آیا سریال «حلقههای قدرت» به خوبی فیلمهای «ارباب حلقهها» است؟
سه قسمت اول «حلقههای قدرت» در واقع مطابق با انتظارات ظاهر شدند و این سریال نشان داد که میتواند به خوبی فیلمهای «ارباب حلقهها» باشد. «بازی تاج و تخت»، سریال تلویزیونی فوقالعاده محبوب اچبیاو، روایت داستانهای طولانی را در تلویزیون جا انداخت و چنان تاثیری بر جای گذاشت که بسیاری از آثار دیگر نیز همان مسیر را در پیش گرفتهاند.
بازی تاج و تخت در سال ۲۰۱۹ به پایان رسید و همه استودیوها و سرویسهای استریم امیدوار بودند که بتوانند این شکاف را پر کنند. استودیوی آمازون در این راستا اقدام به ساخت یک سریال تلویزیونی پیشدرآمد برای فرانچایز کلاسیک ارباب حلقهها کرد.
- معرفی بازیگران و شخصیتهای سریال «حلقههای قدرت»؛ یک ایرانیالاصل هم بینشان است
- ۱۰ فیلم و سریال فانتزی که باید قبل از «ارباب حلقهها: حلقههای قدرت» تماشا کنید
- گزیده نقدهای سریال «ارباب حلقهها: حلقههای قدرت»؛ یک ماجراجویی خیرهکننده در سرزمین میانه
هشدار: در این متن، داستان قسمتهای ابتدایی سریال «حلقههای قدرت» لو میرود
حلقههای قدرت با بودجه ۱ میلیارد دلاری خود از رقبای سرسخت بازی تاج و تخت محسوب میشود. این بودجه، حلقههای قدرت را به گرانترین سریال تلویزیونی تاریخ تبدیل میکند و مدیران آمازون این مبلغ را با اصرار بر ضرورت ساختن یک دنیای فوقالعاده و خاص سرمایهگذاری کردهاند. فیلمبرداری فصل ۱ در نیوزیلند طبیعتا موجب میشود تا بسیاری از بینندگان حلقههای قدرت را با فیلمهای اقتباسی محبوب پیتر جکسون از داستان تالکین مقایسه کنند و حتی موسیقی متن این سریال نیز حال و هوای آن فیلمها را تداعی میکند. همه اینها بدان معناست انتظار زیادی از آخرین سریال تلویزیونی آمازون، چه از طرف مخاطبان عام و چه از طرف عوامل خود آمازون وجود دارد که باید آن را برآورده کرد.
استودیوی آمازون آثار اختصاصی موفق بسیاری داشته اما هیچکدام اهمیت و تاثیر فرهنگی «چیزهای عجیب» نتفلیکس یا «مندلورین» دیزنیپلاس را نداشتهاند. به نقل از مقالهای در بیزینس اینسایدر، سریال حلقههای قدرت نقطه عطف کار آنهاست و اگر موفق نشود، اندی جیسی و هیئت مدیره باید به سوالات بسیاری پاسخ بدهند. «اگر آمازون با این همه هزینه و ریخت و پاش نتواند از این آزمون موفق بیرون بیاید پس ساخت این سریال چه لزومی داشته است؟». اما خوشبختانه همه نشانهها حاکی از آن است که حلقههای قدرت واقعا پتانسیل بالایی دارد و میراث ارباب حلقهها را به خوبی حفظ خواهد کرد و تداوم خواهد داد.
«حلقههای قدرت» فقط به نوستالژی متکی نیست
نمی توان اهمیت نوستالژی را در فرهنگ عامه و مدرن دست کم گرفت. این عنصر راز موفقیت «چیزهای عجیب» است که نوستالژی دهه ۸۰ میلادی را به شیوههایی تازه و خلاقانه ارائه میکند. سریال «حلقههای قدرت» آمازون به راحتی میتواند از این عنصر نهایت بهره را ببرد و بر ادای احترام به فیلمهای پرفروش پیتر جکسون که برنده اسکارهای فراوانی نیز شدند تمرکز کند اما روایت داستان حلقههای قدرت در عصر دوم سرزمین میانه از تبدیل شدن این سریال به یک قصه تماما نوستالژیک جلوگیری میکند. تنها تعداد انگشتشماری از شخصیتهای سریال (به واسطه عمر طولانیشان) هنوز در داستان حضور دارند و مکانها نیز بسیار متفاوت هستند. این داستان مربوط به گذشته سرزمین میانه است اما تازگی و طراوت دارد.
به همین خاطر حلقههای قدرت از افسانههای کمتر شناختهشده، ضمایم و یادداشتهای شخصی خود تالکین بهره میبرد. جیدی پاین یکی از خالقان سریال (در مصاحبهای با ولچر) توضیح داد: «تالکین تاکید بر عدم بازسازی سرزمین میانه و پرداختن عمیق به عناصر موجود داشت. ما احساس کردیم که باید به چیزهایی بپردازیم که از قبل در دسترس هستند. داستانهای ناگفته بسیاری در دل این روایت عظیم وجود دارند.» دو قسمت اول حلقههای قدرت، شخصیتهای جدیدی مانند هالبرند را معرفی میکنند که به نظر نمیرسد از قبل در فرهنگ داستانی ارباب حلقهها وجود داشته باشد (مگر این که هالبرند از یک نام مستعار خاص استفاده کند). استنباط گستردگی داستان شاید آسان باشد اما جزئیات و خط داستانی شخصیتها همچنان مانند یک راز پنهان است.
«حلقههای قدرت» یک داستان فوقالعاده موثر را بیان میکند
ارباب حلقهها فرانچایزی جامع و مطابق میل اکثر مخاطبان بود. حلقههای قدرت همان تعادل را دارد و تماشایی است و لحظات آرام، تهدیدهای دراماتیک و طنزی غنی را در هم میآمیزد. این سریال میتواند خیلی راحت تحت تاثیر حال و هوای دارک و تلخی قرار بگیرد، زیرا سائورون شروع به دستکاری این دنیا و از حلقههای قدرت به نفع خود استفاده میکند اما این مجموعه به طرزی ماهرانه از این اشتباه اجتناب میکند. هویت سائورون مبهم باقی میماند و کل داستان با حسی رمزآلود آغشته میشود که کاملا مناسب به نظر میرسد و شخصیت شرور ما یک موجود چندوجهی و دروغگو است.
حلقههای قدرت خیلی سریع با به کارگیری همان کهنالگوهای تالکین به شخصیتهای خود واقعیت و جزئیات میبخشد. هارفوتها جالب هستند و پویایی بین نوری و پاپی به طرز شگفتانگیزی یادآور مری و پیپین است اما به هیچ وجه تکراری به نظر نمیرسد. الروند و دورین مانند لگولاس و گیملی منتها با اسراری تاریکتر هستند. شخصیت گالادریل کمی متفاوتتر به نظر میرسد و برخی احساس میکنند که این کاراکتر تالکین نباید دوباره به عنوان یک جنگجو به تصویر کشیده میشد. با این حال و با وجود تمام این موارد، خط داستانی او بسیار مهم است و شخصیت وی به وضوح تکامل خواهد یافت. داستان گالادریل در واقع به پایان ارباب حلقهها گره میخورد که در آن، او سرانجام به سرزمینهای نامیرایان میرود، ماموریتش کامل میشود و در نهایت سائورون شکست میخورد.
فیلمبرداری و موسیقی متن
فیلمهای «ارباب حلقهها» ساخته پیتر جکسون تمام تلاش خود را کردند تا با فیلمبرداری خیرهکننده و نمایش منظرههای بسیار زیبای نیوزلند، سرزمین میانه را در نوع خود مانند یک شخصیت جلوه دهند. حلقههای قدرت از همین رویکرد پیروی میکند و فیلمبرداری مجلل و جلوههای بصری خیرهکنندهای دارد که با توجه به فیلمبرداری این تصاویر در طول همهگیری کرونا، تلاشها و اقدامات دستاندرکاران بیشتر به چشم میآید. تکتک صحنهها نشان میدهند که چرا این سریال اینقدر گران و پرهزینه بوده است. حلقههای قدرت بیش از ۹۵۰۰ فریم با جلوههای ویژه دارد که با کمک ۲۰ استودیوی مختلف طراحی و ساخته شده است.
علاوه بر اینها ارزش دارد که موسیقی متن حلقههای قدرت را قبل از تماشای اولین قسمت آن، از طریق اسپاتیفای گوش دهید. ارباب حلقهها به نوعی مترادف آثار هاوارد شور، آهنگساز کانادایی است که برنده چهار جایزه گرمی، سه جایزه اسکار و دو گلدن گلوب برای قطعات خود در فیلمهای پیتر جکسون شد. آمازون عاقلانه بار دیگر از همان حال و هوای آثار شور در ساختن آهنگ اصلی استفاده کرد تا بین این سریال و آن فیلمها احساس پیوستگی و تداوم قوی و خاصی ایجاد کند. موسیقی اصلی از آهنگساز آمریکایی بیر مککری است که آشکارا اعتراف کرده که از طرفداران شور است. او از تناسب موسیقی خود با قطعات شور واقعا خوشحال بود.
فصل ۱ «حلقههای قدرت» هشت قسمت دارد که در زمان نگارش این متن تنها سه قسمت از آن منتشر شده است. بر اساس این سه قسمت اول، تا بدین جا میتوان گفت که این سریال واقعا همان چیزی است که آمازون در نظر داشته و این مجموعه در نقش جانشینی شایسته برای ارباب حلقهها ظاهر شده و به نوعی توانسته به خوبی آن فیلمهای فراموشنشدنی باشد. با این حال، چالش کار اینجاست که ببینیم آیا حلقههای قدرت میتواند به شکوفایی و درخشش خود در فصل دوم «حلقههای قدرت» ادامه دهد، چرا که روند تولید از نیوزلند به بریتانیا منتقل میشود، تغییری که بسیاری از آن انتقاد کردهاند و اعتقاد دارند که با دنیای فرانچایز مطابقت ندارد. به هر حال تماشای آینده حلقههای قدرت هیجانانگیز خواهد بود.
منبع: screenrant
اون هیجان و آدرنالین ارباب حلقه ها رو اصلا و ابداً نداره .
یک فیلم تینیجری و نوجوانانه ! با بازیگر های بسیار بد نقش ، سیاه پوستان و ….
تنها نکته مثبت جلوه های بصریه
برای یکبار دیدن انهم وقت گذراندن خوب است نه بیشتر …..
اورک ها شبیه گرگینه هستن و مضحک
حتی ۱ درصد از ۱۰۰ درصد انتظار سریال شبیه ارباب حلقه ها نیست .
تا قسمت ۴ کسل کننده
ولی از حق نگذریم باید منتظر بود تا یک فصل تمام شود و بعد نظر قطعی را داد .
احتمال کنسلی هم وجود دارد .
هر قسمتی ک از این سریال میبینم واقعا حالم بهم میخوره قسمت چهار هم افتضاح تر از قبلی. اخه مگه دنبای تالکین دنیای اکشنه که این مدلی فیلم برداری شده یا موسیقی متن به داستان مربوط نیس. صحنه های درگیری افتضاحه. روند نقل داستان مزخرف. به موضوعاتی میپردازند که مهم نیست و از موضوعات مهم براحتی میگذرند . همه انسانها لباس ساده و خاکستری تنشونه یدونه خانم ابی پوشیده و نیمه لخت که چی بشه . جمع کنین . تن تالکین تو گور لرزید
به شدت سریال ضعیفی بود نسبت به اونچه که فکر میکردیم… اصلا بع فیلم ارباب حلقه ها با اون بازی عالی نقش های اول نمیرسه…
متاسفانه انگار داریم انیمیشن میبینیم به شدت تخیلی و فیلمنامه ضعیف هستش بازیگران افتضاح و هر چی بگم کم گفتم از چرت بودن این سریال متاسفم برای سازنده های این فیلم که انگار برای بچه های ۱۰ ساله ساختن فیلمو…
گند زدن به دنیای تالکین
هر کسی که کتاب های تالکین
رو خوانده باشه
میفهمه که این اصلا شباهتی به آردا
نداره
فقط درون مایه ارباب حلقه ها + چاشنی لیبرالیسم ومشکلات اجتماعی آمریکا ست
اِلفِ سیاه پوست
دورف زن سیاه و بدون ریش
هابیت های کولی صفت با لهجه ایرلندی
گالادیر اصلاً لیدر نبود و……..
اصلا تا اینجای کار در حد هزینه و تبلیغاتش نبوده و بعید میدونم تغییره آنچنانی داشته باشه ای کاش به کارگردان های قوی تری سپرده بودن با اینکه تعصب شدیدی رو ارباب حلقه ها دارم ولی تا اینجا سریال خانه اژدها خیلی بهتر بوده از امتیازاتشونم ک دیگه پیداس…
تا اینجا ۱۰% تبلیغات و هزینه ای ک شده رو هم جواب نداده و واقعا ناامید کنندست
سریالش خیلی از فیلم سینماییش قشنگتره. حتی از هابیت هم زیباتره. البته فعلا تا قسمت ۴که زیبا بوده
مثل سینماییش بچه بازی هم نی👋🏻
دوست عزیز بیا به چیزی رو توی دنیای این فیلم کندو کاو کنیم، ارباب حلقه ها، با ذهنیت پیتر جکسون ساخته شد و دنیایی رو به ما معرفی کرد که الهام از رویا داشت و تمام ثانیه های فیلم تازگی از هر باب، از موسیقی متن و معرفی بگیر تا واو آخر..اما حلقه های قدرت با اون همه پولی که در اختیار داشته چه چیزی رو تازه خلق کرده، اینها همه اقتباسی از کار پیتر هستن، نه آهنگ خوبی نه فضای تازه ای و…ارزش یکبار دیدن رو داره تا کمیت رو احساس کنی اما ارباب پیتر ارزش هزاران ساعت وقت رو داشت و داره…
نهنهاربابحلقههایقدرتمثلسینمایشخوب
نیستم🧐🧐🧐
هر وقت اسم درستش رو یاد گرفتی بیا نظر بده
به نظر من این سریال یعنی حلقه های قدرت جایگاه ویژه خودش را بدست آورده است ازنظر تحقیق وپژوهش علمی این سریال باسه قسمتی که نشرشده عالی بود ازنگاه روان شناسی. سن تعقل در انسان بین ۴۵ تا۶۵سال است بازیگران. ارباب حلقه ها وهابیت چنین تجاربی داشتند ولی بازیگران حلقه های قدرت جوانتر هستند این نکته را در نظربگیریم نمیشود به خوبی ارباب حلقه ها بود اما از عدد ۱۰عدد۷را برای بازیکنان حلقه های قدرت درنظربگیریم کار شان عالی بوده
یک قسمتشو دیدم اصلا راضی کننده نبود و دیگه میلی به دیدن باقی قسمت ها پیدا نکردم !!بنظرم اصلا در حد ارباب حلقه ها نیست
تا قسمت دوم خیلی کسل کننده بود ولی قسمت ۳ خیلی بهتر شد به نظرم مهیج و سرگرم کننده تر شد
تخیلی توش زیاد داره منظورم جلوه های ویژه برعکس ارباب حلقه ها . بعدم اگه ارباب حلقه ها سریال بود حتما جزعیات بیشتری نشون میدی