اینتل از معماری پردازنده لونار لیک (Lunar Lake) رونمایی کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اینتل لونار لیک

اینتل در جریان نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۲۴، کمی دیرتر از رقیب خود یعنی AMD از تراشه‌های سری لونار لیک (Lunar Lake) مخصوص لپ‌تاپ رونمایی کرد. تراشه‌هایی که درست مثل سری AI 300 شرکت AMD، برای بهبود تجربه‌ی کار مبتنی بر هوش مصنوعی آن هم به صورت آفلاین مناسب هستند.

اینتل در جریان این رونمایی ادعا کرد که تراشه‌های سری لونار لیک آنقدر بهینه هستند که دیگر نیازی به کوچک از معماری x86 به ARM نخواهد بود. این ادعا در حالی مطرح شده که کوالکام به لطف هسته‌های جدید ARM در اسنپدراگون X نشان داد که چقدر این معماری (ARM) کم‌مصرف است و به همین خاطر می‌تواند قدرتی مثال‌زدنی را در اختیار کاربران قرار دهد.

پردازنده‌های لونار لیک اینتل

این پردازنده‌ها در مجموع ۸ هسته‌ای هستند؛ ۴ هسته نخست Lion Core نام داشته و انجام کارهای سنگین را برعهده دارند و ۴ هسته‌ی دیگر هم با نام Skymont، عهده‌دار پردازش‌های سبک‌تر خواهند بود. تیم آبی اعتقاد دارد با وجود هسته‌های کم‌مصرف دیگر نیازی به فناوری هایپرتردینگ یا همان هسته‌های فرعی نیست.

پردازنده‌های لونار لیک اینتل

اینتل در این سری بیشتر تمرکز خود را روی هسته‌های کم‌مصرف Skymont منعطف کرده؛ تا حدی که این هسته‌ها حالا می‌توانند در یک سری فرکانس خاص، عملکرد بهتر و به مراتب کم‌مصرف‌تری را در مقایسه با نسل قبل از خود به نمایش بگذراند. از طرفی اینتل این هسته‌ها را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده که اکثر فعالیت‌ها را آن‌ها به دوش بکشند تا شاهد کاهش چشمگیر مصرف انرژی و از طرفی بهبود پایداری عملکرد باشیم.

پردازشگر گرافیک مجتمع اینتل Xe2

علاوه بر این‌ها، پردازشگر گرافیکی مجتمع Xe2 هم حالا در مقایسه با Meteor Lake حدودا ۵۰% بهبود داشته و قدرتش در بهترین حالت به ۶۷ تاپس می‌رسد. این در حالی است که عملکرد گرافیکی نسل قبل هم مشکل خاصی نداشت. بنابراین باید شاهد یک پیشرفت چشمگیر در عملکرد گرافیکی لپ‌تاپ‌های بدون گرافیک مجزا باشیم. حال آیا این محصولات می‌توانند با مک‌بوک‌ها و تراشه‌های سری M اپل رقابت کنند یا خیر هنوز مشخص نیست.

موتور پردازش عصبی

موتور پردازش عصبی NPU 4 اینتل

درست مثل تراشه‌های شرکت رقیب، سری لونار لیک هم به واحد پردازش عصبی با قدرت ۴۸ تاپس مجهز شده است. این قدرت به لطف ۶ موتور عصبی با پهنای باند بهبود یافته به دست آمده که طبق ادعای اینتل، امکان اجرای تمام قابلیت‌های کوپالیوت پلاس مایکروسافت را هم خواهد داشت.

رم مجتمع ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی در پردازنده‌های سری لونار لیک اینتل هم از جمله تغییرات دیگری است که در معماری ساخت پردازنده‌های لپ‌تاپ این شرکت به وجود آمده و نوید عملکردی فوق‌العاده سریع‌تر، بهینه‌تر و هماهنگ‌تر بین پردازنده و رم را می‌دهد. هرچند دیگر امکان ارتقا حافظه‌ی رم از طریق درگاه SO-DIMM وجود نخواهد داشت و کاربر باید از همان ابتدا انتخاب درستی داشته باشد. پشتیبانی از وای‌فای ۷، بلوتوث ۵.۴، PCIe 5 و تاندربولت ۴ از دیگر قابلیت‌های سری لونار لیک به حساب می‌آیند.

منبع: AnandTech



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X