اینتل Core i9-12900K سریعتر از اپل M1 مکس است؛ اما نکتهای مهم وجود دارد
اپل با استفاده از تراشههای اختصاصی برای لپتاپها و کامپیوترهای خود سروصدای زیادی در این صنعت به راه انداخته است. این تراشهها با وجود مصرف انرژی پایین، قدرت فوقالعادهای را برای کاربران به ارمغان میآورند. بعد از معرفی این تراشه، اینتل و AMD تلاش کردهاند رقبای قدرتمندی برای آنها عرضه کنند. حالا به نظر میرسد نسل جدید پردازندهی Core i9 اینتل عملکرد نسبتا بهتری نسبت به M1 مکس ارائه میدهد که قدرتمندترین تراشهی ساخت اپل محسوب میشود.
اینتل مدتها قبل اعلام کرده بود که نسل جدید Core i9 نسبت به M1 مکس حرف بیشتری برای گفتن دارد و حالا نتایج بنچمارک GeekBench 5 هم این موضوع را تایید میکنند. برای این بنچمارک، از لپتاپ گیمینگ GE76 Raider استفاده شده که از پردازندهی i9-12900HK استفاده میکند و در تست چندهستهای موفق به دریافت امتیاز ۱۲۷۰۷ شده است. از سوی دیگر، M1 مکس موجود در مکبوک پرو ۱۶ اینچی در این تست توانسته امتیاز ۱۲۲۴۴ را دریافت کند. این یعنی Core i9 فقط ۴ درصد سریعتر از M1 مکس محسوب میشود.
با وجود اینکه در زمینهی عملکرد تفاوت چندانی بین این دو پردازنده دیده نمیشود، اما از طرف دیگر باید به مصرف انرژی آنها هم اشاره کنیم. حین انجام بنچمارک Cinebench R23، مصرف انرژی Core i9 به طور میانگین در محدودهی ۱۰۰ وات قرار داد و حتی برای لحظاتی به ۱۴۰ وات رسیده است. اما از سوی دیگر، انجام همین بنچمارک با مکبوک پرو ۱۶ اینچی مجهز به M1 مکس نشان میدهد که مصرف انرژی این تراشه در حدود ۴۰ وات قرار دارد.
همچنین در تستهای انجام شده، باتری لپتاپ GE76 Raider برای پخش ویدیو فقط حدود ۶ ساعت دوام آورده ولی مکبوک پرو به راحتی میتواند ۱۷ ساعت ویدیو پخش کند. در مقایسهی مربوط به پردازندهی گرافیکی این دو لپتاپ، GE76 Raider توانسته عملکرد بسیار بهتری از خود نشان دهد. البته چنین تفاوتی طبیعی است زیرا این لپتاپ به غیر از چیپست قدرتمند Core i9-12900HX، از پردازندهی گرافیکی GeForce 3080 Ti انویدیا هم استفاده میکند.
در بنچمارک Geekbench 5 OpenCL، لپتاپ GE76 Raider توانسته امتیاز ۱۴۳۵۹۴ را کسب کند ولی مکبوک پرو ۱۶ اینچی با کسب امتیاز ۵۹۷۷۴ فاصلهی زیادی با آن دارد. برای یادآوری باید بگوییم که مکبوک پرو از پردازندهی گرافیکی یکپارچه بهره میبرد و به همین خاطر این لپتاپها هنوز در زمینهی گرافیک رقیب قدرتمندی برای لپتاپهای گیمینگ محسوب نمیشوند.
باید خاطرنشان کنیم بنچمارکها لزوما عملکرد لپتاپ در دنیای واقعی را نشان نمیدهد اما در کل معیار خوبی برای مقایسه کردن تراشههای مختلف هستند. بر اساس این نتایج، ادعای اینتل در رابطه با سریعتر بودن نسل جدید Core i9 نسبت به M1 مکس صحت دارد اما همانطور که گفتیم، این دو تراشه فاصلهی چندانی با یکدیگر ندارند و از سوی دیگر، پایین آوردن مصرف انرژی یک چالش جدی برای اینتل محسوب میشود که باید ببینیم آیا طی سالهای آینده چنین هدفی عملی میشود یا نه.
منبع: Tom’s Guide
خیلی خوب بود فقط کاش در مورد بنچ مارک پرچمداران amd هم صحبت شده بود