تلسکوپ فضایی جیمز وب بر سکوی پرتاب آماده‌ی سفر به فضاست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب

عملیات استقرار موشک آریان ۵ (Ariane 5) آریان‌اسپیس همراه با تلسکوپ فضایی جیمز وب روی سکوی پرتاب مرکز فضایی گویان فرانسه در آمریکای جنوبی، شب گذشته ۲۳ دسامبر (۲ دی) کامل شد.

«جیمز وب» (James Webb) یک تلسکوپ فضایی فروسرخ با آینه‌ی اولیه‌ی بزرگ ۶٫۵ متری است. این رصدخانه هر مرحله از تاریخ کیهان، از درون منطومه‌ی شمسی ما تا دورترین کهکشان‌های قابل مشاهده در اوایل جهان را مطالعه خواهد کرد.

پس از دهه‌ها آماده‌سازی و تأخیر گسترده، سرانجام این رصدخانه‌ی قدرتمند برای سفر فضایی ۱٫۶ میلیون کیلومتری خود آماده است. وب که یک مشارکت بین‌المللی با همکاری میان ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا است، پیش از این برای پرتاب در سال ۲۰۰۷ هدف‌گذاری شده بود و اکنون پس از چندین بار تغییر، به‌روزرسانی و تأخیر برنامه، آماده‌ی رفتن به فضاست و باز کردن چشم بشر به ناشناخته‌های کیهان است.

موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب
  • موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب
  • موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب
  • موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب
  • موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب
  • موشک آریان 5 و تلسکوپ جیمز وب در سکوی پرتاب

در این روزهای نزدیک به پرتاب، تلسکوپ داخل محفظه‌ی دماغه‌ی موشک قرار گرفته است که رصدخانه را در دما و رطوبت کنترل‌شده حفظ می‌کند. مجموعه‌ی موشک و محموله به سکوی پرتاب منتقل شده‌اند؛ جایی که مقدمات نهایی عملیات پرتاب در حال انجام است. این روند شامل پر کردن مخازن سوخت اصلی با اکسیژن مایع و هیدروژن مایع و انجام بررسی تنظیمات الکتریکی و نرم‌افزاری آن است.

حدود ۲۰ دقیقه پیش از پرتاب، وب به باتری داخلی منتقل می‌شود. سپس تنها چیزی که برای تلسکوپ غول‌پیکر و موشک آریان ۵ باقی می‌ماند، این است که تأییدیه‌ی نهایی پرتاب را بگیرند و به آسمان بروند.

اگر آب‌وهوا مساعد باشد و همه چیز طبق برنامه پیش برود، این رصدخانه‌ی غول‌پیکر در کریسمس زمین را ترک می‌کند و حدود یک ماه در راه است تا به مقصد نهایی خود در فضا، برسد. سپس با باز شدن آینه‌ی طلایی بزرگ خود به دانشمندان کمک می‌کند تا چگونگی شکل‌گیری کهکشان‌ها و ستارگان را بررسی کنند و به جست‌وجوی جهان‌های بیگانه بپردازند که احتمالا می‌توانند میزبان حیات باشند.

عکس‌ها: موشک آریان ۵ حامل تلسکوپ فضایی جیمز وب بر سکوی پرتاب
Credit: NASA

منابع: NASA, Auto Evolution



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما