تحلیلگران میگویند آیفون ۱۰ سال دیگر با واقعیت افزوده جایگزین میشود
طبق گفتههای مینگ چیکو، یکی از معروفترین تحلیلگران اپل عضو مجموعهی TF International، گویا تا ۱۰ سال دیگر باید شاهد جایگزینی آیفون با محصولی مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده باشیم.
گوشیهای آیفون در حال حاضر از لحاظ فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده تا حدودی مجهز هستند اما هنوز علم تا آن اندازه پیشرفت نکرده است که بخواهیم شاهد کاربرد فراگیر این فناوری در زندگی کاربران باشیم. در همین راستا فعلا به نظر میرسد وجود چنین قابلیتهایی درون آیفونها فقط جنبهی تبلیغات داشته باشد تا کاربرد واقعی. اگر به خاطر داشته باشید تا سال قبل در گوشیهای پرچمدار سامسونگ شاهد سنسور مدت پرواز بودیم اما از سری گلکسی S21 یا حتی نوت ۲۰ دیگر چنین سنسوری را در گوشیهای این شرکت ندیدیم چرا که شرکت اعلام کرد کاربرد چنین دوربینی واقعا کم است و باید چند سال دیگر روی آن و کاربرد آن حساب کرد.
اپل اما کاملا نظر متفاوتی به نسبت بزرگترین رقیب خود دارد. برای مثال بعد از اینکه سامسونگ سنسور مدت پرواز را از گوشیهای خود حذف کرد، شرکت آمریکایی گوشیهایش را به یک سنسور قدرتمند تحت عنوان LiDAR برای انجام کارهای مربوط به واقعیت افزوده و یک سری کارهای دیگر مجهز کرد. البته این سنسور فقط برای چنین هدفی در آیفونها طراحی نشده است و کاربردهای بیشتری دارد اما اپل آن را با تمرکز بر این فناوری طراحی و در گوشیهای پرچمدارش تعبیه کرد.
با در نظر گرفتن هدفی که شرکت آمریکایی در سر دارد، تحلیلگر نامآشنای این شرکت یعنی مینگ چیکو، در آخرین اظهارات خود پیرامون برنامههای اپل برای آینده، اطلاعات جالبی را با کاربران به اشتراک گذاشت. به نقل از مینگ چیکو و به گزارش ۹to5Mac، گویا شرکت کوپرتینویی میخواهد تا ۱۰ سال آینده، محصولی را با تمرکز کامل بر فناوری واقعیت افزوده معرفی و آن را جایگزین آیفون کند. از آن جایی هم که مینگ چیکو چنین اتفاقی را پیشبینی کرده به نظر میرسد باید واقعا منتظر به حقیقت پیوستن آن باشیم. اما دلیل اپل برای انجام این کار چیست؟ یا بهتر است بپرسیم، چرا مینگ چیکو چنین فکری میکند؟
نظر مینگ چیکو در رابطه با جایگزینی آیفون با محصولی مبتنی بر واقعیت افزوده
طبق گفتههای این تحلیلگر که به نظر منطقی هم میرسند، اپل طی ۱۰ سال آینده قطعا محصولی را تولید خواهد کرد که جایگزین آیفون کنونی خواهد شد. این محصول هم فقط مبتنی بر واقعیت افزوده و کارهایی از این قبیل است که با توجه به شواهد، در حال همهگیر شدن هم هستند. او معتقد است اگر قرار باشد این اتفاق رخ دهد باید حدود ۱۰ سال زمان بگذرد. آیفونها در حال حاضر از یک نوع پوشش برای تبدیل شدن تصاویر واقعی به واقعیت افزوده استفاده میکنند؛ حتی مدیرعامل اپل، تیم کوک در صحبتهای خود گفته بود که خیلی به این فناوری علاقهمند است.
اگر به رویداد رونمایی از گوشیهای آیفون یا آیپدها را دقت کرده باشید، قطعا دیدهاید که شرکت آمریکایی تا چه اندازه روی قابلیتهای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی تمرکز میکند. در واقع این چیزی است که اپل به آیندهی آن کاملا امید دارد، برعکس بزرگترین رقیب این شرکت یعنی سامسونگ که سنسور مدت پرواز را از گوشیهایش حذف کرد به این دلیل که فعلا کاربرد خاصی برای آنها وجود ندارد.
اپل اولین بار از آیفون در تاریخ ۹ ژانویهی ۲۰۰۷ و در زمان مدیرعاملی استیو جابز رونمایی کرد. در آن زمان آیفون با نمایشگر لمسی و سیستمعامل قدرتمندی که داشت، توانست دنیای موبایل را متجول و کاربران زیادی را به سمت خود جذب کند. شاید بتوان گفت دنیای گوشیهای هوشمند بدون اپل هیچگاه به این شکلی که اکنون شاهد آن هستیم تغییر نمیکرد. به نظر میرسد باز هم اپل قرار است یک تغییر و تحول بزرگ دیگر را در دنیای گوشیهای هوشمند، اینبار با فناوری واقعیت افزوده ایجاد کند.
کو در ادامهی صحبتهای خود در رابطه با آیندهی گوشیهای آیفون گفت که اپل با این کار، یک هدف خاص را دنبال میکند. به همین خاطر در ۱۰ سال آینده باید شاهد رونمایی از یک محصول مبتنی بر واقعیت افزوده باشیم. کو افزود که به دنبال افزایش تقاضا برای Ajinomoto Build-up Film (به اختصار ABF، که در قلب تپندهی بسیاری از کامپیوترهای شخصی وجود دارد و در واقع عایقبندی الکتریکی مدار مختلط را برای پردازندههای سیستم فراهم میکند)، اپل هم تمرکز خود را روی فروش میلیاردها واحد آیفون مبتنی بر واقعیت افزوده منعطف کرده و قرار است طی ۱۰ سال آینده این ایده را عملی کند. با در نظر گرفتن در حدود بیش از ۱ میلیارد آیفون فعال، منطقی هم به نطر میرسد که اپل چنین تصمیمی را اتخاذ کند.
طبق گفتههای کو، بیش از یک میلیارد آیفون فعال در حال حاضر در سراسر جهان وجود دارند. اگر هدف اپل این باشد که آیفون را در دو سال آینده با واقعیت افزوده جایگزین کند، به این معناست که شرکت آمریکایی میتواند در طول این مدت، یک میلیارد دستگاه مبتنی بر واقعیت افزوده به فروش برساند. البته کو میگوید اپل همچنان تصمیم قطعی در این باره نگرفته است اما با در نظر گرفتن تمام شرایط موجود، میتوان حدس زد که این اتفاق خواهد افتاد. اما اگر این اتفاق رخ دهد، قطعا باید زمانی باشد که بسیاری از اپلیکیشنها یا در بهترین حالت، تمام اپلیکیشنها بتوانند از پتانسیل این فناوری بهرهی لازم را ببرند، نه فقط یک سری اپلیکیشن خاص که اکنون شاهد آنها هستیم.
کو در ادامه افزود که اگر اپل بخواهد هدستهای واقعیت افزوده را همچنان بهعنوان یک لوازم جانبی برای مک و آیفون به فروش برساند، قطعا نمیتواند فروش بالای آنها را در آینده شاهد باشد. یک هدست واقعیت افزوده که به صورت مستقل به فروش میرسد، اکوسیستم مخصوص به خود را دارد و به اپل کمک میکند اکوسیستم فعلی خود را کاملتر از قبل در اختیار کاربران قرار دهد.
وبسایت ۹to5Mac هم که در واقع منبع این خبر محسوب میشود در رابطه با صحبتهای کو گفت که یک سری اطلاعات پیرامون هدست واقعیت مجازی اپل منتشر کرد که از جمله مهمترین آنها، قدرت پردازشی این محصول بود. البته این هدست واقعیت مجازی تاکنون در حد یک شایعهی بسیار محتمل سر زبانها بوده است و هنوز مشخص نیست چه زمانی باید رسما شاهد رونمایی و ورود آن به بازار باشیم. اما اگر قرار باشد شاهد آن باشیم، که طبق گفتههای کو این اتفاق در سال ۲۰۲۲ رخ خواهد داد، به نظر میرسد قدرت پردازشی آن هم سطح با کامپیوتر مک باشد. بدین ترتیب وجه تمایز بین این هدست و سایر محصولات از شرکتهای رقیب میتواند همین پردازندهی فوقالعاده قدرتمندی باشد که صد درصد به کاربران کمک میکند در پردازش کارهای مربوط به واقعیت افزوده بهترین تجربه را داشته باشند. با شناختی که از اپل در زمینهی تولید تراشه داریم، میدانیم که در این بخش کاربران ناامید نخواهند شد.
به اعتقاد مینگ چیکو، اولین نسل از هدست واقعیت مجازی اپل برای انجام کارهای خارج از گوشی نظیر جستوجو در وب و کارهایی نظیر این، اصلا نیازی به لینک شدن با آیفون هم ندارد؛ درست مانند آنچه در اپل واچ اوریجینال شاهد بودیم. همین مستقل بودن و بینیازی به یک محصول دیگر برای کاربرد درست باعث میشود هدست واقعیت افزودهی اپل یا به طور کلی هر محصولی که شرکت آمریکایی مبتنی بر این فناوری رونمایی میکند، یک موفقیت بزرگ به حساب بیاید و دستاورد خوبی برای شرکت کوپرتینویی داشته باشد. بنابراین از جمله قابلیتهای این محصول میتوان به: ۱) قدرت پردازشی بسیار بالا، هم سطح با کامپیوترهای مک، ۲) کاربرد مستقل و بدون نیاز به جفت شدن با مکبوک، آیفون و …، ۳) پشتیبانی از انواع و اقسام اپلیکیشنها در زمینهها با کاربرد مختلف اشاره کرد.
هدست واقعیت افزودهی اپل از دو پردازنده استفاده حواهد کرد
طبق گفتههای مینگ چیکو، اپل به احتمال بسیار فراوان در سه ماه آخر سال ۲۰۲۲ یعنی در بازهی زمانی سپتامبر تا دسامبر، باید شاهد رونمایی از هدست واقعیت افزودهی اپل باشیم. اما نکتهی بسیار مهم و قابل توجه پیرامون این محصول باز هم پردازندهای است که بهعنوان قلب تپنده در آن فعالیت میکند. البته بهتر است بگوییم پردازندهها چرا که به اعتقاد کو، این محصول دو پردازنده خواهد داشت که مدل قدرتمندتر، عملکردی نزدیک به تراشهی M1 بهکار رفته در کامپیوتر مک خواهد داشت. پردازندهی کوچکتر هم بیشتر برای پردازش سنسورها بهکار گرفته خواهد شد.
در واقع پردازندههای این محصول عملکردی مشابه هستههای بهکار رفته در پردازندههای موبایل دارند. به این صورت که هستههای ضعیفتر مخصوص پردازشهای سبک و هستههای قدرتمندتر برای پردازشهای سنگینتر استفاده میشدند. با این تفاوت که در این محصول، دیگر خبری از دو نوع هستهی پردازشی نیست و اپل میخواهد از دو پردازنده استفاده کند که هر یک، هستههای مخصوص خود را خواهد داشت.
اینطور که به نظر میرسد، یعنی در واقع طبق گفتههای کو، انتظار میرود این محصول از دو نمایشگر با فناوری Micro OLED و وضوح ۴K ساخت شرکت سونی استفاده کند که این حاکی از آن است که محصول یاد شده نه تنها از واقعیت افزوده بلکه از واقعیت مجازی هم پشتیبانی خواهد کرد. با واقعیت مجازی احتمالا آشنایی دارید؛ همان فناوری جذابی که دنیای واقعی را شبیهسازی میکند و تجربهی لذتبخشی را هم برای کاربران فراهم میکند.
مینگ چیکو در نهایت به پیچیدگی ساخت محصولی با این فناوری اشاره کرد و گفت هدست واقعیت مجازی اپل به پردازندهی مجزایی نیاز دارد چرا که قدرت محاسباتی این سنسور بسیار بیشتر از چیزی است که پردازندههای آیفون قادر به فراهم کردن انرژی لازم آن باشند. برای مثال یک هدست واقعیت افزوده به ۶ الی ۸ ماژول اپتیکال نیاز دارد تا بتواند به صورت همزمان، تجربهی بیوقفهای از نماشای ویدیو از طریق عینک را برای کاربران به ارمغان بیاورد. این در حالی است که مثلا یک آیفون جدید برای این منظور فقط به ۳ ماژول اپتیکال نیاز دارد و اصلا به پردازش محاسباتی بیوقفه نیازی ندارد.
تا به این لحظه اطلاعاتی که پیرامون محصول واقعیت افزودهی اپل در اختیار داریم به همین گفتههای کو محدود میشود. باید منتظر ماند و دید طی روزهای آتی چه خبرهای بیشتری در رابطه با این محصول منتشر میشود. فعلا که گفته شده در سه ماه چهارم سال آینده یعنی در واقع یک سال دیگر باید شاهد رونمایی از آن باشیم. به همین خاطر شاید کمی زود باید بخواهیم در رابطه با آن به صورت قطعی حرف بزنیم.
منبع: PhoneArena