سامسونگ خلاقیتی در تولید تراشه ندارد و سرمایهگذاران نگران این موضوع هستند!
سهم کم سامسونگ از بازار تراشه با اینکه شرکت کرهای و TSMC تنها فعالان بزرگ این حوزه به حساب میآیند باعث شده سرمایهگذاران بسیار نگران باشند.
سامسونگ دومین شرکت برتر فعال در زمینهی تولید تراشه در جهان به حساب میآید اما این عنوان را در حالی یدک میکشد که فقط خودش و TSMC به عنوان معروفترینها در این بخش فعالیت میکنند و حتی با همین وضعیت هم شرکت با اختلاف زیادی پایینتر از رقیب تایوانی خود قرار دارد. این در حالی است که سامسونگ از لحاظ فناوری یا وضعیت مشابهی با رقیب دارد و یا از آن بهتر است اما در نهایت میبینیم که این TSMC است که توانسته تراشهی کممصرفتر و قدرتمندتر را تولید کند که از جمله این موارد میتوان به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و مدل پلاس آن اشاره کرد که به ترتیب توسط سامسونگ و TSMC ساخته شدند و تفاوت عملکرد آنها هم کاملا مشهود بود.
حالا سرمایهگذاران نگران این هستند که سامسونگ الکترونیکس چرا چنین وضعیتی دارد. مشکل زمانی جدی میشود که بدانید وضعیت سامسونگ بیشتر به خاطر شرایط بد داخلی به هم ریخته است، نه به این خاطر که رقیب قدرتمندی در تایوان دارد. منتقدین اعتقاد دارند سامسونگ، به خصوص بخش تولید تراشهی آن زیر نظر لی جائه یونگ، عملکرد بدی داشته و دارد نفوذ و قدرتش در بازار را از دست میدهد.
سیاستهای عجیبی که سامسونگ تحت مدیریت یونگ در پیش گرفته باعث شده افراد زیادی از بابت آیندهی آن ابراز نگرانی کنند. آنها معتقدند سامسونگ انعطاف خود را از دست داده و بیشتر به دنبال پول و سودآوری است تا نوآوری و خلق ایدههای جدید و جذاب و همچنین افزایش کیفیت محصولات که البته با مورد آخر به شخصه کاملا موافق هستم چون کیفیت محصولات شرکت طی چند سال اخیر در مقایسه با قبل افت محسوسی داشته است. این موضوع را میتوان در کیفیت ساخت اقتصادیهای جدید به وضوح مشاهده کرد.
متخصصین این حوزه میگویند بخش تولید تراشه فقط با مهارت و خلاقیت پیش میرود. داشتن کیفیت و مهارت بالا برای رسیدن به موفقیت در این بخش بسیار ضروری است و مهندسین خلاقی هم که در تولید تراشه فعالیت میکنند باید انگیزه، هدف و رهبری بهتری داشته باشند که این به شکل نامحسوسی اشاره به این دارد که لی جائه یونگ باید از هدایت سامسونگ کنارهگیری کند.
سامسونگ دیگر مثل قبل ریسک نمیکند!
سامسونگ در حال حاضر بزرگترین شرکت تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان به حساب میآید اما ورق هر لحظه میتواند برگردد. شرکت کرهای سایهی سنگین اپل را پشت سر خود میبیند و هر لحظه ممکن است رقابت را ببازد. کما اینکه این اتفاق هم قبلا توسط هواوی افتاد.
نوآوری به ریسک زیادی نیاز دارد، خصوصا در دنیای اندروید که رقبای زیادی هم در بازار وجود دارند و با هم رقابت میکنند. سامسونگ شاید در تولید تراشه، عدد نانومتر را در مقایسه با قبل کاهش دهد و این هم نشانهی خوبی است اما در نهایت محصولی تولید میشود که باعث میشود دلمان بخواهد به همان فناوری قبلی برگردیم.
ظاهرا یکی از مهندسین سامسونگ هم اعتراف کرده تصمیمگیران اصلی شرکت قادر به یافتن ریشهی مشکلات نیستند و در حالی که بخش تولید تراشهی سامسونگ به سختی در تلاش است است تا تراشههای اگزینوس را در بازار حفظ کند، سایر بخشهای سامسونگ در مواجه با یک مشکل اصلا با هم هماهنگی ندارند و یکدیگر را سرزنش میکنند و این یعنی سامسونگ اتحادی را که باید ندارد و به نظر میرسد بخش تولید تراشهی آن در آستانهی سقوط قرار دارد. شرکت حتی در بخش تولید رم که سالیان سال هیچ شرکتی حتی جرئت رقابت با آن را نداشت هم دارد ابهت خود را از دست میدهد.
با این حال با تولید تراشههای ۳ نانومتری، برخیها معتقد هستند سامسونگ همچنان امید دارد که بتواند به دوران خوب خود بازگردد. حال باید دید آیا بازده تولید این تراشهها به اندازهای خواهد بود که به سامسونگ در رقابت با شرکت ابرقدرتی چون TSMC کمک کند یا باز هم وضعیت از آنچه که میبینیم بدتر خواهد شد. فعلا که سامسونگ با امضای قراردادی با کوالکام، از شرکت آمریکایی خواسته تراشهی سری گلکسی S23 را برایش تولید کند تا خودش وقت برای بهبود اوضاع تراشههای اگزینوس داشته باشد. حال باید دید چه پیش میآید.
منبع: SamMobile
فقط شیائومی می تونه سامسونگ رو آدم کنه