بهترین انیمههای سریالی که زیر ۱۰۰ قسمت دارند
برای رسیدن به پایان یک انیمه، شاید لازم باشد سالها وقت خود را صرف تماشای آن کنیم؛ زیرا غالبا بعضی از سریالها به صورت کاملا افراطی و خستهکنندهای طولانی هستند. به عنوان مثال یکی از اغراقآمیزترین -و بهترین- انیمههای سریالی «وان پیس» (One Piece) است که بیش از ۱۱۰۰ قسمت دارد و این یعنی حدود ۲۰ روز تماشای بیوقفهی آن طول خواهد کشید! و یا سریالهای دیگری مانند «ناروتو» (Naruto) و «بلیچ» (Bleach) آنقدر طولانی و پیچیده هستند که تماشای آنها علاوه بر اینکه مدتها ادامه خواهد داشت، بلکه بسیار طاقتفرسا هستند.
اگر بیننده وقت زیادی نداشته باشد یا اصلا نداند انیمه چیست، قطعا غوطهور شدن در جهان طولانیترین انیمههای تاریخ راهی بیبازگشت خواهد بود؛ بنابراین از همان اول انتخاب درست برای آنها، قطعا بهترین انیمههای سریالی زیر ۱۰۰ قسمت است، اما این بدان معنی نیست که چون تعداد قسمتها کم هستند، پس ارزش تماشا ندارند. در این مطلب ۱۰ انیمه سریالی معرفی میکنیم که قصههای اعجابانگیز آنها یک طرح داستانی بینظیر، اکشنهای جذاب و شخصیتپردازیهای حسابشدهای را به نمایش میگذارد.
۱۰. یوری روی یخ (Yuri On Ice)
- سال پخش: ۲۰۱۶
- خالق سریال: سایو یاماماتو . جون شیشیدو
- تعداد قسمتها: ۱۲
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۳ از ۱۰
انیمه فانتزی و کمدی «یوری روی یخ» دربارهی اسکیتبازی به نام یوری کاتسوکی است که پس از شکست در فینال جایزه بزرگ، تلاطم و آشفتگیهای عجیبی را تجربه میکند. زمانی که یک ویدئو از اجرای یوری در فضای مجازی منتشر میشود، قهرمان مشهور اسکیت روسی، ویکتور نیکیفوروف به او پیشنهاد میدهد که مربیاش شود. اما وقتی یوری پلیستسکی، ستاره نوظهور اسکیت این موضوع را میفهد، بسیار عصبانی میشود؛ زیرا قبلا ویکتور به او چنین قولی داده بود. بدین صورت رقابتی سخت و گسترده بین هر دو یوری آغاز میشود.
«یوری روی یخ» فقط در ۱۲ قسمت، رقابتی را به تصویر میکشد که مملو از درام، هیجان و چالشهای بسیار است. این انیمه سریالی، کشمکشهای میان دو انسان را برای رسیدن به اهداف و خواستههای مهم زندگیشان از طریق لحظاتی نفسگیر، بسیار درخشان و گیرا به نمایش میگذارد.
۹. ترایگان (Trigun)
- سال پخش: ۱۹۹۸
- خالق سریال: ساتوشی نیشیمورا
- تعداد قسمتها: ۲۶
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۲ از ۱۰
«ترایگان» براساس مانگایی نوشتهی یاسوهیرو نایتو ساخته شده و یک انیمه کلاسیک به حساب میآید که جهان داستانی و فضای بصری آن بیشتر شبیه آثار مدرن است. «ترایگان» سرشار از سکانسهای اکشن و پرکششی است که میتوان آن را یک سریال سرگرم کننده دانست. علاوه بر این زمان هر قسمت از سریال طولانی است، بنابرین نمیتوان آن را فقط در چند روز تمام کرد.
این انیمه سریالی، شخصیت کاریزماتیک و پیچیدهای به نام وش را دنبال میکند که طبق شایعات، باعث ویرانی و نابودی صدها شهر شده و از او به عنوان یک شرور سنگدل یاد میشود. بیشتر مردم، لقب طوفان انسان نما (The Humanoid Typhoon) را به وش دادهاند که توانسته یک جایزه چندین میلیون دلاری را ببرد. اما در حقیقت وش انسانی مهربان است که تحت هر شرایطی از خشونت دوری میکند. از آنجایی که شکارچیان جایزه، دائما در تعقیب وش هستند، مریل استرایف و میلی تامپسون، دو کارمند انجمن بیمه برناردلی به طور مدام او را دنبال میکنند تا سبب آسیب به دیگران نشود. درحالی که گروه در سیاره به کاوش میپردازد، اطلاعات بیشتری از گذشته وش آشکار میشود و سپس گروه درون موقعیت عجیب و دوگانهای قرار میگیرد.
۸. قاشق نقرهای (Silver Spoon)
- سال پخش: ۲۰۱۳
- خالق سریال: توموهیکو ایتو . کوتومی دایی
- تعداد قسمتها: ۲۲
- امتیاز IMDb به سریال: ۷.۹ از ۱۰
درام خلاقانه «قاشق نقرهای» برداشتی کاملا منحصربهفرد به اتفاقات و مسائل حولمحور مدرسه و دوران بلوغ دارد. این مجموعه ۲۲ قسمتی، روایتگر داستانی بهیادماندنی و سرگرمکننده است که با تمرکز بر بار دراماتیک موجود در روابط میان شخصیتها و لحنی آرام و دوستداشتنی، بیننده را به دنیایی منتقل میکند که تداعیگر عشق، دوستی و آرامشی ناب و بیمثال است.
داستان این سریال پیرامون دانش آموزی به نام یوگو هاچیکن پیش میرود که همیشه درحال انجام وظایفی بیقید و شرط، درقبال خانه و خانوادهاش است. بدین منظور یوگو برای فرار از چنین موقعیت و مسئولیتهای سختی تصمیم میگیرد که در یک دبیرستان کشاورزی شبانهروزی ثبتنام کند. در اوایل مسیر، یوگو فرض میکند که زندگی در مدرسه کشاورزی بسیار آسان است، اما کماکان متوجه اشتباه خود میشود؛ زیرا همکلاسیهایاش برخلاف تصور او دانش آموزانی باهوش و توانایی هستند که تقریبا تمام عمر خود را در مزارعه مشغول به کار بودند. سپس یوگو با گذر زمان، سعی میکند که مسیر واقعی و موردعلاقهاش را در زندگی بیابد.
۷. اوتنا دختر انقلابی (Revolutionary Girl Utena)
- سال پخش: ۱۹۹۷
- خالق سریال: کونیهیکو ایکوهارا
- تعداد قسمتها: ۳۹
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۱ از ۱۰
کونیهیکو ایکوهارا یکی از نامآشناترین هنرمندان ژاپنی است که در سال ۱۹۹۷ با ساخت مجموعهی «یوتنا دختر انقلابی» سر و صدای زیادی به پا کرد. داستان این سریال درباره اوتنا تنجو، دختر جوانی است که در جستجوی هدفی خاص، مسیر زندگی خود را طی میکند. سالها قبل زمانی که یوتنا در یک کشتی درحال غرق شدن بوده، شاهزادهای جوان او را نجات میدهد. شاهزاده برای تشویق یوتنا انگشتری با طرحی از گل رز به او هدیه میدهد تا او هرطور که شده در آینده به یک شاهزاده واقعی تبدیل شود.
با گذر زمان یوتنا در آکادمی معتبری ثبتنام میکند اما خیلی زود میفهد که در حقیقت، مدرسه آن چیزی نیست که به نظر میرسد. درواقع لیگ شمشیربازی در این مدرسه مسئلهی بسیار خاصی است؛ زیرا برنده نهایی میتواند چیزی عجیب و مرموز را به دست آورد. پس از دوئلی که برگذار میشود یوتنا شکست میخورد و همین علتی میشود تا بیشتر و سختتر از قبل تلاش کند. «یوتنا دختر انقلابی» یکی از بهترین انیمههای سریالی چند سال اخیر به حساب میآید که نمایشی فوقالعاده از دختران قهرمان و شجاع است. این مجموعه تلویزیونی شاهکار با تمرکز بر استعاره، نمادگرایی و سورئالیسم به طیف وسیعی از موضوعات کلیدیای، مانند نقشهای جنسیتی، ماهیت ناسالم قدرت، رفتارهای غلط با جایگاه زنان و همچنین پوچانگاری آنها در حیطههای متعدد میپردازد.
۶. انگل: قاعدهی کلی (Parasyte: The Maxim)
- سال پخش: ۲۰۱۴
- خالق سریال: کنیچی شیمیزو
- تعداد قسمتها: ۲۴
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۳ از ۱۰
یکی از بهترین انیمههای سریالی که مضمون بینظیر آن از زمان انتشارش تاکنون مخاطبان زیادی را به وجد آورده، «انگل: قاعدهی کلی» به شمار میرود. این مجموعه ترسناک، علمی-تخیلی و هیجان انگیز سرشار از مفاهیم و معانی فلسفی پیچیده و عمیقی دربارهی ماهیت انسان و باورهای وجودیاش است. داستان انیمه منحصربهفرد «انگل: قاعدهی کلی» شخصیت یک دانشآموز ۱۷ سالهی دبیرستانی به نام شینیچی ایزومی، را دنبال میکند که زندگی راکد و کسالتباری در محلهی ساکت فوکویاما پشتسر میگذارد. زمانی که بیگانگانی به نام انگل روی زمین هجوم میآورند، خیلی از چیزها در زندگی آرام و بیدغدغه ایزومی کاملا تغییر میکند.
این انگلها از طریق بینی و گوش وارد مغز انسانها میشوند و سپس کنترل بدن و ذهن قربانی را کاملا به دست میگیرند. یکی از این انگلهای عجیب و ترسناک قصد دارد زمانی که شینجی در خواب است به مغزش نفوذ پیدا کند، اما او بلافاصه بیدار میشود. بدین ترتیب انگل به جای مغز در بازوی راست شینچی جای خوش میکند و این امر باعث میشود که انگل نتواند کنترل کامل مغز او را در دست بگیرد. درحالی که شینیچی و میگی، هر دو شخصیت و عقل جداگانهای دارند، ولی درنهایت باید از بدن شینیچی به طور مشترک استفاده کنند. انگلهای دیگر که خیلی زود میفهمند چه اتفاقی افتاده، تصمیم میگیرند شینیچی را به قتل برسانند، بنابراین او و بدن جدیدش مجبور به مبارزه برای حفظ بقای خود میشوند.
۵. موبایل سوت گاندام (Mobile Suit Gundam)
- سال پخش: ۱۹۷۹
- خالق سریال: یوشیوکی تومینو
- تعداد قسمتها: ۴۳
- امتیاز IMDb به سریال: ۷.۹ از ۱۰
«موبایل سوت گاندام» یکی از بهترین انیمههای تاریخ به شمار میرود. این پویانمایی خلاقانه و تفکربرانگیز، اولین اثر از مجموعه فرانچایز رسانهای گاندام محسوب میشود که برپایه آن دنبالههای متعدد و زیادی اقتباس شده است. جهان داستانگویی «موبایل سوت گاندام» براساس انیمههای مکا (mecha) پیش میرود و تقریبا توانسته تاثیر چشمگیری بر انیمههای بعد از خود بگذارد. مضمون این سریال ۴۳ قسمتی همچنان یکه و خاص است که یک نگاه عمیق و اندیشمندانه به ماهیت جنگ و چرایی و چگونگی تأثیرات مخرب آن بر انسانها را ارائه میدهد.
قصهی «موبایل سوت گاندام» دربارهی دنیای تخیلیست که در آن شرکتهای متعددی در فضا پیشرفت کردهاند و بسیاری از انسانها در خوشههایی از مستعمرات فضایی زندگی میکنند. یکی از این مستعمرات خود را شاهزاده زئون مینامد و با مطرح کردن استقلال از فدراسیون زمین، جنگ عظیم و مرگآفرینی را بین دو طرف به راه میاندازد که این درگیری برخلاف جنگهای قبلی با ماشینهای انساننما صورت میگیرد. زمانی که شخصی به نام ری آمورو، سلاح مخفی فدراسیون زمین که نمونه اولیهی لباس موبایل RX-78 Gundam است را میابد، کاملا به این جنگ کشیده میشود و لذا این امر اثری ماندگار روی او و اطرافیانش میگذارد.
۴. کیمیاگر تمام فلزی: برادری (Fullmetal Alchemist Brotherhood)
- سال پخش: ۲۰۰۹
- خالق سریال: یاسوهیرو ایری
- تعداد قسمتها: ۶۴
- امتیاز IMDb به سریال: ۹.۱ از ۱۰
«کیمیاگر تمام فلزی: برادری» اقتباسی وفادارانه از مجموعه مانگا کیمیاگر تمام فلزی اثر هیرومو آراکاوا است که به عنوان یکی از بهترین انیمههای سریالی تمام دروان از آن یاد میشود. این پویانمایی با وجود ۶۴ قسمت از یک طرح داستانی پیچیدهای برخوردار است که با شخصیتپردازیهای عمیق و دیالوگهای گیرا، اثری کامل را به بیننده ارائه میدهد، بنابراین پس از شروع سریال، نمیتوان از تماشای قسمتهای بعدی صرف نظر کرد و قطعا شما را تا آخرین قسمت ترغیب خواهد کرد.
این سریال دربارهی دو برادر با نامهای ادوارد و آلفونس الریک است که در مسیر پیچیده، عجیب و آسیبزایی برای بازگرداندن دوباره مادرشان به زندگی قرار میگیرند و در جریان این مسئله به شدت زخمی میشوند؛ ادوارد دست و پای خود را از دست میدهد و بدن آلفونس از بین میرود. درنهایت ادوارد جان آلفونس را از طریق بستن روح او به یک زره نجات میدهد و سپس در دنیای فانی باقی میماند. زمانی که این دو برادر کیمیاگر تلاش میکنند که بدن خود را از طریق سنگ فیلسوف افسانهای بازیابند، طی این اتفاق متوجه یک توطئه عمیق دولتی برای پنهان کردن ماهیت واقعی سنگ فیلسوف میشوند.
۳. کابوی بیباپ (Cowboy Bebop)
- سال پخش: ۱۹۹۸
- خالق سریال: شینیچیرو واتانابه
- تعداد قسمتها: ۲۶
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۹ از ۱۰
برای درک اینکه چرا «کابوی بیباپ» یکی از بهترین انیمههای سریالی است، اول از همه باید به شینیچیرو واتابانه کارگردان افسانهای آن و سپس نگاه متمایز او به جهان سابیرپانکی و تصویرسازیهای چشمگیر این اثر اشاره کرد. علیرغم جهان داستانی نوآوورانه و توصیفات خلاقانه از شخصیتها و دنیایی منحصربهفرد این سریال تنها ۲۶ قسمت دارد.
داستان سریال «کابوی بیباپ» دو شکارچی جوایز، اسپایک اشپیگل و جت بلک را دنبال میکند که با انجام سفرهای فضایی، پول مورد نیاز خود برای زندگی را به دست میآورند و ضمن اینکه با این کار از گذشتهی عجیب خود فرار میکنند. در طی این سفر، یک کلاهبردار و هکر به آنها میپیوندند که هر چهار نفر تقریبا گذشتهی تاریکی دارند اما هیچکدام تحت هیچ شرایطی، نمیتوانند برای همیشه از گذشته خود فرار کنند.
۲. نیچیجو (Nichijou)
- سال پخش: ۲۰۱۱
- خالق سریال: تاتسویا ایشیهارا
- تعداد قسمتها: ۲۶
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۳ از ۱۰
«نیچیجو» درباره زندگی چند جوان است که در شهر توکی سادام در استان گونما زندگی میکنند و حال و هوای انیمههای چینی را هم زنده میکند. این شخصیتهای مهم شامل میناکامی ساکت و عجیب، یوکو آیویی دختر دبیرستانی پرشور و ماجراجو، میو ناگانوهارا ساده اندیش، مای نانو شینونوم و هاکاسه دانشمندی هشت ساله هستند. این سریال بدون هیچ هیاهو و ادعای خاصی در هستهی مرکزی خود بیننده را به یک برنامه کمدی دعوت میکند که هر صحنهی آن سرشار از چیزهایی عجیب و دوستداشتنی است و همچنین با وجود سادگی تمام، جز بهترین انیمههای سریالی ساخته شده است.
بیگمان شوخیهای حسابشده، اتفاقات سورئال و طراحی شخصیتهای عجیب ترکیب منحصربهفردی از «نیچیجو» ایجاد میکند که همین وجه تمایز آن با سایر انیمههای سریالی است، مانند سکانس معروفی که مدیر مدرسه با یک گوزن کشتی میگیرد. تکتک قسمتهای این سریال بیننده را به درون صحنههایی عمیقا طنزآمیز غوطهور میکند، گویی سوار بر یک ترنهوایی در مسیری خندهدار هستید که محال است از حرکت خود بایستید!
۱. نئون جنسیس اونگلیون (Neon Genesis Evangelion)
- سال پخش: ۱۹۹۵
- خالق سریال: هیدئاکی آنو
- تعداد قسمتها: ۲۶
- امتیاز IMDb به سریال: ۸.۵ از ۱۰
امکان ندارد که تاکنون اسم انیمه «نئون جنسیس اونگلیون» را نشنیده باشید؛ سریال شاهکاری که توسط اسطوره انیمیشن، هیدئاکی آنو کارگردانی شده است. این اثر که یکی از بهترین انیمههای سریالی کلاسیک محسوب میشود به مضمون رنج، واقعیتها، ارتباطات انسانی و آسیبهای روانی میپردازد و هدف اصلی این مولفهها در اثر، تلاشی برای کشف حقایقی بیشتر یا ادارک و شناخت جهان پیرامون و درونمان است. طرح داستانی تفکربرانگیز و ویژگیهای منحصربهفرد این سریال، آن را به یکی از پیشروترین و به یادماندنیترین انیمههای ساخته شده تبدیل میکند.
در سال ۲۰۰۰ میلادی به خاطر برخورد سری هیئت اعزامی و با موجودی عجیب به نام فرشته، یک فاجعهی جهانی رخ میدهد و اکنون ۱۵ سال بعد مجدد فرشتهها بازگشتهاند. شینجی ایکاری پسری ۱۴ ساله در این دنیای جدید، توسط پدرش به یک شهر زیرزمینی منتقل میشود که واقع در زیر شهر توکیو است و او باید در این شهر به آزمایشگاهی تحت پشتیبانی سازمان ملل متحد برای انجام هدفی مهم برود. این آزمایشگاه موفق شده یک اسلحهی نیمه مکانیکی به شکل یک روبات طراحی کند که قدرت فوقالعاده و بالایی دربرابر فرشتهها دارد و درواقع ماموریت شینجی، کنترل و مدیریت این هیولای وحشتناک است.
منبع: Cbr