آموزش قدم به قدم رجیستری آیفون‌های جدید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
رجیستری آیفون

پس از مدت‌ها انتظار، واردات آیفون‌های جدید سری ۱۴، ۱۵ و ۱۶ به کشور قانونی و امکان رجیستری آن‌ها برای استفاده از خدمات سیم‌کارت فراهم شده است. با رجیستری آیفون ۱۶، ۱۵ و ۱۴، کاربران می‌توانند بدون نگرانی از قطع خدمات ارتباطی، از آیفون خود استفاده کنند. این گوشی‌ها هنوز به روش تجاری وارد کشور نشده‌اند. اما برای آن دسته از افرادی که قصد دارند آیفون خود را به صورت مسافری وارد کنند، شرایط کمی متفاوت است چون باید تمام مراحل رجیستری و فعال‌سازی را خودشان طی کرده و مبلغی به مراتب بیشتر از روش تجاری برای این خدمات پرداخت کنند. از آن جایی که عدم رجیستری گوشی مساوی است با عدم امکان استفاده از خدمات سیم‌کارت و آنتن، ضروری است که با مراحل رجیستری گوشی مسافری ۱۴۰۳ به خصوص رجیستری آیفون که از باقی پردردسرتر است، آشنا شوید.


تفاوت واردات گوشی مسافری و تجاری


هنگام واردات آیفون، دو روش متفاوت وجود دارد: واردات تجاری و واردات مسافری. هزینه واردات و رجیستری آیفون هم در این دو روش کمی متفاوت خواهد بود. در واردات تجاری، تعرفه وارداتی که باید پرداخت شود حدود ۱۵ درصد است. این در حالی است که در واردات مسافری، این رقم به ۳۰ درصد می‌رسد.

رجیستری آیفون

البته، این درصدها تنها مربوط به تعرفه گمرکی است و هزینه‌های دیگری مانند مالیات، بیمه، پسماند و هزینه‌های دیگر هم به آن اضافه می‌شود. بنابراین شما برای وارد کردن و رجیستر آیفون ۱۴، رجیستری آیفون ۱۵ و رجیستری آیفون ۱۶ به این دو روش، باید مبالغ متفاوتی را بپردازید.


رجیستری گوشی مسافری چیست؟


واردات گوشی به صورت مسافری، به معنای همراه داشتن گوشی توسط مسافر است که وارد قلمرو گمرکی کشور می‌شود. به عبارت دیگر، یعنی افرادی که از خارج از کشور بازگشته‌اند و قصد دارند از گوشی جدید خود که از همان کشور خریداری کرده بودن، در ایران استفاده کنند. از آن جایی که این گوشی در ایران و توسط شرکت‌های گارانتی‌کننده و به روش تجاری وارد نشده، بنابراین تمام مراحل واردات قانونی یک گوشی را خود کاربر باید انجام دهد. مثلا از جمله این مراحل، رجیستری گوشی است. رجیستری گوشی مسافری به معنای قانونی کردن استفاده از گوشی در شبکه‌های داخلی کشور است تا بتوان از خدمات سیم‌کارت و شبکه‌های مخابراتی بهره برد. برای این منظور هم داشتن کد IMEI برای ثبت در گمرک ضروری است و باید حتما این کد را در اختیار داشته باشید.

رجیستری آیفون ۱۵

هدف اصلی از رجیستری گوشی‌های مسافری، مقابله با قاچاق و واردات غیرقانونی تلفن همراه است. به همین دلیل، افرادی که گوشی خود را به عنوان مسافر وارد می‌کنند، موظف هستند ظرف مدت یک ماه از تاریخ ورود، اقدام به رجیستری دستگاه خود کنند. در غیر این صورت، گوشی آن‌ها امکان استفاده از خدمات سیم‌کارت را نخواهد داشت. دلیل اصلی اینکه بعد از سری آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ بسیاری از افراد به دنبال رجیستری ایفون خود بودند هم همین بوده است. اما متأسفانه نه تنها رجیستری آیفون ۱۴ بلکه رجیستری آیفون ۱۵ و رجیستری آیفون ۱۶ هم ممکن نشد تا اینکه در دولت آقای پزشکیان بالاخره این اتفاق مهم رخ داد. حالا فقط مانده کاربران در کنار نحوه رجیستری گوشی مسافری، از هزینه رجیستری آیفون های جدید مطلع شوند.


سایت رجیستری گوشی مسافری


کاربران می‌توانند رجیستری آیفون یا رجیستری گوشی مسافری ۱۴۰۳ خود را هم به صورت حضوری و مراجعه به گمرک و هم از طریق سایت رجیستری انجام دهند. بنابراین خیلی‌ها به دنبال این هستند که بدانند برای رجیستری آیفون ۱۴ تا ۱۶ باید وارد چه سایتی شوند و اصلا سایت رجیستری گوشی مسافری چیست؟ در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

رجیستری ایفون

سایت گمرکی به آدرس irica.ir که بین کاربران به عنوان سایت رجیستری گمرک یا سایت پرداخت گمرکی گوشی مسافری شناخته می‌شود، همان سایتی است که برای پرداخت هزینه رجیستری آیفون و رجیستری آیفون ۱۵ و ۱۴ و ۱۶ باید وارد آن شوید. اما این تنها سایت برای رجیستر کردن گوشی ایفون شما نیست. برای فعال‌سازی آیفون مسافری خود هم باید وارد سامانه همتا به آدرس hamta.ntsw.ir شوید.

رجیستر ایفون

شما برای رجیستر ایفون خود علاوه بر پرداخت هزینه رجیستری آیفون باید کد فعال سازی گوشی مسافری را هم دریافت کنید. برای این منظور ابتدا باید به سایت گمرکی رفته و از فیلد خدمات، گزینه «ثبت اطلاعات گوشی تلفن همراه» را انتخاب کنید. بعد از پرداخت حقوق گمرکی آیفون مسافری یا هر گوشی دیگر، باید مراحل اولیه رجیستری ایفون خود را طی کنید.

بعد از اتمام کارتان با سایت گمرکی، باید به سامانه همتا مراجعه کرده و در آن جا، نسبت به دریافت کد فعال‌سازی اقدام کنید. البته نکته‌ی مثبت اینجاست که برای دانستن نحوه رجیستری گوشی مسافری حال چه رجیستری آیفون ۱۶ باشد چه رجیستری آیفون ۱۵ و رجیستر آیفون ۱۴، کافی است در سایت گمرکی irica.ir، وارد فیلد خدمات شده و راهنمای تصویری و فایل آموزشی رجیستری گوشی را هم مشاهده کنید. در آن قسمت، به طور کامل اطلاعات مربوط به رجیستری را می‌توانید یاد بگیرید.


نحوه رجیستری آیفون‌های جدید به روش مسافری در گمرک


رجیستری آیفون ۱۶ به روش حضوری (و آیفون ۱۴ و ۱۵)

برای ثبت رجیستری گوشی مسافری در گمرک، دو روش کلی وجود دارد: حضوری و اینترنتی. اگر قصد دارید به صورت حضوری گوشی خود را رجیستر کنید، باید در هنگام ورود یا حداکثر تا ۳۰ روز پس از ورود به کشور، به گمرک مراجعه کنید. اطلاعات مورد نیاز شامل کد IMEI گوشی، مدارک هویتی خودتان شامل شناسنامه، کارت ملی و…، پاسپورت، و یک سیم‌کارت به نام خودتان می‌شود. پس از پرداخت هزینه، کد فعال‌سازی رجیستری آیفون در سامانه همتا صادر می‌شود.

نحوه رجیستری آیفون مسافری به صورت اینترنتی

در صورتی که تمایلی به مراجعه حضوری ندارید، می‌توانید از طریق سامانه آنلاین گمرک به نشانی irica.ir اقدام کنید. قبل از این کار، پیشنهاد می‌کنیم فایل راهنمای نحوه ثبت گوشی همراه را هم با کلیک روی لینک زیر دانلود کنید. این آموزش رسمی ارائه شده برای ثبت گوشی توسط خود سایت گمرک است.

دانلود آموزش رسمی ثبت گوشی وارداتی در گمرک
  • ابتدا وارد سایت شده و از قسمت خدمات، گزینه «ثبت اطلاعات گوشی تلفن همراه» را انتخاب کنید.

هزینه رجیستری آیفون

  • پس از تایید شرایط و قوانین، باید اطلاعاتی مانند کد ملی، تاریخ تولد، و کد IMEI را وارد کنید.

رجیستر آیفون 14 از طریق کد فعال‌سازی

  • سپس به درگاه پرداخت هدایت می‌شوید.

در صورت موفقیت‌آمیز بودن پرداخت، کد فعال‌سازی رجیستری صادر خواهد شد.

نحوه دریافت کد فعال‌سازی در سامانه همتا

برای فعال‌سازی نهایی دستگاه، باید به سایت hamta.ntsw.ir مراجعه کنید.

  • در همان صفحه ابتدایی، با وارد کردن شماره ملی یا شماره تلفن همراه خود وارد سامانه شوید.

نحوه رجیستری گوشی مسافری

  • پس از ورود، گزینه «ثبت اطلاعات مسافری» را انتخاب کنید تا کد فعال‌سازی مشاهده شود.

رجیستر کردن گوشی ایفون

  • سپس از طریق گزینه «فعالسازی دستگاه سیم‌کارت خور» می‌توانید گوشی را فعال کنید.

بدین صورت می‌توانید آیفون مسافری خود را بدون هیچ مسیر اضافه‌ای رجیستر و فعال‌سازی کنید.

رجیستر آیفون ۱۴ از طریق کد فعال‌سازی

چه آیفون ۱۴ داشته باشید، چه ۱۵ و چه ۱۶، اگر بخواهید آن را از طریق کد فعال‌سازی، در سامانه همتا فعال کنید، امکانش وجود دارد. افرادی که به اینترنت دسترسی ندارند، می‌توانند از طریق کد دستوری #۷۷۷۷* اقدام به رجیستری آیفون کنند.

رجیستری آیفون 16

  • کافی است کد دستوری را شماره‌گیری کرده و عدد مربوط به فعالسازی دستگاه را انتخاب کنید.
  • سپس کد IMEI، شماره سیم‌کارت، و کد فعال‌سازی دریافتی از گمرک را وارد کنید تا مراحل رجیستری به اتمام برسد.

توجه داشته باشید قبل از انجام هر کاری شما باید در سامانه گمرک، مراحلی که در بالا اشاره کردیم را طی کرده و کد فعال‌سازی دریافت کنید. در غیر این صورت فعال‌سازی به هیچ طریقی انجام نخواهد گرفت.

در مطلب «آموزش رجیستری گوشی؛ راهنمای قدم به قدم برای ثبت قانونی گوشی هوشمند» به نحوه رجیستری گوشی پرداختیم. اما در این مطلب ما به بررسی مراحل مختلف رجیستری گوشی و نکات مهمی مانند اهمیت رجیستری گوشی، ثبت نام در سامانه همتا و… اشاره کردیم. همچنین، روش‌های مختلف رجیستری گوشی از جمله رجیستری گوشی با گارانتی و رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت را توضیح داده‌ایم. علاوه بر این، هزینه‌های مربوط به رجیستر گوشی مسافری و مهلت‌های زمانی برای انجام رجیستری را هم شرح داده‌ایم. بنابراین پیشنهاد می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر حتما این مطلب را مطالعه کنید.


هزینه رجیستری آیفون (مدل‌های جدید)


در حال حاضر، یکی از مواردی که همچنان نمی‌توان با قطعیت درباره آن نظر داد، هزینه رجیستری آیفون به خصوص مدل‌های جدید است. طبیعی است که چون هنوز این مدل‌ها توسط شرکت‌ها به طور رسمی وارد بازار نشده‌اند، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از هزینه رجیستری آن‌ها داشت. این اولین باری نیست که در حدس و گمان‌ها درباره بهای آیفون و رجیستری آن با مشکل مواجه می‌شویم؛ چرا که آیفون در ایران همواره وضعیت پیچیده‌ای در زمینه قیمت‌گذاری داشته و هر فروشنده، نرخ خاص خود را ارائه می‌دهد. بنابراین، ممکن است برای رجیستر کردن گوشی ایفون جدید خود، با ارقام عجیبی از سوی منابع مختلف مواجه شوید.

نحوه رجیستری آیفون‌های جدید

با توجه به ورود آیفون ۱۶ به بازار در هفته‌های اخیر، تمرکز بسیاری از افراد و شرکت‌ها روی تعیین هزینه‌های رجیستری آیفون ۱۶ و تعرفه‌های گمرکی این مدل‌ها است. در حالی که مدل‌های قبلی مانند آیفون ۱۴ و ۱۵ مدتی است که در بازار حضور دارند و بسیاری از کاربران هنوز از آن‌ها استفاده می‌کنند. هرچند هزینه رجیستری این مدل‌های قدیمی‌تر هنوز کاملاً مشخص نیست. نباید فراموش کرد که تخفیف‌های جهانی و رسمی که برای این گوشی‌ها ارائه می‌شود، هزینه واردات آن‌ها احتمالاً کاهش می‌یابد، اما تأثیر این مسئله بر هزینه رجیستری همچنان نامشخص است.

هزینه رجیستر آیفون ۱۶

به طور کلی، در حال حاضر هزینه رجیستری آیفون ۱۶ تا حدی قابل پیش‌بینی است، اما برای مدل‌های آیفون ۱۴ و ۱۵ باید منتظر اعلام اخبار و جزئیات بیشتری باشیم. طبق اعلام گمرک، هزینه رجیستری آیفون ۱۶ و مدل‌های مختلف آن به شرح زیر است:

  • هزینه رجیستری آیفون ۱۶: حدود ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومان
  • بهای رجیستری آیفون ۱۶ پلاس: حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان
  • بهای رجیستری آیفون ۱۶ پرو: حدود ۱۳ تا ۱۹ میلیون تومان
  • هزینه رجیستری آیفون ۱۶ پرو مکس: حدود ۱۶ تا ۲۱ میلیون تومان

هنوز مشخص نیست این قیمت‌ها به‌طور رسمی تثبیت شوند یا تغییر کنند، بنابراین بهتر است تا انتشار خبرهای بیشتر پیرامون این موضوع منتظر بمانیم.


هزینه رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت


در سال‌های اخیر، بسیاری از افرادی که قصد وارد کردن گوشی تلفن همراه به کشور را داشته‌اند، با چالش‌های مربوط به هزینه رجیستری و مراحل ثبت آن مواجه شدند. بنابراین لازم است به صورت کلی اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید تا از روند قانونی کار مطلع باشید.

هزینه رجیستری گوشی مسافری در گمرک

بسیاری از مسافران هنگام ورود به کشور با این سوال مواجه می‌شوند که آیا هزینه‌ای برای رجیستری گوشی با پاسپورت وجود دارد؟ در حال حاضر، برخلاف گذشته، خود فرآیند رجیستری گوشی مسافری در سامانه همتا رایگان است. اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که برای فعال‌سازی نهایی گوشی، باید هزینه‌های گمرکی پرداخت شود. این هزینه بسته به مدل و برند گوشی متفاوت است و شامل حقوق گمرکی و مالیات‌های مختلف می‌شود.

نحوه رجیستری آیفون مسافری

حقوق گمرکی و مالیات‌های مربوط به رجیستری

مطابق با قوانین گمرکی ایران، حقوق گمرکی گوشی‌ها بر اساس قیمت آن‌ها محاسبه می‌شود:

  • گوشی‌های زیر ۱۵۰ دلار: 4 درصد حقوق گمرکی و ۱۲ درصد سود بازرگانی.
  • تلفن‌های همراه بین ۱۵۰ تا ۶۰۰ دلار: 4 درصد حقوق گمرکی و ۲ درصد سود بازرگانی.
  • گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار: 4 درصد حقوق گمرکی و ۵۶ درصد سود بازرگانی.

به این مبالغ، ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده و نیم در هزار هزینه پسماند و موارد دیگر هم افزوده می‌شود. همچنین با توجه به شرایط اقتصادی و نرخ تورم، امکان تغییر درصد هزینه‌های گمرکی هم وجود دارد. این تغییرات ممکن است به افزایش هزینه‌های رجیستری منجر شود، بنابراین بهتر است مسافران از جدیدترین نرخ‌ها قبل از ورود به کشور مطلع شوند.


مهلت رجیستری آیفون ۱۵ مسافری


فرقی نمی‌کند به دنبال رجیستری آیفون ۱۵ باشید یا رجیستر آیفون ۱۴ و رجیستری ایفون ۱۶، یکی از سوالات پرتکرار مسافران، مهلت انجام رجیستری گوشی است. بر اساس قوانین فعلی، مهلت رجیستری گوشی مسافری حداکثر ۳۰ روز از تاریخ ورود به کشور است. اگر این مهلت سپری شود، فرد امکان رجیستری گوشی خود را از دست می‌دهد. با این حال، اگر گوشی پس از مهلت مذکور توسط شخصی که تازه وارد کشور شده، رجیستر شود، امکان انتقال مالکیت آن به دیگری وجود دارد. برخی از مشکلات رایجی که ممکن است منجر به تاخیر در رجیستری گوشی شوند عبارتند از:

رجیستری آیفون 16

  • وارد کردن اشتباه اطلاعات IMEI یا شماره ملی در سامانه.
  • قطعی سیستم‌های مرتبط با رجیستری.
  • نداشتن کارت بانکی به نام خود برای پرداخت.
  • تاخیر در رسیدن چمدان‌های حاوی گوشی پس از خروج مسافر از گمرک.

با علم بر این موضوع، حتما سعی کنید از هر اتفاقی که سبب تأخیر در انجام فرایند رجیستری و فعال‌سازی آیفون می‌شود جلوگیری کنید. در صورت عدم رجیستری در مهلت معین، یک سری مشکلات برایتان به وجود می‌آید که در مطلب «مشکلات گوشی رجیستر نشده؛ هر آنچه باید بدانید» به آن اشاره کردیم.


نحوه رجیستری آیفون‌های جدید؛ سخن پایانی


در این مطلب سعی کردیم تا جزئیات مربوط به هزینه رجیستری گوشی‌های مسافری، به ویژه گوشی‌های آیفون، را به طور کامل توضیح دهیم. در حال حاضر، اطلاعات تقریبی درباره هزینه رجیستری آیفون ۱۶ در دسترس است، اما برای مدل‌های آیفون ۱۴ و ۱۵ باید منتظر به‌روزرسانی‌های رسمی باشیم. هرچند بر اساس قوانین گمرکی، نباید تفاوتی بین مدل‌های مختلف وجود داشته باشد، اما وقتی درباره آیفون صحبت می‌کنیم همیشه امکان تغییراتی در مقررات وجود دارد. به همین دلیل، در صورت اعمال اصلاحات یا اعلام اطلاعات جدید، این مطلب به‌روزرسانی خواهد شد تا از آخرین تغییرات مطلع شوید.

منبع: دیجی‌کالا مگ

سوالات متداول درباره ریجستری آیفون‌های جدید
آیا آیفون ۱۶ را می‌توان به صورت مسافری وارد و رجیستر کرد؟
بله. اما باید تمام مراحل رجیستری و فعال‌سازی را خودتان طی کنید.
آیا هزینه رجیستری آیفون ۱۶ و ۱۵ و ۱۴ با هم فرق دارد؟
هنوز مشخص نیست چه سیاستی برای دریافت هزینه رجیستری این گوشی‌ها در نظر گرفته می‌شود. اما طبق قانون، هزینه‌ی رجیستری این گوشی‌ها به خاطر ارزش دلاری بالاتر از ۶۰۰ دلار باید یکسان باشد.
چقدر مهلت داریم گوشی مسافری خود را رجیستر کنیم؟
طبق قانون فعلی، حداکثر ۳۰ روز.
برای رجیستر کردن گوشی باید وارد چه سایتی شویم؟
برای ثبت اطلاعات گوشی ابتدا باید وارد سایت گمرک به نشانی irica.ir شوید. سپس برای دریافت کد فعال‌سازی وارد سامانه همتا به نشانی hamta.ntsw.ir شوید.
راهنمای خرید گوشی موبایل
لیست لوازم شب یلدا


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۷ دیدگاه
  1. سامان

    باسلام الان کسی که مسافرت نرفته یا اطلاعات آیفون ۱۴ رو فرودگاه ثبت نکرده چی کار باید بکنه؟؟

    آیفون های رجیستر نشده ای که دست افراد هست رو چجوری باید ثبت کرد؟

    1. پرستو بهاروند

      اقا اگه پاسپورت داشته باشی میتونی خودت رجیستر کنی هزینه پاس گرفتن ۵۰۰ تومنه به بهونه سفر زیارتی یه پاسپورت بگیر

  2. سجاد

    دوستان سلام یه سوال داشتم به نظر شما الان آیفون ۱۶ پرومکس بگیرم بعدا خودم ریجستر کنم بصرفه تره یا وایسم ریجستر شدش بیاد بگیرم؟

    1. سلام. حقیقتا وقتی درباره آیفون و هزینه‌های مربوط به اون صحبت می‌کنیم، هیچ چیز قابل پیش‌بینی نیست. تنها چیزی که میشه گفت اینه که چه شما بگیری و بعدا رجیستر کنی و چه رجیستر شده بگیری، بازم هزینه رجیستر یکی خواهد بود. مگر اینکه کسی پول زیادی از شما بگیره بابت این کار.

    2. پرستو بهاروند

      به صرفه تره

  3. محمد

    تو سامانه گمرک نمیشه ثبت کنی و میگه باید اول در گمرک اطلاعات گوشی ثبت کرده باشی .
    پس اینکه میگن اونایی که از اول ابان اوردن می تونن در سامانه گمرک بصورت اینترنتی ثبت کنن . واقعی نیست و حداقل هنوز در سامانه گمرک هنوز اعمال نشده

  4. آرش

    لطفا تو دیجی کالا موجود کنید آیفون ۱۶ البته با قیمت مناسب

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X