اینتل می‌گوید Core i9-12900KS سریع‌ترین پردازنده‌ی دسکتاپ جهان است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
Core i9-12900KS

به ادعای اینتل، پردازنده‌ی جدید این شرکت یعنی Core i9-12900KS با فرکانس خیره‌کننده‌ی ۵٫۵ گیگاهرتز، سریع‌ترین پردازنده‌ی دسکتاپ جهان است.

اینتل قرار است در تاریخ ۵ آوریل، یعنی کمتر از یک هفته‌ی دیگر سریع‌ترین و بهترین تراشه‌ی دسکتاپ جهان را راهی بازار کند. تراشه‌ای که اصلا ارزان‌قیمت نخواهد بود چرا که شرکت برای آن بهایی نزدیک به ۷۴۰ دلار در نظر گرفته است. اینتل زمانی که از این پردازنده رونمایی کرد مدعی شد که سریع‌ترین پردازنده‌ی دسکتاپ در جهان است. این تراشه Core i9-12900KS نام دارد که حرف «S» در آن مخفف عبارت «Special Edition» به معنای نسخه‌ی ویژه است.

اما چه چیزی باعث شده Core i9-12900KS تا این اندازه جذاب و خاص باشد؟ درست مانند مدل K، این پردازنده هم از ۱۶ هسته‌ی سخت‌افزاری بهره می‌برد که شامل ۸ هسته‌ی قدرتمند و هشت هسته‌ی کم‌مصرف می‌شود. در کنار این ۱۶ هسته، ۲۴ رشته هم در نظر گرفته شده تا کارها با بالاترین سرعت ممکن به انجام برسند. اندازه‌ی کش سطح سوم این تراشه هم در مجموع به ۳۰ مگابایت می‌رسد تا شاهد یکی از بهترین پردازنده‌های جهان باشیم.

البته اینتل این پردازنده را یکی از بهترین‌ها نمی‌داند. شرکت آمریکایی با اورکلاک این پردازنده از ۵٫۲ گیگاهرتز به ۵٫۵ گیگاهرتز و مصرف انرژی ۱۵۰ وات، می‌گوید Core i9-12900KS بهترین پردازنده‌ی دسکتاپ جهان است؛ نه فقط یکی از بهترین‌ها! البته این تمام ماجرا نیست. AMD به عنوان اصلی‌ترین رقیب اینتل اخیرا مدعی شد که تراشه‌ی رایزن ۷ 5800X3D این شرکت که فقط ۴۵۰ دلار هم قیمت دارد، از لحاظ گیمینگ سریع‌ترین هسته‌ها را در اختیار دارد و با کش پیشرفته‌ی 3D V-Cache خود حتی می‌تواند Core i9-12900K را هم شکست دهد. البته اینتل مدرک بیشتری برای اثبات ادعای خود دارد و آن هم بیشینه‌ی فرکانسی Core i9-12900KS است که به ۵٫۵ گیگاهرتز می‌رسد در حالی که بیشینه‌ی فرکانسی هسته‌ها در تراشه‌ی رقیب فقط ۴٫۵ گیگاهرتز است.

اینکه برای ۴٫۵ گیگاهرتز از لفظ «فقط» استفاده کردیم منظورمان این نیست که این میزان کم است؛ اتفاقا با همین فرکانس می‌توان تمام کارها را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام دهد اما در مقایسه با فرکانسی که پردازنده‌ی رقیب یعنی Core i9-12900KS می‌تواند به آن دست پیدا کند، خیلی بالا محسوب نمی‌شود.

حال با ادعایی که دو شرکت در رابطه با توان سخت‌افزاری پردازنده‌های خود مطرح کرده‌اند، باید منتظر بمانیم ببینیم بنچمارک‌ها کدام طرف را تأیید می‌کنند. AMD تراشه‌های جدید سری رایزن ۷۰۰۰ با معماری ذن ۴ را در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۲ راهی بازار می‌کند که گفته می‌شود برای کاربران حرفه‌ای، انتخاب بسیار ایدئالی به حساب می‌آید. البته همانطور که اشاره شد، اینتل پردازنده‌ی خود را با قیمت ۷۴۰ دلار یعنی حدودا ۳۰۰ دلار بیشتر از تراشه‌ی قدرتمند AMD به فروش می‌رساند و این فاصله‌ی قیمتی قطعا باعث خواهد شد کاربران هنگام خرید، فاکتورهای گوناگون را مد نظر داشته باشند.

منبع: Engadget



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X