چرا شایعات پیرامون آیفون ۱۴ نگرانکننده است؟
اپل میخواهد سری آیفون ۱۴ را با تغییراتی بزرگ و انقلابی راهی بازار کند اما شایعات حاکی از آن است که مدل استاندارد قرار نیست ارتقای خاصی داشته باشد. همین موضوع سبب میشود در رابطه با آیندهی این گوشی نگران باشیم.
اپل بعد از گذشت ۵ سال بالاخره تصمیم گرفته ناچ را کنار گذاشته و از طراحی حفرهای برای گوشیهایش استفاده کند. این تغییر برای کاربران اندروید هیچ حس و حال جذابی ندارد اما برای کاربران iOS، یک ارتقای بزرگ و قابل توجه به حساب میآید. چون اکنون بخش بیشتری از پنل جلویی به نمایشگر اختصاص داده میشود.
حال نکته اینجاست که این تغییرات برای کسانی لذتبخش خواهد بود که بهای بیشتری بپردازند؛ بار دیگر کاربرانی با بودجهی محدود باید قربانی سیاست همیشگی اپل یعنی عرضهی تدریجی قابلیتهای خوب شوند. چند سالی است که گوشیهای پرچمدار اقتصادی اپل که مدل استاندارد از هر سری به حساب میآیند، فروش بینظیری را تجربه میکنند. دلیل اصلی این موضوع هم قیمت مناسب آنها در کنار مزیتهای سختافزاری و نرمافزاری است اما هر سال این گوشیها حداقل شباهتی به گوشیهای قدرتمندتر از خود دارند.
البته گوشیهای هوشمند این روزها آنقدر خوب و قدرتمند شدهاند که نمیتوان انتظار داشت از نسلی به نسل دیگر، تغییراتی انقلابی داشته باشند اما اگر شایعات درست باشند، آیفون ۱۴ در مقایسه با آیفون ۱۳ فقط از لحاظ نامگذاری تفاوت خواهد داشت.
تصور کنید آیفون ۱۴ بعد از عرضه، محصولی خواهد بود با ناچ روی صفحه، دو دوربین روی پنل پشتی با همان سنسورها و همان کیفیت، نمایشگر احتمالا ۶۰ هرتزی با همان وضوح تصویر و کیفیت، تراشهی A15 مشابه آیفون ۱۳ و البته شاید اندکی حافظهی رم بیشتر که اگر ارتقا نداشته باشد هم مشکلی به وجود نمیآید. نهایتا اپل میخواهد ادعا کند کیفیت دوربین این گوشی اندکی بهتر شده؛ دیگر قرار نیست این افزایش کیفیت، معنادار و چشمگیر باشد.
اگر این شایعات ناامیدکننده حقیقت داشته باشند، آیفون ۱۴ اصلا پا در جای پای آیفونهای اقتصادی سال گذشته نخواهد گذاشت. در مقایسه با گوشیهای اندرویدی خوبی که در محدودهی قیمتی این گوشی قرار خواهند داشت نظیر گلکسی S22، پیکسل ۶، نمایندههای وانپلاس، شیائومی ۱۲ و…، آیفون ۱۴ واقعاً حرفی برای گفتن ندارد. برای مثال گلکسی S22 نمایشگر ۱۲۰ هرتزی دارد و طراحی آن هم مدرن و زیباست، پیکسل ۶ دوربینهای عالی و نمایشگر ۹۰ هرتزی دارد و طراحی آن هم دو نسل پیشرفتهتر و بهتر از طراحی آیفون ۱۴ است.
تا یک جایی میتوان حرف طرفداران اپل را مبنی بر پشتیبانی نرمافزاری منطقی و توجیه قابل قبول در نظر گرفت اما این عدم ارتقاها حرکت جالبی از سوی شرکت سازنده نیست. اگر در دنیای آیفون بخواهید تجربهای مشابه تجربهی کاربران اندرویدی داشته باشید که البته چند سالی هم هست از آن بهره میبرند، باید حداقل ۱۰۰۰ دلار بپردازید که اصلا رقم کمی نیست چون کاربران اندرویدی با قیمتی تقریبا نصف آن هم میتوانند برای سه سال، تجربهای عالی از کار با یک گوشی هوشمند داشته باشند.
از «خرید آیفون» به «چرا خرید آیفون؟»
باز هم میگوییم، اگر این شایعات حقیقت داشته باشند، به نظر نمیرسد آیفون ۱۴ ارزش خرید بیشتری از آیفون ۱۳ داشته باشد و بالاخره بعد از سالها باید در بررسی آن بنویسیم چرا نباید این گوشی را خریداری کنیم. البته اپل تبحر خاصی در بزرگنشان دادن قابلیتهایی دارد که اصلا جدید نیستند و چند سالی است که در گوشیهای اندرویدی مورد استفاده قرار گرفتهاند. مثلا فرض کنید اگر دوربین تلهفوتو در آیفون ۱۴ قرار بگیرد، فروشش چندین برابر خواهد شد در حالی که برخی از گوشیهای میانردهی شرکتهای اندرویدی هم این دوربین را دارند.
نمیخواهیم بگوییم اپل مخالف نوآوری است یا نوآوری ندارد، اما عدم پشتیبانی مکها از نمایشگر لمسی، عدم پشتیبانی آیپدها از سیستمعامل مک (مثل برخی از تبلتهای ویندوزی) و عدم رونمایی از مکبوک ایر جدید نشان میدهد اپل تا زمانی که فروش محصولاتش بالا باشد، به عدم ارتقای آنها ادامه خواهد داد. هر زمان هم که احساس خطر کند، با چند ارتقای نه چندان محسوس، بار دیگر توجه را به سمت خود جلب میکند و در این کار هم آنقدر مهارت دارد که توانسته تا الان به این اندازه محبوبیت برسد.
با این حال امیدواریم این شایعات حقیقت نداشته باشند و آیفون ۱۴ نه یک محصول با تغییراتی انقلابی بلکه حداقل متفاوت با آیفون ۱۳ باشد تا اگر کاربری بخواهد آن را بخرد، توجیه خوبی هم برای این کار داشته باشد و بتواند بگویید چرا آن را به نسل قبل ترجیح داده است.
منبع: Tom’s Guide