چرا آیفون ۱۳ پرو بزرگترین جهش نمایشگر گوشیهای اپل از زمان آیفون ۴ است؟
به سال ۲۰۱۰ بازگردیم. استیو جابز رو صحنه ایستاده و دقایقی بعد از حضار میخواهد تا وایفای خود را خاموش کنند، سپس با دموی معرفی نمایشگر رتینای آیفون ۴ ادامه میدهد. این یکی از ماندگارترین صحنههای حضور جابز روی صحنه در تاریخ اپل است. اما آنچه روی صحنه همه را مجذوب کرده بود، جابز نبود؛ بلکه آیفون جدید مجهز به نمایشگر رتینا بود.
مشخصات صفحه نمایش آیفون ۴ به شرح زیر است؛
- پنل ۳٫۵ اینچی IPS LCD
- رزولوشن ۹۶۰ × ۶۴۰ و تراکم پیکسلی ۳۲۹ پیکسل بر اینچ (فراتر از آنچه چشم انسان از فاصلهی متوسط قدرت تشخیص آن را دارد)
- ۱۶ میلیون رنگ
- پوشش ضد چربی
- زاویهی دید عریض
- شیشهی محافظ گوریلا گلس
با توجه به تمام نکات ذکر شده، آیفون ۴ نسبت به آیفون ۳GS یک پیشرفت بسیار بسیار بزرگ محسوب میشد. در مقام مقایسه، شاید تنها رقیب درخور برای آیفون ۴ در آن زمان گلکسی S سامسونگ بود که مشخصات نمایشگر آن بهصورت زیر بود؛
- نمایشگر ۴ اینچی سوپر AMOLED WVGA
- رزولوشن ۸۰۰ × ۴۸۰ و تراکم پیکسلی ۲۳۳ پیکسل بر اینچ
- شیشهی محافظ گوریلا گلس
اگرچه نمایشگر AMLOED سامسونگ کنتراست بهتری ارائه میداد، اما نمایشگر رتینای آیفون ۴ تصویری شارپ، رنگهای دقیقتر و پوشش ضد چربی (جلوگیری از جذب چربی ناشی از لمس صفحه) را ارائه میکرد.
اکنون و پس از ۱۱ سال، بازی تغییر کرده و بعضی از پرچمداران اندرویدی به لطف نرخ رفرش بیشتر و نرخ لمس بالاتر، نمایشگرهای بهتری نسبت به آیفونها دارند. برای درک بهتر موضوع به جدول زیر نگاهی بیاندازید:
البته مدلهای ذکر شده بهترینهای دنیای اندروید نیستند. برای مثال، کمپانی شارپ گوشی هوشمندی به نام Aquos 6 را معرفی کرده است که نرخ رفرش ۲۴۰ هرتزی نمایشگر آن از نمایشگر گلکسی S21 اولترا دو برابر سریعتر است. همچنین، ایسوس راگفون ۵ پرو نرخ لمس ۳۶۰ هرتزی را ارائه میکند.
بنابراین، روزهای صدرنشینی اپل در بخش نمایشگر مدتهاست که پایان یافته است. در واقع، میتوان گفت حتی بهروز رسانی ایجاد شده در این برند که همزمان با معرفی آیفون X اتفاق افتاد هم نتوانست اپل را به دوران آیفون ۴ بازگرداند. با وجود افزایش نرخ رفرش، آیفونها همچنان در بحث کنتراست و روشنایی از بعضی رقبای اندرویدی خود پایینتر ایستادهاند.
گویا اپل بار دیگر برای فتح این بخش خیز برداشته و قصد دارد با معرفی آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس به دوران اوج خود بازگردد. طبق آنچه اعلام شده است، مدلهای پرو از خانوادهی آیفون ۱۳ به نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی مجهز خواهند بود که البته انتظار میرفت زودتر از اینها و در آیفون ۱۲ پرو و ۱۲ پرو مکس شاهد چنین نرخی باشیم.
منابع مختلف علت تأخیر اپل در تولید آیفونهایی با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی را شکست این شرکت در تأمین پنلهای لازم عنوان کردهاند. بنابراین، قرعه به نام آیفونهای ۲۰۲۱ افتاد تا پس از آیفون ۴، به دومین جهش بزرگ اپل در بخش نمایشگرهای آیفون تبدیل شوند.
اگر تا به حال از گوشی هوشمندی با نرخ رفرش بالا (بالاتر از ۶۰ هرتز) استفاده نکردهاید، بهتر است یکی از پرچمداران یا حتی میانردههای اندرویدی جدید را امتحان کنید. تقریبا اکثر این گوشیها به نمایشگرهای ۹۰ یا ۱۲۰ هرتزی مجهز شدهاند که تفاوت محسوسی با نمایشگرهای ۶۰ هرتزی سنتی دارند.
تغییرات اعمال شده درنمابشگر آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس به چه صورت خواهند بود؟
همانطور که گفته شد، هر دو نسخهی پرو از آیفون ۱۳ به نمایشگر ۱۲۰ هرتزی مجهز خواهند شد که این یعنی در اجرای دستورات لمسی بسیار سریعتر و روانتر عمل خواهند کرد و انیمیشنها و جابجایی بین صفحات از هر زمان دیگری روانتر خواهند شد.
اپل هماکنون هم با مدیریت مناسب خود توانسته از نمایشگر ۶۰ هرتزی آیفون ۱۲ نهایت بهره را بگیرد و اگر همین شیوه را در استفاده از نمایشگر ۱۲۰ هرتزی ProMotion آیفون ۱۳ هم ادامه دهد، بیشک پرچمداران جدید به نقطهی عطفی در تاریخ آیفون تبدیل میشوند.
کاربران آیفون قرار است در این نسل با شگفتیهای بیشتری هم روبهرو شوند که یکی از آنها نمایشگر همیشه روشن است. البته که این ویژگی سالهاست در دنیای اندروید وجود دارد، اما کوپرتینوییها به تازگی آن را در اپل واچ به کار گرفتهاند و گویا بهزودی به آیفون ۱۳ هم اضافه خواهد شد.
با توجه به این بهروز رسانیهای عمده، پیشبینیها از فروش شگفتانگیز خانوادهی آیفون ۱۳ حکایت دارند، تا حدی که گفته میشود اپل با اعتماد به نفس کامل سفارش تولید ۱۰۰ میلیون از این خانواده را داده است. این میزان بیشتر از سفارش اولیهی این شرکت برای خانوادهی آیفون ۱۲ است.
نمایشگر میتواند عامل موفقیت در ثبت رکورد فروش جدیدی برای اپل باشد؟
اگر فکر میکنید فروش ۱۰۰ میلیون دستگاه از خانوادهی آیفون ۱۳ امری عجیب و ناممکن است، بد نیست بدانید اپل پیش از این هم رکوردی بالاتر را ثبت کرده است. در واقع، در سال ۲۰۱۴ این شرکت توانست با معرفی آیفون ۶ و ۶ پلاس رکورد فروش بیشترین گوشی هوشمند در طول تاریخ را به نام خود ثبت کند.
بله درست خواندید، رکورد فروش بیشترین گوشی هوشمند در طول تاریخ! اما به نظر شما مهمترین تفاوت آیفون ۶ و ۶ پلاس با آیفونهای ۵ و ۵S چه بود؟ درست حدس زدید، نمایشگر جدید!
با وجود مخالفتهای شدید جابز با افزایش ابعاد نمایشگر گوشیهای هوشمند، پس از درگذشت او کمپانی آمریکایی در نهایت در سال ۲۰۱۴ به جمع تولید کنندگان گوشیهای هوشمند با نمایشگر بزرگتر پیوست. همین عامل در کنار طراحی جدید خانوادهی آیفون ۶ باعث شد اپل به رکورد فروش ۲۰۰ میلیون گوشی هوشمند دست پیدا کند.
با این اوصاف، به نظر میرسد با بهبودهایی که قرار است در آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس ایجاد شود، کاربران بار دیگر به اپل در ثبت یک رکورد شگفتانگیز کمک خواهند کرد. در این نسل قرار است ویژگیهایی مانند چیپ A15 Bionic، نمایشگر ۱۲۰ هرتزی ProMotion، دوربین و باتری بزرگتر و البته استفاده از iOS 15 را شاهد باشیم.
با توجه به گزارشهای منتشر شده، خانوادهی آیفون ۱۳ احتمالا در هفتهی سوم ماه سپتامبر معرفی خواهند شد که حدود یک ماه با آن فاصله داریم.
منبع: Phone Arena
آیفون خیلی وقته تموم شده، ینی دقیقا از همون ۶ و ۶ plus دیگه چیزی برای ارائه نداشته، حالا اینکه طراحیهای آخری بدنش هم رفت به سمت آیفون ۴ و ۵، نمیشه انکار کرد صفحه نمایش باعث جذابیت نیست، ولی نه دیگه الان، اون جهشو فروش فوقالعاده ۶ و ۶plus هم فقط بخاطر تغییر در طراحی بدنه و خروج آیفون از دوربینهای ۵مگاپیکسلی بود
Iphone 13 the best!!!
مسئله ای که هست ۱۲۰ هرتز آیفون قابل مقایسه با ۱۲۰ اندروید نیست
حتما میدونید تجربه حتی ۶۰ هرتز آیفون خیلی روان و خوب عمل میکنه البته که به پای ۱۲۰ اندروید نمیرسه
قطعا ۱۲۰ بهتر از ۶۰ هست اما باید این موضوع رو در بین محصولات یک اکوسیستم مقایسه کنیم
به نظرم نرم افزار خیلی مهمتر از سخت افزاره
نکته بعدی که خیلی اهمیت داره مصرف شارژ صفحه ۱۲۰ هست که کاربر در این شرایط بین نرخ نوسازی بیشتر یا مصرف شارژ کمتر به ناچار مجبور به انتخاب یکی هست، اما تکنولوژی LTPO استفاده شده در آیفون ۱۳ کاملا متفاوت عمل میکنه
شمایی که برمیگردی میگی دوران صدر نشینی اپل در بازار نمایشگر گوشی تلفن همراه تمام شده، به من بگو تو گوشی با صفحه نمایش ۳۶۰ هرتز یا ۲۴۰ هرتز میخوای چیکار کنی؟ اینو یه توضیح به من بده اول. اون چشات اصلا میتونه این نرخ رو تشخیص بده ؟
چه مسخره
فناوری ۲ سال پیشو تازه داره میاره خیلی خفن میبیننش
خوبه پنل اولدو تازه تو آیفن ۱۲ استفاده کرده ( اس ۱ هم اولد بود :/ )
پنل اولد را چند سال قبل توی آیفون ۱۰ استفاده کرده بود نه برای اولین بار توی آیفون ۱۲
ضمنأ برخلاف نظر نویسنده این مطالب پنل اولد آیفون ها بهتر از ۹۸ درصد پنل اولد پرچمداران اندرویدی هست
درسته گوشی پنل اولد اندروید من داشتم یعنی بیشتر نیم ساعت کار میکردم سردرد و چشم درد شدید داشتم فکر میکردم مشکل از خودمه اما به دلایل دیگه گوشی آیفون خریدم دیدم اصلا چنین مشکلی ندارم حتی ده ساعت مدام کار کردم اصلا نه چشم درد نه سردرد
حتی تبلت سامسونگ ده اینچی ۲۰۱۹ هم داشتم که صفحه اولد نبود اما بازم همین داستان سردرد داشتم حتی فیلتر نور آبی هم فعال میکردم صفحه زرد میشد اما بهتر میشد ولی بازم در طولانی مدت همون بود که اونم با آیپد نسل ۹ عوض کردم مشکلم به کل حل شد! باورم نمیشه مردم چطور کار میکنن با اندروید که مشکل ندارن
اندروید فقط شده آمار و قپی که چمیدونم رم فلان دوربین بهمان ولی در عمل هیچی نیست آخه صفحه ای که نیم ساعته سردرد. چشم درد میاره به چه دردی میخوره