چه زمانی نشستن کودک روی صندلی جلوی اتومبیل مجاز است؟
شاید برای شما هم سؤال باشد که از چه زمانی به بعد فرزندتان میتواند روی صندلی جلوی اتومبیل بنشیند. ما در این نوشته نظر چند متخصص کودکان را دربارهی ایمنی وسایل نقلیه جمعآوری کردهایم. بچهها قد میکشند و بزرگ میشوند و والدین باید تصمیم بگیرند از چه زمانی نشستن آنها روی صندلی جلوی ماشین ایرادی ندارد. ممکن است فرزند شما به جلو نشستن علاقه داشته باشد و بر آن اصرار کند.
شاید وقتی او را به مدرسه میبرید یا از کلاسی به کلاس دیگر میرسانید، دیده باشید که بچههای دیگر روی صندلی جلوی سرویس مدرسه یا مهدکودک مینشینند. آیا وقتش نرسیده که کودک شما هم این اجازه را پیدا کند؟ کارشناسان توصیه میکنند که تا ۱۳سالگی، برای صدور اجازهی نشستن کودک روی صندلی جلو صبر کنید.
سیستم عضلانی و اسکلتی کودکان تا پیش از این سن در حال رشد است و این مسأله آنها را در تصادفات و جراحات احتمالی، آسیبپذیرتر میکند. بیایید کمی درباره اینکه چرا باید تا سن مناسب صبر کنیم و چرا انجام زودهنگام این کار خطرناک است، بیشتر بدانیم.
چرا ۱۳سالگی سن مناسب نشستن کودک روی صندلی جلو است؟
بچهها در ۱۳سالگی میتوانند با خیال راحت روی صندلی جلو بنشینند. آکادمی متخصصان اطفال آمریکا (AAP) توصیه میکند که همهی کودکان ۱۲ساله و کمتر در صندلی عقب ماشین بنشینند. از بدو تولد، نوزادان باید همیشه به طور ایمن در صندلی ماشین مخصوص کودک و پشت به راننده با کمربند بسته شوند. هنگامی که از دورهی نوزادی خارج شدند، باید تا سن ۵ سالگی روی صندلی ماشین کودک و رو به جلو، بنشینند.
کودکانی که از صندلی ماشین خود بزرگتر شدهاند، باید از بالابرندهی نشیمن استفاده کنند. این وسیله شبیه نشیمن صندلی است که ارتفاع مناسب را برای نشستن ایمن کودکان فراهم میکند. زمانی که کودکان به اندازهی کافی قدبلند شوند که کمربند ایمنی در مرکز سینه و شانههایشان قرار گیرد، میتوانند بدون هیچ وسیلهی کمکی روی صندلی عقب بنشینند.
این وضعیت معمولا در سن ۸ تا ۱۲سالگی کودک اتفاق میافتد. در آمریکا ایالتها قوانین متفاوتی درباره اینکه کودک از کی میتواند روی صندلی جلو سوار شود، وجود دارد. در هر شهر و کشوری که هستید، ایدهی خوبی است که قوانین و دستورالعملهای محلی را در این باره بررسی کنید. البته بدیهی است که صندلی عقب همیشه امنتر است.
یک کودک برای نشستن روی صندلی جلو چقدر باید وزن داشته باشد؟
هیچ محدودیت رسمی وزنی برای نشستن روی صندلی جلو وجود ندارد. برخی از ایالتها در آمریکا قوانینی را در این مورد وضع کردهاند. برای سواری ایمن در صندلی جلوی اتومبیل، سن بیشتر از وزن اهمیت دارد.
دکتر مانیش آگاروال (Maneesha Agarwal)، پزشک بخش اورژانس کودکان در مرکز درمانی کودکان آتلانتا که متخصص ایمنی خودرو است و اغلب بیمارانی را درمان میکند که در تصادفات آسیب دیدهاند، میگوید: «صرف نظر از وزن کودک، قبل از سن خاصی، استخوانهای او همچنان در حال رشد و نرمتر از استخوانهای بزرگسالان است. کمربند ایمنی ممکن است در صورت تصادف اتومبیل به دلیل رشد نابالغ استخوان لگن در جای مناسب قرار نگیرد.»
خطرات انتقال زودهنگام کودک به صندلی جلو
وجود کیسه هوای صندلی جلو یکی از دلایل اصلی است که کودکان زیر ۱۳ سال نباید روی صندلی جلو بنشینند و جای آنها روی صندلی پشت ایمنتر است. کیسههای هوا برای محافظت از بزرگسالان با قامت متوسط طراحی شدهاند و با سرعت ۲۰۰ مایل در ساعت باز میشوند. چون قد کودکان کوتاهتر از بزرگسالان است،
کیسه هوا ممکن است در سطح سرشان باز شود. جنیفر مک کیو، مسؤول پیشگیری از آسیب در بیمارستان کودکان دلاور، میگوید: «باز شدن کیسه هوا وقتی کودکی روی صندلی جلو نشسته، بسیار خطرناک است و ممکن است منجر به آسیب سر یا گردن یا حتی مرگ شود. سیستم اسکلتی کودکان نیز هنوز در حال توسعه است.
این موضوع هم میتواند احتمال آسیب را افزایش دهد. استخوانهای بچهها انعطافپذیرتر و غیرمتراکمتر از استخوانهای بزرگسالان است و آنها را در معرض خطر آسیب و شکستگی بیشتری قرار میدهد. نشستن کودک روی صندلی جلو به طور کلی کودک را به نقطهی برخورد در تصادف نزدیک میکند. در حالی که نشستن روی صندلی عقب باعث میشود ضربه کمتری به اسکلت شکننده او وارد شود.»
- نقش والدین در سوگواری کودکان؛ هنگام مرگ عزیزان چه کنیم؟
- کودکان چگونه مرز بین خیال و واقعیت را درک میکنند؟
راههایی برای ایمن نگه داشتن کودکان در صندلی جلو
ممکن است تصمیم بگیرید که وقتی فرزندتان به ۱۳سالگی رسید، به او اجازهی نشستن روی صندلی جلو بدهید. اگر همچنان در انجام این انتقال احساس نگرانی میکنید، در ادامه چند نکته برای ایمنی در صندلی جلو را بخوانید:
- همیشه اطمینان حاصل کنید که کمربند ایمنی کودک در تمام مدت حرکت اتومبیل بسته است.
- به کودک خود اجازه ندهید کمربند شانهای را زیر بازو یا پشت خود قرار دهد.
- پاها باید روی زمین قرار گیرند، نه روی داشبورد.
- اگر کمربند در مرکز شانهی کودک شما قرار نمیگیرد، از تشک بالابرندهی صندلی استفاده کنید.
- بچهها باید در جای خود بنشینند و حرکت نکنند. به کودکان یادآوری کنید که برای رسیدن به چیزی که ممکن است به قسمت جلو پرت شده باشد به جلو خم نشوند یا برای صحبت با دیگران در صندلی عقب نچرخند. این کارها باعث میشود کمربند ایمنی در وضعیت نادرستی روی بدن آنها قرار گیرد.
اگر هنوز شک دارید، صندلی عقب همیشه بهترین گزینه است
در سن ۱۳ سالگی، نشستن کودک روی صندلی جلو بسیار ایمنتر از پیش است. زیرا قد او بلندتر است و استخوانهایش سفتتر و متراکمتر شدهاند.
همانطور که گفته شد، صندلی عقب همیشه امنترین مکان برای سوار شدن در نظر گرفته میشود زیرا به طور کلی از نقطهی برخورد در تصادف دورتر است.
دکتر آگاروال میگوید: «برای اینکه فرزندتان را به صندلی جلو بیاورید، عجله نکنید. اطمینان حاصل کنید که کودک شما به اندازهی کافی بالغ است و رفتارهای بالقوه خطرناک از او سر نمیزند. رفتارهایی مثل حرکت دادن بند شانهای کمربند به پشت یا نگه داشتن پاها روی داشبورد. توانایی درست نشستن روی صندلی در مدت سواری هم مهم است.»
بنابراین به یاد داشته باشید، هر زمان میتوانید صندلی عقب را برای نشستن کودک انتخاب کنید، اما برای کودکان ۱۲ سال و کمتر این انتخاب، اجباری و همیشگی است.
منبع: parents