بررسی اسپیکر JBL Boombox 2؛ گرانقیمت ولی همهفنحریف
اسپیکر JBL Boombox 2 یکی از جدیدترین و پیشرفتهترین اسپیکرهای قابل حمل بلوتوثی است که در میان طیف وسیعی از بوم باکسهای مدرن یک گزینهی جالب برای خرید تلقی میشود. در این یادداشت قصد داریم ضمن بررسی JBL Boombox 2 دربارهی ارزش خرید این محصول هم صحبت کنیم.
JBL Boombox 2 یک اسپیکر بلوتوثی پرتابل به نسبت بزرگی است که کیفیت صدای به نسبت خوبی را از جنبهی بیس و حجم صدا به دنبال دارد. این محصول که ۵۰۰ دلار قیمتگذاری شده تا حدودی کار را برای مشتریها برای خرید سخت کرده است؛ چراکه یک فرد باید هزینهی نسبتا زیادی را برای یک اسپیکر بلوتوثی قابل حمل در نظر بگیرد. با وجود اینکه کیفیت صدای این اسپیکر به پای اسپیکرهای برندهای درجه یک نمیرسد، همچنان قابلیتهایی دارد که میتوان یک تجربهی بسیار خوبی را از بابت خرید یک بوم باکس نسل جدید به کاربر منتقل کند. از طرفی، خرید یک اسپیکر که بتوان در فضاهای باز و بیرون از آن بهره برد، خود یک عامل وسوسهانگیز برای خرید محسوب میشود؛ به خصوص اینکه اسپیکر مورد بحث، ضد آب ساخته شده است. در ادامه، JBL Boombox 2 را از دو جنبهی طراحی و عملکرد بررسی میکنیم.
مشخصات فنی اسپیکر JBL Boombox 2
کانالها | استریو |
بلوتوث | ✓ |
وای-فای | – |
جک ۳.۵ میلیمتر | ✓ |
قابلیت حمل و نقل | ✓ |
ضد آب | ✓ |
اسپیکرفون | – |
دستیار صوتی | – |
طراحی
مدلهایی از JBL Boombox 2 به رنگ مشکی ساده و حالت پلنگی در ابعاد ۱۰.۱×۱۹.۱×۷.۹ اینچ و به وزن ۶ کیلوگرم عرضه میشود. به دلیل وزن تقریبا بالای این محصول نمیتوان این بوم باکس را به راحتی در یک کیف گذاشته و حمل و نقل کرد. بنابراین، پرتابل بودن این دستگاه صرفا برای این هدف است تا شما بوم باکس را از یک محیط به محیط دیگر منتقل و مستقر کنید. JBL Boombox 2 از استاندارد IPX7 بهره میبرد؛ یعنی اگر شما این دستگاه را به مدت سی دقیقه زیر یک متر آب ببرید، این وسیله از بین نمیرود. با این حال، فرو بردن دستگاه زیر آب را اصلا توصیه نمیکنیم؛ چراکه فناوری بلوتوث در این اسپیکر زیر آب به درستی کار نمیکند. در هر صورت، از آنجایی که ویژگی ضد آب، یک قابلیت جذاب به نظر میرسد اما به کارایی دستگاه چیز آنچنان خاصی اضافه نمیکند.
JBL Boombox 2 تقریبا شبیه به مدل بوم باکسِ قبلی این شرکت است. یک دستهی تقریبا بزرگ روی بدنهی اسپیکر قرار گرفته تا بتوان حمل و نقل را به آسانی انجام داد. در زیرِ این دسته، اسپیکرهای دوگانهی ۳۰ وات به اندازهی ۰.۸ اینچ و همچنین ووفرهای دوگانهی ۴۰ وات با یک دامنهی فرکانس از Hz ۵۰ تا kHz ۲۰ قرار گرفته است. در هر انتهای اسپیکر، دو رادیاتور بزرگ قرار دارد که بِیسِ دستگاه را تولید و پخش میکنند.
روبهروی صفحهی جلویی اسپیکر، دکمههایی برای کنترل روشن/خاموش بودن دستگاه، جفتسازی از طریق بلوتوث، دکمهی پخش/توقف وجود دارد. با فشردن دکمهی پخش/توقف به صورت دو بار میتوان آهنگ بعدی را پخش کرد اما عجیب است که برای برگشت به آهنگ قبلی هیچ سیستمی طراحی نشده است. مثلا با سه بار فشار دادن دکمهی مورد نظر بتوان آهنگ قبلی را مجدد شنید. شما صرفا میتوانید آهنگهای بعدی را گوش دهید. همچنین دکمههایی برای زیاد و کم کردن مقدار صدا هم وجود دارد. همچنین یک دکمه هم به اسم Partyboost وجود دارد که JBL Boombox 2 را به سایر محصولات اسپیکری JBL در فضای مورد نظر متصل میکند. همچنین یک LED هم وجود دارد که وضعیت باتری را به کاربر نشان میدهد تا در صورت نیاز، دستگاه به شارژر متصل شود.
پنلِ پشتی دستگاه اسپیکر، محلی برای اتصالات منبع تغذیه، یک پورت USB برای شارژ کردن دستگاههای موبایل، یک جایگاه micro USB است. علاوه بر موارد گفته شده، یک ورودی ۳.۵ میلیمتری Aux هم در دستگاه تعبیه شده تا بتوان دستگاههای مختلف را با سیم Aux به اسپیکر بوم باکس متصل کرد. با این حال، وقتی شما این محصول را خریداری میکنید، در داخل جعبه خبری از سیم Aux نیست و باید خودتان این کابل را خریداری کنید. همچنین هیچ نرمافزاری برای این دستگاه توسعه پیدا نکرده و به همین دلیل خبری از تنظیمات EQ و شخصیسازی نیست. از طرفی دیگر، قابلیت پخش صدای تلفن در این بوم باکس وجود ندارد که به دلیل اندازهی اسپیکر نباید تعجب خاصی کرد. هر چند، این قابلیت در مدلهای کوچکتر رایج است.
JBL Boombox 2 با فناوری بلوتوث ۵.۱ سازگار بوده اما تنها کُدِکِ بلوتوثی SBC را پشتیبانی میکند و خبری از AAC و حتی AptX نیست. برای یک اسپیکر بلوتوثیِ قابل حملِ ساده شاید این مورد یک نقطهی منفی حاد نباشد اما برای اسپیکری که ۵۰۰ دلار قیمت دارد، فقدانِ این نوع پشتیبانی یک نقطه ضعف اساسی است. به طور متوسط عمر باتری JBL Boombox 2 تقریبا ۲۴ ساعت گزارش شده است. هر چند، میزان سطح صدا میتواند روی نتیجه تاثیرگذار باشد.
عملکرد
JBL Boombox 2 در پخش قطعات موسیقی که محتوای ساب بیس (Sub-bass) شدیدی دارند عملکرد بسیار قدرتمندی از خود نشان میدهد. در صدای بسیار بالا، بِیس دچار تحریف نمیشود، با اینکه مولفهی DSP (پردازش سیگنال دیجیتالی) کمی پایین میآید. در هر صورت، حتی زمانی که DSP موجب کم شدن بِیس به منظور جلوگیری از تحریف میشود، پاسخ دستگاه بسیار خوب است. در میزان صدای متوسط رو به بالا شما میتوانید بیشترین عمقِ بیس و کمترین تغییر در DSP را تجربه کنید.
قطعهی موسیقی Drover از بیل کالاهان، یک قطعه موسیقی است که بیس بسیار کمتری در میکس داشته و حس بهتری توسط اسپیکر JBL Boombox 2 به مخاطب منتقل میشود. صدای درام روی این موسیقی روی مرز بین کیفیت خوب و بد قرار میگیرد. با این حال، مقدار بِیس به نسبت زیادی در اینجا رخ میدهد. صداهای بین بم و زیرِ کالاهان همچنین کمک اضافه بر سازمانی را از غنایِ اندازهی کم-متوسط دریافت میکند اما خوشبختانه تلاشهای متعددی با فرکانس بالا و متوسط رو به بالا وجود دارد تا افتهای ایجاد شده به یک توازن و بالانس برسد. بنابراین، در وضعیتی که یک عنصر بیس وجود دارد که کمی بیش از اندازه ایجاد شده، ضربات پرکاشن با ثبت بالاتر و صدای نوازندهی آکوستیک توسط صدای فرکانس پایین مدفون نمیشوند. به طور کلی، کیفیت صدای اسپیکر بوم باکس JBL در مقدار دامنهی متوسط، عملکرد به مراتب بهتری را از خود نشان میدهد.
پخش ترک No Church in the Wild از کانیه و جی-زی باعث شد تا کیک درام لوپ در دامنهی متوسط و بالا بیشتر حس شود. این مورد موجب شد تا فشار تند و تیز خود را در میکس حفظ کند. هر چند، حفظ لوپ موجب میشود تا بیس عمیقتری به دست آید. ضرباتِ ترکیبکنندهی ساب بیس که ضرب را نشانهگذاری میکنند قدرتمند هستند اما نه به اندازهی حلقهی درامی که تقویت میشود (به طور معمول این اتفاق نمیافتد). ضربات ترکیبکنندهی ساب بیس، قدرتمندترین عنصر در میکس به شمار میروند. بنابراین، تقویت در دامنهی پایین قوی است اما پیش از رسیدن به قلمرو ساب ووفرِ فوقالعاده کم، کاهش مییابد. وکالها در این ترک خیلی شفاف و تمیز است و نازک شدگیِ خاصی از صدا حس نمیشود.
JBL Boombox 2 میتواند به خوبی از پسِ بالانس نگه داشتن فرکانسهای بالا و پایین بربیاید. در موسیقیهای ارکستری هم این محصولِ JBL توانسته عملکرد خوبی را از بابت تحویل یک صدای طبیعی ارائه دهد. هر چند برای مثال در قطعهی جان آدامز به اسم The Gospel According to the other Mary با وجود اضافه شدن عمق بیس، یک صدای طبیعی به گوش میرسد. با اینکه مسئلهی اضافه شدن عمق بیس برای افرادی که حرفهای موسیقی را دنبال میکنند چندان نکتهی خوشحالکنندهای به شمار نمیرود، JBL Boombox 2 میتواند یک صدای به نسبت بالانس و با یک راندمان بسیار خوب را از لحاظ کیفیت یک صوت شفاف به مخاطبین عادی تحویل دهد.
نقاط قوت |
|
نقاط ضعف |
|
آیا JBL Boombox 2 ارزش خرید دارد؟
وقتی حرف از خرید یک اسپیکر برای فضاهای بزرگ و باز میزنیم، میتوان JBL Boombox 2 را یک گزینهی بسیار خوب برای خرید دانست. هر چند اسپیکرهای دیگری هم با قابلیتهای مشابه با قیمتهای کمتر موجود هستند. برای مثال میتوان به اسپیکر Braven مدل BRV-XXL/2 اشاره کرد که ۴۰۰ دلار قیمت دارد. حتی مدلهای بهتر و قویتری از JBL Boombox 2 از خود شرکت JBL مثل ParyBox 300 موجود است که قویتر از سیستمِ مورد بحث بوده، اما وزن به مراتب بیشتری هم دارد. از طرفی اگر به شدت در جستوجوی خرید یک اسپیکر بلوتوثی قابل حمل و نقل هستید، مدل Ultimate Ears Hyperboom هم میتواند توجه شما را با قیمت ۴۰۰ دلاری خود جذب کند؛ هر چند قدرت ضد آبِ این اسپیکر، ضعیفتر از محصول مورد بررسی در این یادداشت است. اگر از آن دسته از افرادی نیستید که خیلی حرفهای موسیقی را دنبال میکنید و دلتان میخواهد یک اسپیکر بلوتوثی، هیچ نقصی را در ارائهی یک کیفیت بسیار بالا نداشته باشد، شما میتوانید JBL Boombox 2 را خریداری کنید. وجود قابلیتِ اتصال بلوتوثی در این محصول و مدت زمان به نسبت بالای دستگاه در نگه داشتن شارژ میتواند دو عامل بسیار مهمی باشد که شما را برای خرید این محصول ترغیب کند.
منبع: pcmag