قابلیتهای جدید iOS 15؛ هر آنچه باید بدانید
در این مطلب نگاه دوبارهای خواهیم داشت به تمام قابلیتهای جدید که اپل طی چند ماه بعد از رونمایی از سیستمعامل iOS 15 به آن اضافه کرد.
اپل در ماه ژوئن امسال از جدیدترین سیستمعامل خود تحت عنوان iOS 15 با قابلیتهای جدید و متنوع رونمایی کرد. از همان ابتدا طبق اعلام رسمی خود اپل، قرار شد این سیستمعامل در پاییز رسما در دسترس قرار بگیرد و تاکنون هم چیزی در رابطه با تاخیر در عرضهی آن اعلام نشده است. قابلیتهای جدید iOS 15 اما شاید به نسبت آنچه که در iOS 14 دیدیم زیاد و چشمگیر نباشند اما واقعا خوب و کاربردی هستند. از جمله این موارد میتوان به اضافه شدن قابلیتهای جدید به فیستایم ابزارهایی برای کاهش مزاحمت، نوار اعلانات جدید، قابلیتهای حریم خصوصی، طراحی جدید سافاری، آب و هوا، نقشه و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد که در ادامه به طور کامل به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
نکتهی جالب در رابطه با iOS 15 این است که این سیستمعامل باید با اندروید ۱۲ رقابت کند. آنچه که این رقابت را جالب میکند، میزان ارتقای دو سیستمعامل به نسبت نسخهی قبلی است. از اندروید ۱۰ به ۱۱، تغییرات زیادی را در این سیستمعامل شاهد نبودیم اما از اندروید ۱۱ به ۱۲ عملکرد بینظیر گوگل در طراحی یک سیستمعامل را دیدیم. حتی برخی از متخصصین این حوزه اندروید ۱۲ را بهترین اندروید تاریخ میدانند و خب طبیعتا این چیزی نیست که بخواهیم ساده از کنارش بگذریم.
از آن سو از iOS 13 به ۱۴، این سیستمعامل بیشترین و بزرگترین تغییر تاریخ خود را تجربه کرد در حالی که از iOS 14 به ۱۵ تغییرات صورت گرفته و قابلیتهای جدید اضافه شده خیلی چشمگیر نیستند. بنابراین رقابت بین این دو سیستمعامل بسیار جذابتر از همیشه خواهد بود؛ خصوصا اینکه گفته میشود گوگل در طراحی اندروید ۱۲، قابلیتهایی را استفاده کرده است که اپلیکیشنها یا فعالیتهای پسزمینه را بیشتر تحت کنترل خود دارد. بدین ترتیب دیگر گوشیهای اندرویدی مثل سابق در انجام چندین کار کندی خاصی را تجربه نمیکنند؛ درست مثل چیزی که در iOS چندین سال است که وجود دارد.
اما میپردازیم به بررسی iOS 15 و قابلیتهای جدید آن. در این مطلب به موارد زیر اشاره خواهد شد:
- نحوهی دانلود و نصب
- نسخهی فعلی iOS
- بهبود طراحی نوار اعلانات
- فوکوس
- اسپاتلایت
- فیستایم
- Photos
- نقشه
- کیف پول
- سافاری
- Messages
- آب و هوا
- Health
- Find My
- Notes
- یادآور
- سیری
- دستگاههای پشتیبانی شده
- تاریخ عرضه
دانلود و نصب iOS 15
اگر از کاربران گوشیهای اپل باشید، قطعا میدانید چطور باید یک سیستمعامل جدید را روی گوشی نصب کرد. اما اگر جز آن دسته از افرادی هستید که بهتازگی به این سیستمعامل کوچ میکنند، باید بدانید iOS 15 در حال حاضر رسما منتشر نشده است و فعلا در مرحلهی بتا و برای توسعهدهندگان و کاربران عمومی در دسترس قرار دارد. توسعهدهندگان واجد شرایط میتوانند پروفایل مربوط به iOS 15 را از وبسایت Apple Developer Center دریافت و روی گوشی نصب کنند. بعد از انجام این کار، آپدیت بتا برایشان عرضه خواهد شد. اما بتای عمومی این سیستمعامل هم از طریق وبسایت beta.apple.com قابل دانلود و نصب است.
توصیه میشود اگر از دو گوشی آیفون استفاده میکنید، نسخهی بتا را روی یک گوشی که کمتر از آن برای رسیدگی به کارهای مهم استفاده میکنید نصب کنید چرا که بتای تمام سیستمعاملها شاید دارای مشکلات ریز و درشتی باشد که توسط شرکت سازنده شناسایی نشده است. بنابراین ممکن است به گوشی صدمه وارد شود. اگر هم میخواهید روی گوشی اصلی خود به تجربهی موارد جدید بپردازید باید بدانید که در صورت بوجود آمدن مشکلی خاص، شرکت سازنده هیچ تعهدی را در قبال شما نمیپذیرد.
در طول مدت زمانی که iOS 15 در مرحلهی تست و بررسی قرار داشت، اپل قابلیتهای جدیدی را به آن اضافه و باگهای مختلفی را حذف کرد. توسعهدهندگان همچنین میتوانند از این دورهی بوجود آمده استفاده و پشتیبانی از سیستمعامل و قابلیتهای جدید آن را به اپلیکیشنهای خود اضافه کنند. از فصل پاییز به بعد، iOS 15 رسما برای گوشیهای واجد شرایط اپل عرضه خواهد شد.
نسخهی فعلی iOS 15
از زمانی که این سیستمعامل معرفی شد، هشت نسخهی بتا در دسترس توسعهدهندگان و هفت نسخهی بتا در اختیار عموم کاربران قرار گرفت. در نسخهی شمارهی پنج اندکی تغییرات مثبت به iOS 15 اضافه شد که از جمله این موارد میتوان به آیکون جدید برای اپلیکیشن آب و هوا، دوربین، آیکونهای تشخیص صدا در منوی کنترل، اطلاعات مربوط به TestFlight در اپاستور، هشداری مبنی براینکه آیفون حتی در صورت خاموش بودن هم قابل پیدا شدن است و اضافه شدن اسپلش اسکرین برای اپلیکیشنهایی نظیر Photos، یادآور، هوم، نقشه و … اشاره کرد.
در نسخهی ششم بتای توسعهدهندگان هم تغییرات خوبی به سیستمعامل اضافه شد که از جمله این موارد میتوان به تغییر چشمگیر رابط کاربری مرورگر سافاری اشاره کرد که اکنون دو گزینه برای موقعیت مکانی و بازگشت به تغییرات قبلی را در اختیار کاربران قرار میدهد. همچنین در این مرورگر منوی بوکمارک تغییر کرده است، لیست خواندن، اضافه شدن تاریخچه به تب پایینی مرورگر، بازگشت واچفیسهای زمانی به میانبر و حذف قابلیت SharePlay هم اضافه شدهاند.
اعلانات
سیستمعامل iOS 15 قابلیتهای جدید و جذابی دارد که بسیاری از آنها حتی از نسخههای مشابه در اندروید هم جذابتر و کاربردیتر هستند. اما در بخش اعلانات چنین چیزی را شاهد نیستیم و در واقع باید گفت iOS پیش از این فاجعه بود! اپل با علم بر این موضوع تصمیم گرفت در iOS 15 این مشکل را حل کرده و سر و سامانی به وضعیت آشفتهی اعلانات بدهد اما این سر و سامان به قیمت شبیه شدن به اندروید تمام شد اما طبیعتا چنین مسألهای مادامی که آن قابلیت خوب و کاربردی باشد اصلا چیز بدی به حساب نمیآید.
در منوی اعلانات جدید اکنون تصاویر کاربران نیز به نمایش گذاشته میشود و آیکونهای هر برنامه هم بزرگتر شدهاند. بین ترتیب شناسایی آنها سادهتر از قبل شده است. در نسخهی جدید سیستمعامل اپل نه تنها اعلانات تکی بسیار جمع و جورتر به نمایش در میآیند بلکه اکنون فضای کافی برای نمایش تصاویر وجود دارد. همچنین اکنون به لطف قابلیت نوتیفیکیشن سامری، اعلانات غیر ضروری در یک دسته جمع میشوند و در زمان مناسبی برای کاربر به نمایش در میآیند؛ مثلا صبح یا عصر که حجم کار غالبا کمتر است. دستهبندی اعلانات غیر ضروری و سوا کردن آنها از اعلانات مهم به کمک هوش مصنوعی و با تجزیه و تحلیل تعامل کاربر با اپلیکیشنها صورت میگیرد و به این صورت است که اعلانات مهم همیشه در ابتدای لیست به نمایش در میآیند. پیامهای مهم و فوری هم در همان لحظه برای کاربر نمایش داده میشوند.
اپل حتی این امکان را به کاربران آیفون داده تا اعلانات ورودی را برای یک اپلیکیشن یا یک رشتهپیام به صورت موقت بیصدا کنند. قابلیتی که تا حدودی میتوان گفت در اندروید هم وجود دارد. اپل اما اندکی نوآوری به خرج داده و با کمک یادگیری ماشینی، به کاربران پیشنهاد میدهد چه تبهایی را بیصدا کنند.
فوکوس
حالت Focus هم در حال حاضر در برخی از گوشیهای اندرویدی دیده میشود اما اپل انصافا زمان زیادی را صرف دانستن این موضوع کرده که کاربران آیفون چگونه از دستگاه خود استفاده میکنند. در نتیجه یک سری دستهبندیهای مختلف را در نظر گرفته که شامل کار، شخصی، گیمینگ و فیتنس میشوند و فناوری یادگیری ماشین هم به کاربران کمک میکند چه اپلیکیشنهایی باید در این دستهها قرار بگیرند.
حالت Focus اما فقط به اینها محدود نمیشود و در صفحهی هوم هم به کار گرفته میشود تا بدین ترتیب اپلیکیشنهایی که کاربران زیاد از آنها استفاده میکنند نظیر اینستاگرام و توییتر مخفی شوند. در نتیجه اندکی جلوی اشتیاق کاربران برای استفاده از این برنامهها گرفته میشود. در این حالت جذاب، بسته به آنچه که کاربر میخواهد در همان لحظه مورد توجه قرار گیرد، مواردی نظیر صفحات هوم یا اعلانات فیلتر میشوند که البته هنوز هم اعلانات مهم به نمایش درمیآیند. اگر کاربری برای مثال نمیخواهد در حالت فوکوس، اعلاناتی را دریافت کند، این وضعیت به مخاطبین او ارسال میشود مبنی براینکه کاربر مورد نظر در حال حاضر در دسترس نیست. مگر اینکه کار فوری داشته باشند.
iOS 15 به صورت هوشمند و خودکار به کاربران پیشنهاد میدهد چه افراد و اپلیکیشنهایی باید برایشان اعلانات ارسال کنند. پیشنهاداتی هم که از سوی سیستمعامل مطرح میشود بر اساس شرایط خود فرد نظیر ساعات کاری، وقت شخصی یا زمان خواب است. حتی میتوانید فوکوس مخصوص خود را با اندکی صفحهی هوم و اعلانات ایجاد کنید که در آن فقط اپلیکیشنهای مهم برایتان اعلانات ارسال کنند یا به پیام افراد مختلف به صورت خودکار پاسخ داده شود. نکتهی مثبت اینکه این قابلیت با تمام پلتفرمهای اپل حتی مک هم همگامسازی میشود.
Spotlight
اسپاتلایت قابلیتی است که لطف هوش مصنوعی، تصاویر را از طریق موقعیت مکانی، افراد، منظرهها یا اشیا پیدا میکند و در کنار قابلیت Live Text، حتی دستنوشتهها یا نوشتهای تایپ شده را هم از تصاویر تشخیص میدهد. این قابلیت حتی از جستوجوی تصاویر وب هم پشتیبانی میکند اما در یافتن افراد مشهور عملکرد فوقالعاده بهتری دارد. همچنین جستوجوی پیشرفته برای مخاطبین هم مکالمات اخیر، تصاویر اشتراک گذاشته شده و موقعیت مکانی را در صورتی که در Find My وارد شده باشد نشان میدهد. اسپاتلایت از طریق صفحهی قفل در دسترس قرار دارد و حتی میتوان بدون خروج از آن هم به نصب نرمافزار از اپاستور پرداخت.
فیستایم
یکی از بزرگترین تغییراتی که در iOS 15 شاهد هستیم، اپلیکیشن فیستایم است که اپل توجه ویژهای به آن داشت. اپل قابلیتهای جدید این اپلیکیشن را با هدف برقراری یک مکالمهی تصویری مشابه مکالمهی در دنیای واقعی طراحی کرده است که بسیار جذاب و هیجانانگیز هم هستند.
اولین و مهمترین قابلیت این است که کاربران ویندوز و اندروید هم میتوانند از این اپلیکیشن استفاده کنند. در جریان رونمایی از iOS 15، اپل اعلام کرد کاربران اپل میتوانند لینک مکالمات خود را برای کاربران اندروید و ویندوز ارسال کرده تا آنها از طریق مرورگر بتوانند به مکالمه وارد شوند. حتی میتوانید لینک مکالمهای را قبل از آغاز آن دریافت کرده و برای دوستان خود ارسال کنید تا در زمان تایید شده، وارد مکالمه شوند.
اما اپل در نظر دارد مکالماتی که را که از این طریق برقرار میشوند را بیشتر به شرایط واقعی نزدیک کند. بدین ترتیب قابلیت spatial audio به آن اضافه شد تا بدین ترتیب صدای کاربران دقیقا از جایی که صحبت میکنند شنیده شود. یک قابلیت جذاب دیگر، voice isolation است که نویز سفید را از صدای کاربر در حال صحبت جدا میکند. قابلیت Grid هم به فیستایم اضافه شده تا بدین ترتیب یک کادر سفیدرنگ دور کاربری که در حال صحبت است قرار بگیرد، بدین ترتیب میدانید چه کسی در آن لحظه در حال صحبت کردن است.
در نهایت اما از SharePlay صحبت شد که به کاربران اجازه میدهد حین تماس در فیستایم، آنچه را که مد نظر دارند با کاربران دیگر به اشتراک بگذارند. فیستایم حتی از قابلیت پرتره نیز بهره میبرد بنابراین میتوانید تماس تصویری جذابی با مخاطبین خود برقرار کنید. قابلیتهایی نظیر زوم اپتیکال در صورت استفاده از دوربین پشتی، امکان دیدن چهرههای بیشتر به صورت همزمان به لطف بخشبندی صفحه و بیصدا کردن هشدارها برای تجربهی مکالمهای بدون مزاحمت هم در فیستایم جدید وجود دارند.
اپل Photos
اگر از کاربران اندروید باشید، خواندن قابلیتهای جدید اضافه شده به Photos مانند یک دژاوو به نظر میرسد. اپلیکیشنی که بسیار شبیه به گوگل Photos شده است. اپلیکیشن گوگل یکی از بهترین نرمافزارها در نوع خود به حساب میآید و بخش بزرگی از موفقیت خود را مدیون قابلیتهای فوقالعادهی خود در تماشای تصاویر و اشتراکگذاری آسان آن با خانواده و دوستان است.
اپل اما قصد دارد با اضافه کردن یک سری قابلیتها، اپلیکیشن تصاویر خود را بیش از پیش به نسخهی مشابه در گوگل نزدیک کند. اکنون بخشی تحت عنوان Memories در اپل Photos قرار گرفته است که تصاویر و ویدیوهای کاربران را به شکل دراماتیک و هنری به نمایش میگذارد و موسیقیهایی بر اساس تاریخچهی موسیقی شما در اپل Music به شما پیشنهاد میدهد. حتی اکنون دستههای بیشتری هم وجود دارند که شامل تعطیلات، فرزندان، حیوانات خانگی، ترندها، مناسبتهای بینالمللی و… میشوند. به گفتهی اپل، حتی نام حیوان خانگی شما هم از طریق تصاویر قابل تشخیص خواهد بود.
همچنین قابلیت جدیدی به این اپلیکیشن اضافه شده است که به کاربر کمک میکند اطلاعات آن تصویر را که شامل دوربین، لنز، سرعت شاتر، حجم خود فایل و اینکه چه کسی آن را ارسال کرد در اختیار داشته باشد. حتی امکان ویرایش تاریخ ثبت تصویر و موقعیت مکانی آن تصویر، اضافه کردن کپشن و … نیز وجود دارد.
علاوه بر اینها، گزینهای تحت عنوان Shared with You هم در این اپلیکیشن در نظر گرفته شده که همانطور که از نامش پیداست، تمام تصاویر و ویدیوهایی که کاربران در دستگاههای مبتنی بر iOS به اشتراک گذاشتند در یک بخش جمع میکند. اگر فکر میکنید این قابلیت پیش از این در گوگل Photos و در بخشی تحت عنوان Sharing در دسترس قرار داشت اشتباه نمیکنید. اپل با دیدن اینکه گوگل تا چه اندازه توانست با توسعه و بهبود اپلیکیشن تصاویر خود موفق ظاهر شود، تصمیم گرفت دقیقا همان مسیر را طی کرده و اپلیکیشن خود را تا جای ممکن به یک شبکهی اجتماعی تبدیل کرد.
نقشه
بسیاری از قابلیتهای این اپلیکیشن در سیستمعامل iOS جذاب و کاربردی هستند. از حالت flyover در iOS 8 گرفته تا مسیرهای سهبعدی، ساختمانهای پرجزئیات، حالت شب و… که قرار است در iOS 15 شاهد آنها باشیم. اما مانند بسیاری از قابلیتهای دیگر، این قابلیتها هم با الگوبرداری از گوگل Maps در اپلیکیشن نقشهی اپل قرار گرفتهاند، نظیر نمای جدید خیابانها.
با توجه به آنچه که در نسخهی جدید نقشه شاهد هستیم، اپل قابلیتهای بسیار خوبی را به این اپلیکیشن اضافه کرده است که از جمله آنها میتوان به بهبود کیفیت و جزئیات مناظر سهبعدی اشاره کرد. به گونهای که حتی خصوص دور برگردون، خطوط مربوط به دوچرخه، خطوط عابر پیاده و … را نیز نشان میدهد. حالت جدیدی هم تحت عنوان moonlit اضافه شده است که در واقع همان حالت شب است. همچنین مسیریابی مبتنی بر واقعیت افزوده هم در این اپلیکیشن وجود دارد به این صورت که گوشی را نگه میدارید و نقشه یک موقعیت دقیق ترسیم میکند تا مسیر حرکت برایتان مشخص شود.
والت (Wallet)
اپلیکیشن والت همانطور که از نامش پیداست آمده تا نیاز کاربران به کیف پول فیزیکی از بین برود. اما ظاهرا اپل در نظر دارد با این اپلیکیشن، کاربران حتی سوییچ یا کلیدی همراه خود نداشته باشند و در واقع از داشتن آن بینیاز باشند. کارتهای اعتباری و دبیتکارتها اکنون دیجیتال شدهاند اما با پشتیبانی از UWB کارتهای فیزیکی، اکنون باز کردن یا قفل کردن برخی از خودروها و یا درها با آیفون یا اپلواچ ممکن شده است. شرکتهایی نظیر BMW و هتل Hyatt از جمله اولین شرکتهایی هستند که از اپلیکیشن یاد شده و قابلیتهای جذاب آن پشتیبانی میکنند. جالب اینجاست که در برخی از ایالتهای آمریکا، دیگر نیازی به همراه داشتن کارت شناسایی هم نیست چرا که با همان والت میتوانید آن را اسکن کنید و با خیال راحت به کارهای خود بپردازید.
نکتهی جالب اینجاست که اکنون این قابلیت آنقدری پیشرفته شده است که به لطف Ultra Wideband به کاربر اجازه نمیدهد در صورتی که گوشی درون ماشین جا مانده است، در آن را قفل کند یا برعکس، زمانی که گوشی خارج از ماشین باشد آن را روشن کند. علاوه بر امکان قفل یا باز کردن در ماشین، امکان بوق زدن، روشن کردن بخاری یا باز کردن در صندوق هم از کارهایی است که میتوانید با گوشی انجام دهید.
سافاری
از جمله تغییرات خوبی که در iOS 15 وجود دارد میتوان به مرورگر سافاری اشاره کرد که اینبار در نسخهی موبایل تغییرات بسیار خوبی داشته است و با اضافه شدن یک قابلیت جدید، اجازه میدهد با سوایپ کردن بین تبها، به تب مورد نظر دسترسی داشته باشید. گروهبندی تبها، چیزی که در حال حاضر در مرورگر کروم هم دیده میشود، این اجازه را به کاربر میدهد تا تبهای مختلف را در گروههای مجزایی دستهبندی کند. برای رفرش کردن صفحه هم کافی است آن را به پایین بکشید، امکان سرچ صوتی فراهم شده است، صفحهی شروع این مرورگر اکنون قابل شخصیسازی است و برای اولین بار هم از افزونههای موبایل در آن پشتیبانی میشود. از لحاظ امنیتی هم با اضافه شدن قابلیتهایی نظیر ممانعت از ردیابی هوشمند، خیال کاربر از بابت وبگردی ایمن آسوده خواهد بود بدون اینکه نگرانی از بابت ردیابی شدن توسط آدرس IP وجود داشته باشد.
Messages
محتوایی که از طریق Messages برای شما ارسال میشود در بخش جدیدی تحت عنوان Shared With you ظاهر میشوند. این بخش در تصاویر، سافاری، اپل News، اپل Music، اپل پادکست و اپل تیوی در دسترس قرار دارد و کاربران میتوانند محتوای مورد نظر را که برایشان ارسال میشود در این بخش پین کنند تا بدین ترتیب در Shared With You، در بخش جستوجوی Messages و جزئیات مکالمات به نمایش در بیایند.
آب و هوا
اپلیکیشن آب و هوا اکنون یک تغییر در شکل ظاهری خود داشته که نه تنها جلوههای بصری آن را بهتر کرده است بلکه یک سری قابلیتهای بسیار خوب هم به آن اضافه کرده است. اکنون یک رادار بهبود یافته به این اپلیکیشن اضافه شده است که دما و میزان بارندگی را در یک نقشهی تعاملی به کاربران نشان میدهد. بدین ترتیب کاربران قادر خواهند بود شرایط آب و هوا را به صورت زنده در یک محلی مشخص مشاهده کنند. همچنین از لحاظ گرافیکی نیز همه چیز دقیقتر و زیباتر شده است.
اپل به طور کلی ظاهر اپلیکیشن را هم تغییر داده است تا موقعیت دقیق خورشید را نشان دهد. همچنین اعلاناتی هم برای زمانهایی که باران یا برق میبارد یا متوقف میشود در نظر گرفته شده است که نمای کلی اپلیکیشن را بهتر و زیباتر کرده است.
Health
در iOS 15، اپلیکیشن Health یک گزینهی اشتراکگذاری دریافت کرده است که به کاربران این امکان را میدهد تا اطلاعات سلامتی مورد نیاز خود را با خانواده یا افراد آشنا به اشتراک بگذارند. نتایج آزمایشگاهی هم بهبود پیدا کردهاند و اکنون با توضیحات، نکات مهم و گزینهای برای پین کردن نتایج برای دسترسی سریعتر همراه شدهاند.
اپلیکیشن Health همچنین آرام راه رفتن را هم به عنوان روشی برای ممانعت از افتادن اضافه کرده است. نتایج تست کرونا هم با اسکن کد QR آن کلینیک درمانی مربوطه، در این اپلیکیشن ذخیره میشوند. اکنون میزان قند خون حتی در حالت خواب و تمرین هم به نمایش گذاشته میشود که از جدولهای تعاملی نیز بهره میبرد.
Find My
اپلیکیشن Find My قابلیتهای جدید زیادی را در iOS 15 به خود دیده است که از جمله مهمترین آن میتوان به یافتن گوشی گمشده حتی در حالت خاموش یا پاکشده اشاره کرد. اپل همچنین پشتیبانی از این قابلیت را به ایرپادز پرو و ایرپادز مکس هم اضافه کرد و یک ویجت هم برای نگاه لحظهای به موقعیت مکانی محصول مربوطه در نظر گرفته شده است. همچنین اگر شخصی ایرتگز، محصولی از اپل یا هرچیزی که از شبکهی Find My پشتیبانی کند را جا بگذارد، به او هشدار داده خواهد شد.
Notes
اپلیکیشن یادداشت در iOS 15 از تگهای ساخته شده توسط کاربر پشتیبانی میکند تا به شکل راحتتری یادداشتها را دستهبندی و مرتب کند. یک بخش تحت عنوان Tag Browser هم در نظر گرفته شده است که کاربر میتواند در آن به نوتهای تگ شده دسترسی داشته باشد. همچنین پوشههای سفارشی هم وجود دارند که به صورت خودکار و بر اساس تگ، یادداشتها را در خود ذخیره میکنند.
برای یادداشتهای اشتراکگذاشته شده، اکنون امکان این فراهم شده است که کاربران دیگر را در رابطه با مواردی نظیر آپدیت باخبر کنید. علاوه بر اینها، بخشی تحت عنوان Activity View در نظر گرفته شده است که تاریخچهی اخیر را به نمایش میگذارد.
یادآور
یادآور یا همان Reminders در این نسخه از سیستمعامل iOS از تگهایی برای سهولت در دستهبندی بهره میبرد و همچنین این اجازه را میدهد تا کاربر یادآورهای مختلف را بر اساس نوع تگ جستوجو یا فیلتر کند. در این بخش هم تگ Browser وجود دارد تا تگها را بهراحتی مشاهده کنید. همچنین لیست سفارشی هوشمندی هم در نظر گرفته شده است که با توجه به نوع تگ، یادآورها را در دستههای مختلف جمع میکند. یادآور iOS 15 همچنین از گزینهی جدید دسترسی سریع برای سهولت در فرایند حذف یادآورهای به اتمام رسیده بهره میبرد، پشتیبانی از زبان طبیعی آن بهتر شده است و بسیاری موارد خوب دیگر.
سیری
اپل مدتهاست که تمرکز زیادی روی سیری نکرده است و بعید به نظر میرسد حتی اگر این اتفاق هم رخ میداد باز هم سیری رقیبی جدی برای گوگل اسیستنت به حساب میآمد. دستیار صوتی گوگل فوقالعاده پیشرفته است و نمیتوان انکار کرد سیری هم دستیار صوتی خوبی است؛ اما طبیعتا عملکرد آن به خوبی گوگل اسیستنت نخواهد بود. در کنفرانس توسعهدهندگان امسال اما اپل اعلام کرد قابلیتی را به سیری اضافه کرده که این دستیار صوتی را قادر میسازد بدون نیاز به اینترنت، فرامین صوتی کاربران را پردازش کرده و به آنها پاسخ دهد.
کیفیت تشخیص صدای کاربران و پاسخ به پرسشهایشان نیز اکنون بسیار بهتر شده است. سیری الان قادر است در رابطه با کاربرانی که با آنها تعامل دارید اطلاعات کسب کند، کلمات جدیدی که استفاده میکنید را حفظ کند و موضوعاتی که در رابطه با آنها مطالعه میکنید را در ذهن نگه میدارد و بسیاری موارد دیگر تا در نهایت بتواند پاسخ درستی به پرسش شما بدهد.
دستیار صوتی سیری بالاخره قابلیتی را دریافت کرده که میتواند با لوازم خانگی هوشمند هم سازگاری بالایی داشته باشد. به این صورت که اگر هومپاد مینی در اختیار داشته باشید، میتوانید به دستگاهتان فرمان بدهید محتوایی را روی اپل تیوی پخش کند بدون اینکه نیاز داشته باشید از طریق ریموت، تلویزیون را کنترل کنید. همچنین بر اساس صدای کاربران میتوان پروفایلهای مختلفی هم ایجاد کرد. نه تنها این، بلکه اپل بالاخره سیری را از انحصار دستگاههای خود خارج کرد و به تولیدکنندگان شخص ثالث لوازم جانبی هم این اجازه را داد تا از سیری در دستگاههای خود استفاده کنند.
سیری اکنون میتواند مثل یک انسان با شما گفتوگو کند. به این صورت که میتوانید در رابطه با آنچه که پیشتر از آن پرسیدید نیز بپرسید. همچنین امکان اشتراکگذاری محتوای درون صفحه را نظیر تصویر، صفحات وب، محتوای درون اپل News، اپل Music، اپل پادکست موقعیت مکانی روی نقشه و … در پیام دارد. حتی میتواند اسکرینشات بگیرد و ارسال کند. به علاوه، سیری اکنون قادر است از محتوای صفحه استفاده و پیام ارسال کند یا حتی تماس بگیرد.
سیری همچنین قادر به خواندن اعلانات نظیر یادآور در ایرپادز یا اپل کارپلی نیز هست. به عبارتی کاربر میتواند از این دستیار صوتی بخواهد که محتوای روی صفحه را برایش بخواند. سیری از زبانهای زیادی هم پشتیبانی میکند که از جمله آنها میتوان به سوئدی، دانمارکی، نروژی، فنلاندی و … اشاره کرد. حتی پشتیبانی از زبانهای ترکیبی نیز در آن دیده میشود.
دستگاههای واجد شرایط برای دریافت OS 15
- آیفون ۱۲
- آیفون ۱۲ مینی
- آیفون ۱۲ پرو
- آیفون ۱۲ پرو مکس
- آیفون ۱۱
- آیفون ۱۱ پرو
- آیفون ۱ پرو مکس
- آیفون XS
- آیفون XS مکس
- آیفون XR
- آیفون X
- آیفون ۸
- آیفون ۸ پلاس
- آیفون ۷
- آیفون ۷ پلاس
- آیفون 6s
- آیفون 6s پلاس
- آیفون SE (نسل اول)
- آیفون SE 2020
- آیپاد تاچ (نسل ۷)
قابلیتهای جدید iOS 15 قطعا به این موارد خلاصه نمیشوند و موارد بیشتری هم وجود دارند که کار با آن را بسیار جذابتر از نسل قبل میکنند. اما این موارد لیستی از بهترین قابلیتهای جدید iOS 15 بودند. سیستمعامل مورد انتظار اپل به احتمال بسیار زیاد باید از اوایل مهر تا آذر در دسترس کاربران قرار بگیرد.
منبع: MacRumors