آیفون ۱۴ و iOS 16؛ ترکیبی که میلیون‌ها اندرویدی را به اکوسیستم اپل می‌آورد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
آیفون 14 iOS 16

با توجه به نظرسنجی‌های متعددی که در آمریکا صورت گرفته، کاربران بیش از هر زمان دیگری تمایل دارند که از اندروید به iOS کوچ کنند و این اتفاق هم دقیقا مصادف شده با عرضه آیفون ۱۴ و iOS 16، ترکیبی که در واقع می‌توان از آن به عنوان نقشه‌ی تیم کوک برای کشاندن میلیون‌ها کاربر اندرویدی به اکوسیستم اپل یاد کرد.

توجه داشته باشید این مقاله حاوی نظرات شخصی است و شاید همه با آن موافق نباشند.

اندروید سال‌های سال است که به عنوان سیستم‌عامل محبوب در بسیاری از نقاط جهان شناخته می‌شود. این وضعیت در آمریکا هم به همین شکل بود تا اینکه به‌تازگی خبری منتشر شده مبنی بر اینکه iOS بالاخره موفق شده در این کشور، کاربران بیشتری در مقایسه با اندروید داشته باشد. چند ماه قبل گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه سهم اندروید از بازار آمریکا در مدت فقط چهار سال از ۷۷٫۳۲٪ به ۶۹٫۷۴٪ کاهش پیدا کرده است. اما طبق جدیدترین آمار موسسه‌ی Counterpoint Research، برای نخستین بار شمار کاربران آیفون در آمریکا بیشتر از اندروید شده و در حال حاضر بیش از ۵۰٪ آمریکایی‌ها از مدل‌های مختلف آیفون‌ بهره می برند. همچنین یک نظرسنجی که از سوی وب‌سایت PhoneArena و روی کاربران آمریکایی صورت گرفته نشان داده ۲۵٪ از این افراد تصمیم خود را برای سوییچ به iOS قطعی کرده‌اند.

حال این پرسش به وجود می‌آید که مگر چه اتفاقی افتاده که کاربران اندرویدی تا این اندازه به استفاده از گوشی‌های شرکت رقیب تمایل پیدا کرده‌اند؟ مگر مشکل گوشی‌های اندرویدی چیست؟ از لحاظ فناوری بخواهیم صحبت کنیم، اپل دیرتر از رقبا گوشی‌هایش را به قابلیت‌های جذاب مجهز می‌کند، از لحاظ شخصی‌سازی بگوییم، اندروید علی‌رغم اضافه شدن قابلیت‌های خوب به iOS باز هم دست بالاتر را دارد، از لحاظ سرعت شارژر و سرعت انتقال داده از طریق کابل بخواهیم صحبت کنیم، باز هم اندرویدی‌ها به لطف کابل USB-C عملکرد بهتری دارند، حتی اجازه‌ی نصب اپلیکیشن از یک منبع دیگر هم در اکوسیستم اپل فراهم نیست.

حالا که یک‌بار دیگر برتری‌های اندروید به iOS را مرور می‌کنم، بیشتر این پرسش در ذهنم به وجود می‌آید که چرا تا این اندازه علاقه به اپل و محصولات این شرکت زیاد است و روز به روز هم بیشتر و بیشتر می‌شود؟ اگر بخواهیم به تحلیل این پرسش بپردازیم، به پاسخ جالبی می‌رسیم. اپل سال‌های سال است که عملکرد فوق‌العاده‌ای در ساخت گوشی هوشمند داشته و محصولاتی باکیفیتی را هم راهی بازار کرده است. اگر قرار بود کاربران اندرویدی به این اکوسیستم سوییچ کنند، این اتفاق می‌توانست سال‌ها پیش رخ دهد، اما اینطور نشد.

در ادامه به بررسی دقیق‌تر این پرسش خواهیم پرداخت که چرا کاربران اندرویدی به یک‌باره تا این اندازه شیفته‌ی محصولات اپل شده‌اند و اینکه آیا باید به این شکل فکر کنند یا خیر؟ یعنی آیا این موجی که علیه اندروید و به نفع iOS 16 و آیفون ۱۴ ایجاد شده، بر اساس منطق پیش می‌رود؟ با ما همراه باشید.

قابلیت‌های شخصی‌سازی، تجربه‌ی نرم‌افزاری بی‌نقص و بازاریابی استثنائی؛ فرمول برنده‌ی اپل

قبل از اینکه به نقاط قوت اپل در بخش‌های یادشده اشاره‌ای داشته باشیم، بهتر است به یک نکته‌ی مهم اشاره کنم. در سال ۱۳۸۹، استیو جابز روی صحنه آمد تا از آیفون ۴ رونمایی کند. آن لحظه را دقیق به خاطر ندارم اما خوب می‌دانم از همان سال تا همین لحظه‌ای که در حال نگارش این مطلب هستم، حداقل ۹۰٪ از افرادی که در اطراف من حضور دارند، شیفته‌ی آیفون‌ها بوده و هستند. چه در شبکه‌های اجتماعی و فضای آنلاین و چه در سطح شهر و فضای فیزیکی، کمتر کسی را شاهد بوده‌ام که نخواهد آیفون داشته باشد.

این فضایی که درونش چیزی جز حمایت از اپل حس نمی‌شد، من را هم به این سمت سوق داد که در آرزوی تجربه‌ی یک گوشی آیفون باشم. سال‌ها بدون اینکه خودم بدانم چه می‌گویم از اپل و اکوسیستمش حمایت می‌کردم. اکنون که به گذشته نگاه می‌کنم، می‌بینم بخش بزرگی از این حمایت‌ها، دقیقا برخواسته از حسی بوده که اپل به خوبی می‌دانست چطور باید چنین اندیشه‌ای را درون ذهن مخاطب بکارد. این شرکت کوپرتینویی هنوز هم همین است و ذره‌ای عوض نشده. یک شرکت که قبل از اینکه تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند باشد، بازاریابی نابغه و ذهن‌خوانی کم‌نظیر است.

خلاصه، اپل قبل از اینکه به فکر اضافه کردن قابلیت‌های جدید به گوشی‌هایش باشد، به این فکر می‌کند که چطور می‌تواند ذهن کاربران را طوری جهت دهد که حتی اگر توان خرید گوشی‌های این شرکت را ندارند، حسرت داشتن آن را بخورند. البته نباید از یاد ببریم گوشی‌هایی بسیار باکیفیت و ارائه‌ی خدماتی عالی به مشتریان و از طرفی دیگر بهره‌مندی از اکوسیستمی که کمترین نقص را در هماهنگی بین آن‌ها شاهد هستیم، از جمله مواردی هستند که لذت زیادی را برایتان به ارمغان می‌آورند. اما معتقدم اپل بیشتر بازی با کلمات را بلد است.

مراسم‌های رونمایی از آیفون‌ها را دنبال کرده‌اید؟ متوجه شده‌اید افراد مختلفی که به صحنه می‌آیند، چطور از وجود قابلیت‌های جدید هیجان‌زده می‌شوند؟ حتی اگر آن قابلیت سال‌های سال در اندروید در دسترس قرار داشته باشد، اپل با یک تغییر خیلی کوچک روی آن، طوری وانمود می‌کند که این نخستین باری است که با چنین چیزی مواجه می‌شویم.

نمایشگر ۱۲۰ هرتزی حتی در گوشی‌های ۳۰۰ دلاری شرکت‌های اندرویدی هم دیده می‌شود. اما اپل بعد از اضافه کردن آن، آن هم فقط به دو مدل پرو و پرو مکس از آیفون ۱۳، آنقدر روی این قابلیت مانور داد که کاربران اصلا فراموش کردند گوشی آیفون ۱۳ تقریبا ۸۰۰ دلاری‌شان از اصلا از این قابلیت بهره نمی‌برد که هیچ، حتی از رفرش‌ریت ۹۰ هرتز هم پشتیبانی نمی‌کند. امسال هم وضعیت همین است و رفرش‌ریت آیفون ۱۴ و ۱۴ مکس به احتمال زیاد ۶۰ هرتزی خواهد بود.

نمایشگر همیشه روشن سال‌هاست که در اندروید وجود دارد و فوق‌العاده هم کاربردی است. اپل چنین قابلیتی را به گوشی‌هایش نیاورده است. اما امسال قصد دارد این کار را انجام دهد. حال منتظر بمانید و ببینید در رویداد Far Out پیش رو، چقدر روی همین قابلیت مانور داده می‌شود و چگونه اپل از همین چیز ساده و به ظاهر کم‌اهمیت، یک دلیل خوب برای کاربرانی می‌سازد که به دنبال یک بهانه برای کوچ از اندروید به آیفون هستند. قابلیت‌هایی که اگر شرکت‌های اندرویدی رویشان فقط ذره‌ای مانور دهند، احتمالا آن‌ها را به سخره می‌گیریم!

افزایش قیمت آیفون ۱۴ مسأله‌ی مهمی است، اما اپل می‌داند باید چطور آن را کم‌اهمیت جلوه دهد

آیفون 14 iOS 16

یک نکته‌ی جالب راجع به آیفون‌ها قیمت آن‌هاست. به خاطر دارید در سال ۲۰۱۷، اپل آیفون X را در میان انبوهی از پرچم‌دارانی که به سختی قیمتشان به ۸۰۰ دلار می‌رسید، با قیمت ۱۰۰۰ دلار راهی بازار کرد. مردم در آن زمان فکر می‌کردند تیم کوک دیوانه شده است اما این شرکت آمریکایی نه تنها در فروش این گوشی عملکرد داشت بلکه موفق شد با همین حقه، تا چند سال قیمت آیفون‌ها را ثابت نگه دارد و طوری وانمود کند که نمی‌خواهد جز آن شرکت‌هایی باشد که هر سال محصولات‌شان را با افزایش قیمت راهی بازار می‌کنند.

حالا سامسونگ، هواوی و حتی شیائومی، محصولات‌شان را با قیمت بالاتری از اپل به فروش می‌رسانند که این باز هم می‌تواند به جلب رضایت مشتری کمک کند. از طرفی حالا هم که اپل می‌خواهد قیمت محصولاتش را ۱۰۰ دلار افزایش دهد، می‌تواند سرش را بالا گرفته و به کاربران بگویید: «ببینید، ما ۵ سال قیمت محصولات‌مان را افزایش نداده‌ایم. به سامسونگ نگاه کنید! گران‌ترین نسخه از آیفون ۱۴ پرو مکس تازه هم‌قیمت گلکسی S22 اولترا شده است». این اصلا حرف اشتباهی نیست اما اپل سودش را پنج سال قبل برد؛ زمانی که پرداخت ۱۰۰۰ دلار برای یک گوشی دیوانگی محض بود.

عواملی که کمک می‌کند اپل بتواند امسال توجه کاربران اندرویدی را به خود جلب کند چه هستند؟

  • قابلیت‌های شخصی‌سازی فراوانی که قرار است با iOS 16 به آیفون ۱۴ و سایر گوشی‌های اپل اضافه شود. از جمله این موارد می‌توان به شخصی‌سازی صفحه‌ی قفل، نمایشگر همیشه روشن، صفحه زمینه دینامیکی، ویجت‌های تعاملی و… اشاره کرد.
  • سخت‌افزاری قدرتمند که از لحاظ قدرت پردازشی خام، هیچ سخت‌افزار دیگری در دنیای اندروید یارای رقابت با آن‌ها را ندارد و بهره‌مندی از دوربین‌های بسیار باکیفیت که در بازاریابی نقش مهمی دارند.
  • گزارشی که نشان می‌دهد این روزها تمایل مردم به خرید گوشی‌های پرچم‌دار و گران‌قیمت بسیار بیشتر از گذشته شده است.
  • در بازه‌ی قیمتی ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار، هیچ گوشی در دنیای اندروید پیدا نمی‌شود که محبوبیت آیفون‌های استاندارد را داشته باشد. توجه داشته باشید، فقط می‌گوییم کاربران به آن‌ها علاقه‌ی زیادی دارند، نه اینکه لزوما بهتر باشند اما همین علاقه‌ی زیاد می‌تواند به معنای موفقیت بیشتر برای گوشی‌های نسل بعد اپل باشد.

آیا سوییچ به اکوسیستم اپل فقط به خاطر iOS 16 و آیفون ۱۴ منطقی است؟

آیفون 14 iOS 16

پرسش مهمی که باید به آن پاسخ دهیم این است که آیا اصلا آیفون‌ها و سیستم‌عامل جدید اپل ارزش سوییچ از اندروید به اکوسیستم اپل را دارند یا باید منتظر نسل بعدی بمانیم؟

اپل هر سال از یک سری گوشی رونمایی می‌کند؛ بنابراین اگر بخواهید برای مدل‌های جدیدتر یا بهتر منتظر بمانید، این فاصله واقعاً طولانی می‌شود. وقتی به دنیای اندروید می‌رسیم که تقریبا هر ماه یک گوشی جدید معرفی می‌شود، این پرسش منطقی‌تر می‌شود. با این حال آن دسته از کسانی که از آیفون ۱۱ تا ۱۳ بهره می‌برند و اینترنت 5G هم برایشان مهم نیست (دارندگان سری آیفون ۱۱)، آنقدر گوشی خوبی دارند که نیازی به خرید مدل جدید حس نکنند. اما اگر هدف کوچ کردن به اکوسیستم اپل باشد، داستان فرق می‌کند و در اینجا خرید سری جدید ارزشمندتر می‌شود.

هرچند اگر می‌توانید با گوشی کنونی خود یک سال دیگر هم صبر کنید و بعد به سراغ محصولات اپل بیایید، به محصولاتی (سری آیفون ۱۵) دسترسی خواهید داشت که احتمالا به پورت USB-C مجهز خواهند شد، مدل‌های پرو آن دوربین پریسکوپی خواهند داشت و احتمالا نخستین گوشی‌هایی هم خواهند بود که از تراشه‌ی ۳ نانومتری بهره می‌برند که در زمینه‌ی قدرت پردازشی و مصرف انرژی، عملکرد بی‌نظیری خواهد داشت.

حال شما بگویید؛ فکر می‌کنید سوییچ از اندروید به آیفون فقط به خاطر آیفون ۱۴ و iOS 16 کاری منطقی است؟

منبع: PhoneArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. بردیا

    خارج از تمام بحث های فنی اگر حال و روز این روزهای امریکا را پیگیری کنید متوجه میشوید ملی گرایی که ترامپ محرک آن است روز به روز در حال اوج گرفتن است و مردم با داشتن آیفون میتوانند نشان دهند یک امریکایی هستند درست است که اندروید هم برای امریکا ست یا گوشی های آیفون در چین هم حتی تولید میشود اما این گوشی نماد امریکاست.

  2. سینا

    انصافا ارزششو داره

    1. Jalil

      به نظرم آیفون بامعرفی و تولیدمحصولات باکیفیت در نخستین گام و اینکه هریکسال یکبار دیواسهای جدیدی معرفی می‌کند شور و اشتیاق در دل دوستداران و دیگر افرادی که کنجکاو هستند تا با محصولات جدید آشنا شوند ایجاد می کنندو آنها خواسته ویا ناخواسته ترغیب می شوند برای تهیه و خرید. دقت کنید که میگن با تبلیغات موثر میتوان به اسکیموها حتی یخچال فروخت. درایران شما باخرید آیفون حتی سرمایه تون را حفاظت می کنید و می‌توانیدبا خرید و فروش آن پس از حتی یکسال سودهم ببرید.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X