ژاپن می‌خواهد اپل را به سایدلود کردن اپ‌ها در آیفون وادار کند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
سایدلود اپل

با تصویب قانون ضدانحصار بازارهای دیجیتال در اتحادیه اروپا، اپل تا مارس ۲۰۲۴ (اسفند ماه) فرصت دارد تا به کاربران در اروپا اجازه دهد اپلیکیشن‌های iOS را خارج از اپ استور دانلود و به اصطلاح سایدلود کنند. اگرچه اپل هنوز در مورد نحوه‌ی انجام این فرآیند هیچ اطلاعاتی را منتشر نکرده، اما قانون‌گذاران دولت‌های مختلف در سراسر جهان نیز در حال بررسی درخواست‌های مشابه برای این شرکت هستند  و ژاپن می‌تواند کشور بعدی باشد که مقرراتی را برای غول کوپرتینویی وضع می‌کند.

طبق گزارشی که موسسه ژاپنی Nikkei Asian دیروز منتشر کرده، این کشور درحال آماده‌سازی قوانین ضدانحصار جدیدی است که شرکت‌های فناوری بزرگ مانند اپل و گوگل را ملزم می‌کند به کاربران اجازه دهند اپلیکیشن‌ها را از طریق سرویس‌هایی غیر از اپ استورهای رسمی خود دانلود کنند. به عبارتی دیگر، ژاپن قصد دارد که اپل را با وضع کردن قوانینی به سایدلود کردن اپ‌ها در گوشی‌های آیفون ملزم کند.

انتظار می‌رود قانون سایدلود کردن اپ‌های مد نظر ژاپن سال آینده به پارلمان اتحادیه‌ی اروپا ارسال شود و بر چهار حوزه‌ی استورهای اپلیکیشن و پرداخت، جستجو، مرورگرها و سیستم‌‌عامل‌ها تمرکز دارد. اگر این قوانین به تایید اتحادیه اروپا برسد، کمیسیون تجارت عادلانه ژاپن می‌تواند شرکت‌هایی که قوانین جدید را نقض می‌کنند را با جریمه‌های سنگین مواجه کند. آن طور که به نظر می‌رسد، احتمالاً اطلاعات بیشتر در این زمینه مارس ۲۰۲۴ منتشر خواهد شد.

در سال ۲۰۲۰، دولت ژاپن تحقیقاتی را در مورد گوگل، اپل، آمازون و فیس‌بوک به دلیل نگرانی‌های نقص قوانین ضدانحصار در این کشور آغاز کرد. در همان سال، بسیاری از توسعه دهندگان ژاپنی از شیوه‌های پرداخت اپ استور ابراز نارضایتی کردند. یک سال بعد یعنی در سال ۲۰۲۳، دولت ژاپن تحقیقات خود را تکمیل کرد و به این نتیجه رسید که بازار اپلیکیشن‌های گوشی هوشمند تحت سلطه اپل و گوگل است. به گفته‌ی رسانه‌های محلی، قانون جدید به شرکت‌های ژاپنی اجازه می‌دهد تا بستر فروشگاه‌های اپلیکیشن خود را روی پلتفرم‌هایی مانند iOS و اندروید فراهم کنند. همچنین قانون سایدلود کردن، به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که سیستم‌های پرداخت را از بین درگاه‌های با کارمزد کمتر انتخاب کنند.

قانون جدید ضدانحصار ژاپن از بسیاری جهات بسیار شبیه قانون بازارهای دیجیتال (DMA) اتحادیه اروپا است. این قانون از اپل می‌خواهد سرویس‌ها و پلتفرم‌های خود را در اختیار سایر شرکت‌ها و توسعه‌دهندگان قرار دهند. همچنین اپ‌های ثالث مجاز به استفاده از پلتفرم‌های پرداخت انحصاری خود برای خریدهای درون‌ برنامه‌ای خواهند بود.

منبع: 9to5mac



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X