نبوغ نهفته در آرایش مثلثی دوربین آیفون؛ راز پیروزی اپل
اگر ناچ نمایشگر آیفون شناختهشدهترین ویژگی ظاهری این گوشیها محسوب میشود، پس بدون شک ماژول دوربین مدلهای مختلف آیفون هم در رتبهی دوم قرار میگیرد. با این حال، یک گوشی صرفا با بهرهگیری از طراحی جذاب نمیتواند به موفقیت برسد و در این میان، به عملکرد عالی هم نیاز دارد.
نبوغ دوربین مثلثی آیفون
در رابطه با مثلثی بودن ماژول دوربین مدلهای پرو ۳ نسل اخیر آیفون حدس و گمانهای زیادی مطرح شده است. در این زمینه «کمبود فضا» نقش مهمی ایفا نمیکند زیرا در سال ۲۰۱۹ که اولین مدلهای آیفون مجهز به دوربین سهگانه معرفی شدند، این گوشیها مانند هواوی P30 پرو یا گلکسی S10 میتوانستند با ماژول دوربین عمودی یا افقی به دست کاربران برسند.
از نظر فنی در هر سه حالت فضای باقی مانده در بدنه تفاوت زیادی با هم ندارند ولی اپل تصمیم گرفت که از چینش مثلثی استفاده کند. دلیل این تصمیم به قدری منطقی و سرراست است که همین موضوع تشخیص آن را سختتر کرده است. اگر دقت کرده باشید، فرایند سوئیچ بین دوربینهای آیفون ۱۲ و ۱۳ پرو بسیار روان است. اگر چیدمان این دوربینها به صورت مثلث نبود، چنین مشخصهای هم امکانپذیر نمیشد.
همانطور که احتمالا میدانید، طول اضلاع یک مثلث متساویالساقین برابر است و بنابراین فاصلهی بین گوشهها (دوربینهای آیفون) هم یکسان یا تقریبا یکسان هستند. در کنار این موضوع، اپل هم بدون شک از راهکارهای نرمافزاری برای روان کردن این فرایند سوئیچ استفاده کرده ولی بدون راهکار سختافزاری مناسب، نتیجهی نهایی تا این حد مناسب نمیشد. در ادامه میتوانید ویدیوی مربوط به سوئیچ بین دوربینهای آیفون ۱۳ پرو را تماشا کنید.
تشخیص دلیل مثلثی بودن دوربین آیفون با کمک پیکسل ۶ پرو
پیکسل ۶ پرو از طراحی بسیار جذابی بهره میبرد و تمام دوربینها در یک خط افقی کنار یکدیگر تعبیه شدهاند. اما به نظر میرسد برخلاف اپل، گوگل چندان به کاربردی بودن این طراحی توجه نکرده است. در ابتدا بهتر است ویدیوی مربوط به سوئیچ بین دوربینهای این گوشی را تماشا کنید.
اولین دوربین در سمت چپ ماژول، دوربین اصلی محسوب میشود. دوربین وسطی از نوع اولترا واید است و در سمت راست دوربین پریسکوپی با زوم ۴ برابری قرار دارد. همانطور که در این ویدیو میتوانید ببینید، چینش دوربینها به گونهای است که هنگام سوئیچ بین آنها، نوعی پرش اتفاق میافتد.
دلیل اصلی این موضوع به رویکرد گوگل برای چینش دوربینها برمیگردد. به عنوان مثال با توجه به اینکه فاصلهی بین دوربین اصلی و دوربین پریسکوپی زیاد است، هنگام سوئیچ بین آنها تغییر قابل توجهی در ترکیببندی عکس روبرو میشوید. در ضمن وقتی از دوربین اولترا واید هم استفاده میکنید، این ناهماهنگی و تغییر ناگهانی بیشتر احساس میشود.
الگوبرداری چینش دوربین گلکسی S21 اولترا از هواوی
شاید از خود بپرسید که در صورت استفاده از دوربینهای بیشتر، چگونه میتوان این مشکل را کنترل کرد. خوشبختانه در این زمینه میتوانیم به گلکسی S21 اولترا اشاره کنیم که از دوربین اصلی، اولترا واید، تلهفوتو با زوم ۳ برابری و پریسکوپی با زوم ۱۰ برابری بهره میبرد.
اگر سامسونگ هم رویکرد گوگل را در این زمینه تکرار میکرد، با توجه به تعداد بیشتر دوربینها با ناهماهنگی بیشتری روبرو میشدیم. روشن است که در صورت استفاده از ۴ دوربین یا بیشتر، امکان بهرهگیری از چینش مثلثی وجود ندارد. به همین خاطر سامسونگ برای بهبود فرایند سوئیچ بین دوربینها، از چینش دوربینهای هواوی P40 پرو پلاس الگوبرداری کرده که اولین گوشی مجهز به دوربین پریسکوپی با زوم ۱۰ برابری و دوربین تلهفوتو با زوم ۳ برابری محسوب میشود.
در ماژول دوربین گلکسی S21 اولترا، دوربینهای اولترا واید، اصلی و پریسکوپی در یک خط عمودی تعبیه شدهاند و دوربین تلهفوتو هم در سمت راست دوربین اصلی قرار گرفته است. اگر گوشی را کالبدشکافی کنید، میبینید که این ماژول در حقیقت دو مثلث کوچک را تشکیل داده است.
به همین خاطر وقتی که از زوم ۰.۵x به ۱x و سپس ۳x و ۱۰x سوئیچ میکنید، مسافت طی شده مانند سوئیچ بین ۰.۵x به ۳x یا ۱x به ۱۰x است. همانطور که در ویدیوی بالا میتوانید ببینید، تنها پرش ناگهانی هنگام سوئیچ بین دوربین اولترا واید و دوربین پریسکوپی اتفاق میافتد که چنین چیزی کاملا طبیعی است. اگر تجربهی استفاده از گوشیهای مجهز به چندین دوربین را دارید، به خوبی میدانید که سوئیچ بین اولترا واید و پریسکوپی به ندرت انجام میشود و مطمئنا سامسونگ هم به خوبی از این موضوع خبر دارد.
سخن آخر
همانطور که میبینید، مثلثی بودن ماژول دوربین آیفون فقط یک بحث ظاهری نیست و در این زمینه عوامل زیادی در نظر گرفته شدهاند. اما از طرف دیگر، به نظر میرسد گوگل برای طراحی ماژول دوربین سری پیکسل ۶ به این موضوع توجه چندانی نداشته است.
آیا چنین رویکردی اشتباه است؟ لزوما نه. همانطور که در ابتدا گفتیم، طراحی گوشی نقش مهمی در جذب مشتری دارد و ظاهرا هم گوگل هم تصمیم گرفته با استفاده از یک طراحی خاص و به بهای فدا کردن بخشی از تجربهی کاربری استفاده از دوربین، مشتریان بیشتری را جذب کند.
اپل برای ارائهی بهترین تجربه کاربری، به نکات ریز متعددی توجه نشان میدهد. به عنوان مثال بدون نیاز به فعال کردن گزینهی خاصی، حالت شب برای عکاسی فعال میشود. البته در این میان، این شرکت گاهی اوقات به جای کاربران تصمیمهای پرحاشیهای را اتخاذ میکند و مثلا میتوانیم به کاهش سرعت آیفونهای قدیمی برای افزایش عمر باتری اشاره کنیم.
البته احتمالا سوئیچ روان بین دوربینها برای بسیاری از کاربران اهمیت زیادی ندارد. اما همین موارد کوچک دست به دست هم میدهند و منجر به ارائهی یک تجربه کاربری جذاب میشوند. از طرف دیگر، شاید پیکسل ۶ پرو در زمینهی سوئیچ بین دوربینها ضعف داشته باشد، ولی در عوض یکی از بهترین دوربینهای موجود در بازار را ارائه میکند.
منبع: PhoneArena
دوست عزیز، دیگه نیازی به این همه داستانسرایی نبود، همون مینوشتی اپل خوب است و بقیه بَد هستن. ما خودون تا ته قضیه رو میفهمیدیم.
مثلاً نبوغ نهفته در ناچ اپل:
ناچ اپل خوب است.
همه ناچهای دیگر بد هستن.
عزیز اون مثلثی که طول اضلاعش برابره متساوی الاضلاع عه نه متساوی الساقین که نوشتین!
نمیدونم چرا شنیدن عبارات اپل و کاربردی بودن، ناخودآگاه باعث میشه خندم بگیره…!
بیا پایین
شما هم مقایسه میکنی با هم رده هاش مقایسه کن، الان پیکسل ۶ را چرا مثال میزنی… سامسونگ، شیامی می ۱۱ ، هواوی را مقایسه کن…
آیفون دیگه روزای آخر صدر بودن را میگذرونه… تا زمانی که نوآوری خفن انجام بده…
چقدر حق 🤣🤣🤣🤣
پیکسل ۶ هم رده نیس؟ 🤣
از این لحاظ با پیکسل مقایسه شده چون اپل و آلفا یا همون “گوگل سابق” رقبای هم هستن و ایراد پرش به چپ و راست توی دوربین پیکسل کاملن نقطهی مقابل روون بودن دوربین آیفونه، وگرنه اگه با مثلن s21 سامسونگ مقایسه بمونه که چیزی از آیفون باقی نمیمونه 😂
درسته که شاید و یا حتما برای چینش دوربین ها فک بشه ولی دیگه اینطور که بگیم عجب چیز عجیبه و چه چه فکر خفنی پشتش هست هم دیگه زیاده رویه.همین حرفا برای جک ۳.۵ میلی متر و حتی برداشتن شارژر از جعبه که چه کارا میشه کرد یا چه فکرایی پشت این تصمیمات هست هم زده شد ولی همه میدونیم اینا بیشتر جنبه بازاریابی و تبلیغی داره تا فنی.
من خودم حالم از آیفون بهم میخوره چون به هیچ دردی جز افه اومدن نمیخوره، حتی آماری که گرفتن فقط توی آمریکا ۸۰٪ صاحبین آیفون تقریبن اصلن بلد نیستن از کارایی های دستگاه استفاده کنن و فقط بخاطر باکلاس بودن یا در واقع تک بودنش استفادهاش میکنن.
البته از حق نگذریم گوشیاش خوش دست هستن و از لحاظ نرمافزاری هم لگ ندارن که البته به نظرم بخاطر اینه که اندروید خیلی سیستم عامل وسیعتریه و پردازشش سخت تره و آی او اس به نسبت لایت تره، مثل اینه که بگیم ویندوز بیشتر از اندروید هنگ میکنه، یا اندروید بیشتر از سیمبین
😂
البته لازم به ذکر هستش که گوشیهای پرچمدار به فرض سامسونگ هم لگ نداره، ولی چون آیفون تعداد طراحی هاش محدود هست اونا هم لگ ندارن اینش به چشم میاد.
ولی از لحاظ طراحی دوربین نویسنده به نکته خوبی اشاره کرد و برای اون طراح که توی طراحی دوربینش به این نکته ظریف دقت کرد باید احترام قایل بود. دمش گرم
همیشه ظرافت توی طراحی قابل احترامه
شمایی که میگویید حالم از آیفون حالم بهم میخوره اول بررسی کنید بعد این حرف ها رو بزنید آبفون چرا مدل های گوشیش کمه چون آیفون هر گوشی که بخواد بزنه کلی روش کار میکنه و بهترین رو میزنه تولید میکنه برای این که بدونی یکی از فامیل های ما گلکسی اس ۲۱ اولتره خریده بود بعد از یک ماه و نیم ال سی دی سوخت برای اینکه کیفیت نداره سامسونگ الان گوشی میزنه با ۱۶ گیگ رم به چه درد میخوره ولی آیفون ۸ گیگ رم میزنه ولی بهترین توضیع رم رو داره و یک لحظه هم هنگ نمیکنه و کم نمیاره و سامسونگ به خاطر این مقدار رم اضافه ذاره فقط پول بیشتری از مردم میگیره سامسونگ فقط داره عدد و ارقام بازی میکنه در ضمن لطفا دیگه این حرف رونزنید که آیفون رو فقط برای تک بودن و کلاسش میخرند همه اون هایی که آیفون استفاده کردند میدونند که آیفون رو فقط و فقط و فقط به خاطر کیفیتش میخرند فقط کیفیت چون سامسونگ توی هر سال حداقل ۵ تا گوشی رونمایی میکنه که اونا هم اصلا خیلی کیفیت ندارند اپل با کلاس شده نه این که میگویید به خاطر بی کیفیتی سامسونگه