فضاپیمای جونو چرخش تماشایی سیاره‌ی مشتری را به تصویر کشید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
مشتری از نگاه جونو

فضاپیمای جونو ناسا در تازه‌ترین گذر نزدیک خود از کنار مشتری موفق شد نمایی دیدنی از چرخش این سیاره را ثبت کند.

این نمای سریع شده، چشم‌انداز فضاپیمای «جونو» (Juno) ناسا را ​​نشان می‌دهد که در ۹ آوریل امسال (۲۰ فروردین) تنها از فاصله‌ی ۳۳۰۰ کیلومتری بر فراز ابرهای غول گازی منظومه‌ی شمسی پرواز کرد. این چهل‌ویکمین گذر نزدیک جونو بر فراز این سیاره تشعشع‌زا بود که طی آن فضاپیما به حداکثر سرعت ۲۱۰ هزار کیلومتر بر ساعت نسبت به مشتری دست یافت.

مقامات ناسا در به‌روزرسانی این مأموریت نوشتند: «دانشمند-شهروند آندریا لاک (Andrea Luck) این تصویر متحرک را با استفاده از داده‌های تصویری خام ابزار جونوکم ایجاد کرده است.»

به گفته‌ی آن‌ها، این بیش از هفت برابر سریع‌تر از چیزی است که ایستگاه فضایی بین‌المللی به دور زمین می‌چرخد و تقریبا پنج برابر سریع‌تر از سرعت مأموریت‌های سرنشین‌دار آپولو هنگام ترک زمین به سمت ماه است.

ناسا تصاویر خام جونوکم را را در یک گالری پردازش تصویر آپلود می‌کند که به شهروند-دانشمندان امکان می‌دهد تا نگاه ویژه‌ی خود را به این داده‌ها داشته باشند.

در حالی که هدف اصلی جونو، سیاره‌ی مشتری (هرمز) بوده است، در ژانویه‌ی ۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۹) ناسا مجوز تمدید مأموریت را برای تمرکز کمی بیشتر روی چهار قمر بزرگ این سیاره، به ویژه گانیمد، اروپا و آیو صادر کرد. جونو اگر در سلامت کامل باقی بماند، تا سپتامبر ۲۰۲۵ عملیاتی خواهد بود.

«اسکات بولتون» (Scott Bolton) محقق اصلی جونو از مؤسسه‌ی تحقیقات جنوب غربی گفت: «با تمدید مأموریت، به پرسش‌های اساسی که در طول مأموریت اصلی جونو هنگام رسیدن به فراتر از سیاره برای کاوش سیستم حلقه‌ی مشتری و قمرهای ایجاد شد، پاسخ خواهیم داد.»

تشعشع احتمالا تهدید اصلی برای این مأموریت خواهد بود که تلاش می‌کند تا سه سال آینده به کار خود ادامه دهد. اما تا زمانی که جونو فعال باشد، همچنان به‌عنوان راهگشایی برای مأموریت‌های آینده در مشتری، بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی، خدمت خواهد کرد. برای نمونه در دهه‌ی ۲۰۳۰ میلاد، مأموریت «اروپا کلیپر» (Europa Clipper) ناسا و مأموریت «جویس» (JUICE) آژانس فضایی اروپا قصد دارند مستقیما از قمرهای مشتری بازدید کنند.

از سویی تلسکوپ فضایی جیمز وب هم طی مجموعه رصدهای چرخه‌ی ۱ خود سیاره‌ی مشتری را بررسی خواهد کرد. کار وب به سال‌ها جمع‌آوری داده تحت برنامه‌ی میراث سیارات بیرونی هابل، که حداقل سالی یک بار به ‌مطالعه‌ی غول‌های گازی منظومه‌ی شمسی اختصاص دارد، می‌افزاید.

عکس کاور: مشتری از نگاه جونو
Credit: NASA/JPL

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X