آیفون تاشو؛ اپل آینده‌ی گوشی‌های تاشویش را با کمک سامسونگ و شیائومی شکل می‌دهد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
آیفون تاشو

در رابطه با آیفون تاشو طی ماه‌های گذشته گزارش‌های متعددی منتشر شده است. مدتی قبل یکی از افشاگران اعلام کرد که اپل در حال بررسی چندین مدل اولیه برای آیفون تاشو است ولی به نظر مدیران اپل این تکنولوژی همچنان محدودیت‌های زیادی دارد. به عنوان مثال مدیران اپل هنوز بابت آینده‌ی این نوع گوشی‌ها مطمئن نیستند و احتمالا کنار رفتن گوشی‌های تاشو را هم در نظر گرفته‌اند. به همین خاطر این شرکت بازار گوشی‌های تاشو را به دقت رصد می‌کند و قصد دارد از اشتباهات رقبای خود هم درس بگیرد.

روی هم رفته با توجه به گزارش‌هایی که منتشر می‌شود و البته سابقه‌ی شرکت اپل، می‌توانیم حدس و گمان‌هایی را در رابطه با رویکرد اپل در قبال آیفون تاشو مطرح کنیم.

آیا اپل در نوآوری کند است یا رقبای اندروید در این زمینه سرعت زیادی دارند؟

آیفون تاشو

طی سال‌های گذشته اپل بارها و بارها ثابت کرده که برای استفاده از نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید هیچ عجله‌ای ندارد. اپل در بازار گوشی‌های هوشمند در موقعیت منحصر به فردی قرار دارد. در این میان اگرچه اپل هیچ اقدام خاصی در راستای گوشی‌های تاشو انجام نداده، اما به لطف پیشرفت‌های به دست آمده از طرف رقبای اندرویدی می‌تواند در این زمینه به موفقیت قابل توجهی برسد.

اپل که با ارزش‌ترین شرکت جهان محسوب می‌شود و از هزاران متخصص و بودجه‌ی کافی بهره می‌برد، چرا هنوز با ساخت آیفون تاشو وارد این بازار نشده است؟ همانطور که در ابتدای مطلب نوشتیم، ظاهرا مدیران اپل هنوز بابت آینده و دوام این گوشی‌ها مطمئن نیستند. گوشی‌های تاشو همچنان ضعف‌های زیادی دارند و در ادامه به چند مورد از این ضعف‌ها می‌پردازیم:

  1. گوشی‌های تاشوی بزرگ مانند دو گوشی به هم‌چسبیده هستند و در ضمن به دلیل ضخامت و وزن زیاد تجربه‌ی کاربری دلچسبی ارائه نمی‌کنند.
  2. در تبلیغات مربوط به گوشی‌های تاشو گفته می‌شود که با این گوشی‌ها، تجربه‌ی تماشای فیلم‌ها و ویدیوها لذت‌بخش‌تر است اما در حقیقت این گوشی‌ها در این زمینه تفاوت خاصی با گوشی‌های معمولی ندارند.
  3. این نوع گوشی‌ها معمولا شکننده‌تر هستند و به همین خاطر در مقایسه با گوشی‌های معمولی دوام پایین‌تری دارند.
  4. با توجه به محدودیت فضای موجود در بدنه، بیشتر این گوشی‌ها در زمینه‌ی کیفیت دوربین حرفی برای گفتن ندارند و عمدتا از دوربین‌های ضعیف یا معمولی بهره می‌برند.
  5. در نهایت باید به قیمت بسیار بالای گوشی‌های تاشو اشاره کنیم که البته نسبت به گذشته قیمت آن‌ها کاهش یافته است.

بنابراین بررسی این بازار توسط اپل اقدامی منطقی محسوب می‌شود و طی این مدت، رقبای اپل می‌توانند بسیاری از مشکلات این نوع گوشی‌ها را برطرف کنند تا اپل بتواند با خیال راحت وارد بازار گوشی‌های تاشو شود. اما در این میان، روزبه‌روز شرکت‌های اندرویدی بیشتری وارد عرصه‌ی گوشی‌های تاشو می‌شوند و این در حالی است که هنوز در مورد آینده‌ی این فناوری نمی‌توانیم با قاطعیت صحبت کنیم.

تلاش شیائومی، اوپو و آنر برای عرض اندام در بازار گوشی‌های تاشو

آیفون تاشو

به غیر از سامسونگ که هزینه‌ی بسیار زیادی برای توسعه‌ی گوشی‌های تاشو صرف کرده و حالا هم بیشترین سهم این بازار را در اختیار دارد، باید به هواوی هم اشاره کنیم که مدتی بعد از سامسونگ وارد این بازار شد ولی به دلیل تحریم‌های آمریکا، دیگر شرکت تاثیرگذاری در بازار جهانی موبایل محسوب نمی‌شود.

از سوی دیگر، نباید شرکت‌هایی مانند شیائومی، اوپو و آنر را از قلم بیندازیم که در ماه‌های اخیر توسعه‌ی گوشی‌های تاشو را آغاز کرده‌اند. این شرکت‌ها رقبای خطرناکی برای سامسونگ محسوب می‌شوند و مثلا شیائومی می میکس فولد با نصف قیمت گلکسی زد فولد ۳ راهی بازار چین شده است.

همچنین باید به گوشی‌های اوپو Find N و آنر مجیک V هم اشاره کنیم که با وجود قیمت پایین‌تر نسبت به زد فولد ۳، نمایشگر آن‌ها تقریبا فاقد چین‌خوردگی است و همچنین دارای امکانات جذابی هم هستند. علاوه بر این، هر دو گوشی از نظر ابعاد هم وضعیت بهتری نسبت به زد فولد ۳ دارند و به لطف همین موضوع، نمایشگر بیرونی آن‌ها تجربه‌ی کاربری بهتری را ارائه می‌دهد. این در حالی است که نمایشگر بیرونی زد فولد ۳ بیش از حد بلند و باریک است و به همین خاطر استفاده از آن تجربه‌ی چندان لذت‌بخشی نیست. همین موضوع دو نکته‌ی مهم را ثابت می‌کند:

  1. تماشاگر بودن در بازار گوشی‌های تاشو جواب می‌دهد زیرا بدون عجله برای عرضه‌ی محصولی که احتمالا مشکلات مختلفی دارد، می‌توانید با گجت بهتری وارد این بازار شوید.
  2. اپل به غیر از سامسونگ، حالا می‌تواند از تجربیات شرکت‌های چینی هم در زمینه‌ی گوشی‌های تاشو بهره ببرد. تیم کوک و مدیران اپل با بررسی نحوه‌ی بازخورد این گوشی‌ها و میزان فروش آن‌ها می‌توانند در نهایت تصمیم بگیرند که آیا اصلا چنین بازاری ارزش سرمایه‌گذاری دارد یا نه.

بهره‌گیری اپل از تجربیات شرکت‌های اندرویدی برای ایده‌های جدید

آیفون تاشو

همانطور که کمی پیش‌تر گفتیم، اپل طی سال‌های گذشته بارها نشان داده که برای بررسی ایده‌های جدید و نوآورانه، از تجربیات شرکت‌های اندرویدی بهره می‌برد. در ادامه به تعدادی از مشخصه‌های گوشی‌های موبایل می‌پردازیم که ابتدا شرکت‌های مختلف آن‌ها را عملی کرده‌اند و در نهایت اپل برای آیفون به بهره گیری از آن‌ها روی آورده است. برای آیفون تاشو هم ظاهرا بار دیگر همین رویکرد تکرار خواهد شد.

  1. فبلت‌ها – آیفون ۶ پلاس به اصطلاح اولین «فبلت» شرکت اپل است که بسیار دیرتر از دیگر گوشی‌های بزرگ اندرویدی عرضه شد. اما از طرف دیگر، سری آیفون ۶ همچنان پرفروش‌ترین مدل‌های آیفون محسوب می‌شوند و این یعنی عجله نکردن اپل برای این مشخصه جواب داده است.
  2. دوربین دوگانه – HTC One M8 اولین گوشی مجهز به دوربین دوگانه محسوب می‌شود و آیفون ۷ پلاس دو سال بعد با دو دوربین عرضه شد. اما اپل برای این گوشی از حالت پرتره بسیار بهتری بهره برد.
  3. دوربین سه‌گانه – در این مورد هم مدل‌های پرو آیفون ۱۱ چند سال دیرتر از رقبای اندرویدی خود از این ویژگی بهره‌مند شدند. اما از طرف دیگر اپل سوئیچ بین لنزهای مختلف را به فرایند بسیار روان‌تری تبدیل کرد و همچنین باید هماهنگی رنگ‌های موجود در عکس‌های ثبت شده با دوربین‌های مختلف هم اشاره کنیم که برخی گوشی‌ها حتی در سال ۲۰۲۲ هم با چنین مشکلی دست و پنجه نرم می‌کنند.
  4. حالت شب – هواوی اولین شرکتی بود که در سال ۲۰۱۸ از حالت شب مبتنی بر الگوریتم‌های هوش مصنوعی رونمایی کرد. در این میان، اپل حدود یک سال و نیم پس از هواوی این قابلیت را برای سری آیفون ۱۱ ارائه کرد ولی از همان ابتدا، این گوشی‌ها در زمینه‌ی عکاسی در محیط‌های کم‌نور یکی از بهترین عملکردها را داشتند.
  5. ویجت‌ها – گوشی‌های اندرویدی از سال‌ها قبل از ویجت‌ها بهره می‌برند ولی وقتی اپل بعد از سال‌ها انتظار این مشخصه را به دست کاربران رساند، گوگل برای اندروید ۱۲ از نحوه‌ی طراحی اپل الگوبرداری کرد.
  6. سیستم تشخیص چهره – سابقه‌ی قابلیت تشخیص چهره در گوشی‌های اندرویدی به سال ۲۰۱۱ برمی‌گردد. اولین آیفون مجهز به این مشخصه آیفون X بود که در سال ۲۰۱۷ عرضه شد ولی از همان ابتدا تجربه‌ی کاربری خیلی خوبی به ارمغان آورد و نسبت به تمام سیستم‌های تشخیص چهره در گوشی‌های اندرویدی، از امنیت بالاتری بهره می‌برد.

آیا شرکت‌های اندرویدی با ساخت گوشی‌های تاشو وقت و بودجه‌ی خود را تلف می‌کنند؟

گوشی تاشو‌

آیا ما می‌گوییم که سازندگان گوشی‌های اندرویدی باید تولید گوشی‌های تاشو را متوقف کنند؟ قطعا نه. آیا می‌گوییم که سرنوشت گوشی‌های تاشو تا حد زیادی به تصمیم مدیران اپل برای ورود یا عدم ورود به این بازار بستگی دارد؟ شاید. واقعیت این است که شرکت‌های اندرویدی با نوآوری و امتحان کردن ایده‌های جدید، به طور رایگان در حال خدمت‌رسانی به اپل هستند. با وجود تمام پیشرفت‌های به دست آمده در بازار گوشی‌های تاشو، این گجت‌ها همچنان مشکلات و ضعف‌های زیادی دارند و از طرف دیگر به دلیل قیمت بالا، شمار محدودی از کاربران به دنبال خرید آن‌ها هستند.

برخی می‌گویند گوشی‌های تاشو «تحول بزرگ بعدی» نیستند و از هدست‌های واقعیت افزوده و مجازی به عنوان گجت‌های با پتانسیل بالا یاد می‌شود. بر اساس گزارش‌ها، اپل امسال یا سال آینده از اولین هدست خود رونمایی می‌کند که باید ببینیم از طرف کاربران با چه واکنشی روبرو می‌شود. همچنین برخی چشم‌انتظار عرضه‌ی گوشی‌های رول‌شونده هستند. با توجه به اینکه اپل بدون شک در این زمینه علاقه‌ای به اول شدن ندارد، باید ببینیم اولین گوشی رول شونده از طرف کدام شرکت راهی بازار می‌شود و آیا این نوع گوشی‌ها می‌توانند محبوبیت زیادی به دست آورند یا نه.

به نظر شما آیا شرکت‌های اندرویدی با سرمایه‌گذاری روی گوشی‌های تاشو در حال تلف کردن وقت و سرمایه‌ی خود هستند؟ همچنین در مورد احتمال عرضه‌ی آیفون تاشو چه فکر می‌کنید؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

منبع: PhoneArena

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴ دیدگاه
  1. اراد

    خب من فکر نکنم کسی از اپل بدش بیاد چون که یکی از بزرگ‌ترین کمپانی های جهانه ولی ایفون تاشو از نظر من اصلا قرار نیست بیاد چون که اپل به هیچ وجه از گوشی های اندرویدی تاحالا اسکی نرفته یعنی تقلب نکرده ولی گوشی های اندرویدی خیلی تاحالا از اپل اسکی رفتن مثلا فیس ایدی یا قفل با صورت اول توی اپل بود و اپل کلی زیاد فکر کرد که به ایدش رسید فیس ایدی ولی گوشی های اندرویدی دقیقا بعد اپل فیس ایدی رو گذاشتن و بنظرم یکی از دلیلایی که اپل از بقیه کمپانی معروف تره میتونه همین باشه

  2. پرهام

    این که مینویسم بحث اپل و غیره نیست کلی میگم. گوشی از یک محور تا شدن ی چیز بی معنی گرون هست هر موقع به چندین جهت تا شوندگی رسید میگم اسمش رو تا شو وگر نه گوشی های قدیم تاشو بود دیگه اسمش فقط ال سی دی روی درب بود و کلید ها روی بدنه دیگر.

  3. محمد حسین

    اپل همیشه سعی کرده هر چیزی رو به نحو احسن و بی نقص تولید کنه و از اونجایی که هیچ کدوم از گوشی های تاشو بی نقص نیستند(منظورم خط داخل لولا هست)احتمالا امکامش نیست و اپل هم ترجیح داده فعلا ورود نکنه

  4. قاسم

    با وجود اینکه خیلی‌ها مخالف اپل هستن، ولی واقعیت اینه که اپل با همین کارا تونسته روز‌به‌روز بزرگ تر بشه.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X