کاخ سفید با برنامه‌های اینتل برای افزایش تولید تراشه در چین مخالفت کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

بر اساس گزارش بلومبرگ، تلاش‌های اینتل برای سرعت بخشیدن به تولید تراشه در چین با مخالفت دولت بایدن روبه‌رو شده است. منابع نزدیک اعلام کردند که اینتل پیشنهاد ساخت ویفرهای سیلیکونی در کارخانه چنگدو چین را ارائه کرد که می‌تواند آن را در اواخر سال ۲۰۲۲ تولید و مشکل کمبود جهانی تراشه را تا حدودی رفع کند. اما از سوی دیگر اینتل خواستار کمک فدرال برای افزایش تحقیقات و تولید در آمریکا شده است.

از آنجایی که اینتل برای افزایش تولید نیاز به تأمین بودجه از سوی دولت دارد، نظر دولت در مسیر پیشرفت اینتل تأثیر زیادی دارد. همان‌طور که بلومبرگ خاطرنشان می‌کند، اینتل در حال حاضر پس از بحث با مقامات دولتی، هیچ برنامه‌ای برای تولید ویفرهای سیلیکونی در چین ندارد و در عوض راه‌حل‌های دیگری را در نظر خواهد گرفت.

تراشه اینتل

اینتل در بیانیه‌ای به بلومبرگ گفت: «اینتل و دولت بایدن هدف مشترکی برای رفع کمبود مداوم تراشه‌ها در سراسر این صنعت دارند و ما تعدادی از رویکردهایمان را با دولت ایالات متحده آمریکا بررسی کرده‌ایم.» در راستای اهداف دولت بایدن برای تولید قطعات و تراشه‌های ضروری در ایالات متحده، یکی از این رویکردها ممکن است سرمایه‌گذاری در کارخانه‌هایی برای تولید ویفرهای سیلیکونی در ایالات متحده آمریکا و اروپا باشد.

دولت بایدن همچنان درباره‌ی استفاده چین از حوزه‌ی فناوری تردید دارد. بایدن به‌تازگی سیاست‌های دوره‌ی ترامپ را گسترش داده که محدودیت‌هایی را برای استفاده دولت از برندهای چینی هواوی و ZTE اعمال می‌کند و همچنین هر دو شرکت را تهدیدی برای امنیت ملی می‌داند. قانون تازه امضا شده بایدن، این دو شرکت را از دریافت مجوز کمیسیون ارتباطات فدرال منع خواهد کرد. علاوه بر این، بایدن قبلا محدودیت‌هایی را برای فروش ابزارهای هک کننده به چین اعمال کرد و همچنین سرمایه‌گذاری ایالات متحده آمریکا در شرکت‌های نظارتی چینی را ممنوع کرده است.

هنگامی که این برنامه در هفته‌های اخیر به مقامات دولت بایدن ارائه شد، اینتل را از این اقدام منع کردند. این وضعیت نشان‌دهنده‌ی چالش‌های کمبود تراشه است که صنایع فناوری و خودروسازی را گرفتار کرده و باعث از دست رفتن میلیاردها دلار درآمد این شرکت‌ها شده و کارخانه‌ها را ناچار کرده تا کارکنان خود را به مرخصی اجباری بفرستند. دولت بایدن تلاش می‌کند محدودیت‌های مذکور را رفع کند و همزمان به دنبال منتقل کردن تولید قطعات مهم به آمریکا است. این در حالی است که پیشنهاد اینتل برای افزایش تولید در چین خلاف برنامه‌ی دولت بایدن بوده است.

تراشه اینتل

اینتل در بیانیه‌ای اعلام کرده که از راهکارهای دیگر برای پاسخ به تقاضای بالای تراشه‌های ضروری برای نوآوری و اقتصاد، استقبال خواهد کرد. این شرکت مانند سایر شرکت‌های تولیدکننده‌ی چیپست بی‌صبرانه منتظر تصویب تأمین مالی ۵۲ میلیارد دلاری دولت آمریکا برای تحقیقات و تولید داخلی در کنگره است. این پیشنهاد که قانون تراشه‌ها نام گرفته، مدتی است در کنگره‌ی آمریکا معطل مانده است. جینا ریموندو، وزیر بازرگانی آمریکا از این اقدام به‌عنوان راهی برای رقابت با چین و همچنین تامین چیپست در بلندمدت یاد می‌کند.

طبق گزارش بلومبرگ، مشکل کمبود تراشه به مسأله‌ی سیاسی بزرگی تبدیل شده است. خودروسازان بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار درآمد را به دلیل کمبود تراشه از دست داده‌اند و کارگران کارخانه‌های تعطیل شده از سیاستمداران می‌خواهند چاره‌ای برای این موضوع بیاندیشند. حتی شرکت‌های بزرگ که زنجیره‌ی تأمین انعطاف‌پذیری داشتند هم از این مشکل در امان نیستند. اپل انتظار دارد بیش از شش میلیارد دلار از درآمد سه ماهه‌‌ی جاری خود را به دلیل کمبود چیپست‌ها از دست بدهد. یک منبع آگاه در همین رابطه می‌گوید: «طبق رایزنی‌هایی که اینتل با تیم بایدن داشته، به نظر می‌رسد این شرکت برنامه‌ای برای افزایش تولید در چین ندارد. با این حال چنین سناریوهایی ممکن است دوباره مطرح شوند و دولت باید تصمیم بگیرد چه مقرراتی برای فراهم کردن حمایت مالی تعیین شوند.»

گمانه‌زنی‌ها می‌گویند که دولت بایدن برنامه‌های شرکت اینتل برای افزایش تولید تراشه در چین را به دلیل نگرانی‌های امنیتی رد کرده است. با این حساب باید دید اینتل بعد از این مسأله با این قضیه چطور کنار خواهد آمد.

منبع: TheVerge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. محمد

    احسن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X