ماهواره‌ی تقویت داده‌های شناسایی علمی ژاپن با موفقیت در مدار قرار گرفت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
پرتاب شماره 43 موشک H-IIA ژاپن

صنایع سنگین میتسوبیشی ژاپن ساعاتی پیش یک ماهواره‌ی تازه را به فضا پرتاب کرد که وظیفه‌ی تقویت و بازپخش داده‌های ناوگان ماهواره‌های شناسایی علمی این کشور را بر عهده دارد.

این پرتاب در ساعت ۱۶:۲۵ به وقت محلی (۱۰:۵۵ به وقت تهران) از مرکز فضایی «تانگاشیما» (Tanegashima) انجام شد تا یک ماهواره‌ی ارتباطی را برای پشتیبانی از برنامه‌های شناسایی و علمی ژاپن در مدار مستقر کند.

محموله

ماهواره‌ی رله‌ی داده‌های نوری ژاپن در این مأموریت به فضا پرتاب شد تا داده‌های ناوگان «ماهواره‌های جمع‌آوری اطلاعات» (Information Gathering Satellites) را تقویت و بازپخش کند. این یک مأموریت مشترک با همکاری آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) است که از فضاپیما برای جمع‌آوری داده‌های ماهواره‌های علمی در مدار پایین زمین هم استفاده خواهد کرد.

ماهواره جدید جایگزین «کوداما» (Kodama) یا «ماهواره‌ی آزمایشی بازپخش داده» (DRTS) می‌شود که در سال ۲۰۰۲ پرتاب شده بود و در آگوست ۲۰۱۷ از کار افتاد. در حالی که Kodama برای ارائه‌ی ارتباطات سریع از طریق باند S معمولی و باند Ka طراحی شده بود، نسخه‌ی جایگزین آن همچنین به سیستم‌های ارتباطی نوری برای افزایش توانایی خود مجهز است.

این ماهواره حامل سیستم ارتباط لیزری «لوکاس» (LUCAS) آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن است که با استفاده از پرتوی فروسرخ داده‌ها را بین فضاپیماها با سرعت حداکثر ۱٫۸ گیگابیت در ثانیه (Gbps) منتقل می‌کند.

طرح گرافیکی از ماهواره‌ی بازپخش داده‌های نوری ژاپن

طرح گرافیکی از ماهواره‌ی بازپخش داده‌های نوری ژاپن
Credit: JAXA

موشک

این مأموریت با استفاده از موشک H-IIA F-43 که نمایانگر پرتاب شماره ۴۳ موشک H-IIA و پرتاب شماره ۵۹ برای خانواده‌ی موشک‌های H-II است، انجام شد. H-II که برای نخستین بار در فوریه‌ی ۱۹۹۴ پرتاب شد، اولین موشک کاملا ژاپنی با سوخت مایع بود.

H-II به سرعت توسط H-IIA جایگزین شد و این موشک از ۴۳ پرتاب خود به جز یک نمونه در سال ۲۰۰۳ همه را با موفقیت به پایان رسانده است.  اما با وجود موفقیت H-IIA این موشک در حال نزدیک شدن به پایان خدمت خود است و انتظار می رود که H-III به‌عنوان موشک جایگزین، نخستین پرتاب خود را در سال ۲۰۲۱ انجام دهد. این موشک جدید با بهبود نسبت به نسسل قبلی، با هدف ارائه‌ی عملکرد بیشتر و کاهش هزینه‌ی دسترسی ژاپن به فضا طراحی شده است.

پرتاب

پرتاب امروز چهارمین و احتمالا آخرین پرتاب موشکی ژاپن در سال ۲۰۲۰ میلادی است که پس از پرتاب H-IIA در ماه فوریه، با یک ماهواره‌ی شناسایی نوری IGS و در ماه جولای با فرستادن کاوشگر امید (Al-Amal) امارات به مریخ، و همچنین پرواز نهایی H -موشک IIB در ماه می برای مأموریت باری HTV به ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام می‌شود.

ژاپن هنوز اعلام نکرده که مأموریت بعدی H-IIA چه خواهد بود. با این حال ، انتظار می‌رود که چندین پرواز در سال آینده انجام شود که شامل ماهواره‌ی جایگزین سیستم ناوبری QZSS، پرتاب تجاری برای شرکت ارتباطی انگلیسی «اینمارست» (Inmarsat) و مأموریت‌های دیگری از IGS خواهد بود.

عکس کاور: پرتاب ماهواره‌ی تقویت و بازپخش داده‌های ماهواره‌های شناسایی علمی ژاپن با موشک H-IIA

Credit: Mitsubishi Heavy Industries

منبع: NASA Space Flight



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X