آیا اضطراب شما را می‌کشد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
روش‌های کاهش استرس

گاهی اوقات مانند زمانی که دچار حمله‌ی پانیک هستید، ممکن است احساس کنید که مرگ شما نزدیک است. پس این سوال شاید برایتان پیش بیاید که آیا اضطراب می‌تواند شما را بکشد؟ خبر خوب این است که اگرچه اضطراب استرس‌زا و گاهی ترسناک است، اما شما را نمی‌کشد. این اثرات اضطراب طولانی مدت و درمان نشده است که زندگی شما را به خطر میاندازد. اضطراب می‌تواند فشار خون شما را افزایش دهد، سلامت قلب و عروق را به خطر بیندازد، سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند و خطر خودکشی را افزایش دهد. همه افراد اضطراب را تجربه می‌کنند، اما اگر به نقطه‌ای برسد که عوارض جانبی حادی را برای شما به وجود آورد، باید از متخصص کمک بگیرید.

اضطراب چیست؟

انجمن روانپزشکی آمریکا اضطراب را احساساتی که با احساس تنش، افکار نگران و تغییرات فیزیکی مانند افزایش فشار خون مشخص می‌شود تعریف می‌کند. همانطور که گفته شد اضطراب می‌تواند برای هرکسی خود را متفاوت نشان دهد، اما اغلب مانند یک نگرانی دائمی و آزاردهنده احساس می‌شود که از بین نمی‌رود و اثرات اضطراب خود باعث تنش دوباره می‌شود.گاهی اوقات نگرانی می‌تواند موجه باشد (در برخی موارد ممکن است این روش مغز برای محافظت از شما در برابر خطر واقعی باشد)، ولی اضطراب بیشتر به نگرانی‌های بی‌اساس متمایل است که از بین نمی‌روند. هنگام اضطراب نمی‌تواند تمرکز کنید و این احساس تداوم می‌یابد.

کتاب مدیریت اضطراب اثر دکتر علی صاحبی نشر سایه سخن

علائم فیزیکی اضطراب

از بین بردن استرس

اضطراب ممکن است در ذهن شما رخ دهد، اما اثرات اضطراب و عوارض جانبی آن مطمئنا می‌تواند به صورت فیزیکی ظاهر شود. شایع‌ترین عوارض جانبی فیزیکی اضطراب شامل موارد زیر است. اضطراب ممکن است شامل یک یا چند مورد از این علائم باشد، با این حال در حملات پانیک بسیاری از علائم زیر را همزمان تجربه می‌کنید.

  • بی قراری
  • افزایش ضربان قلب
  • تنگی نفس یا احساس بسته شدن گلو
  • خشکی دهان
  • درد قفسه سینه
  • سردرد
  • حالت تهوع
  • لرزش
  • تعریق یا لرز ناگهانی

اثرات بلند مدت اضطراب

محققان معتقدند که بین اضطراب طولانی مدت و ایجاد بیماری قلبی ارتباط وجود دارد. شاید جالب‌ترین نکته در مورد این تحقیقات این باشد که مشخص شد اضطراب نه تنها می‌تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی شود، بلکه می‌تواند مانع بهبود بیماری قلبی شود. یکی از دلایلی که تصور می‌شود اثرات اضطراب بر قلب تاثیر می‌گذارد این است که با بسیاری از چیز‌ها مانند ورزش منظم و خوب غذا خوردن که می‌تواند از بروز بیماری قلبی جلوگیری کند، تداخل دارد. اضطراب علاوه بر اینکه پایبندی به برنامه‌ها یا انجام کار‌های روزانه را سخت می‌کند، می‌تواند منجر به افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و کاهش تغییرات ضربان قلب شود که همگی شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار می‌دهند. تحقیقات همچنین نشان داده است که اضطراب می‌تواند به مغز آسیب برساند و خطر ابتلا به زوال عقل را در آینده افزایش دهد. همچنین می‌تواند افراد را در معرض ابتلا به افسردگی قرار دهد، زیرا منجر به تخریب ساختاری قشر جلوی مغز و هیپوکامپ می‌شود.

حمله‌ی پانیک چیست؟

روش‌های درمان استرس

در حملات پانیک افراد مرگ را احساس می‌کنند زیرا این حمله علائم مشترک بسیاری با حملات قلبی دارند. قربانیان حمله‌ی پانیک و حمله قلبی هر دو معمولا درد‌های ناگهانی قفسه سینه، تپش قلب شدید، تعریق، تنگی نفس و علائم دیگر را تجربه می‌کنند. حملات پانیک را به عنوان حس ناگهانی ترس و وحشت تعریف می‌شود. یک حمله‌ی پانیک باید با حداقل چهار علامت ذهنی، عاطفی و جسمی دیگر همراه باشد. این علائم می‌تواند شامل هر یک از علائم کلی اضطراب باشد که قبلا ذکر شد، اگر به صورت ناگهانی رخ دهند.

انواع حملات پانیک

دو نوع اصلی حملات پانیک وجود دارد که شامل موارد زیر است.

  • منتظره
  • غیر منتظره

یک مثال از حمله پانیک منتظره می‌تواند این باشد که فردی با فوبیای شناخته شده (ترس از فضا‌های کوچک یا عنکبوت) بداند که در معرض آن ترس قرار خواهد گرفت. حملات پانیک غیرمنتظره از ناکجاآباد به وجود می‌آیند و نتیجه هیچ محرک ذهنی یا بیرونی نیستند.

آیا حمله پانیک باعث مرگ فرد می‌شود؟

حملات پانیک در عین وحشتناک بودن کشنده نیستند. علائمی که در طول حمله‌ی پانیک تجربه می‌کنید ممکن است باعث شود احساس کنید در حال مرگ هستید و حتی ممکن است با یک وضعیت تهدید‌کننده زندگی مانند سکته‌ی مغزی یا حمله‌ی قلبی اشتباه گرفته شود. حملات پانیک معمولا کوتاه هستند و حدود ۵ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشند. اگر علائم شما در این مدت برطرف نشد، با پزشک خود تماس بگیرید. پانیک مانند اثرات اضطراب نیز اثراتی بدی دارد.

چگونه برای اضطراب کمک بگیریم

درمان اضطراب معمولا بر استفاده از درمان شناختی-رفتاری متمرکز است. این نوع درمان شامل شناسایی الگو‌های فکری منفی است که در ایجاد اضطراب نقش دارند و سپس آن افکار را با افکار مثبت‌تر جایگزین می‌کند. سایر درمان‌هایی که ممکن است برای اضطراب مفید باشد (بسته به نوع خاصی از اضطرابی که تحت درمان است) شامل موارد زیر است.

  • حساسیت زدایی تدریجی
  • مواجهه درمانی
  • رفتار درمانی دیالکتیک
  • درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
  • روان درمانی
  • هنر درمانی
  • درمان بین فردی

متخصصان بهداشت روانی زیادی وجود دارند که در درمان اختلالات اضطرابی و اثرات اضطراب تخصص دارند. اگر اضطرابی را تجربه می‌کنید که از بین نمی‌رود، باید با پزشک یا درمانگر خود صحبت کنید تا مشخص شود که آیا یکی از اختلالات اضطرابی زیر را دارید یا خیر.

مقابله با اختلال اضطرابی

مزایای مدیتیشن برای استرس

در ادامه چند نکته برای مدیریت اضطراب در لحظه را توضیح می‌دهیم.

کتاب وقتی اضطراب حمله می کند اثر دکتر دیوید برنز انتشارات ذهن آویز

۱. از تمرینات ذهن آگاهی استفاده کنید

مدیتیشن، یوگا یا پیاده روی کنید و به طور کلی یک لحظه برای برای حذف تمرکز از موضوعی که در مورد آن مضطرب هستید مفید است. مدیتیشن می‌تواند اثرات اضطراب را از بین ببرد.

۲. الکل و کافئین را محدود کنید

الکل و کافئین می‌توانند بر میزان اضطراب شما تاثیر بگذارند. این مواد می‌توانند شما را بیشتر مضطرب کنند، به خصوص زمانی که بیش از حد مصرف شوند. محدود کردن مصرف الکل و کافئین به ویژه در بعد از ظهر و عصر به شما در مدیریت بهتر احساسات کمک می‌کند.

۳. ورزش بدنی منظم داشته باشید

هنگامی که اندورفین را پمپاژ کنید، احساس بسیار بهتری خواهید داشت. زیرا برای افزایش ضربان قلب شما کافی است. تحقیقات نشان داده است که ورزش می‌تواند یک درمان موثر برای اضطراب باشد.

۴. به اندازه کافی بخوابید

خواب نقش مهمی در سلامت روان ایفا می‌کند و حتی می‌تواند بر سطح و اثرات اضطراب تاثیر بگذارد. اضطراب می‌تواند خواب خوب شبانه را دشوارتر کند، اما خواب نامناسب و کم نیز می‌تواند به تشدید اضطراب کمک کند.

۵. نفس‌های عمیق بکشید

تحقیقات نشان داده شده است که تمرینات تنفسی به کاهش اضطراب کمک می‌کند. مخصوصا لحظاتی که در اضطراب دارید می‌تواند کمک‌کننده باشد. تنفس عمیق می‌تواند به شما در کنترل احساس اضطراب در لحظه و به جلوگیری از احساس ترس در آینده کمک کند.

۶. محرک‌های اضطراب را شناسایی کنید

محرک‌های اضطراب را شناسایی کنید به لحظاتی که واقعا اضطراب شما شروع می‌شود توجه کنید و آنچه را که در آن لحظات اتفاق می‌افتد یادداشت کنید.

کلام آخر

اگر خودتان اضطراب را تجربه می‌کنید یا فردی را می‌شناسید که اضطراب دارد، به دنبال کمک باشید یا دوست خود را تشویق کنید که به درمانگر مراجعه کند. محرک‌های اضطراب خود را پیدا کنید تا درمانگر بهتر بتواند به شما کمک کند. اضطراب در بلند مدت می‌تواند به شما آسیب‌های جدی مانند فشار خون و بیماری‌های قلبی وارد کند.

منبع: verywellmind

خرید اقساطی لوازم خانگی دیجی‌کالا


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. الف

    سلام
    حمله پانیک احساس مرگ نمیده همیشه هم، گاهی حس گیر کردن در یک برزخ و عذاب کشیدن بدون بهبودیه،عذاب کشیدنی که هیچ کس نمیتونه کمکت کنه

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X