوه‌های مراقبه‌ای می‌شود که به درمان اختلال‌های روانی از جمله اختلال وسواس فکری-عملی، اضطراب، فوبیاها، اعتیاد و سوء مصرف مواد، اختلال‌های افسردگی شدید، خوانش‌پریشی، غم و اندوه، بی‌خوابی و سایر مشکلات مرتبط با خواب کمک می‌کند.

شما با تمرین‌های کندالینی همچنین می‌توانید به جهان درونی خود پا بگذارید، خودتان را درک کنید، خودآگاهی بیشتری داشته باشید و بهتر با مشکلات و موانع گوناگون کنار بیایید. بنابراین، خواهید توانست سلامت ذهن و روان خود را حفظ کنید و زندگی شاداب‌تری را در پیش بگیرید.

۲. می‌تواند به افزایش نیروی بدنی کمک کند

آیا یوگای کندالینی را می‌توانیم یک ورزش کامل برای تقویت بدن در نظر بگیریم؟ شاید زمانی که بحث تقویت ماهیچه‌های بدن به میان بیاید کمتری کسی به یوگا و تمرین‌های ساده‌ی آن فکر کند. ولی برخی از حرکات یوگای کندالینی دارای شدت بالایی هستند و زمان کمی برای استراحت در اختیار شما می‌گذارند. بنابراین با انجام آن‌ها فشار زیادی به خود وارد خواهید کرد. این تمرین‌های شدید بدن شما را به چالش می‌کشند، سیستم عصبی و غدد درون‌ریز را تقویت می‌کنند و مجبورتان می‌کنند از محدودیت‌های خود فراتر بروید.

برخی تمرین‌های تقویت‌کننده‌ی شکم که شامل حرکات عمیق و نفس کشیدن می‌شوند، می‌توانند یک تمرین کارآمد و کامل به شمار بروند که به‌خوبی ماهیچه‌های شکم را فعال و درگیر می‌کنند. انجام حرکات یوگا از جمله سگ سر پایین، سگ سر بالا، خم شدن به پشت و… می‌تواند ماهیچه‌های مرکزی را درگیر کند و به تقویت آن‌ها بپردازد.

بنابراین با یوگای کندالینی می‌توانید نیروی بدنی را افزایش دهید و از ماهیچه‌های قوی‌تری برخوردار شوید. این تمرین‌ها همچنین به افزایش انگیزه، اعتمادبه‌نفس و اراده هم کمک می‌کنند تا بتوانید بیشتر تلاش کنید و نیروی خود را به کار بگیرید.

۳. یوگای کندالینی از شما در برابر اثرات منفی ناشی از استرس محافظت می‌کند

یک پژوهش در سال ۲۰۱۷ نشان داد با انجام سه ماه تمرین منظم، یوگای کندالینی توانست روی سطح هورمون کورتیزول در بدن تأثیر بگذارد و استرس و مشکلات روانی را کاهش دهد.

در یک پژوهش دیگر هم که روی تغییرات فیزیولوژیکی ناشی از تمرین‌های یوگای کندالینی تمرکز شده بود، پژوهش‌گران مشاهده کردند میزان تنفس و نوسان‌‌های عصبی مغز بازتنظیم شده و ورزشکاران پس از جلسه‌ی ورزشی با احساس آرامش بیشتری روبه‌رو شدند. افزون بر این، تکنیک‌های تنفسی دیافراگمی در این یوگا می‌تواند به آرامش بدن کمک کند و تغییرات مثبتی را در فعالیت مغز به وجود بیاورد. همه‌ی این‌ها باعث می‌شوند آمادگی بیشتری در برابر مشکلات روانی داشته باشید و با دید بهتری به جنگ استرس بروید.

۴. می‌تواند به شما برای دور ماندن از عادت‌های بد و سبک زندگی ناسالم هم کمک کند

پژوهش‌گران ادعا دارند یوگا و فعالیت‌های ذهن‌آگاهی یک راهکار بی‌نظیر برای درمان یا پیشگیری از عادت‌های بد و رفتار‌های اعتیادآور به شمار می‌روند.

یوگای کندالینی ورزش بسیار مناسبی برای کسانی است که به اعتیاد یا رفتارهای آسیب‌زننده دچار هستند. زیرا این سبک از یوگا می‌تواند به درمان استرس مزمن، دور ماندن از اندیشه‌های منفی، شکاکی و بدبینی نسب به خود، دست دست کردن و عقب انداختن کارها و احساس خشم کمک کند. این عوامل به‌عنوان دلایل اصلی اعتیاد و پیروی کردن از یک سبک زندگی ناسالم شناخته می‌شوند. بنابراین با دور ماندن از آن‌ها می‌توانید عادت‌های آسیب‌زننده و اعتیاد را هم از خود دور کنید.

کارشناسان از تمرین‌های یوگا، مدیتیشن و سایر تکنیک‌های روحی، ذهنی و بدنی برای درمان مشکلات روانی و شناختی کمک می‌گیرند. شما با انجام منظم یوگا می‌توانید خودآگاهی را تقویت کنید، تأثیر مثبتی روی فرآیند‌های عصبی خود بگذارید، از رفتارهای بد و آسیب‌زننده در امان بمانید و با اعتمادبه‌نفس بیشتر به سراغ ساخت یک زندگی سالم و بهتر بروید.

بهترین تمرین‌ها و حرکات یوگای کندالینی برای شروع

بهترین تمرین‌ها و حرکات یوگای کندالینی برای شروع

کلاس‌ها و جلسه‌های تمرینی یوگای کندالینی شامل شش بخش اصلی هستند:

  • آماده شدن و همگام‌سازی با آوای مانترا
  • گرم کردن با تکنیک‌های تنفسی پرانایاما
  • انجام تمرین‌ها و حرکات کششی یوگا (کریا)
  • احساس آرامش و ریلکس کردن
  • مراقبه
  • پایان جلسه با آوا و موسیقی

یک کلاس معمولی یوگای کندالینی کم‌وبیش ۶۰ تا ۹۰ دقیقه به درازا می‌کشد و شامل ۵ تا ۱۰ دقیقه گرم کردن، ۳۰ تا ۴۵ دقیقه کریا، ۵ تا ۱۵ دقیقه آرامش و ریلکس کردن، و ۱۱ تا ۳۱ دقیقه مدیتیشن می‌شود. همه‌ی کلاس‌های یوگای کندالینی با همگام‌سازی و آماده شدن آغاز شده که با ذکر و آوای مانترا با بسته نگه داشتن چشم‌ها، در حالت نشسته و قرار دادن دست‌ها روی قفسه‌ی سینه و قلب انجام می‌شوند. شما باید آواها و ذکرهایی را تکرار کنید که جسم و روانتان را برای انجام تمرین‌ها و احساس آرامش آماده می‌کنند.

اکنون در ادامه نگاهی به تمرین‌ها و حرکات رایج در کلاس‌های یوگای کندالینی می‌اندازیم:

۱. بالا بردن بازوها

بالا بردن بازوها

برای اجرای این تمرین ابتدا بنشینید، پاها را جمع کنید و در حالت سوکهاسانا قرار بگیرید. اکنون بازوها را بالای سر خود دراز کنید و بالاتنه، بازوها و سر خود را تکان دهید. این تکان دادن و لرزش باعث می‌شود ترس، اضطراب و سایر احساسات منفی را از خود دور کنید و پویایی ستون فقرات را افزایش دهید.

۲. خم کردن ستون فقرات

برای اجرای این تمرین هم ابتدا چهار زانو بنشینید و کاملا آرام بمانید. سپس قفسه‌ی سینه‌ی خود را به جلو حرکت دهید و دقت داشته باشید سرتان زیاد تکان نخورد. اکنون قفسه‌ی سینه را به عقب هل دهید و دستان خود را کنار بدن نگه دارید. این جلو و عقب بردن قفسه‌ی سینه باعث می‌شود ستون فقرات تحریک شود و انعطاف و پویایی بیشتری به دست بیاورد.

۳. حالت صخره

در حالی که ساق پاهای خود را زیر خود جمع کرده‌اید، بنشینید و دستان خود را به سمت شانه‌ها ببرید و آرنج‌ها را رو به بیرون نگه دارید. ستون فقرات خود را صاف کنید، نفس عمیق بکشید و ستون فقرات را به سمت چپ بچرخانید. اکنون نفس خود را بیرون دهید و ستون فقرات خود را به سمت راست بچرخانید. به تکرار این حرکات ادامه دهید، نفس عمیق بکشید و انرژی و گرمای درونی خود را احساس کنید.

۴. حرکت کششی

برای اجرای این تمرین به پشت دراز بکشید و پاشنه‌های پای خود را به هم نزدیک کنید. سپس نوک پاها را رو به بالا نگه دارید و هر دو پا را کم‌وبیش ۱۵ سانتی‌متر از زمین بلند کنید. هم‌زمان سرتان را هم ۱۵ سانتی‌متر بلند کنید و به انگشتان پا خیره شوید.

اکنون بازوها را هم بالا بیاورید و کف دست‌ها را رو به یکدیگر نگه دارید. تلاش کنید این وضعیت را با نفس آتشین که در ادامه معرفی می‌کنیم به مدت ۱ تا ۳ دقیقه حفظ کنید.

۵. اسکات عمیق

تفاوت اسکات عمیق با اسکات معمولی این است که باید بدن را پایین‌تر ببرید و هنگام نشستن تا جای ممکن پایین بروید.

برای اجرای اسکات عمیق ابتدا بایستید و در حالی که دستانتان را جلوی قلب خود نگه داشته و ستون فقرات را صاف نگه داشته‌اید، زانوهای خود را خم کنید و به سوی زمین بروید. سر خود را صاف نگه دارید و هنگام پایین رفتن نفس بکشید و تا جای ممکن پایین بروید. سپس نفس خود را بیرون دهید و دوباره بایستید. این چرخه را با توجه به سطح تناسب اندام خود برای ۳۰ ثانیه یا حتی چند دقیقه تکرار کنید.

۶. خم کردن زانوها و جمع کردن بدن

برای اجرای این تمرین در حالی که به پشت خود دراز کشیده‌اید زانوهای خود را خم کرده و به قفسه‌ی سینه نزدیک کنید. سپس بازوهای خود را دور زانوها قرار دهید. اکنون سرتان را بالا بیاورید و بینی خود را بین زانوها بیاورید. ۱ تا ۳ دقیقه این وضعیت را حفظ کنید.

۷. بالا و پایین بردن تناوبی پاها

ابتدا به پشت دراز بکشید، نفس بگیرید، شکم خود را تو دهید و هم‌زمان پای چپ را بالا بیاورید. انگشتان پا را رو به بالا نگه دارید و پای دیگر را هم بگذارید صاف روی زمین بماند. اکنون دستان خود را زیر باسن قرار دهید و با بیرون دادن نفس خود پای چپ را پایین ببرید. سپس به سراغ پای راست بروید و این چرخه را تکرار کنید. به مدت ۳ دقیقه یا بیشتر پاهای خود را به صورت تناوبی بالا و پایین ببرید.

۸. حرکت شتر

حرکت شتر

برای اجرای این تمرین ابتدا روی ساق پاها بنشینید و پاهای خود را به اندازه‌ی پهنای باسن باز کنید. دستان خود را روی کمر نگه دارید تا تعادل خود را حفظ کنید. اکنون سر خود را عقب ببرید و کمرتان را به پشت خم کنید. اگر توانایی‌اش را داشتید می‌توانید قفسه‌ی سینه‌ی خود را بیرون دهید و پاشنه‌های پایتان را نگه دارید. با این کار کشش بیشتری را به وجود می‌آورید. البته دقت داشته باشید به گردن خود فشار زیادی وارد نکنید و آن را صاف نگه دارید.

تمرین‌های تنفسی پرانایاما بخش جدایی‌ناپذیر از یوگای کندالینی هستند. هدف این تمرین‌ها پاک‌سازی مسیرهایی است که به بیدار کردن و خیزش نیروی کندالینی کمک می‌کنند. در ادامه این تکنیک‌ها را آورده‌ایم:

۱. نفس آتشین

راحت بنشینید و دستان خود را روی زانوها قرار دهید. سپس انگشت اشاره‌ی خود را به انگشت شست بچسبانید؛ این شکل دست با نام گیان مودرا شناخته می‌شود.

اکنون چشمان خود را بسته نگه دارید، ابروها را کمی بالا دهید و روی چشم سوم در وسط پیشانی تمرکز کنید. با دم و بازدم یکنواخت از طریق بینی به‌سرعت نفس بکشید. به دلیل همین سرعت بالاست که نام نفس آتشین را برای این تمرین در نظر گرفته‌اند. برای ۳ تا ۷ دقیقه به‌سرعت نفس بکشید و ضربان قلب را بالا نگه دارید.

۲. تنفس تناوبی از یک سوراخ بینی

برای اجرای این تکنیک تنفسی ابتدا راحت بنشینید، ستون فقرات را صاف نگه دارید و کف سر را بالا ببرید. اکنون دست راست خود را به سوی بینی بیاورید، با انگشت شست سوراخ راست بینی را بگیرید و آن را ببندید. سپس به‌آرامی از طریق سوراخ چپ بینی نفس بگیرید و آن را با انگشتِ انگشتری ببندید. نفس خود را نگه دارید و چند ثانیه صبر کنید. سپس سوراخ راست را آزاد کنید و به‌آرامی نفس خود را بیرون دهید.

دقت داشته باشید که سوراخ چپ را بسته نگه دارید تا نفس تنها از طریق سوراخ راست بیرون بیاید. اکنون دوباره از سوراخ راست نفس بگیرید و آن را با انگشت شست ببندید. کمی مکث کنید و سپس نفس خود را از سوراخ چپ بیرون دهید. این چرخه را ۵ تا ۱۰ بار تکرار کنید.

۳. نفس چهارمرحله‌ای

با چشمان بسته راحت بنشینید و به‌آرامی روی چشم سوم خود تمرکز کنید. اکنون نفس بگیرید و دم را در چهار بخش مساوی از طریق بینی انجام دهید. سپس در چهار مرحله‌ی مساوی بازدم را انجام داده و نفس خود را از بینی بیرون دهید. ۳ تا ۱۱ دقیقه به این شیوه نفس بکشید.

۴. دوش آب یخ

اگرچه دوش آب یخ یک تکنیک تنفسی به شمار نمی‌رود، ولی برای تحریک سیستم عصبی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. پیشنهاد می‌شود در بیشتر روزهای هفته دست‌کم ۳ دقیقه دوش آب یخ بگیرید. نفس نفس زدن زیر آب سرد می‌تواند فواید زیادی به دنبال داشته باشد.

بهتر است پیش از دوش گرفتن بدن خود را ماساژ دهید و از روغن‌های نارگیل و بادام استفاده کنید. این یک روش سنتی است که سلامت پوست و شادابی بدن را به دنبال دارد.

این نکات را حتما در نظر داشته باشید

این نکات را حتما در نظر داشته باشید

اگر تاکنون تمرین‌های یوگای کندالینی را انجام نداده‌اید و تازه‌کار هستید، از نکات زیر کمک بگیرید تا ورزش بهتر، ایمن‌تر و کارآمدتری داشته باشید:

  • برای شرکت در بیشتر کلاس‌های ورزشی یوگا هیچ نیازی به دانش و تجربه‌ی قبلی در این ورزش نیست. بنابراین، کار را به‌آرامی آغاز کنید و به خودتان فشار نیاورید. به اندازه‌ی کافی استراحت کنید و حتما از جلسه‌ی ورزشی خود لذت ببرید. با گذر زمان می‌توانید برای مدت زمان بیشتری ورزش کنید و حرکات و وضعیت‌های بدنی را بیشتر حفظ کنید. در ابتدا هر وضعیت را برای ۳۰ تا ۶۰ ثانیه حفظ و سپس استراحت کنید. اشکالی ندارد اگر در ابتدا نتوانید برای زمان بیشتری تمرین کنید.
  • چشمان خود را بسته نگه دارید و روی چشم سوم خود تمرکز کنید. این چشم یک چاکرا یا مرکز انرژی است که میان ابروها در وسط پیشانی شما قرار دارد.
  • شما با تکرار ذکرها یا مانترای یوگا می‌توانید تمرکز خود را قوی و ژرف‌تر کنید. از ذکرهای رایج یوگا می‌توان به Sat به معنای حقیقت و Nam به معنای هویت اشاره کرد. شما می‌توانید این ذکرها را هنگام دم و بازدم در ذهن خود تکرار کنید و آرامش بیشتری به دست بیاورید.
  • در بیشتر کلاس‌ها بهتر است سر تا پا سفید بپوشید. لباس‌های شما باید سفید و آزاد باشند تا احساس راحتی و آرامش بیشتری داشته باشید و به نوآوری، تمرکز و آرامش ذهنی خود کمک کنید.

برای بهره‌مند شدن از فواید یوگای کندالینی چه اندازه باید تمرین کنید؟

شما با انجام تمرین‌ها برای چند دقیقه در روز هم می‌توانید تغییر بزرگی ایجاد کنید و با پیشرفت زیادی روبه‌رو شوید. با وجود این، بیشتر مربی‌ها و کارشناسان پیشنهاد می‌کنند به طور روزانه دست‌کم ۳۰ دقیقه یا بیشتر را به یوگای کندالینی اختصاص دهید.

در حالی که می‌توانید هر زمانی از روز ورزش کنید و این موضوع به سبک زندگی و اولویت‌های شما بستگی دارد، ولی صبح می‌تواند بهترین زمان برای انجام این تمرین‌ها باشد. تمرین زودهنگام به شما کمک می‌کند روزتان را با انرژی و شادابی بیشتری آغاز کنید و زمان کافی در اختیار داشته باشید. در صورتی که صبح‌ها ورزش کنید دیگر خبری از موانع و بهانه‌های گوناگون نخواهد بود و پیش از درگیر شدن به کارهای زندگی روزمره جلسه‌ی ورزشی خود را به پایان خواهید رساند.

خطرات و عوارض جانبی یوگای کندالینی

یوگای کندالینی خطرات و عوارض به‌نسبت کمی دارد که باید از آن‌ها آگاه باشید. البته در صورتی که زیاده‌روی کنید یا تمرین‌ها را به‌درستی انجام ندهید هر نوع یوگایی ممکن است برخی عوارض و تأثیرات منفی را در پی داشته باشد.

اگر به آسیب‌دیدگی به‌ویژه مشکلات گردن و کمر دچار هستید، پیش از انجام تمرین‌ها با یک پزشک مشورت کنید یا به مربی خود اطلاع دهید تا حرکاتی را که فشار زیادی به این اندام‌ها وارد می‌کنند انجام ندهید. خم شدن‌ها، ایستادن روی شانه و… فشار زیادی به گردن و کمر وارد می‌کنند، بنابراین شاید برای شما مناسب نباشند.

همچنین اگر برخی تکنیک‌های تنفسی برای شما دشوار هستند و باعث سرگیجه می‌شوند، در انجام آن‌ها میانه‌روی کنید یا به دنبال جایگزین بگردید. در صورتی که احساس سرگیجه کردید، دست از ورزش بکشید و با دراز کشیدن روی زمین تلاش کنید آرامش خود را به دست بیاورید و نفس کشیدنتان را به حالت عادی برگردانید. در این مواقع بهتر است از مربی‌های یوگا کمک بگیرید و ببینید چه تمرین‌ها و تکنیک‌هایی با بدن و شرایط شما سازگارتر هستند.

سخن پایانی

یوگای کندالینی یک تمرین کهن باستانی بوده و هدفش این است که آگاهی بدن را افزایش دهد و بدن، سیستم عصبی و ذهن را برای دگرگونی‌های مثبت در انرژی زندگی که به‌عنوان خیزش یا بیداری کندالینی توصیف می‌شود، آماده کند.

شما با انجام منظم تمرین‌های یوگای کندالینی می‌توانید سلامت کلی ذهن و روان خود را بهبود ببخشید، نیروی بدنی را افزایش دهید، جلوی تأثیرات استرس و مشکلات روانی را بگیرید و همچنین از عادت‌های آسیب‌زننده و ناسالم در امان بمانید.

تمرین‌هایی که در این نوشته بررسی کردیم گزینه‌های مناسبی برای شروع هستند و با انجام منظم آن‌ها می‌توانید به‌آسانی از فوایدی که نام بردیم بهره‌مند شوید. البته یادتان باشد زیاده‌روی نکنید و تمرین‌ها را هم به‌درستی انجام دهید. همچنین با یک پزشک متخصص یا مربی یوگا مشورت کنید و ببینید چه تمرین‌هایی برای شما مناسب‌تر هستند. افراد متخصص می‌توانند به شما کمک کنند تا تمرین‌ها را به طور مؤثرتری انجام دهید و از عوارض جانبی و آسیب‌دیدگی‌های احتمالی هم در امان بمانید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: Dr. Axe



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X