دانش‌آموزان مدرسه‌ای دخترانه در هند یک سیارک کشف کردند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
دختران دانش‌آموز هندی که یک سیارک کشف کردند

دو دانش‌آموز هندی موفق شدند یک سیارک کشف کنند که به آرامی مدار خود را تغییر می دهد و به زمین نزدیک‌تر می‌شود.

به گزارش سی‌ان‌ان رادیکا لاکانی (Radhika Lakhani) و ویدهی وکاریا (Vaidehi Vekariya) دانش‌آموزان کلاس دهم، هنگام فعالیت برای پروژه‌ی مدرسه سیارکی کشف کردند که نام آن را HLV2514 گذاشتند.

این دانش‌آموزان که در مدرسه‌ای دخترانه در شهر سورات استان گجرات هند تحصیل می‌کنند، در یک پروژه‌ی اسپیس ایندیا و ناسا مشارکت داشتند که به دانش‌آموزان امکان می‌دهد تا تصاویر گرفته شده از تلسکوپ مستقر در هاوایی را تجزیه و تحلیل کنند.

آکای دیوِدی مربی این دو دانش‌آموز و ستاره‌شناس اسپیس ایندیا، به سی‌ان‌ان گفت: «به دانش‌آموزان در سراسر هند آموزش داده می‌شود که چگونه با استفاده از نرم‌افزارهای تحلیل عکس‌های تهیه شده توسط تلسکوپ پان استارز (Pan-STARRS Telescope)، اجرام آسمانی را شناسایی کنند. سپس دانش‌آموزان به دنبال اجرام متحرک در تصاویر می‌گردند. این پروژه با هدف مشارکت و آموزش دانش‌آموزان در علم و نجوم برگزار می‌شود.»

«وکاریا» که ۱۵ سال سن دارد نیز درباره‌ی این یافته می‌گوید: «ما این پروژه را از ماه ژوئن آغاز کردیم و چند هفته قبل تحلیل خود را به ناسا فرستادیم. آن‌ها ۲۳ جولای (۲ مرداد) در ایمیلی پاسخ دادند و تایید کردند که ما یک شیء نزدیک زمین را شناسایی کرده‌ایم.»

دیودی نیز در خصوص ویژگی این سیارک توضیح داد: «این سیارک هم‌اکنون نزدیک به مدار مریخ است اما در یک میلیون سال آینده مدار خود را تغییر می‌دهد و به زمین نزدیک‌تر می‌شود اگرچه هم‌اکنون در فاصله‌ی بیش از ۱۰ برابری زمین تا ماه قرار دارد. سیارک‌ها بسیار برای ناسا اهمیت دارند و از آن‌جا که این سیارک در حال تغییر مسیر خود است، موضوع خبری شده است.»

سیارک‌ها که به عنوان سیارات کوچک نیز شناخته می‌شوند اجرام آسمانی از سنگ و فلز عمدتاً با اشکال نامنظم هستند و به دور خورشید می‌چرخند. میلیون‌ها سیارک در منظومه‌ی شمسی وجود دارد که بسیاری از آن‌ها در مداری بین مریخ و مشتری قرار گرفته‌اند و به همین دلیل به این ناحیه کمربند سیارکی گفته می‌شود.

یکی از این دو دانش‌آموز می‌گوید: «به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا نمی‌توانیم برای کشف این سیارک جشن بگیریم اما برای من مانند رویا بود. من قصد دارم یک فضانورد شوم زیرا فضا یک موضوع بسیار وسیع است و هیچ محدودیتی در آن وجود ندارد، به ویژه وقتی از سیاه‌چاله حرف بزنیم.»

گفتنی است پروژه‌ی همکاری بین‌المللی جست‌وجوی نجومی (International Astronomical Search Collaboration) یک برنامه‌ی علمی رایگان برای شهروندان و با همکاری ناسا است. در پروژه‌ی IASC اطلاعات نجومی با کیفیت بالا در اختیار شهروندان از جمله دانش‌آموزان قرار داده می‌شود تا بتوانند در اکتشافات اصلی در نجوم مشارکت داشته باشند.

منبع: CNN, IASC



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X