تمام فیلم‌هایی که جیمز کامرون نساخت (و دلیل هر کدام)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه

جیمز کامرون از آن کارگردان‌های مشهور و جریا‌ن‌ساز هالیوود است که معمولا فیلم‌هایی که می‌سازد تا مد‌ت‌ها گیشه‌ی سینماهای‌ سراسر جهان را به تسخیر خود درمی‌آورد. کامرون که از دهه هفتاد میلادی فعالیت در سینما را با عکاسی، دستیاری صحنه و تهیه‌کنندگی جلوه‌های ویژه‌ی بصری آغاز کرده، در سال ۱۹۸۲ وارد مسیر حرفه‌ای کارگردانی شد و در طول این ۴۰ سال، فیلم‌هایی در ژانرهای مختلف از علمی و تخیلی تا رمانتیک را کارگردانی و تهیه کرده‌است. اما علاوه بر کارنامه‌ی کاری، کامرون لیست بلندبالایی از فیلم‌ها در سابقه کاری خود دارد که آن‌ها را نساخته است. برخی از این فیلم‌ها بعدا توسط گروه‌های فیلم‌سازی و کارگردان‌های دیگر ساخته شده، برخی در حد ایده پردازی باقی مانده و برخی هم سرنوشت‌های متفاوت دیگری پیدا کرده. نکته جالب این است که فهرست فیلم‌های ساخته نشده جیمز کامرون به اندازه فیلم‌هایی که ساخته، چه به عنوان کارگردان، نویسنده یا تهیه‌کننده، جالب و متنوع است. این در حالی است که برخی از آن‌ها هنوز هم در لیست کارهای آینده این کارگردان هستند. اما به احتمال زیاد او در حال حاضر اول می‌خواهد تمام دنباله‌های «آواتار» را بسازد و بعد سراغ بقیه پروژه‌ها برود. در اینجا مروری بر فیلم‌های ساخته نشده این کارگردان آمریکایی خواهیم داشت به همراه دلایلی که برای عدم ادامه همکاری کامرون با یک پروژه یا شروع نکردن مراحل ساخت داشته.

فیلم‌هایی که توسط کارگردان‌های دیگر ساخته شد

۱. ایکس من (X-Men)

ایکس من

مردان ایکس یا همان «ایکس من» یکی از داستان‌های ابر قهرمانی در مجموعه داستان‌های کمیک مارول است. این مجموعه که به صورت کتاب مصور از سال ۱۹۶۳ در آمریکا منتشر می‌شد، یکی از پرمخاطب‌ترین داستان‌های این مجموعه کمیک به حساب می‌آمد. جیمز کامرون که پس از ساخت سری فیلم‌های «ترمنیاتور» در دهه‌ی ۹۰، از دنیای فیلم‌های علمی و تخیلی دور مانده بود، قرار بود به عنوان تهیه‌کننده در ساخت اولین فیلم سینمایی اقتباسی از روی این شخصیت‌های کمیک حضور داشته باشد. تا آن سال سریال‌های کارتونی و تلویزیونی از روی این داستان‌ها ساخته شده بود اما هیچ فیلم سینمایی براساس این قصه‌ها شکل نگرفته بود. بنابراین استن لی و کریس کلرمونت خالقان این داستان‌، با کارولکو پیکچرز و لایت استورم اینترتینمنت به مذاکره پرداختند، تا مردان ایکس را تبدیل به یک اثر سینمایی کنند. این فیلم قرار بود با کامرون به عنوان تهیه کننده، کاترین بیگلو به عنوان کارگردان، گری گلدمن به عنوان نویسنده، جلوی دوربین برود. اما جیمز کامرون در آن دروان توجه‌اش به سمت ساخت فیلم سینمایی براساس داستان‌های «مرد عنکبوتی» معطوف شد و از حضور در این پروژه انصراف داد. «ایکس من» در سال ۲۰۰۰ با کارگردانی برایان سینگر ساخته، راهی اکران شد و به یکی از فیلم‌های دنباله‌دار موفق هالیوود در ژانر ابر قهرمانی تبدیل شد که ساخت دنباله‌های آن همچنان بعد از ۲۰ سال ادامه دارد.

۲. مرد عنکبوتی (Spider-Man)

مرد عنکبوتی

کامرون قراربود «مرد عنکبوتی» را در اوایل دهه ۱۹۹۰ برای اولین بار به پرده سینماهای جهان بیاورد. نوع ساخت و شیوه روایتی هم که در نظر گرفته بود، خیلی با آنچه تا آن زمان از شخصیت مرد عنکبوتی دیده شده‌بود متفاوت بود.  او زمانی که فیلمبرداری «دروغ‌های واقعی» را در سال ۱۹۹۴ به پایان رساند، فیلمنامه‌ای را با اقتباس از کمیک‌های مشهور «مرد عنکبوتی» به استودیو فیلمسازی کارولکو پیکچرز فرستاد. او تلاشش را برای اینکه بر روی شخصیت پیتر پارکر،  تمرکز کند آغاز کرده بود و قرار بود با همان خط داستانی اصلی فیلم آغاز شود، یعنی پس از گاز گرفتن توسط یک عنکبوت جهش یافته، قدرت‌های فوق‌العاده منحصر به فردی در این پسر نوجوان ایجاد شود. اما نسخه‌ای که قرار بود جیمز کامرون بسازد یک تفاوت اساسی با «مرد عنکبوتی» که همه دیده‌اند داشت، کامرون می‌خواست این فیلم دارای رتبه R باشد، یعنی شامل فحاشی‌های سنگین، مضامین بزرگسالان، محتوای جنسی باشد و بیشتر مخاطبش بزرگسال باشد تا مخاطبان جوان و نوجوان. اما در نهایت مشکلات بین مناهم گولان تهیه کننده و کارولکو پیکچرز به این پروژه لطمه زد و استودیو کارولکو  ورشکست شد. این موضوع جیمز کامرون را مجبور به ترک پروژه کرد. نزدیک به ۸ سال بعد سه‌گانه «مرد عنکبوتی» به کارگردانی سام ریمی کلید خورد و در سال ۲۰۰۲ اولین قسمت از این فیلم‌ دنباله‌دار اکران شد.

۳. ترمیناتور ۳ (Terminator 3)

ترمیناتور 3

وقتی جیمز کامرون در سال ۱۹۸۴ ساخت «ترمیناتور» را شروع کرد، از همان ابتدا قرار بود چند دنباله برای آن ساخته شود. اما پس از ساخت دومین قسمت از این فیلم با نام «ترمیناتور ۲: روز داوری»در سال ۱۹۹۱، استدیو سازنده آن، کارولکو پیکچرز، همانطور که در گزینه قبل گفتیم، ورشکست شد. کامرون هم برای ادامه ساخت «ترمیناتور» سراغ کمپانی فاکس قرن بیستم رفت. اما در همان دوران ایده ساخت فیلم «تایتانیک» به ذهن کامرون رسید و از ساخت «ترمیناتور ۳» انصراف داد. بسیاری درباره این صحبت کرده‌اند که آرنولد شوراتزنگر، بازیگر اصلی فیلم‌های ترمیناتور بسیار تلاش کرده تا کامرون را متقاعد کند که به پروژه بازگردد، اما او قبول نکرد. به همین دلیل بین ساخت قسمت دوم و سوم این فیلم ۱۲ سال فاصله می‌افتد و بلاخره در سال ۲۰۰۳ قسمت سوم آن با نام «ترمیناتور ۳: خیزش ماشین‌ها» به کارگردانی جاناتان ماستو اکران شد. البته ۱۶ سال بعد در ۲۰۱۹ جیمز کامرون با مشارکت در ساخت ششمین قسمت از این دنباله به نام «ترمیناتور: سرنوشت تاریک»  دوباره به ساخت دنباله محبوبش بازگشت. او در این فیلم به عنوان نویسنده و مشارکت در تهیه‌کنندگی فیلم حضور داشت.

۴. سیاره میمون‌ها (Planet Of The Apes)

سیاره میمون‌ها

قرار بود جیمز کامرون پس از ساخت «تایتانیک»، فیلم «سیاره میمون‌ها» را بازسازی کند. این فیلم که با نام «نبرد برای سیاره میمون‌ها» به کارگردانی جی.لی تامپسون در سال ۱۹۷۳ ساخته شده بود، چندان گیشه و بازخورد خوبی نداشت و کامرون برای آن ایده‌های نویی داشت. بلاخره در سال ۱۹۹۸، کامرون تصمیم گرفت نویسندگی و تهیه کنندگی «سیاره میمون‌ها» را برعهده بگیرد و پیتر هیامز به عنوان کارگردان پشت دوربین قرار بگیرد. در صحبت‌های اولیه آرنولد شوارتزنگر هم برای بازی در نقش جورج تیلور انتخاب شد. از جمله ایده های کامرون، سفر سزار، در زمان و کشف جامعه میمون‌هایی که از نظر مغزی و تکنولوژی بسیار پیشرفته هستند، بود. اما موفقیت فوق‌العاده‌‌ی فیلم «تایتانیک» و جایزه اسکار کارگردانی که به کامرون رسید، نظرش را تغییر داد و از پروژه «سیاره میمون‌ها» انصراف داد. این فیلم سه سال بعد توسط تیم برتون ساخته شد.

فیلم‌هایی که هیچ‌وقت ساخته نشد

۱. دروغ‌های حقیقی ۲ (True Lies 2)

«دروغ‌های حقیقی» یکی از فیلم‌های موفق جیمز کامرون در ژانر اکشن است که پس از دو همکاری مشترک او با آرنولد شوارتزنگر یعنی «ترمیناتور» و «ترمیناتور ۲»، در سال ۱۹۹۴ ساخته شد. این فیلم از آن داستان‌های پیچیده امنیتی و پلیسی است که علاوه بر موفقیت گیشه در جشنواره‌های مختلف هم مورد توجه قرار گرفت. کامرون قصد داشت در سال ۲۰۰۲، «دروغ‌های حقیقی ۲»را بسازد، اما حملات ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ نظر او را تغییر داد و او تصمیم گرفت به احترام این حادثه مرگبار، درباره‌ی سیستم امنیتی آمریکا فیلم نسازد. پس از آن بارها در مصاحبه‌های مختلف از کامرون درباره پروژه‌ی «دروغ های واقعی ۲» سوال شده، اما همیشه مسله‌ای مانع ساخت این فیلم می‌شد. مثلا دربازه‌ای که کامرون سر پروژه‌ی دیگری نبود، شوارتزنگر فرماندار کالیفرنیا بود و نمی‌توانست کار را قبول کند یا مدتی بعد خود کامرون مشغول پروژه‌های دیگری مانند آواتار شد. البته به نظر می‌رسد جیمز کامرون به دلیل تمام حملات تروریستی که از زمان اکران فیلم اول تاکنون رخ داده، علاقه‌ و اشتیاقش را به این پروژه از دست داده و ساخت دنباله‌ی آن امری بعید است.

۲. سفر شگفت‌انگیز ( Fantastic Voyage)

شاید بتوان به پروژه بازسازی فیلم «سفر شگفت انگیز» از سوی جیمز کامرون لقب یک پروژه نفرین شده را داد. این فیلم علمی و تخیلی به کارگردانی ریچارد فلایشر که برای اولین بار در سال ۱۹۶۶ اکران شد، توانست بسیار مورد توجه قرار بگیرد و دو جایزه اسکار هم بدست آورد. در سال ۱۹۹۷، کامرون تصمیم گرفت «سفر شگفت انگیز» را بازسازی کند. اما به دلیل شروع پروژه‌ای به نام «۸۸۰» که بعدها به «آواتار» تغییر نام داد، «سفر شگفت انگیز» را رها کرد. ساخت این فیلم یکی از پروژه‌های مورد علاقه کامرون باقی ماند و فاکس قرن بیستم، این فیلم را در دستور کار خود قرار داده بود و تا سال ۲۰۰۷ پرونده این فیلم با نویسندگی جیمز کامرون و کارگردانی رولان امریش، در دفتر این استودیو باز بود. سال ۲۰۱۰ پل گرین گراس تصمیم گرفت این پروژه را کارگردانی کند و کامرون هم تهیه کنندگی آن را برعهده داشته باشد، اما گرین گراس از پروژه کناره گرفت و بازهم بازسازی «سفر شگفت انگیز» بی نتیجه در آرشیو ماند. شش سال بعد، گیلرمو دل تورو به کارگردانی این فیلم پیوست و نام کامرون هنوز هم به عنوان تهیه کننده آن مطرح بود. اما این فیلم با گذشت بیش از ۲۲ سال هنوز ساخته نشده و فعلا کامرون و دل‌تورو درگیر پروژه‌های دیگر هستند.

۳. اتاق شلوغ (The Crowded Room)

پس از ساخت و پخش فیلم «ترمیناتور ۲: روز داوری» در سال ۱۹۹۱، کامرون شروع به کار بر روی اقتباسی از رمان غیرداستانی دنیل کیز، «ذهن‌های بیلی میلیگان» کرد. بیلی میلیگان اولین کسی است که در تاریخ ایالات متحده آمریکا از یک جنایت بزرگ که انجام داده‌بود تبرئه شد. میلیگان به بیماری اختلال چند شخصیتی  مبتلا بود. این پروژه، «اتاق شلوغ» نام داشت و کامرون قرار بود کارگردانی فیلم را بر عهده بگیرد و جان کیوزاک نقش بیلی میلیگان را بازی کند. اما این قرارداد و پروژه هیچ وقت طبق پیش‌بینی‌ها انجام نشد. در ابتدا جیمز کامرون به دلایل نامعلومی با جوئل شوماخر به عنوان جایگزین کیوزاک قرارداد امضا کرد، اما در آخر هم فیلم هرگز ساخته نشد.

۴. آخرین قطار از هیروشیما: نجات یافته به عقب می‌نگرد (The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back)

در سال ۲۰۱۰ خبرگزاری‌های سینمایی خبرهایی منتشر کردند، مبنی بر اینکه جیمز کامرون قصد دارد بر روی فیلمی با نام « آخرین قطار از هیروشیما: نجات یافته به عقب می‌نگرد» کار کند. داستان این فیلم اقتباسی از کتابی به همین نام نوشته چارلز آر.پلگرینو بود که در همان سال منتشر شده بود. البته این کتاب در چاپ اول در استنادهای تاریخی‌اش دچار ایراداتی بود که چاپش متوقف شد و پس از بازبینی با نام «به سوی جهنم و بازگشت از آن: آخرین قطار از هیروشیما» و توسط ناشری دیگر به چاپ رسید. این کتاب داستان زندگی تسوتومو یاماگوچی را روایت می‌کند. او تنها فردی است که به طور رسمی توسط دولت ژاپن، به عنوان بازمانده‌ی هر دو بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی، معرفی و شناخته می‌شود. با اینکه این ایده مدتها ذهن جیمز کامرون را درگیر کرده بود و بسیاری از آن به عنوان فیلم بعدی او نام می‌بردند. اما بعد از اینکه کامرون تصمیم گرفت روی دنباله‌های آواتار تمرکز کند، «آخرین قطار از هیروشیما» به دست فراموشی سپرده شد.

سایر پروژه‌ها

علاوه بر پروژه‌هایی که هرکدام ماجرایی مجزا برای حضور یا عدم حضور جیمز کامرون در آنها وجود دارد، او به پروژه‌های سینمایی متعددی پیوسته است که در نهایت توسط دیگر کارگردان‌ها و گروه‌های سازنده ساخته شده و هیچ نامی هم از کامرون برده نشده است. در اواخر دهه ۸۰ میلادی، کامرون پیش‌نویس اولیه «ملت بیگانه» را نوشت، اما در نسخه نهایی فیلم اصلا به آن پرداخته نشده‌بود. در سال ۱۹۹۰، او مدتها تلاش کرد تا حقوق اقتباس از «پارک ژوراسیک» نوشته مایکل کرایتون را بخرد، اما استیون اسپیلبرگ تنها چند ساعت قبل از اینکه کامرون بتواند آن را بخرد، حق اقتباس را به دست آورد. شش سال بعد، فاکس قرن بیستم حق اقتباس از «مومیایی» آن رایس را از استودیو کارولکو پیکچرز گرفت و کامرون قرار بود آن را کارگردانی کند، اما این حق اقتباس هیچ‌گاه استفاده نشد. با شروع سال ۲۰۰۰، کامرون در حال مذاکره برای کارگردانی فیلم «بیگانه ۵» بود، اما در نهایت تصمیم گرفت به عنوان نویسنده و تهیه کننده در کنار این پروژه باشد، با این حال، موانع زیادی در این راه وجود داشت، و اگرچه کامرون در سال ۲۰۱۹ گفت که در حال کار بر روی احیای این پروژه است، اما هیچ‌وقت کامرون پشت دوربین برای ساخت قسمتی از فیلم‌های دنباله‌دار مشهور «بیگانه» قرار نگرفت. یکی دیگر از بحث برانگیزترین پروژه‌های نیمه کاره‌ی کامرون ساخت فیلمی با نام «در کوه‌های جنون» است که قرار بود به تهیه‌کنندگی او و کارگردانی گیلرمو دل‌تورو ساخته شود. اما به دلیل اینکه می خواستند همراه با صحنه‌های خشونت و روابط جنسی زیاد باشد و تنها مختص بزرگسالان ساخته شود، استودیوها مخالف آن بودند و ساخته نشد.

اگر فکر کردید لیست فیلم‌های ساخته نشده کامرون تمام شده، سخت در اشتباه هستید، چون هنوز دو کتاب وجود دارد که او قرار بود از آنها اقتباس‌هایی بسازد و هیچ‌کدام از پروژه‌ها به انجام نرسید. مثل رمان «تولیدکننده اطلاعات» نوشته‌ی تیلور استیونز که به دلیل شروع کار بر روی دنباله‌های «آواتار»، بی نتیجه ماند. یا پروژه تولید فیلم «شیرجه» براساس کتاب فرانسیسکو فرراس، که کامرون قرار بود آن را تهیه کند و فرانسیس لارنس کارگردانی آن را برعهده بگیرد، اما دیگر هیچ خبری از آن منتشر نشد.

منبع: screenrant



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما