با ۶ ویژگی مهم سری آیفون ۱۵ آشنا شوید
بعد از معرفی آیفونهای جدید، میلیونها نفر از طرفداران آیفون دوست دارند ببینند که این بار مدلهای جدید چه تغییراتی نسبت به نسل قبلی داشتهاند. در مورد گوشیهای سری آیفون ۱۵ که شب گذشته معرفی شدهاند، خوشبختانه میتوانیم به چند تغییر جذاب اشاره کنیم که در ادامه به ۶ مورد از این تغییرات کلیدی میپردازیم.
بهرهگیری از USB-C؛ خداحافظی با لایتنینگ
اپل در نهایت پس از سالها پافشاری بر روی استفاده از پورت لایتنینگ، به دلیل فشارهای اتحادیه اروپا به ناچار این مشخصه را کنار گذاشت و حالا تمام مدلهای آیفون ۱۵ از پورت USB-C بهره میبرند. به لطف این تغییر، دیگر لازم نیست همواره از کابل جداگانهای برای آیفون خود استفاده کنید. همچنین اپل کیس جدید ایرپادز پرو ۲ را پورت USB-C عرضه کرده که میتوانید برای شارژ کردن آن یا دیگر گجتهای مشابه، کابل USB-C را از آیفون به گجت موردنظر وصل کنید.
با این حال، سرعت انتقال داده در مدلهای استاندارد آیفون ۱۵ همچنان در حد لایتنینگ است و بنابراین با حداکثر سرعت ۴۸۰ مگابیت در ثانیه روبرو میشوید. از سوی دیگر مدلهای پرو حالا از استاندارد USB 3.0 پشتیبانی میکنند و میتوانند حداکثر سرعت ۱۰ گیگابیت در ثانیه را ارائه دهند. البته طبیعتا برای بهرهگیری از این سرعت، باید کابل مبتنی بر استاندارد USB 3.0 در اختیار داشته باشید.
بهرهگیری تمام مدلها از جزیره پویا
سال گذشت مدلهای پرو آیفون ۱۴ با نمایشگر حفرهدار راهی بازار شدند که اپل برای این حفرهی نمایشگر از اصطلاح جزیره پویا استفاده میکند. حالا امسال مدلهای استاندارد هم این مشخصه را دریافت کردهاند.
اندازهی نمایشگر در تمام مدلهای سری آیفون ۱۵ هیچ تفاوتی با نسل قبلی ندارد. بنابراین آیفون ۱۵ و ۱۵ پرو دارای نمایشگر ۶.۱ اینچی هستند و ۱۵ پلاس و ۱۵ پرو مکس با نمایشگر ۶.۷ اینچی راهی بازار میشوند. البته ضخامت حاشیههای اطراف نمایشگر مدلهای پرو کمی کمتر شده و به همین خاطر درصد نسبت نمایشگر به پنل جلویی این دو گوشی، حدود ۱ درصد افزایش پیدا کرده است.
طراحی و کیفیت ساخت
امسال آیفون ۱۵ و ۱۵ پلاس دیگر از پنل پشتی براق استفاده نمیکنند و بخش براق فقط به ماژول دوربین محدود شده است. در ضمن اپل مدعی شده شیشهی استفاده شده در پنل پشتی هم دوام بیشتری پیدا کرده تا کاربران نگرانی کمتری بابت آسیب رسیدن به این پنل داشته باشند.
فریم تیتانیومی در مدلهای پرو
مدلهای پرو آیفون ۱۵ حالا از فریم تیتانیومی استفاده میکنند که در کنار مقاومت بیشتر نسبت به فریم مبتنی بر فولاد ضد زنگ، وزن کمتری هم دارد. از طرف دیگر تیتانیوم بهتر گرما را پخش میکند و بنابراین در صورت استفادهی سنگین طولانی مدت، کاربران کمتر گرمای بدنه را احساس خواهند کرد.
دکمهی اکشن در مدلهای پرو
همانطور که انتظار داشتیم، در مدلهای پرو دیگر خبری از سوئیچ میوت نیست و در عوض اپل از دکمهی اکشن برای این دو گوشی استفاده کرده است. این دکمه به طور پیشفرض برای میوت کردن گوشی استفاده میشود ولی میتوانید آن را برای انجام کارهای مختلف شخصیسازی کنید که احتمالا این مشخصه با استقبال کاربران روبرو میشود.
تغییرات دوربینها
مدلهای استاندارد آیفون ۱۵ حالا از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی بهره میبرند که البته سنسور استفاده شده برای این دوربین، با سنسور دوربین اصلی مدلهای پرو تفاوت دارد. به لطف همین افزایش رزولوشن سنسور، کاربران مدلهای استاندارد میتوانند زوم دیجیتال ۲ برابری بدون افت کیفیت را تجربه کنند. همچنین در بین تمام مدلها، حالت پرتره و حالت شب هم با بهبود کیفیت روبرو شدهاند.
برای مدلها پرو هم کاربران این دو گوشی میتوانند بین سه فاصله کانونی ۲۴، ۲۸ و ۳۵ میلیمتر دست به انتخاب بزنند و یکی از این موارد را به عنوان فاصله کانونی پیشفرض انتخاب کنند. همچنین در کنار ثبت عکسهای ۴۸ مگاپیکسلی حالت ProRAW، اکنون امکان ثبت عکسهای ۴۸ مگاپیکسلی فرمت HEIF هم وجود دارد.
با وجود اینکه دوربین تلهفوتو آیفون ۱۵ پرو هیچ تفاوتی با نسل قبلی ندارد و همچنان با زوم ۳ برابری اپتیکال برای این گوشی روبرو هستیم، اما آیفون ۱۵ پرو مکس مجهز به دوربین پریسکوپی شده که میتواند زوم ۵ برابری را ارائه کند.
ارتقای پردازنده
مانند سال گذشته، این بار هم مدلهای استاندارد با چیپست قدیمی A16 به دست کاربران میرسند. اما برای مدلهای پرو چیپست A17 پرو استفاده شده که در زمینه گرافیکی ۲۰ درصد عملکرد بهتری ارائه میکند و پردازندهی آن هم ۱۰ درصد بهبود یافته است. در این میان باید به پشتیبانی سختافزاری از فناوری ray tracing اشاره کنیم که این یعنی بازیهایی که از این مشخصه پشتیبانی میکنند، میتوانند گرافیک بسیار جذابتری ارائه دهند.
منبع: Guiding Tech