آیا ارزش دارد برای دوربین بهتر گوشی موبایل بیشتر هزینه کنیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
گوشی با دوربین قدرتمند

اگر شما هم جز آن دسته از کاربرانی هستید که به عکاسی با گوشی هوشمند علاقه‌ دارند، به احتمال زیاد پیش آمده که هنگام خرید گوشی هوشمند فکر کنید بهتر است اندکی هزینه‌ی بیشتر پرداخت کنید تا گوشی هوشمندی با دوربین قدرتمند در اختیار داشته باشید. اما آیا چنین فکری درست است؟ در این مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم که آیا پرداخت هزینه‌ی بیشتر برای یک گوشی به عنوان دوربین عکاسی منطقی است یا خیر.

مقاله در یک نگاه:

  • گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی دوربین‌های خوبی دارند اما پردازش تصویر در آن‌ها به خوبی پرچم‌دارها نیست.
  • از دوربین گوشی برای ثبت خاطرات به یادماندنی استفاده می‌شود که هر کسی دوست دارد بیشترین کیفیت را داشته باشند.
  • کیفیت فیلم‌برداری در گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی فاصله‌ی زیادی با گوشی‌های بالارده و پرچم‌دار دارد.
  • دوربین‌های ثانویه در گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی کیفیت زیادی ندارند.
  • در نتیجه پرداخت هزینه‌ی بیشتر برای خرید گوشی هوشمند پرچم‌دار با دوربین قدرتمند منطقی است.

این روزها گوشی‌های هوشمند در تمامی زمینه‌ها به نسبت نسل قبل پیشرفت داشته‌اند. از جمله این موارد می‌توان به دوربین‌ها اشاره کرد. پیشرفت دوربین‌ها خیلی به نسبت قبل زیاد بوده تا جایی که می‌بینیم هر سال حتی در بین پرچم‌دارها، بهبود در این زمینه جزئی است. این یعنی شرکت‌ها هم دیگر چیز خاصی برای عرضه ندارند. اما این موضوع یک نتیجه‌ی بسیار خوب در پی داشت و آن هم این بود که شرکت‌ها تصمیم گرفتند قابلیت‌های خوب را تا جایی که امکان دارد در گوشی‌های میان‌رده بگنجانند. اما فقط تا میزانی که نزدیک به پرچم‌دارها باشند و نه مشابه آن‌ها.

اگر به خاطر داشته باشید میان‌رده‌ها معمولا ضد آب نبودند، اما امسال و سال گذشته سامسونگ میان‌رده‌های خود را به استاندارد ضد آب IP67 مجهز کرد. دوربین گوشی‌های میان‌رده لرزشگیر اپتیکال نداشت اما امسال شاهد چنین چیزی هستیم. میان‌رده‌ها طراحی زیبایی نداشتند اما این روزها میان‌رده‌ها شبیه به پرچم‌دار طراحی می‌شوند و در ساخت آن‌ها حتی از مواد باکیفیتی نظیر فلز و شیشه هم استفاده می‌شود. البته این موضوع یک دلیل دیگر هم دارد. بسیاری از کاربران توانایی خرید گوشی‌های پرچم‌دار را ندارند. در نتیجه شرکت‌ها تصمیم گرفتند در بخش میان‌رده یا پرچم‌داران مقرون به صرفه با یکدیگر رقابت کنند و در همین راستا قابلیت‌های خوب به این دسته از گوشی‌ها اضافه شد. هر شرکتی هم که میان‌رده‌ی خود را بیشتر به پرچم‌دارها طراحی کند در امر فروش موفق‌تر خواهد شد.

گوشی با دوربین قدرتمند

تاثیر لرزشگیر اپتیکال در خنثی‌سازی لرزش‌های ناخواسته و در نتیجه کیفیت خروجی نهایی

حتی از لحاظ به‌روزرسانی هم برخی از شرکت‌ها نظیر سامسونگ، میان‌رده‌های قدرتمند خود را مشابه پرچم‌دارها از لحاظ نرم‌افزاری و امنیتی پشتیبانی می‌کنند. به همین خاطر هر سال شاهد بهتر و بهتر شدن میان‌رده‌ها هستیم. در نتیجه این پرسش بوجود می‌آید که آیا الان هم پرداخت هزینه برای خرید گوشی قدرتمند پرچم‌دار، برای بهره‌مندی از قابلیت‌های خوب آن نظیر نمایشگر باکیفیت‌تر، شارژر سریع‌تر، پردازنده‌ی قدرتمندتر و سریع‌تر، دوربین بهتر و … منطقی است یا دیگر تفاوت قیمت بین آن‌ها توجیه نمی‌شود؟

در این مطلب می‌خواهیم به دوربین بپردازیم؛ یعنی اگر شخصی که به عکاسی علاقه‌مند است بخواهد یک گوشی هوشمند خریداری کند، منطقی است برای یک گوشی با دوربین قدرتمند یا به عبارتی پرچم‌دار هزینه کند یا همان گوشی‌های میان‌رده هم می‌توانند به شکل مناسبی نیازهای او را برطرف کنند؟

حقیقت این است که بهترین دوربین، همان چیزی است که همیشه در کنارمان قرار دارد. در واقع منظور همان گوشی هوشمند است چرا که در هر شرایطی آن را با خود به همراه داریم. حتی اگر یک دوربین عکاسی حرفه‌ای در اختیار داشته باشید باز هم فقط زمانی آن را با خود به همراه دارید که قصد داشته باشید از سوژه‌های مختلف عکاسی کنید. در غیر این صورت همیشه این گوشی است که در کنارتان قرار دارد و می‌تواند در ثبت لحظات شیرین زندگی به کمک‌تان بیاید. دقیقا به همین خاطر است که پیشنهاد می‌شود اگر قصد خرید گوشی هوشمند دارید حتما توجه داشته باشید که دوربین قدرتمندی داشته باشد. حتی اگر این، به معنای پرداخت هزینه‌ی بیشتر باشد.

اما قبل از اینکه به خرید یک گوشی اقدام کنید، باید این نکته را در نظر داشته باشید که با چه دوربینی و بیشتر در چه شرایطی عکاسی یا فیلم‌برداری می‌کنید. بسیاری از دوربین‌های اصلی گوشی‌های هوشمند، حتی میان‌رده عملکرد بسیار خوبی در این زمینه دارند. بنابراین اگر یک گوشی خیلی ارزان‌قیمت یا یک گوشی دست دوم برای چندین سال قبل خریداری نکنید، به احتمال بسیار فراوان محصولی که می‌خرید می‌تواند در عکاسی و فیلم‌برداری شما را راضی نگه دارد. به خصوص اگر آن‌ها را برای اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی نیاز داشته باشید تا نمایش در صفحات بزرگ که طبیعتا دوربین‌های قدرتمندتری را می‌طلبند.

تفاوت میان‌رده‌های امسال با پرچم‌دارها در بخش دوربین چه بود؟

گلکسی S21 اولترا

در سال ۲۰۲۱، بسیاری از گوشی‌های هوشمندی که با قیمت ۴۰۰ دلار یا بیشتر راهی بازار می‌شدند از حالت شب هم بهره می‌بردند. این یعنی در شرایط نوری نامساعد هم می‌توانستند به کمک کاربر بیایند. حتی عکاسی در حالت پرتره با دقت نسبتا بالا هم به این گوشی‌ها اضافه شد تا برای ثبت تصاویر هنری هم دست کاربرانی که بودجه‌ی محدودتری داشتند باز باشد. این در حالی است که تا چند سال قبل چنین ویژگی‌هایی فقط محدود به پرچم‌دارها بود. اینطور به نظر می‌رسد که شرکت‌های سازنده‌ی موبایل تمام قابلیت‌های پرچم‌دارها را به شکل ضعیف‌تری در میان‌رده‌ها پیاده کرده‌اند.

در واقع اکنون تمام قابلیت‌های یک پرچم‌دار را در میان‌رده‌ها هم شاهد هستیم و کاربران فقط برای اینکه بتوانند تجربه‌ی لذت‌بخش‌تری داشته باشند به سراغ پرچم‌دارها می‌روند؛ نه لزوما تجربه‌ی چیزی جدید و خاص. بنابراین این پرسش باز هم بوجود می‌آید که چرا باید برای خرید گوشی هوشمند با دوربین قدرتمند، هزینه‌ی بیشتری را پرداخت کنم در حالی که نیازمان با همین گوشی‌های میان‌رده هم برطرف می‌شود؟

اولین چیزی که باید در نظر داشته باشیم این است که تصاویری که با گوشی ثبت می‌کنید معمولا سوا از موارد درسی و سلفی و …، خاطراتی هستند که قرار است سال‌ها به یادگار باقی بمانند. بنابراین اهمیت بسیار زیادی دارند چرا که نمی‌خواهید دو سال دیگر، با آمدن کیفیت‌های بهتر، تصویر شما بی‌کیفیت به نظر برسد. بنابراین چه بخواهید آن‌ها را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید یا آن‌ها را برای سال‌ها نگه‌دارید، می‌خواهید بهترین و بیشترین کیفیت ممکن را داشته باشند. این موضوع خصوصا در رابطه با ویدیو صدق می‌کند چرا که بسیاری از گوشی‌های ارزان‌قیمت در این بخش به اندازه‌ی بالارده‌ها خوب ظاهر نمی‌شوند. ویدیوهایی از مسافرت‌های خانوادگی و مواردی از این دست می‌توانند بهترین لحظات زندگی کاربران را تشکیل دهند و اصلا نباید بی‌کیفیت باشند.

بنابراین فعلا نتیجه‌گیری این می‌شود که دوربین گوشی‌های هوشمند امروزی خوب است، اما این بدان معنا نیست که نباید برای خرید محصولی قدرتمندتر هزینه کنید. البته در درجه‌ی اول این بودجه‌ی شماست که تعیین می‌کند چقدر برای یک گوشی هزینه کنید. حالا که در این بخش به قطعیت رسیدید به دنبال محصولی باشید که در مقایسه با سایر هم‌رده‌ها دوربین بهتری داشته باشد. البته اگر جز آن دسته از کاربرانی باشید که به عکاسی و فیلم‌برداری اهمیت می‌دهید. در غیر این صورت اوضاع کاملا فرق خواهد کرد.

گوگل پیکسل 6

پرچم‌دارانی نظیر گلکسی S21 اولترا، پیکسل ۶ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس در زمینه‌ی فیلم‌برداری کم‌نظیرند و نمی‌توان عملکرد آن‌ها را با میان‌رده‌های معمولی مقایسه کرد. البته برخی از شرکت‌ها نظیر سامسونگ با ساخت گوشی‌های پرچم‌دار اقتصادی نظیر گلکسی S20 فن ادیشن، پیکسل ۶، آیفون ۱۳ و مواردی از این دست، برای آن دسته از کاربرانی که بودجه‌ی محدودی داشتند هم محصول بسیار خوبی را طراحی و روانه‌ی بازار کردند. برای مثال گلکسی S20 فن ادیشن دوربین‌هایی در حد و اندازه‌ای گلکسی S21 دارد اما قیمت آن تقریبا نصف قیمت این گوشی‌هاست. بنابراین باید توجه داشته باشید که چنین محصولات ارزشمندی هم برای خرید در دسترس قرار دارند که شما را از پرداخت هزینه‌های گزاف برای پرچم‌دارها بی‌نیاز می‌کنند.

اما پرچم‌دارهای واقعی نظیر آیفون ۱۳ پرو مکس، گلکسی S21 اولترا، پیکسل ۶ پرو و … به شما امکان فیلم‌برداری و عکاسی با بهترین کیفیت در تمام دوربین‌ها را می‌دهند. مثلا دوربین تله‌فوتوی گلکسی S21 اولترا می‌تواند تا ۱۰ برابر به صورت اپتیکال زوم کند. این یعنی عکاسی از سوژه‌ای در فاصله‌ی بسیار دور بدون اینکه اصلا کیفیت افت پیدا کند. زوم در گوشی‌های میان‌رده نهایتا به ۳ برابر به صورت اپتیکال برسد. آن هم نه در همه‌ی میان‌رده‌ها چون در حال حاضر میان‌رده‌ی معروفی را نمی‌شناسیم که اصلا دوربین تله‌فوتو داشته باشد. حتی برخی از پرچم‌داران نظیر آیفون ۱۳ پرو، گلکسی S21 پلاس و … هم دوربین تله‌فوتوی واقعی ندارند.

در گوشی‌های ارزان‌قیمت‌تر، معمولا بدترین بخش، دوربین دوم است. یعنی دوربینی جز دوربین اصلی که غالبا فوق عریض است. در واقع وقتی یک گوشی کمتر از ۴۰۰ دلار خریداری می‌کنید (معمولا)، اصلا نباید انتظار داشته باشید جز دوربین اصلی، دوربین خوب دیگری داشته باشد. تقریبا همه می‌دانند که در گوشی‌های اقتصادی، تعداد زیاد دوربین فقط جنبه‌ی تبلیغاتی دارد و نمی‌توان تصاویر خوب و به یادماندنی با آن‌ها ثبت کرد چه برسد که بخواهید آن‌ها را برای مدت زمان طولانی نگه‌دارید و از تماشای آن‌ها، سال‌ها بعد لذت ببرید.

همین موضوع راجع به قابلیت‌های محاسباتی هم صدق می‌کند. این یعنی استفاده از توان پردازشگر مرکزی گوشی برای اعمال یک سری تغییرات نرم‌افزاری روی تصاویر نظیر حالت شب و پرتره تا دوربین‌ها بتوانند تصاویر باجزئیات‌تر و با کمترین نویز ثبت کنند. اگر پردازنده‌ی گوشی قدرتمندتر باشد، طبیعتا پردازش سوژه‌ها، تشخیص پس‌زمینه و جداسازی آن، بهبود کیفیت تصاویر در حالت شب و بسیاری موارد دیگر هم نه تنها با سرعت بیشتر بلکه با دقت و کیفیت بیشتری صورت می‌گیرد. بنابراین نقش پردازنده را هم نباید فراموش کرد چون یکی از کلیدی‌ترین موارد در انتخاب یک گوشی در تمامی زمینه‌ها، به خصوص دوربین است.

عکاسی با گوشی هوشمند می‌تواند یک سرگرمی جذاب هم باشد

گوشی با دوربین قدرتمند

علاوه بر تمامی مواردی که گفته شد، عکاسی با گوشی هوشمند یک سرگرمی جالب و هیجان‌انگیز هم به حساب می‌آید. البته در ابتدای متن هم گفته شد که باید به عکاسی از سوژه‌های مختلف علاقه‌مند باشید در غیر این صورت این مطلب معنای خاصی برای شما نخواهد داشت. برای کسانی که می‌خواهد یک دوربین قدرتمند خریداری کنند، عکاسی با گوشی موبایل می‌تواند شروع خوبی باشد. یک سری از تنظیمات نظیر قاب‌بندی و میزان نور دهی و مواردی از این دست در گوشی‌های چند صد دلاری و دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای چند هزار دلاری نیز وجود دارند. بنابراین گوشی می‌تواند به نوعی سرگرمی جذاب و البته یک آشناکننده با تکنیک‌های نرم‌افزاری دوربین‌های حرفه‌ای باشد.

نتیجه‌گیری

قاعده‌ی کلی اینطور است که اگر به عکاسی با گوشی موبایل حتی ذره‌ای علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌شود محصولی را خریداری کنید که دوربین خوبی دارد. بنابراین خرید یک گوشی قدرتمند با دوربین باکیفیت اصلا غیرمنطقی نیست که هیچ، کاملا منطقی و ارزشمند محسوب می‌شود و هیچ نگرانی از بابت هزینه‌ی زیادی که پای آن پرداخت می‌کنید نداشته باشید چون در نهایت این خودتان هستید که نفع می‌برید.

اما همانطور که در ابتدای متن اشاره شد، حتما در ابتدا با خود فکر کنید که چه انتظاری از یک گوشی هوشمند دارید؟ اگر به عکاسی واقعا علاقه دارید اما وقت انجام این کار را ندارید یا می‌دانید فرصت آن پیش نمی‌آید که از سوژه‌های مختلف عکاسی کنید، بنابراین خرید پرچم‌دار برای شما واقعا توجیه خاصی ندارد و می‌توانید با یک میان‌رده‌ی باکیفیت هم به کارهای خود رسیدگی کنید.

برای برخی‌ها اصلا دوربین مسئله‌ی مهمی به حساب نمی‌آید و توانایی باتری و میزان شارژدهی اهمیت دارد. برای برخی دیگر کیفیت و اندازه‌ی نمایشگر ملاک است، یک سری دیگر توان پردازشی گوشی را معیار خرید خود قرار می‌دهد و برخی حتی «برند» را معیار خوبی در نظر می‌گیرند. بنابراین می‌بینیم که نیازها و سلیقه‌ها کاملا متفاوت است و اصلا نمی‌توان به همه یک چیز را پیشنهاد کرد.

پیشنهاد ما به علاقه‌مندان به عکاسی با موبایل که توانایی خرید دوربین‌های حرفه‌ای را ندارند این است که برای یک گوشی قدرتمند در رده‌ی پرچم‌دار هزینه کنند و گوشی با دوربین بسیار قدرتمند، حداقل بهترین همان سال را خریداری کنند تا اندکی از نیاز آن‌ها به دوربین‌های حرفه‌ای کاسته شود. البته فراموش نکنید این توصیه‌ها زمانی منطقی است که شما توانایی خرید پرچم‌دار را داشته باشید اما فکر کنید پرداخت هزینه برای آن منطقی نیست. می‌خواهیم بگوییم که این تفکر درست نیست؛ تا زمانی که توانایی خرید یک پرچم‌دار را دارید، سعی کنید میان‌رده خریداری نکنید چون عملکرد آن‌ها در تمامی زمینه‌ها بعد از دو یا سه سال استفاده کاملا شما را متوجه خواهد کرد که خرید پرچم‌دار تا چه اندازه منطقی‌تر بوده است.

نظر شما در این رابطه چیست؟ فکر می‌کنید پرداخت هزینه برای خرید گوشی‌های پرچم‌دار به خاطر بهره‌مندی از دوربین و به صورت کلی قابلیت‌های بیشتر در صورتی که توانایی خرید وجود داشته باشد منطقی است یا همچنان فکر می‌کنید نباید تا زمانی که میان‌رده‌های خوبی حضور دارند برای این گوشی‌ها هزینه کرد؟

منبع:Android Central



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X