هواپیمای تاریخی هما در معرض دید عموم قرار می‌گیرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
هواپیمای تاریخ‌ساز EP-IAA هما

در حالی که مزایده‌ی هواپیمای پهن‌پیکر تاریخی هما موجب نگرانی دوستداران و فعالان هوانوردی شده بود، این شرکت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که هواپیمای B747SP از مزایده خارج می‌شود و در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. خبری که موجب خوشحالی علاقه‌مندان شد.

در روزهای گذشته، هما (Iran Air) شماری از هواپیماهای بازنشسته و غیرعملیاتی ناوگان خود را با شماره‌ی ۵۱۴۷۲/پ‌رپ به مزایده‌ی عمومی گذاشت که شامل برخی هواپیماهای ایرباس A300 و A310 و هواپیماهای بویینگ ۷۲۷ و ۷۴۷ می‌شود.

شرکت‌های هوایی جهان ناوگان قدیمی خود را برای مزایده عرضه می‌کنند و این روزها ناوگان بویینگ ۷۴۷ در جهان بیشتر در مسیر پایان فعالیت مسافربری گام بر می‌دارد. حتی بویینگ چندی پیش توقف تولید این هواپیما را تأیید کرده بود.

مزایده‌ی ایران ایر با استقبال رسانه‌های خارجی هم همراه شد. از جمله SimpleFlying ضمن ابراز ناراحتی از پایان فعالیت این هواپیماهای پهن‌پیکر، در گزارشی نوشت که علی‌رغم شرایط دشوار برای پرداخت با توجه به تحریم‌های مالی، این هواپیماها می‌توانند گزینه‌ی جذابی برای خریداران باشند، حتی اگر برخی از آن‌ها با توجه به قدمت، موفق به دریافت تأییدیه برای پرواز مجدد نشوند.

اما چیزی که موجب نگرانی علاقه‌مندان هوانوردی شد، وجود یکی از هواپیماهای تاریخ‌ساز ایران در این میان بود.

به نوشته‌ی آئرواسپیس‌تاک، هواپیمای پهن‌پیکر بویینگ ۷۴۷SP این شرکت یک نقطه‌ی عطف در تاریخ هوانوردی کشور محسوب می‌شود. این هواپیما رکورددار طولانی‌ترین پرواز جهان در زمان خود (دهه‌ی ۵۰ خورشیدی) بوده و مسیر تهران تا نیویورک را بدون توقف پرواز می‌کرده است.

هواپیمای بویینگ ۷۴۷SP در سال ۱۳۵۰ خورشیدی معرفی شد و پس از شرکت‌های آمریکایی، ایران ایر نخستین خط هوایی جهان بود که آن را به خدمت گرفت. این هواپیما که ۴۰ سال در ناوگان هوایی ایران خدمات‌دهی کرده است، با رجیستر EP-IAA یا بین علاقه‌مندان به اختصار با نام «آلفا آلفا» شناخته می‌شود.

هرچند مزایده و اسکرپ کردن (جداسازی قطعات) هواپیماهای بازنشسته‌ی خطوط هوایی در جهان امری عادی است، اما از سویی شرکت‌های قدیمی و بزرگ، در جهت حفظ تاریخچه‌ی فعالیت خود، می‌کوشند پرنده‌های تاریخ‌ساز خود را حفظ کنند و در معرض نمایش عمومی قرار دهند.

با توجه به نگرانی موجود، کارزاری اینترنتی از سوی آئرواسپیس‌تاک شکل گرفت تا کاربران درخواست حفظ هواپیمای «آلفا آلفا» را امضا کنند.

در پی این اقدام، مسئولان ایران ایر هم خیلی زود به درخواست مردم روی خوش نشان دادند و هما در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که با حفظ بویینگ ۷۴۷SP تاریخی این شرکت موافقت شده است.

این شرکت در توییتی نوشت: «در پی درخواست علاقه‌مندان صنعت هواپیمایی، با دستور کاپیتان برخور رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل هما، و با هدف حفظ و صیانت از تاریخ هوانوردی ایران، هواپیمای بویینگ B747SP با رجیستر EP-IAA به شرط جانمایی از سوی نمایشگاه هوایی، در اختیار این نمایشگاه قرار خواهد گرفت.»

اقدامی که با واکنش مثبت از سوی دوستداران هوانوردی مواجه شد. هرچند برخی هم نگرانی‌هایی را از وضعیت فعلی نمایشگاه هوایی اعلام کردند و نگهداری این پرنده‌ی تاریخی در چنین شرایطی را مناسب ندانستند. از جمله برخی حفظ پرنده‌ی تاریخ‌ساز ایران ایر را، نقطه‌ی آغازی مناسب برای تأسیس یک موزه‌ی هوانوردی مطلوب عنوان کردند.

با این وجود چیزی که در حال حاضر برای دوستداران هوانوردی و فعالان این حوزه مهم بود حفظ این هواپیمای تاریخی از خطر آسیب دیدن و از بین رفتن بود که توسط مسئولان هما با واکنش مثبت مواجه شد. باید دید در ادامه شرایط برای نگهداری این هواپیمای تاریخی ایران چگونه رقم خواهد خورد.

عکس کاور: هواپیمای تاریخ‌ساز EP-IAA هما

Credit: Iran Air



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. مهران

    با درود

    تا همین چند سال پیش رکورد دار دورترین و طولانتریرین پرواز جهان بودیم….
    حالا پرواز ترکیه وترکیش ایر لان ۵ دفعه بدون اطلاع کنسل میشه و بلیط پرواز تا استانبول با قطر ایر لاین میشه حدود ۴۰ ملیون تومان….

    واقعا ایران ایر و دیگر هواپیمایی ها فکری برای پرواز ترکیه بکنند

    بخدا همه نمیرن اونجا خونه بخرن

    هزار تا مشکل و گرفتاری مدرسه ودانشگاه و امتحان زبان و…. هست وهمه نمیتونن با پرواز ۳۰ تا ۴۰ ملیونی قطر برن….

    ولی اونایی که تو ترکیه ملک می‌خرن این پول رو هم میدن….

  2. مسعود روشنی

    واقعآ خوشحال شدم. امیدوارم تفکر حفظ ارزشها ، نهادینه شود.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما