۱۱ نکتهی ساده برای ساخت یک مدرسهی مجازی جذاب در خانه
امسال هم مثل سال قبل قرار است سال تحصیلی با آموزش مجازی شروع شود، پس لازم است فضای خانه را برای تحصیل فرزندان آماده کنید. البته این فضای تحصیلی نباید پرهزینه و مفصل باشد؛ فضایی که به تمرکز او کمک کرده و فضای کلاس درس را یادآوری کند کافی است. حتی میتوانید میز غذاخوری را برای حضور در کلاس مجازی آماده کنید. فقط فراموش نکنید که برای این آمادهسازی لازم است حتما از فرزندتان هم نظرخواهی کنید تا در فضای ایجاد شده احساس راحتی کند.
در این مطلب از دیجیکالا مگ قرار است با ۱۱ نکتهی کاربردی برای تبدیل خانه به فضای مناسب آموزش مجازی آشنا شوید.
۱. ساده شروع کنید
اگر برای یافتن ایدههای دکوراسیون به سراغ پینترست میروید مراقب باشید که در دکور فضای آموزشی زیادهروی نکنید. در پینترست فضاهای زیبایی میبینید اما مطمئن باشید شلوغی محل آموزش فرزندتان میتواند تمرکز او را از بین ببرد. سادگی را در نظر داشته باشید و براساس وسایلی که در خانه دارید پیش بروید. ابتدا با یک فضای ساده که نیازهای اصلی آموزشی را برطرف میکند شروع کنید و سپس به مرور زمان وسایل دیگری را اضافه کنید.
۲. برنامهی درسی را نصب کنید
اگر فرزند شما سواد خواندن دارد حتما برنامهی درسی و برنامهریزی روزانهاش را بر روی دیوار محل مخصوص آموزش نصب کنید تا در طول مدت درس خواندن به آنها توجه کند. این کار به کودکان یادآوری میکند که تعطیلات تابستانی تمام شده و حالا وقت آن رسیده که مدتی از روز را به درس خواندن اختصاص دهند.
۳. فضا را دنج کنید
محلی را که برای آموزش فرزندتان در نظر گرفتهاید را کمی دنج و دوست داشتنی کنید. وسایلی را که او دوست دارد در این فضا قرار دهید و سعی کنید محیط را با رنگهای مختلف شاد کنید. حتی میتوانید عکسهای خانوادگی و بالشی که دوست دارد را در این قسمت از خانه قرار دهید. فقط نباید فراموش کنید که این وسایل به شکلی در محیط قرار بگیرند که تبدیل به عامل حواسپرتی نشوند. با این کار احساس آرامش را به کودکتان منتقل میکنید و فضا را برای لذت بردن از آموزش مجازی آماده میکنید.
۴. سر و صدا را کنترل کنید
کودکان هم مثل هر فرد بالغ دیگری ممکن است با شنیدن سر و صدای اضافه دچار حواسپرتی شوند. اگر نمیتوانید اتاقی را به فضای آموزشی آنها اختصاص دهید میتوانید با استفاده از میزهای دیوارهدار به تمرکز فرزندتان کمک کنید. همچنین شما میتوانید برای این کار از هدفون ضد نویز استفاده کنید.
یک کار خلاقانه برای حفظ تمرکز فرزندتان استفاده از کاغذهایی است که روی هر کدام از آنها عبارتهای «آمادهی صحبت کردن نیستم.» و «آمادهی صحبت کردن هستم.» نوشته شده است. حتی میتوانید کاغذها را با رنگ سبز و قرمز آماده کنید تا کودک در زمانهای مختلف و براساس نیازش از آنها استفاده کند.
۵. وسایل را دستهبندی کنید
میز درس خواندن کودکتان را شبیه به یک میز اداری درست کنید.
پیشنهاد دیجیکالا مگ: از جعبههای شفاف استفاده کنید تا کودک با یک نگاه محتویات آنها را تشخیص دهد.
از جعبههای مختلف برای قرار دادن وسایل استفاده کنید. مداد رنگیها، کاغذها، تراش و پاککن و هر وسیلهی دیگری را تفکیک کرده و در جعبههای مختلف قرار دهید. با این کار هم میز کار کودکتان مرتب میشود هم به او احساس حضور در یک فضای حرفهای را میدهد. حتی میتوانید این جعبهها را در کشو یا کتابخانه قرار دهید تا روی میز هم خلوتتر باشد.
۶. فضایی را به آموزش مجازی اختصاص دهید
فرقی ندارد یک اتاق را برای آموزش مجازی فرزندتان در نظر گرفتهاید یا گوشهای از میز غذاخوری، این محل باید فقط به کلاسها و انجام تکالیف مدرسه اختصاص داشته باشد و هیچ استفادهی دیگری از آن نشود. اگر قرار است بین کلاسها یا تکالیف استراحت کند محیطی دیگر را برای او آماده کنید تا وقتی در محیط مخصوص آموزش قرار میگیرد به راحتی در حال و هوای یادگیری رفته و تمرکز کافی را داشته باشد
۷. از برچسب استفاده کنید
برای نامگذاری جعبههای وسایل از برچسبهای رنگی استفاده کنید تا کودکتان علاوه بر اینکه به راحتی محتویات داخل جعبه را تشخیص میدهد، از یک سیستم نظم سازمانی پیروی کند. با این کار او یاد میگیرد وسایل را بعد از استفاده به جای خود بازگردانده و روی میز رها نکند. اگر فرزند شما هنوز سواد خواندن ندارد میتوانید از نقاشی و علامت برای نشانهگذاری جعبهها استفاده کنید.
۸. از سبد استفاده کنید
کتابخانه محل خوبی برای نگهداری کتابها و دفترهای مدرسه است اما فضای زیادی را اشغال میکند. اگر فضای کافی برای قرار دادن کتابخانه ندارید و میخواهید میز محل آموزش مجازی فرزند شما هم مرتب و زیبا باشد میتوانید از چند سبد زیبا و کوچک استفاده کنید. میتوانید هر دسته از کتابها و دفترها را در یک سبد قرار داده و روی میز بچینید.
۹. وسایل را نامگذاری کنید
درست است که کودکتان به مدرسه نمیرود و احتمال گم شدن وسایلش وجود ندارد اما بعید نیست که بدون اینکه بدانید با خودکار او در حال نوشتن باشید! همانطور که برای حضور در مدرسه روی نوشتافزار و وسایل شخصی نام فرزندتان را مینوشتید حالا هم لازم است این کار را انجام دهید. با این کار به حریم شخصی او و حضورش در سیستم آموزش مجازی احترام گذاشتهاید و او با آرامش خاطر به انجام تکالیفش میپردازد.
۱۰. فضای کلاس درس را بازسازی کنید
با قرار دادن عکس همکلاسیها بر روی میز یا پرینت یک اسکرینشات از کلاس مجازی و قرار دادن آن در کنار میز فرزندتان سعی کنید فضای کلاس درس واقعی را برای او بازسازی کنید. حتی میتوانید از او بخواهید همکلاسیهایش را نقاشی کند و آنها را به ترتیب حروف الفبا مرتب کرده، روی میز بچینید تا در زمان حضور در کلاس آموزش مجازی در بین آنها قرار بگیرد.
۱۱. کارهای یک کلاس واقعی را انجام دهید
از معلم فرزندتان بپرسید که معمولا در کلاسهای درس حضوری چه کارهایی انجام میدادند یا چه وسایلی در دسترسشان بوده است، همان کارها را در خانه انجام دهید تا کودکتان احساس کند که در کلاس حضوری قرار دارد. مثلا اگر در کلاس یک تقویم دست ساز یا روزنامه دیواری داشتهاند در خانه هم آنها را با هم تهیه کنید و به دیوار نصب کنید.
سخن آخر
امسال هم مثل سال قبل آموزش مجازی جای کلاسهای حضوری را گرفته و مدرسهها به صورت آنلاین بازگشایی میشوند. به همین دلیل لازم است که فضای آموزشی مناسبی برای فرزندان خود آماده کنید تا با حفظ تمرکز به بحث آموزش مشغول شده و یادگیری را از سر بگیرند. شما میتوانید کارهای زیادی برای ایجاد یک فضای آموزشی انجام دهید اما فراموش نکنید که سادگی اولین اصل در تغییر دکوراسیون و فضا است.
اگر برای ایده گرفتن به سراغ پینترست میروید درگیر جزئیات و شلوغی فضا نشوید. راحتی فضا و کمک به تمرکز کودکتان مهمتر از زیبایی و شلوغی ظاهری آن است. اگر شما ترفند خاصی برای آماده کردن فضای خانه برای آموزش و یادگیری فرزندتان دارید در قسمت کامنتها بنویسید تا ما و خوانندگان این مطلب از آن استفاده کنیم.
منبع: Care