مقایسه اینتل Core i9 با AMD رایزن ۹؛ کدام سری پردازنده بهتر است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۳ دقیقه
Core i9 اینتل AMD رایزن 9

اینتل و AMD دو شرکت بزرگ در تولید پردازنده به حساب می‌آیند که پردازنده‌های خود را در دسته‌های مختلف راهی بازار می‌کنند. قدرتمندترین و سریع‌ترین پردازنده‌های این دو شرکت شامل دو سری اینتل Core i9 و AMD رایزن ۹ می‌شوند که برای کارهای فوق‌العاده سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند. خریداران این دو سری پردازنده اگرچه محدود و با نیازهای خاص هستند اما شاید در انتخاب بین آن‌ها مردد باشند. در این مطلب به مقایسه دو سری پردازنده‌ی اینتل Core i9 با AMD رایزن ۹ می‌پردازیم تا ببینیم کدام یک از این دو دسته عملکرد بهتری در انجام کارهای مختلف دارند.


پردازنده‌های سری Core i9 در مقابل AMD رایزن ۹؛ مدل‌ها و مشخصات فنی

در حال حاضر از سری رایزن ۹ و اینتل Core i9، جدیدترین پردازنده‌ها از نسل رایزن ۷۰۰۰ و اینتل ۱۳ هستند که به ترتیب تعداد آن‌ها به ۵ و ۶ می‌رسد. ارزان‌ترین پردازنده‌ی AMD اندکی از ارزان‌ترین پردازنده‌ی اینتل قیمت کمتری دارد اما گران‌ترین مدل‌ها کاملا هم‌قیمت هستند. به صورت کلی اگر بخواهیم تمام این پردازنده‌ها را به ترتیب توان سخت‌افزاری، امکانات و قابلیت‌ها و قیمت دسته‌بندی کنیم، یک جدول مطابق زیر به دست می‌آید.

پردازنده‌های نسل ۱۳ اینتل Core i9

سری ۱۳ جدیدترین پردازنده‌های اینتل به حساب می‌آیند که از دو سری هسته بهره می‌برند؛ هسته‌های قدرتمند و کم‌مصرف که در واقع در ساخت آن‌ها از همان تراشه‌های نسل ۱۲ استفاده شده با این تفاوت که این بار اندکی شاهد افزایش توان پردازشی هستیم. به جز یک مدل، آن هم Core i9-13900T، سایر پردازنده‌ها به صورت عمومی و در تعداد بالا در دسترس قرار دارند. شما می‌توانید مدل‌های مختلف از این سری را در زیر مشاهده کنید.

نام پردازنده تعداد هسته و رشته قدرتمند فرکانس پایه و مکس تعداد هسته و رشته کم‌مصرف فرکانس پایه و مکس مجموع تعداد هسته‌ها و رشته‌ها کش سطح سوم توان مصرفی پایه و مکس پردازنده گرافیکی قیمت
۱۳۹۰۰KS ۸ (۱۶) ۳.۲ – ۵.۴ گیگاهرتز ۱۶ (۱۶) ۲.۴ – ۴.۳ گیگاهرتز ۲۴ (۳۲) ۳۶ مگابایت ۱۵۰ / ۲۵۳ وات UHD 770 ۶۹۹ دلار
۱۳۹۰۰K ۸ (۱۶) ۳.۰ – ۵.۴ گیگاهرتز ۱۶ (۱۶) ۲.۰ – ۴.۳ گیگاهرتز ۲۴ (۳۲) ۳۶ مگابایت ۱۲۵ / ۲۵۳ وات UHD 770 ۵۸۹ دلار
۱۳۹۰۰KF ۸ (۱۶) ۳.۰ – ۵.۴ گیگاهرتز ۱۶ (۱۶) ۲.۰ – ۴.۳ گیگاهرتز ۲۴ (۳۲) ۳۶ مگابایت ۱۲۵ / ۲۵۳ وات ندارد ۵۶۴ دلار
۱۳۹۰۰ ۸ (۱۶) ۲.۰ – ۵.۲ گیگاهرتز ۱۶ (۱۶) ۱.۵ – ۴.۲ گیگاهرتز ۲۴ (۳۲) ۳۶ مگابایت ۶۵ / ۲۱۹ وات UHD 770 ۵۴۹ دلار
۱۳۹۰۰F ۸ (۱۶) ۲.۰ – ۵.۲ گیگاهرتز ۱۶ (۱۶) ۱.۵ – ۴.۲ گیگاهرتز ۲۴ (۳۲) ۳۶ مگابایت ۶۵ / ۲۱۹ وات ندارد ۵۲۴ دلار
۱۳۹۰۰T ۸ (۱۶) ۱.۱ – ۵.۱ گیگاهرتز ۱۶ (۱۶) ۰.۸ – ۳.۹ گیگاهرتز ۲۴ (۳۲) ۳۶ مگابایت ۳۵ / ۱۰۶ وات UHD 770 ۵۲۴ دلار

پردازنده‌های سری رایزن ۹ ۷۰۰۰

پردازنده‌های سری رایزن ۹ ۷۰۰۰ هم نخستین پردازنده‌های این شرکت با سوکت LGA AM5 به حساب می‌آیند که یعنی این شرکت توانسته در تراشه‌ای با همان ابعاد، ترانزیستورهای بیشتری قرار دهد. همچنین این پردازنده‌ها دومین نسل از تراشه‌های رایزن AMD با حافظه‌ی کش سه‌بعدی V-Cache هستند.

نام پردازنده تعداد هسته و رشته فرکانس پایه و مکس کش سطح سوم توان مصرفی پردازنده گرافیکی قیمت
۷۹۵۰X3D ۱۶ (۳۲) ۴٫۲ – ۵٫۷ گیگاهرتز ۱۲۸ مگابایت ۱۲۰ وات RDNA2 ۶۹۹ دلار
۷۹۵۰X ۱۶ (۳۲) ۴٫۵ – ۵٫۷ گیگاهرتز ۶۴ مگابایت ۱۷۰ وات RDNA2 ۶۹۹ دلار
۷۹۰۰X3D ۱۲ (۲۴) ۴٫۴ – ۵٫۶ گیگاهرتز ۱۲۸ مگابایت ۱۲۰ وات RDNA2 ۵۹۹ دلار
۷۹۰۰X ۱۲ (۲۴) ۴٫۷ – ۵٫۶ گیگاهرتز ۶۴ مگابایت ۱۷۰ وات RDNA2 ۵۴۹ دلار
۷۹۰۰ ۱۲ (۲۴) ۳٫۷ – ۵٫۴ گیگاهرتز ۶۴ مگابایت ۶۵ وات RDNA2 ۴۲۹ دلار

همانطور که مشاهده می‌کنید، پردازنده‌های سری i9 اینتل از لحاظ تعداد هسته‌های فیزیکی و رشته، برتری محسوسی به پردازنده‌های AMD رایزن ۹ ۷۰۰۰ دارند. البته از سویی دیگر پردازنده‌های AMD هم دست خالی نیستند. این تراشه‌ها از یک ماژول مولتی چیپ با دو CCDs مبتنی بر Zen 4 و یک سیستم کنترلر I/O بهره می‌برد. CCDها مبتنی بر فرآیند ساخت ۵ نانومتری سیلیکونی هستند، در حالی که سیستم I/O مبتنی بر فناوری ۶ نانومتری است. هر CCD هم با شش تا هشت هسته جفت می‌شود که در کنار I/OD، یک پردازنده‌ی واحد را تشکیل می‌دهند که این باعث می‌شود پردازنده‌های سری رایزن ۹ عملا از همان ۲۴ هسته و ۳۲ رشته بهره ببرند.

پردازنده‌های AMD همچنین از فرکانس پایه و مکس به مراتب بیشتری از رقبای خود بهره می‌برند و حافظه‌ی کش سطح سوم آن‌ها هم به شکل چشمگیری بیشتر است. این یعنی این تراشه‌ها توان مصرفی بیشتری نیاز داشته باشند. البته مدل‌های XD3 فرکانس کمتری دارند ولی حافظه کش سطح سوم آن‌ها بیشتر است.

با این حال اگرچه این پردازنده‌ها روی کاغذ خیلی متفاوت از هم به نظر می‌رسند اما تقریبا از یک فناوری بهره می‌برند. این یعنی هر دوی آن‌ها از هسته‌ها و رشته‌های زیادی تشکیل شده‌اند. همچنین سیاست AMD هم خیلی متفاوت با سیاست دو هسته‌ای اینتل نیست (استفاده از دو سری هسته‌ی قدرتمند و کم‌مصرف). اما آنچه که بیشتر توجه یک گیمر یا کسی که کار حرفه‌ای با سیستم انجام می‌دهد را به خود جلب می‌کند این است که پردازنده‌های سری X3D شرکت AMD حافظه‌ی کش بسیار زیادی دارند. حال پرسش اینجاست که این موضوع چگونه باعث برتری پردازنده‌های رایزن ۹ ۷۰۰۰ در مقایسه با Core i9 می‌شود؟

پردازنده اینتل مدل Core i7 13700K Tray

پردازنده‌های سری Core i9 اینتل در مقابل AMD رایزن ۹؛ حافظه‌ی کش سه‌بعدی

V-Cache

Core i9 اینتل AMD رایزن 9

حافظه‌ی کش یک پردازنده جایی است که اطلاعات مورد نیاز کار بعدی در آن ذخیره می‌شود. قاعدتا هرچه این حافظه بزرگ‌تر باشد، پردازنده برای انجام کاری که به تازگی به سراغش می‌روید عملکرد سریع‌تری از خود به نمایش می‌گذارد. به عبارتی دیگر، این حافظه یک جایگزین خیلی کوچک برای رم است که در زمان‌های خاص، به جای اینکه پردازنده منتظر رم باشد تا اطلاعات اپلیکیشن‌ها را برایش ارسال کند، به سرعت و به طور مستقیم آن داده‌ها را از حافظه‌ی کش سطح سوم خود دریافت می‌کند. در پردازنده‌های سری X  شرکت AMD با حافظه‌ی کش V-Cache، میزان کش سطح سوم تقریبا دو برابر کش سطح سوم در قدرتمندترین پردازنده‌ی اینتل است در حالی که سری X3D به خودی خود، دو برابر آن‌ها حافظه دارند. این یعنی قدرتمندترین پردازنده از سری رایزن ۹ ۷۰۰۰ چیزی بیش از ۳.۵ برابر قدرتمندترین پردازنده‌ی Core-i9 اینتل، حافظه‌ی کش سطح سوم دارد.

با در نظر گرفتن این موضوع، پردازنده‌های سری X3D شرکت AMD، کم‌مصرف‌تر از تراشه‌های اینتل هستند و دیگر خبری از گلوگاه سخت‌افزاری هم نخواهد بود. این قابلیت به خصوص در زمان‌هایی که بیشتر با اپلیکیشن‌ها و بازی‌های پردازنده-محور سر و کار دارید، به کارتان خواهد آمد.

پردازنده‌های سری Core i9 در مقابل AMD رایزن ۹: نتایج بنچمارک‌ها

تمام این اعداد و ارقام، مشخصات و فناوری‌هایی که AMD و اینتل تبلیغ می‌کنند، در واقع راه‌های مختلف رسیدن به یک هدف هستند؛ اینکه شما در سریع‌ترین زمان ممکن به هدف خود برسید. بنابراین چطور می‌توان تشخیص داد کدام پردازنده از دیگری بهتر است؟ برای اینکه به پاسخ چنین پرسشی دست پیدا کنیم، باید به سراغ بنچمارک‌ها برویم.

Core i9 اینتل AMD رایزن 9

اگرچه بسیاری از افراد بر این باورند که بنچمارک‌ها برای تعیین توانایی پردازشی یک پردازنده مرجع قابل اعتمادی نیستند اما به ما کمک می‌کنند تا یک دید کلی از توانایی یک پردازنده به دست بیاوریم. در چارت زیر می‌توانید ببینید که امتیاز متوسط هر دو سری از پردازنده‌ها با هم برابر است به جز رایزن ۹ ۷۹۵۰X3D که بیش از ۹۰ امتیاز کسب کرد. البته اگر به دنبال محصولی هستید که بتواند در ازای پولی که برای آن پرداخت می‌کنید، کیفیت قابل قبولی را به شما ارائه کند، Core i9-13900F می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد. شما می‌توانید بنچمارک مربوط به بازی دو سری را هم در زیر مشاهده کنید که در آن، پردازنده‌های اینتل به وضوح عملکرد بهتری از خود به نمایش گذاشته‌اند.

Core i9 اینتل AMD رایزن 9
Core i9 اینتل AMD رایزن 9
Core i9 اینتل AMD رایزن 9
Core i9 اینتل AMD رایزن 9
Core i9 اینتل AMD رایزن 9
Core i9 اینتل AMD رایزن 9

البته پردازنده‌های اینتل همیشه در انجام بازی بهتر از نماینده‌های AMD عمل می‌کرده‌اند که این بار هم طبق بررسی‌های صورت گرفته، تیم آبی ترک عادت نکرد و موفق شد در بسیاری از بازی‌ها، AMD و نماینده‌های قدرتمندش را شکست دهد. هرچند در کار با اپلیکیشن‌های سنگین، عملکرد دو پردازنده تقریبا با هم برابر است.

پردازنده ای ام دی مدل Ryzen 5 7600X

پردازنده‌های سری Core i9 در مقابل AMD رایزن ۹: سازگاری با رم و مادربرد

پر واضح است که تمام یک کامپیوتر به توان پردازنده‌اش وابسته نیست و شما برای اینکه بتوانید بهترین استفاده را از سیستم خود داشته باشید، باید سایر قطعات را هم متناسب با آن انتخاب کنید. برای مثال نمی‌توان یک پردازنده‌ی Core-i9 را در کنار یک رم با سرعت بسیار پایین استفاده کرد، یا یک پردازنده از سری رایزن ۹ ۷۰۰۰ را روی مادربردی اقتصادی سوار کرد. از طرفی انتخاب یک پردازنده، شدیدا به همین موضوع بستگی دارد، اینکه اگر شما پلتفرم AMD را انتخاب کنید باید برای سایر قطعات چقدر هزینه کنید و اگر اینتل را انتخاب کنید چقدر برایتان هزینه خواهد داشت.

به صورت کلی در کنار انتخاب یک پردازنده باید به رم و مادربرد هم دقت کنید که با آن سازگار باشند اما پاور و گرافیک را می‌توانید با هر مشخصاتی تهیه کنید فقط با این شرط که بتوانند پاسخگوی توان پردازنده و کار شما باشند. برای مثال اگر شما یک گرافیک مثل GTX 1060 را با تراشه‌ای مثل Core i9-13900K جفت کنید قطعا در انجام یک سری از کارها با مشکل مواجه می‌شوید چون این تراشه بسیار قدرتمندتر از گرافیک یادشده است. همچنین پاور هم باید آنقدر توانمندی داشته باشد که در شرایط سخت، بتواند پردازنده و گرافیک را تغذیه کند.

مهم‌ترین مشکلی که ممکن است با انتخاب پردازنده‌های AMD برایتان به وجود بیاید این است که جدیدترین پردازنده‌های این شرکت با مادربرد و رم نسل قدیمی سازگاری ندارد در حالی که پردازنده‌های نسل ۱۳ اینتل نه تنها با همان بردهای نسل قبل سازگار هستند بلکه با رم‌های DDR5 و DDR4 هم کار می‌کنند. این در حالی است که شما با خرید پردازنده‌های جدید AMD به بردی با سوکت AM5 و رم‌هایی از نوع DDR5 با سرعت بسیار بالا نیاز خواهید داشت که این می‌تواند هزینه‌ی تمام شده را بسیار بیشتر کند. البته این پرداخت هزینه‌ی بیشتر مزیت‌های خاص خود را هم دارد. چون شما هزینه‌ی بیشتری برای خرید قطعات قدرتمندتر و جدیدتر می‌پردازید، می‌توانید کیفیت کار بیشتری هم دریافت کنید و در نتیجه دیرتر سیستم خود را ارتقا دهید.

پردازنده‌های سری Core i9 در مقابل AMD رایزن ۹: قیمت

Core i9 اینتل AMD رایزن 9

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که قبل از خرید یک پردازنده مورد توجه قرار می‌گیرد این است که باید چه بهایی برای آن پرداخت کرد. در گذشته اینطور بود که پردازنده‌های اینتل به شکل قابل توجهی از پردازنده‌های AMD گران‌تر بودند. هنوز هم گاهی اوقات برخی از پردازنده‌های AMD در ازای کیفیت کاری که در اختیار کاربران می‌گذارند، ارزش خرید بیشتری از همتاهای خود از تیم آبی دارند. اما قدرتمندترین پردازنده‌های AMD از نسل جدید، از لحاظ قیمت دست کمی از همتاهای خود ندارند.

اینتل Core i9-13900KS و رایزن ۹ ۷۹۵۰X3D با قیمت ۶۹۹ دلار راهی بازار شده‌اند که اگرچه این روزها قیمت خیلی زیادی نیست ولی با این حال قیمت تمام شده‌ی سیستم را به شکل قابل توجهی بیشتر می‌کند. اما اگر در محدودیت بودجه قرار دارید می‌توانید به سراغ مدل‌هایی مثل رایزن ۹ ۷۹۰۰ بروید که علی‌رغم بهره‌مندی از مشخصات فنی عالی و توان پردازشی مناسب، قیمت پایینی هم دارد (۴۳۰ دلار). با این قیمت، رایزن ۹ ۷۹۰۰ حدودا ۹۵ دلار کمتر از رقیب مستقیم خود از اینتل خواهد بود در حالی که از لحاظ کیفیت و کارایی هم دست کمی از آن ندارد.

البته این‌ها فقط قیمت عرضه هستند. در طول سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ که شیوع کرونا همه چیز را به هم ریخته بود، قیمت بازار با قیمتی که شرکت‌ها در ابتدا برای محصولات خود تعیین می‌کردند بسیار متفاوت بود. در لحظه‌ی نگارش این مطلب، قیمتی که وب‌سایت آمازون برای پردازنده‌های زیر گذاشته به شرح زیر است:

نام پردازنده قیمت کارخانه قیمت بازار میزان افزایش
اینتل Core i9-13900KS ۶۹۹ دلار ۹۹۹٫۹۹ دلار ٪۴۳٫۱
اینتل Core i9-13900K ۵۸۹ دلار ۵۶۹٫۹۹ دلار ۳٫۲-٪
اینتل Core i9-13900KF ۵۶۴ دلار ۵۴۹٫۹۹ دلار ۲٫۵-٪
اینتل Core i9-13900 ۵۴۹ دلار ۵۶۹٫۹۹ دلار ٪۳٫۸
اینتل Core i9-13900F ۵۲۴ دلار ۵۵۱٫۸۵ دلار ٪۵٫۳
AMD رایزن ۹ ۷۹۵۰X3D ۶۹۹ دلار ۷۹۹٫۹۹ دلار ٪۱۴٫۴
AMD رایزن ۹ ۷۹۵۰X ۶۹۹ دلار ۵۸۵٫۹۹ دلار ۱۶٫۲-٪
AMD رایزن ۹ ۷۹۰۰X3D ۵۹۹ دلار ۵۸۴٫۷۶ دلار ۲٫۴-٪
AMD رایزن ۹ ۷۹۰۰X ۵۴۹ دلار ۴۲۳٫۹۹ دلار ۲۲٫۸-٪
AMD رایزن ۹ ۷۹۰۰ ۴۲۹ دلار ۴۲۹ دلار مشابه کارخانه

اگرچه این اعداد و ارقام در آینده دستخوش تغییرات بسیار فراوانی خواهند شد اما همانطور که می‌بینید، قیمت قدرتمندترین پردازنده‌های هر دو شرکت به شکل قابل توجهی در بازار افزایش داشته است؛ به خصوص اینتل Core i9-13900KS که حدودا ۱٫۵ برابر افزایش قیمت را تجربه کرده است. با این حال می‌بینیم که قیمت پردازنده‌های AMD در بازار بسیار مناسب‌تر از پردازنده‌های اینتل است. به خصوص مدل رایزن ۹ ۷۹۵۰X3D که قدرتمندترین تراشه‌ی این شرکت نیز به حساب می‌آید.

البته باید به این موضوع هم اشاره داشته باشیم که قیمت پردازنده یا به طور کلی قطعات کامپیوتری در بازارهای مختلف می‌تواند تحت تأثیر شرایط گوناگون، بسیار متفاوت‌تر از چیزی باشد که قیمت آن به دلار نشان می‌دهد. برای مثال در بازار کشور ما، پردازنده‌ی AMD رایزن ۹ ۷۹۰۰X تقریبا ۱۰ میلیون از همتای خود از اینتل یعنی Core i9-13900 گران‌تر است در حالی که هر دو ۵۴۹ دلار قیمت‌گذاری شده‌اند و حتی در بازار هم تفاوت قیمت آن‌ها فقط ۱۰۰ دلار است.

البته این بدان معنا نیست که اگر پردازنده‌های AMD را انتخاب کنید قیمت کل سیستم قرار است برایتان کمتر شود. شما به مادربردی با سوکت AM5 نیاز دارید و رم DDR5 با سرعت بسیار بالا که خرید آن‌ها هزینه‌ی زیادی روی دستتان خواهد گذاشت. هرچند همانطور که اشاره شده، این هزینه‌ی بیشتر در واقع به معنای امکان استفاده‌ی طولانی‌تر از این قطعات است. از آن جایی هم که AMD قول داده تا سال ۲۰۲۵ از این سوکت پشتیبانی کند، یعنی شما با خرید یک مادربرد تا سال ۲۰۲۵ هم می‌توانید قدرتمندترین تراشه‌های این شرکت را بدون تغییر مادربرد و رم، خریداری کرده و روی سیستم خود استفاده کنید. این موضوع شاید نظرتان را راجع به ارزش خرید دو پردازنده تغییر دهد.

پردازنده مرکزی اینتل سری Comet Lake مدل Core i5-10400F

آیا قصد خرید سیستم را دارید یا ارتقای آن؟

ویندوز در حال بوت شدن

اگر از پردازنده‌های نسل ۱۲ اینتل استفاده می‌کنید و قصد دارید سیستم را ارتقا دهید، پیشنهاد می‌شود به جای تغییر کل سیستم، یک پردازنده‌ی قدرتمند i9 خریداری کنید تا عملکرد سیستم‌تان بهبود پیدا کند. اما اگر قصد دارید یک سیستم از نو بسازید، سیستمی که بتواند مدت زمان زیادی هم با شما بماند و توان پردازشی بالای خود را حفظ کند، یا اگر محدودیت بودجه هم ندارید، می‌توانید پردازنده‌های سری X3D شرکت AMD را انتخاب کنید؛ مثل پردازنده‌های ۷۹۵۰X3D و ۷۹۰۰X3D که به راحتی می‌توانند با تراشه‌های قدری چون ۱۳۹۰۰KS و ۱۳۹۰۰K رقابت کنند در عین حال که قیمت کمتری هم در بازار دارند.


سخن پایانی

اگر به دنبال یک پردازنده‌ی فوق‌العاده قدرتمند برای سیستم خود هستید، انتخاب هر یک از این دو سری یعنی رایزن ۹ یا Core i9 شما را به هدفی که در ذهن دارید می‌رساند. عملکرد پردازشی این دو سری تقریبا شبیه به هم است و اگرچه تفاوتی را در برخی از زمینه‌ها بین این دو سری شاهد هستیم اما باز هم این تفاوت‌ها به گونه‌ای نیست که حتما یکی را به خاطر این موضوع ترجیح دهیم.

هرچند اگر فاکتور قیمت را لحاظ کنیم، در کشور ما پردازنده‌های AMD عموما قیمت مناسب‌تری دارند اما در مجموع، خرید پلتفرمی که با نسل ۱۳ از سری i9 اینتل سازگاری داشته باشند شاید از خرید پلتفرمی با سوکت AM5 کمتر شود. در نتیجه حتما قبل از انتخاب، یک برآورد هزینه هم داشته باشید از اینکه کدام یک از این پلتفرم‌ها برایتان هزینه‌ی کمتری در پی خواهد داشت. به صورت کلی دو پردازنده در بخش‌های زیر به هم برتری دارند:

مدل پردازنده اینتل Core i9 نسل ۱۳ / AMD رایزن ۹ ۷۰۰۰
مشخصات روی کاغذ برابر
گیمینگ اینتل Core i9 نسل ۱۳
کار با اپلیکیشن‌های سنگین برابر
اورکلاک برابر
مصرف انرژی AMD رایزن ۹ ۷۰۰۰
قیمت پلتفرم اینتل Core i9 نسل ۱۳
امتیاز کل ۵ برای اینتل و ۴ برای AMD

حال شما بگویید، کدام سری پردازنده ارزش خرید بیشتری از دیگری دارد؟ نسل ۱۳ از سری Core i9 اینتل یا سری ۷۰۰۰ از پردازنده‌های AMD رایزن ۹؟

منبع: MUO Tom’s Hardware

سوالات متداول درباره پردازنده‌های Core i9 اینتل و AMD رایزن ۹ ۷۰۰۰
آیا پردازنده‌های سری رایزن ۹ ۷۰۰۰ با سوکت AM4 سازگاری دارند؟
خیر. این پردازنده‌ها فقط با سوکت AM5 و رم‌های DDR5 سازگاری دارند.
آیا پردازنده‌های اینتل Core 19-13xx با نسل قبل سازگاری دارند؟
بله. این پردازنده‌ها هم با نسل قبل سازگاری دارند و هم نسل جدید و حتی می‌توان رم‌های DDR4 و DDR5 را هم بسته به نوع مادربرد در کنار آن‌ها استفاده کرد.
عملکرد کدام سری از این پردازنده‌ها در بازی بهتر است؟
معمولا پردازنده‌های اینتل در بازی بهتر هستند و این برتری در سری ۱۳ هم در مقایسه با نماینده‌های AMD حفظ شده است.
آیا قدرت پردازشی پردازنده‌های Core i9 اینتل و AMD رایزن ۹ ۷۰۰۰ در لپ‌تاپ هم با هم فرق دارد؟
بله. اما اینکه کدام یک قدرت بیشتری دارد به نوع پردازنده‌ای بر می‌گردد که در لپ‌تاپ به کار گرفته شده است. اما به صورت کلی بهترین مدل لپ‌تاپ‌ها با پردازنده‌های AMD نظیر ۷۹۴۵HX در بخش‌های مختلف از لپ‌تاپ‌هایی مجهز به Core i9-13980HX اینتل بهتر هستند. اما در سایر مدل‌ها پردازنده‌های اینتل هم بهتر ظاهر می‌شوند.
کدام پردازنده‌ها کم‌مصرف‌تر هستند؟
پردازنده‌های AMD از لحاظ مصرف انرژی وضعیت بهتری از نماینده‌های جدید اینتل دارند.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X