آیپد پرو ۲۰۲۱ یا مک‌بوک ایر M1؛ کدام برای شما بهتر است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
مقایسه مک بوک ایر و آیپد پرو

بعد از ماه ها گمانه‌زنی و پیش‌بینی، آیپد پروهای جدید اکنون از راه رسیده‌اند و حالا می‌توانیم به مقایسه دیوایس‌های جدید اپل با مک‌بوک ایر مجهز به چیپست M1 بپردازیم. این چیپست جدید، تمام رقبا را از میدان به در کرده است. مک‌بوک ایر عمر باتری تحسین‌برانگیزی دارد و طراحی بدون فن دستگاه هم باعث می‌شود که در سکوت کامل به کار خود ادامه دهد.

و به لطف زبان طراحی جدید Big Sur و توانایی چیپست M1 در اجرای اپلیکیشن‌های آیفون روی MacOS، مک‌بوک ایر بیشتر از هر زمان دیگر به آیپد پرو شباهت پیدا کرده است. در طرف دیگر ماجرا هم آیپد پروهای جدید را داریم که به همین چیپست M1 موجود در مک‌بوک ایر و دیگر محصولات سری مک اپل مجهز شده است. این یعنی آیپد پرو می‌تواند عملکردی شبیه به یک کامپیوتر داشته باشد.

با چنین شباهت‌های زیادی، کدام دستگاه عملکردی بهتر دارد و گزینه‌ای بهتر برای شما به حساب می‌آید؟

نمایشگر و طراحی

آیپد پرو و مک‌بوک ایر

از زمان بازطراحی‌اش در سال ۲۰۱۸ میلادی، مک‌بوک ایر تنها در ابعاد ۱۳ اینچی در دسترس بوده است. در مک‌بوک ایر مجهز به چیپست M1 هم شاهد تغییری در این رویه نبوده‌ایم و دستگاه از همان شاسی بیرونی مدل‌های پیشین استفاده می‌کند. این لپ‌تاپ همان رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل را به نمایش درمی‌آورد، همان نسبت ابعاد ۱۶:۱۰ را دارد و حاشیه‌هایش به اندازه قبل باریک (اما نه فوق باریک) هستند. نمایشگر رتینای دستگاه از قابلیت True Tone بهره می‌برد که بالانس نور سفید را به صورت داینامیک تنظیم می‌کند تا با نور محیطی سازگار باشد.

نمایشگر آیپد پرو اندکی متفاوت است. این تبلت اساسا در دو مدل عرضه شده؛ ۱۱ اینچی و ۱۲٫۹ اینچی. مدل نخست رزولوشن ۲۴۸۸ در ۱۶۶۸ پیکسل و مدل دوم رزولوشن ۲۷۳۲ در ۲۰۴۸ پیکسل را به نمایش درمی‌آورد. آیپد پرو ۱۱ اینچی به تراکم ۲۶۴ پیکسل در اینچ دست پیدا می‌کند و این یعنی با وجود تجهیز بودنش به نمایشگری با ابعاد یکسان، تصاویری شفاف‌تر نسبت به مک‌بوک ایر به نمایش درمی‌آورد.

هر دو مدل ۱۱ و ۱۲٫۹ اینچی آیپد پرو از قابلیت True Tone بهره‌مند شده‌اند و با نرخ‌ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتز، دست بالا را دارند. این نرخ به‌روزرسانی باعث می‌شود که تماشای انیمیشن‌ها و اسکرول کردن شکلی روان‌تر از همیشه به خود بگیرد. در این بین، مک‌بوک ایر در بیشترین حالت از نرخ به‌روزرسانی ۶۰ هرتز پشتیبانی می‌کند.

آیپد پرو ۱۲٫۹ اینچی همراه با نمایشگر جدید اپل، یعنی Liquied Retina XDR از راه می‌رسد. با اینکه نام این تکنولوژی زیادی دهان‌پرکن به نظر می‌رسد، اما نمایشگر جدید اپل قابلیت‌هایی واقعا نویدبخش دارد. گذشته از نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتز، این پنل از ۱۰ هزار Mini LED بهره‌مند شده که به نمایشگر اجازه می‌دهند به نرخ کنتراست ۱۰۰۰۰۰۰:۱ و سطوحی دیده نشده از دامنه داینامیک بالا (HDR) دست پیدا کند. اپل می‌گوید این نمایشگر یارای برابری با Pro Display XDR را دارد، اما هنوز از صحت این گفته مطمئن نیستیم. ولی به طور یقین این نمایشگر عملکردی تحسین‌برانگیز خواهد داشت.

هم مک‌بوک ایر و هم آیپد پرو حالا همراه با مجیک کیبورد از راه می‌رسند. در هر دو نمونه هم شاهد بهبودهای گسترده نسبت به آنچه پیش‌تر ارائه می‌شد بوده‌ایم. مدل‌های قبلی مک‌بوک ایر به کیبورد باترفلای مجهز بودند که کیفیت پایینی داشت و کاربر را دچار خطا می‌کرد. از سوی دیگر، کیس کیبورد آیپد پرو بیش از حد نرم بود و به هیچ وجه رضایت مشتریان را جلب نمی‌کرد. برای هر دو دستگاه، بهره‌مندی از مجیک کیبورد یک ارتقای بزرگ به حساب می‌آید. مجیک کیبورد اکنون بسیار متفاوت از طراحی‌های قبلی‌اش ظاهر می‌شود. این بهترین کیبوردی است که اپل تاکنون ساخته و آن را به دکمه‌هایی بزرگ، مکانیزم تشخیص فشار تند و تیز و حتی دکمه فیزیکی Esc مجهز کرده.

عملکرد

آیپد پرو و مک‌بوک ایر

بیایید در ابتدا راجع به مک‌بوک ایر صحبت کنیم. مک‌بوک ایر مجهز به چیپست M1 گامی بسیار بزرگ در زمینه پرفورمنس خالص برداشته است. مک‌بوک ایر قبلی که تا همین اوایل سال جاری میلادی در دسترس بود تنها دو هسته و چهار رشته در مدل پایه داشت. مک‌بوک ایر مجهز به M1 اما هشت هسته پردازنده، پردازشگر گرافیکی هفت هسته‌ای و یک موتور عصبی ۱۶ هسته‌ای دارد.

تمام این‌ها چه تأثیری بر پرفورمنس می‌گذارند؟ نه‌تنها مک‌بوک ایر M1 بهتر از تمام مدل‌های قبلی ظاهر می‌شود، بلکه اساسا تمام پردازنده‌های موبایل را هم پشت سر می‌گذارد، به‌خصوص در پرفورمنس تک رشته‌ای. این یعنی اگر تولیدکننده محتوا یا تدوین‌گر ویدیو یا تصویربرداری حرفه‌ای باشید، مک‌بوک ایر بالاخره به گزینه‌ای معرکه برای پیش بردن وظایف پیچیده تبدیل شده است.

آیپد پرو سال ۲۰۲۱ هم با همین چیپ M1 موجود در مک‌بوک ایر از راه می‌رسد. اپل وعده‌ی افزایش ۵۰ درصدی پرفورمنس را داده که جهشی بزرگ نسبت به نسل قبلی به حساب می‌آید. این یعنی ادیت تصویر و ویدیو، تجربه‌ بازی‌های شدیدا گرافیکی و حتی مولتی‌تسک به شکلی روان‌تر از هر زمان دیگر امکان‌پذیر می‌شود.

با این همه، یک سؤال بسیار بزرگ وجود دارد. پرفورمنس در آیپد پرو قبلی هم بسیار خوب بود و اساسا هیچ اپلیکشنی وجود نداشت که توانایی‌های پردازشی آن را به چالش بکشد. این سریع‌ترین تبلتی بود که می‌شد در بازار یافت و چیپست M1 سرعت و قدرت را حتی از قبل هم بیشتر خواهد کرد. اما آیا اصلا کاربران نیازی به این حد از قدرت پردازشی دارند؟

آنچه توانایی‌های آیپد پرو را تا حد زیادی محدود می‌کند، سیستم عامل iPadOS است. حالا که اپل به تعبیه چیپست M1 در دیوایس جدیدش پرداخته، شاید در جریان مراسم WWDC ماه ژوئن هم شاهد رونمایی از تغییرات بنیادین در این سیستم عامل باشیم.

حمل‌پذیری

آیپد پرو و مک‌بوک ایر

هر دو دستگاه اساسا برای حمل‌پذیری طراحی شده‌اند. مک‌بوک ایر، باریک‌ترین و سبک‌وزن‌ترین لپ‌تاپ اپل به حساب می‌آید و آیپد پرو هم به خاطر ابعاد جمع‌وجورش به‌راحتی در کیفی کوچک جای می‌گیرد. مک‌بوک ایر ۱٫۲۷ کیلوگرم وزن دارد و با ابعادی معادل ۱۱٫۹۷ در ۸٫۳۶ در ۰٫۶۳ اینچ به دست مشتریان می‌رسد. بدنه تمام آلومینیومی مک‌بوک‌ ایر باعث شده که وزن آن اندک باقی بماند و در عین حال بسیار مقاوم ظاهر شود؛ همان‌طور که از یک لپ‌تاپ ساخت اپل انتظارش را دارید.

از منظر ابعاد اگر به موضوع نگاه کنیم، آیپد پرو ۱۲٫۹ اینچی بیشترین شباهت را به مک‌بوک ایر دارد. مدل مجهز به وای‌فای این تبلت ۶۴۰ گرم وزن دارد و در ورژنی که از اتصالات مخابراتی پشتیبانی می‌کند باید منتظر ۵ گرم وزن بیشتر باشید؛ یعنی نصف وزن مک‌بوک ایر. با ابعادی معادل ۱۱٫۰۴ در ۸٫۴۶ در ۰٫۲۳ اینچ، این دستگاه آنقدرها کوچکتر از مک‌بوک ایر نیست.

مدل ۱۱ اینچی نسبتا حمل‌پذیرتر است و با وزن ۴۷۰ گرم و ابعاد ۹٫۷۴ در ۷٫۰۲ در ۰٫۲۳ اینچ به دست مشتریان می‌رسد. اگر جمع‌وجور بودن دستگاه برایتان بیشترین اهمیت را دارد، باید به سراغ این مدل بروید.

اپل مدعی شده که باتری مک‌بوک ایر هنگام گشت‌وگذار در وب به صورت وایرلس، تا ۱۵ ساعت دوام می‌آورد و در صورتی که مشغول تماشای محتویات Apple TV باشید این رقم به ۱۸ ساعت نزدیک‌تر خواهد بود. از سوی دیگر، به لطف باتری ۴۹٫۹ وات ساعتی دستگاه، می‌توان دستگاه را تا سقف ۳۰ روز در حالت استندبای نگه داشت.

عمر باتری آیپد پرو تا این حد تحسین‌برانگیز نیست، اما آن‌قدرها هم از فاقله عقب نمانده. اپل می‌گوید هر دو مدل هنگام گشت‌وگذار در وب با وای‌فای یا پخش ویدیو برای ۱۰ ساعت دوام می‌آورند و اگر با اتصالات مخابراتی به اینترنت بروید، باید منتظر عمر ۹ ساعته باتری باشید. مدل ۱۱ اینچی یک باتری ۲۸٫۶۵ وات ساعتی دارد و مدل ۱۲٫۹ اینچی یک باتری ۴۰٫۸۸ وات ساعتی.

اکوسیستم‌های اپلیکیشن

آیپد پرو و مک‌بوک ایر

با عرضه Big Sur و همین‌طور چیپست M1، اپل دست به بزرگترین ادغام MacOS با اپ استور iOS زده. این برجسته‌ترین کاری است که اپل از زمان عرضه Mac Catalyst به انجام رسانده. این نسخه از سیستم عامل مک به توسعه‌دهندگان اجازه می‌داد که اپلیکیشن‌های آیپد را به آسانی روی مک پورت کنند.

با Big Sur و M1، حالا بسیاری از اپلیکیشن‌های آیفون و آیپد به صورت بومی روی MacOS به اجرا در می‌آیند. با این همه، تجربه به دست آمده از این اپلیکیشن‌ها متغیر است. مک‌بوک ایر نمایشگر لمسی ندارد، بنابراین اپل کنترل‌های مربوط به تاچ‌پد را به دیوایس خود آورده که در بهترین حالت گیج‌کننده و در بدترین حالت، آزاردهنده هستند. توسعه‌دهندگان ضمنا باید به صورت دستی اجازه انتشار اپلیکیشن‌هایشان برای مک را صادر کنند و بنابراین کاربران متوجه خواهند شد که بسیاری از اپلیکیشن‌های محبوبشان روی آیفون یا آیپد روی مک‌بوک ایر اجرا نمی‌شوند، زیرا سازندگان خیلی ساده اجازه‌اش را نداده‌اند.

بنابراین در حالی که مشخصا اپل پیشرفت‌هایی محسوس داشته، اما همچنان مرزی محسوس میان این دو اکوسیستم وجود دارد.

پیکربندی‌ها و قیمت‌گذاری‌ها

آیپد پرو و مک‌بوک ایر

پیکربندی‌های مک‌بوک ایر ۲۰۲۱ به اندازه مدل قبلی متنوع و قدرتمند نیست و همان‌طور که انتظارش می‌رفت، تنها امکان خرید آن همراه با چیپست M1 مهیا شده است. مدل پایه مک‌بوک ایر M1 همراه با این چیپست، ۸ گیگابایت حافظه یکپارچه و یک حافظه ۲۵۶ گیگابایتی از نوع SSD از راه می‌رسد. کاربران می‌توانند به دلخواه خود، مدل ۸ گیگابایتی را همراه با ظرفیت‌های بیشتر ۵۱۲ گیگابایتی، ۱ ترابایتی یا ۲ ترابایتی بخرند. یا می‌توان به سراغ مدلی رفت که ۱۶ گیگابایت حافظه رم دارد و با حداقل ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD از راه می‌رسد و تا ۱ یا ۲ ترابایت قابل ارتقا است.

از منظر پورت‌های ورودی و خروجی، دست کاربران به اندازه قبل بسته است. با خرید مک‌بوک ایر دو پورت USB-C، یک مجیک کیبورد، ترک‌پد Force Touch و سنسور Touch ID گیرتان خواهد آمد. این دیوایس ضمنا از وای فای ۶ و بلوتوث ۵.۰ پشتیبانی می‌کند. وب‌کم دستگاه هم همان رزولوشن نه‌چندان تحسین‌برانگیز ۷۲۰p که تمام کاربران اپل به آن عادت کرده‌اند را ضبط می‌کند.

هنگام خرید آیپد پرو متوجه می‌شوید که گزینه‌هایتان حتی از مک‌بوک ایر هم غیر انعطاف‌پذیرتر است و همه‌چیز به فضای ذخیره‌سازی خلاصه شده (هرچند که با بالا رفتن ظرفیت، رم هم افزایش می‌یابد). مدل پایه هر دو مدل تنها ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی دارد و می‌توان آن را به ۲۵۶ گیگابایت، ۵۱۲ گیگابایت، ۱ ترابایت و ۲ ترابایت افزایش داد. مدل پایه آیپد پرو ۱۱ اینچی با وای‌فای و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ۷۴۹ دلار قیمت‌گذاری شده و این رقم در بالاترین مدل با ۲ ترابایت فضای ذخیره‌سازی و پشتیبانی از اتصالات مخابراتی به ۱۹۹۹ دلار می‌رسد.

اگر مدل ۱۲٫۹ اینچی بیشتر باب میلتان است، مدل پایه آن با قیمت ۱۰۹۹ دلار به بازار می‌آید و بالاترین مدل هم ۲۲۹۹ دلار قیمت‌گذاری شده. این یعنی که دسترسی به حدود دو اینچ بیشتر، اساسا ۲۰۰ دلار هزینه اضافه روی دستتان خواهد گذاشت. البته نباید فراموش کرد که مدل ۱۲٫۹ اینچی نمایشگری بهبودیافته هم دارد.

مک‌بوک ایر، برنده بلامنازع این مقایسه

آیپد پرو و مک‌بوک ایر

به نظرمان همچنان مک‌بوک ایر بهترین گزینه برای اکثر کاربران است. اگرچه تعبیه چیپست M1 در آیپد پروهای جدید اتفاقی هیجان‌انگیز به حساب می‌آید، تا زمانی که نبینیم iPadOS در کنار این چیپ چه تغییراتی را پشت سر می‌گذارد قادر به پیشنهاد دادن آن به مردم نیستیم. و گرچه نمایشگر Liquid Retina XDR معرکه به نظر می‌رسد، با قیمت ۱۰۹۹ دلار گزینه‌ای آن‌قدرها ضروری برای اکثریت کاربران نخواهد بود.

مک‌بوک ایر به اندازه آیپد پرو حمل‌پذیر نیست، اما همچنان یکی از قدرتمندترین دیوایس‌هایی است که با این قطر و ابعاد می‌توانید بیابید. مک‌بوک ایر که در دورانی نه‌چندان دور دستگاهی فقط قابل قبول بود، حالا به پلتفرمی بسیار توانمند تبدیل شده که به‌آسانی از پس تدوین تصویر و ویدیو برمی‌آید و تب‌های کروم را به آسانی کنار یکدیگر باز می‌کند. از سوی دیگر، ادغام macOS با اپلیکیشن‌های آیفون و آیپد اگرچه هنوز در حالت ایدئال نیست، اما پتانسیل‌هایی شگرف برای آینده به همراه می‌آورد.

منبع: Digital Trends

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما