آیفون ۱۳ پرو دوربین ماکرو را به یک باید برای پرچمدارهای اندرویدی تبدیل میکند
اپل معمولا در حوزههای مختلف، بهخصوص در زمینهی گوشیهای هوشمند، علاقهی زیادی به نوآوری ندارد. با این حال تأثیر زیاد آیفون بر پرچمداران اندرویدی را نمیتوانیم کتمان کنیم. بارها و بارها چنین روندی را دیدهایم و مثلا میتوانیم به تأثیر اقدامات اپل برای حذف جک هدفون، استفاده از سیستم تشخیص چهره و قرار ندادن شارژر در جعبهی گوشی اشاره کنیم. اما آیا آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس میتوانند اهمیت عکاسی ماکرو را برای دیگر شرکتها افزایش دهند؟
تمام تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی، بهخصوص شرکتهای بزرگی مانند سامسونگ، شیائومی و اوپو، معمولا گوشیهای خود را با آیفون مقایسه میکنند. در این میان حتی شرکتی مانند هواوی تلاش کرد قابلیت لمس سهبعدی آیفون را بهتر ارائه دهد که در نهایت این ایده برای هر دو شرکت با شکست مواجه شد.
حالا همانطور که احتمالا میدانید، آیفون ۱۳ پرو و پرو مکس به لطف بهرهگیری از دوربین اولترا واید فوقالعاده، در زمینهی عکاسی ماکرو هم حرف زیادی برای گفتن دارند. در حال حاضر بسیاری از گوشیهای اندرویدی از دوربین ماکرو اختصاصی بهره میبرند ولی بیشتر این دوربینها عکسهای بیکیفیتی را ثبت میکنند.
در این میان میتوانیم به گوشیهایی مانند شیائومی می ۱۱ اولترا اشاره کنیم که از دوربین اولترا واید ۴۸ مگاپیکسلی خود برای ثبت عکسهای ماکرو باکیفیت استفاده میکند. مدلهای پرو آیفون ۱۳ هم برای عکاسی ماکرو از سیستم مشابهی بهره میبرند و دوربین اولترا واید به لطف بهرهگیری از فوکوس خودکار، میتواند از فاصلهی ۲ سانتیمتری از سوژه عکسهای ماکرو ثبت کند. در حال حاضر کاربران به صورت دستی نمیتوانند این قابلیت را فعال و غیرفعال کنند ولی اپل وعده داده که بهزودی از طریق آپدیت نرمافزاری، این مشخصه ارائه خواهد شد.
همانطور که در ابتدای این مطلب گفتیم، اپل معمولا نمیخواهد نام خود را بهعنوان اولین ارائهدهندهی یک ویژگی ثبت کند و در این زمینه هم چندین گوشی دیگر از همین رویکرد استفاده میکنند. مثلا هواوی P20 پرو در سال ۲۰۱۸ برای عکاسی ماکرو از همین روش استفاده کرد ولی روی هم رفته وقتی اپل کاری را انجام میدهد، ویژگیهای جدید توجه بیشتری را جلب میکنند.
طی چند سال گذشته شرکتهای سازندهی گوشیهای اندرویدی برای افزایش تعداد دوربین، به بهرهگیری از دوربینهای ماکرو بیکیفیت روی آوردهاند. حتی گوشیهای فوقالعادهای مانند وانپلاس نورد ۲ هم قربانی این رویکرد شدهاند. امکانپذیر کردن عکاسی ماکرو اصلا ایدهی بدی نیست ولی کمتر شرکتی به کیفیت عکسهای ماکرو توجه نشان میدهد.
اگرچه بهرهگیری آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس از این قابلیت منجر به افزایش تعداد گوشیهای با دوربین ماکرو بیکیفیت میشود، ولی از طرف دیگر سازندگان گوشیهای پرچمدار هم توجه بیشتری به این قابلیت نشان خواهند داد. امکانپذیر کردن این قابلیت برای دوربینهای اولترا واید کار چندان پیچیدهای محسوب نمیشود. بهعنوان مثال، گلکسی S21 اولترا با استفاده از دوربین اولترا واید خود به نوعی این مشخصه را ارائه میدهد.
شرکتهایی مانند هواوی، سامسونگ و شیائومی دوربینهای پریسکوپی را در تعدادی از گوشیهای خود تعبیه کردهاند. این نوع دوربینها به کاربران اجازه میدهند که از سوژههای قرار گرفته در فاصلهی دور، عکسهای باکیفیتی ثبت کنند. چنین دوربینهایی انعطافپذیری سیستم دوربین گوشی را افزایش میدهند و اگر دوربین گوشی قادر به ثبت عکسهای ماکرو جذاب باشد، اهمیت آن کمتر از دوربینهای تلهفوتو یا اولترا واید نخواهد بود.
در هر صورت حالا که کاربران آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس از کیفیت عکسهای ماکرو ثبت شده با این گوشیها راضی هستند، بدون شک بهزودی دیگر شرکتها برای گوشیهای پرچمدار خود توجه بیشتری به این مشخصه نشان خواهند داد.
منبع: Android Central