آیفون ۱۴ پرو مکس در تستها گلکسی S22 اولترا را نابود کرد
آیفون ۱۴ پرو مکس در تستهای صورت گرفته توسط وبسایت Gizchina موفق شد با اختلاف بسیار زیادی گلکسی S22 اولترا را پشت سر بگذارد.
در حال حاضر قدرتمندترین گوشی اپل آیفون ۱۴ پرو مکس و قدرتمندترین گوشی سامسونگ هم گلکسی S22 اولترا است که هر دوی آنها از امکانات و قابلیتهای زیادی برخوردار هستند. این تست نه تنها توسط خود وبسایت یادشده صورت گرفته بلکه برای اینکه میزان اعتبار آن به حداکثر برسد، نتایج بررسیهای گوناگونی را هم مد نظر قرار داده است تا این مقایسه از حالت شخصی خارج شود و نتیجهی بدست آمده هم درست باشد.
بنچمارک در مقابل واقعیت
بسیاری از مردم میگویند بنچمارکها اهمیت خاصی ندارند چون هیچوقت در دنیای واقعی چنین میزان فشاری به یک گوشی وارد نمیشود. در نتیجه آنچه که اهمیت دارد، شرایط واقعی است. تا حدودی این گفته درست است اما با این حال محصولی که بتواند تحت فشار سنگین باز هم عملکرد خوب خود را حفظ کند، قطعا در درازمدت هم عملکرد خوبی از خود به نمایش میگذارد. به ازای برتری در هر بخش، گوشیهای یادشده ۱ امتیاز میگیرند و در نهایت هم امتیاز آنها با هم جمع خواهد شد.
مقایسهی آیفون ۱۴ پرو مکس با گلکسی S22 در گیکبنچ
با بنچمارک گیکبنچ شروع میکنیم. معیاری که فقط عملکرد پردازندهها و رم را در بخش تک و چند هستهای مورد بررسی قرار میدهد و آن را با عملکرد محصول در شرایط واقعی تطبیق میدهد.
- امتیاز گیکبنچ گلکسی S22 اولترا در بخش تک و چند هستهای: 1168 و ۳۵۰۸
- امتیاز گیکبنچ آیفون ۱۴ پرو مکس در بخش تک و چند هستهای: ۱۸۷۹ و ۴۶۶۴
همانطور که مشاهده میکنید، در این بخش آیفون به شکل قابل توجهی برتر ظاهر شده و از گلکسی S22 اولترا پیش است. در نتیجه ۱ امتیاز برای این گوشی ثبت میشود.
بنچمارک مربوط به یادگیری ماشین
بنچمارک یادگیری ماشین هم از گیکبنچ میآید. این بنچمارک همانطور که از نامش پیداست، عملکرد گوشیها را در میزان توانایی آنها در بخش هوش مصنوعی و یادگیری ماشین مورد ارزیابی قرار میدهد.
- آیفون ۱۴ پرو مکس: 1000 امتیاز
- گلکسی S22 اولترا: 429 امتیاز
باز هم یک امتیاز دیگر برای آیفون ۱۴ پرو مکس که با اختلاف فاحشی توانست گلکسی S22 اولترا را پشت سر بگذارد.
مقایسهی آیفون ۱۴ پرو مکس با گلکسی S22 اولترا در بنچمارک AnTuTu
در بنچمارک AnTuTu، آیفون ۱۴ پرو مکس توانست به صورت کلی امتیاز ۹۷۲٫۹۳۶ را بدست بیاورد در حالی که این امتیاز برای گلکسی S22 اولترا به ۹۱۲٫۵۷۷ رسید. این بنچمارک عملکرد کلی گوشیها را در تمامی زمینهها مورد بررسی قرار میدهد و امتیازی هم که به آنها میدهد در واقع بر اساس یک نتیجهگیری کلی است. باز هم میبینیم که آیفون ۱۴ پرو مکس وضعیت به مراتب بهتری از رقیب دارد و در نتیجه ۱ امتیاز دیگر کسب میکند.
امتیاز 3DMARK
3DMARK هم یکی دیگر از بنچمارکهای معتبری است که عملکرد گوشی را در انجام بازی مورد بررسی قرار میدهد. آیفون و گلکسی یک گوشی گیمینگ نیستند اما به لطف پردازندهی قدرتمندی که دارند میتوانند در این زمینه عملکرد خوبی داشته باشند. آیفون ۱۴ پرو مکس توانسته امتیاز ۳۰۰۹ را در این بخش کسب کند در حالی که گلکسی S22 اولترا به ۲۸۰۰ رسید، در نتیجه ۱ امتیاز برای آیفون و ۰ امتیاز برای گلکسی ثبت میشود. تا اینجای کار گلکسی S22 اولترا ۰ و آیفون هم ۴ امتیاز از بنچمارک کسب کردند.
مقایسه آیفون ۱۴ پرو مکس با گلکسی S22 اولترا در شرایط واقعی
در شرایط واقعی، نتیجهی بررسیها و در نتیجه برنده اعلام شده است. تست در شرایط واقعی از سرعت بوت شدن آغاز میشود. در این تست مشخص میشود که پردازندهی یک گوشی چقدر در مدیریت کردن نرمافزار از همان ابتدا عملکرد بهتری دارد.
- سرعت بوت آیفون ۱۴ پرو مکس: ۱۰ ثانیه
- سرعت بوت گلکسی S22 اولترا: 13 ثانیه
تست سرعت اجرای اپلیکیشنها
- اپلیکیشن دوربین: 1 امتیاز برای آیفون
- اینستاگرام: 1 امتیاز برای هر دو (اینستاگرام در گلکسی S22 اولترا زودتر اجرا شد اما در آیفون ۱۴ پرو مکس سرعت بارگذاری آن بیشتر بود)
- توییتر: 1 امتیاز برای گلکسی S22 اولترا
- تیکتاک: 1 امتیاز برای آیفون
- پابجی موبایل: 1 امتیاز برای آیفون
در نهایت آیفون در تست اجرای اپلیکیشنها توانست ۴ امتیاز کسب کند در حالی که گلکسی S22 اولترا به امتیاز ۲ رسید.
سرعت رندرگیری در گلکسی S22 اولترا و آیفون ۱۴ پرو مکس
در این تست تقریبا از ۴ اپلیکیشن ویرایش ویدیو استفاده شده اما در نهایت نتیجه یکسان بود. در نتیجه در این تست فقط نام دو اپ اشاره شده است، یعنی Capcut video editor و Adobe Lightroom.
Capcut Video Rendering: آیفون در ۱۶ ثانیه توانست رندر بگیرد اما این میزان در گلکسی S22 اولترا به ۲۳ ثانیه رسید. ۱ امتیاز دیگر برای آیفون.
Adobe Lightroom: در ادوبی لایتروم اما یک ویدیوی سنگینتر مورد بررسی قرار گرفت. تراشهی A16 بکار رفته در نمایندهی اپل توانست این تست را در ۷ دقیقه و ۲ ثانیه به اتمام برساند در حالی که کهکشانی سامسونگ برای اتمام تست به ۱۴ دقیقه و ۲ ثانیه زمان نیاز داشت. ۱ امتیاز دیگر برای آیفون.
در نهایت هم فرایند تست به اتمام رسید و گلکسی S22 اولترا در پایان ۷۸٪ از شارژ خود را حفظ کرده بود در حالی که در آیفون میزان شارژ به ۷۶٪ رسید تا بدین ترتیب در این بخش ۱ امتیاز برای گلکسی ثبت شود. امتیاز نهایی دو گوشی به شرح زیر است:
- آیفون ۱۴ پرو مکس: 10 امتیاز
- گلکسی S22 اولترا: 3 امتیاز
با در نظر گرفتن نتیجهی تست، به وضوح میشود متوجه شد که نتایج بنچمارک واقعاً اهمیت دارند چون در شرایط واقعی هم محصولی که توانست در بنچمارک پیروز شود، عملکرد بهتری از خود به نمایش گذاشت.
منبع: Gizchina
steiner@ نظر هر کسی محترم است ولی بزار تا چیزی بهت بگم سری ۱۴ آیفون مال سال ۲۰۲۲ هستش نه سال ۲۰۲۳ و اینکه آیفون ۱۴ و سامسونگ اس ۲۲ جفتشون سال ۲۰۲۲ ساخته شده و اینکه آیفون ۱۴ بعد از سامسونگ اس ۲۲ آمده و یه چیز دیگه سامسونگ اس ۲۲ قبل از آیفون ۱۴ آمده و اینکه چون باید گوش های امسال ساخته شدند با هم مقایسه کرده نه پارسال با امسال.
نمیدونم والا این توهمات از کجا نشأت میگیره ولی صرفا جهت اطلاع:
چیپست کوالکام (8gen2) فعلا قویترین چیپست موبایلی دنیا در زمینه گرافیک (قویتر از gtx950m) ، AI، مودم و پردازش دوربین هست. چیپست فعلی اپل (a16) حتی نزدیک هم نیست چه برسه به اینکه بخواد بهتر باشه.
در زمینه cpu چیزی که فعلا گیک بنچ نشون میده البته با توجه به اینکه خیل عظیمی از سایر برند ها هنوز گوشی خود رو معرفی نکردند و هنوز مشخص نیست که گوشیهای گیمینگ تا چه اندازه فرکانس و کولینگ رو انجام میدن و تا چند درصد میتونن این امتیازات رو بهبود ببخشن.
snap 8gen2 تک هسته: ۱۵۱۰ و چند هسته: ۵۳۰۰
A16 تک هسته: ۱۸۹۰ و چند هسته: ۵۴۰۰
با توجه به اینکه تفاوت آنچنانی در cpu نیست، احتمال عقب ماندن A16 از نسخه پلاس چیپست کوالکام وجود داره.
گوشی آیفون سری ۱۴ برای ۲۰۲۳ هست نه ۲۰۲۲ و مقایسه پرچمدار ۲۰۲۳ با پرچمداران ۲۰۲۲ اشتباهه.
هرچند گرافیک و سایر قسمتهای چیپست 8gen1 پارسال از A15 بالاتر بود و تنها در cpu ضعیفتر بود. که در نسخه پلاس تا حدی جبران شد.
فقط موندم چطور اپل اینچنین چرندیاتی رو در زمان رونمایی از آیفون ۱۴ گفت. مثل این یکی:
“پردازنده ۲۰۱۹ ما قویتر از پردازنده ۲۰۲۲ اندروید هست!!”
امتیازات گیک بنچ این دو چیپست:
اسنپ ۸+ جن ۱ در تک هسته: ۱۳۴۰ و چند هسته ۴۴۰۰
A13 اپل در تک هسته: ۱۳۳۰ و چند هسته ۳۳۰۰
مشخص نیست که اپل چطور حساب کرده که تصور کرده A13 قویتره؟!!!! در صورتی که اسنپ نسخه پلاس ۲۰۲۲ کوالکام حتی از A14 هم قویتره و تنها چیپستی که باید باهاش مقایسه بشه َA15 هست که اونم ۲۰۲۲ هست.
انشالا آیفون سری ۱۴ بتونه با پرچمداران ۲۰۲۳ رقابت کنه که قویترین چیپست دنیا رو دارن. از بنچمارک های فعلی البته بعید میدونم. چون مصرف اسنپ فعلی حتی از A16 هم پایینتره و این چند سالی که اپل از لحاظ چیپست بالاتر بود (نه زمینه های دیگر) امسال تمام شده است.
اصولا اپل زمان معرفی زیاد مبالغه میکنه. مثلا میگفت M1 ultra (یعنی دو عدد چیپست m1 max بهم چسبیده) از rtx 3090 قویتره که چقدر میم و ویدیوهای مسخره براش ساختن چون حتی به rtx 3060 هم نمیرسید.
دوست عزیزی که البته سواد کافی در این زمینه نداره در مورد رم گفته!!
عرض کنم که، اندروید سیستمی بسیار سنگین تر از ios هست و زمانی که ۱۲ گیگ رم داری یعنی به زور ۷ گیگش در دسترسه. اگر ۴ گیگ رم داشته باشی یعنی ۲.۵ گیگ داری. تصور کردی چرا آیفونی که ۵۱۲ مگ رم داشت میتونست گیم ران کنه؟ چون ios به رم زیاد نیاز نداره و سبکه و این میزان رم برای گیم کافی بود؛ به همین خاطره که قابلیت های اندروید رو نداره و بسته هست. البته به مرور که داره قابلیت های اندروید رو اضافه میکنه، رم هم افزایش داده.
خداروشکر بالاخره سال آینده پس از ۲۰ سال معرفی usb 3.0 ، بالاخره آیفون میتونه به این تکنولوژی دست پیدا کنه. و بالاخره میتونه از پورت سوپر حرفه ای تایپ سی استفاده کنه و پورت لایتنینگ usb2 رو که هیچ قابلیتی نداره (هیچ چیز جز اتصال برق و دیتای معمولی با سرعت usb 2.0) رو کنار بزاره.