iOS به تدریج در حال تصاحب سهم اندروید از بازار سیستمعاملها است
اگرچه تا به این لحظه اندروید سهم زیادی از بازار سیستمعاملها را در اختیار دارد، اما به نظر میرسد سیستمعامل رقیب یعنی iOS طی چند سال اخیر توانسته به لطف سیاستهای منطقی و خوب اپل، نظر مثبت کاربران را به خود جلب کند؛ به گونهای که در ۵ سال اخیر، سهم iOS از بازار سیستمعاملها با رشد قابل توجهی همراه بوده است.
به نقل از وبسایت Wccftech و بر اساس اطلاعاتی که مؤسسهی آماری Statista منتشر کرده، ظاهراً اندروید طی چند سال اخیر با افت محسوسی در شمار کاربران خود مواجه شده است. اگرچه گوگل همیشه سعی کرده بهترین و کاربردیترین قابلیتها را به سیستمعامل محبوب خود اضافه کند، اما اشتیاق شدید کاربران به iOS و دستگاههای مبتنی بر آن باعث شده سهم سیستمعامل گوگل به مرور کمتر و کمتر شود. برای مثال در سال ۲۰۱۸، سهم اندروید از بازار گجتهای هوشمند ۷۷٫۳۲٪ بود اما اکنون به ۶۹٫۷۴٪ رسیده است.
با نگاهی به سهم ۲۵٫۴۹ درصدی iOS از این بازار، شاید با خود بگویید هنوز فاصلهی زیادی بین دو رقیب قدیمی وجود دارد و شاید iOS هرگز نتواند این مسیر طولانی را طی کند. اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که با کاهش سهم اندروید از بازار، سهم iOS تقریبا به همان میزان افزایش پیدا کرده است. سیستمعامل اپل در همان بازهی زمانی مشابه، یعنی از سال ۲۰۱۸ تاکنون، توانسته رشدی تقریبا ۶ درصدی داشته باشد و سهم خود را از ۱۹٫۴٪ به ۲۵٫۴۹٪ افزایش دهد.
کاهش برتری اندروید بر iOS طی چند سال اخیر
جالب است بدانید مجموع سهم این دو سیستمعامل از بازار گوشیهای هوشمند به رقم قابل توجه ۹۵٫۲۳٪ میرسد و نه ۱۰۰٪ چرا که هنوز هم یک سری از سیستمعاملهای عجیب وجود دارند که شاید تاکنون نام آنها را هم نشنیده باشید یا آنها را فراموش کرده باشید. برخی از این سیستمعاملها برای اهداف خاصی روی یک سری از دستگاهها نصب شدهاند، اما برخی دیگر به احتمال زیاد روی گوشیهایی نصب هستند که شرکت سازندهی سیستمعامل آنها، به فعالیت خود پایان داده اما کاربر همچنان از گوشی استفاده میکند. از جمله این محصولات میتوان به ویندوز فون اشاره کرد.
جز اندروید و iOS که در حال حاضر اصلیترین سیستمعاملهای موجود در دنیای گوشیهای هوشمند به حساب میآیند، سایر سیستمعاملها که البته وجود خارجی دارند و در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند اما دیگر پشتیبانی نمیشوند عبارتاند از: ویندوز فون، تایزن و S40 نوکیا. KaiOS اما داستان متفاوتی دارد. این سیستمعامل که همچنان پابرجاست، مبتنی بر لینوکس است و برای گوشیهایی که با نام «فیچر فون» شناخته میشوند توسعه مییابد. گوشیهای اینچنینی قابلیتهای پایهی یک گوشی هوشمند حرفهای را در خود دارند که عبارتاند از: اتصال به اینترنت، امکان عکاسی، رادیو، ضبط صدا، نصب اپلیکیشن و مواردی دیگر.
به تفکیک بازار، iOS در آمریکا سهم بیشتری از اندروید دارد (۵۴٪ در مقابل ۴۵٪). اما در مناطق و کشورهایی که از آنها به عنوان کشورهای «در حال توسعه» یاد میشود، اندروید برتری قابل توجهی دارد. برای مثال در آسیا، سهم اندروید از بازار ۸۱٪ است و در برخی از بازارها نظیر آمریکای جنوبی به ۹۰٪ هم میرسد. البته رشد اپل هم در این بازارها خوب بوده است. شرکت آمریکایی به لطف عرضهی گوشیهای ارزانقیمت و باکیفیتی مثل آیفون SE و مدل استاندارد از پرچمدارهایش توانسته نظر مثبت کاربران زیادی را که بودجهی محدودی برای خرید گوشی دارند جلب کند. (البته فروش مدل SE 2022 خیلی موفق نبوده است).
اینطور که به نظر میرسد، وضعیت اقتصادی تأثیر مستقیمی روی تقسیم سهم بین اندروید و iOS دارد. مثلا در آفریقا، سهم اندروید و iOS به ترتیب ۸۴٪ و ۱۴٪ است که برتری کامل سیستمعامل گوگل را نشان میدهد. اما در بازار اروپا، اگرچه این برتری حفظ میشود اما اختلاف تا این اندازه معنادار نیست (۶۹٫۳۲٪ در مقابل ۳۰٪).
تا زمانی که اپل عمدتا به تولید گوشیهای گرانقیمت ادامه دهد و وضعیت اقتصادی کشورهای در حال توسعه هم به همین صورت باقی بماند، بعید است به این زودیها اندروید تسلیم iOS شود. اما این بدان معنا نیست که اندروید به رشد خود ادامه خواهد داد. اپل هر سال رشد قابل توجهی در فروش گوشیهایش تجربه میکند؛ بنابراین کاربران iOS هم هر سال به مراتب بیشتر از سال گذشته میشوند و این میتواند خبر بدی برای گوگل باشد.
منبع: PhoneArena
تو ایران این موضوع بر عکسه