ترفندهایی ساده برای افزایش اشتهای کودکان بدغذا

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
افزایش اشتهای کودکان بدغذا

برای افزایش اشتهای کودکان چه راهکارهایی را تجربه کرده‌اید؟ وقتی صحبت از امتحان کردن غذاهای سالم و جدید می‌شود یا حتی زمانی که صحبت از غذا خوردن عادی می‌شود خیلی از بچه‌ها والدین خود را اذیت می‌کنند. عوامل زیادی هستند که روی رفتار بدغذایی تاثیرگذارند. علت رفتار برخی از این کودکان این است که با حس چشایی، لامسه و بویایی قوی متولد می‌شوند، به همین علت از مصرف برخی از مواد غذایی اجتناب می‌کنند. برخی از کودکان برای جلب توجه، برای غذا خوردن کج خلقی می‌کنند و برخی دیگر این عادت را از والدین‌شان یاد می‌گیرند.

علاوه بر این، والدینی که فرزندان‌شان را مجبور به امتحان کردن غذاهای جدید می‌کنند یا برای رسیدن به این خواسته، به آن‌ها رشوه می‌دهند نتیجه‌ی معکوسی دریافت می‌کنند. به عبارت دیگر هر چه بیشتر فرزندان‌تان را برای ترک عادات‌شان تحت فشار قرار دهید، آن‌ها بیشتر به رفتارهای غلط‌شان می‌چسبند. با این مقاله از دیجی‌کالا مگ همراه ما باشید.

تاثیر تغذیه‌ی نامناسب بر اشتهای کودکان

نامناسب بودن تغذیه‌ی کودک می‌تواند مانع از رشد جسمی، ذهنی و احساسی او می‌شود. ممکن است تصور کنید که فرزندتان حتی با وجود عادات غلط غذایی که دارد هم رشد می‌کند اما این عادات می‌توانند به روند رشد کودک آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد کنند.

بهترین راه برای کنار آمدن با کودکان بد غذا این است که به جای مجبور کردن آن‌ها به غذا خوردن، به تدریج آن‌ها را با مواد غذایی متنوع آشنا کنید.

به فرزندتان زمان بدهید تا با غذاهای جدید بازی کند و اگر در ابتدا از خوردن آن‌ها اجتناب کرد عصبانی نشوید. آرام باشید و فرزندتان را ترغیب کرده و تا زمانی که با میل خودش تصمیم به امتحان کردن غذا بگیرد دست از تلاش برندارید.

اگر فرزندتان از روی ترس از تنبیه یا امید به پاداش، عادت‌های خود را تغییر دهد، این تغییر موقت است و دیر یا زود به راه قبلی خود برمی‌گردد. هدف غذا دادن به کودکان بد غذا این است که غذاهای جدید را امتحان کنند و مصرف آن‌ها را ادامه دهند.

ترفندهایی برای ترک بدغذایی در کودکان

راه‌های زیادی برای کنار آمدن با کودکان بدغذا وجود دارد اما این روش‌ها برای همه عمل نمی‌کنند. با این حال در ادامه توصیه‌های کلی که می‌توانند موثر باشند را می‌خوانید.

۱- اول این که کودک را با تمام مواد غذایی آشنا کنید. حتی اگر یک لقمه هم از مواد غذایی نخورد باز هم باید او را با تمام غذاها آشنا کنید. هر چه فرزندتان بیشتر در معرض مواد غذایی قرار بگیرد، احتمال این که بخواهد آن‌ها را امتحان کند بیشتر است.

۲- ‌کودک را مجبور به چشیدن غذا نکنید. برای ترغیب کودک به غذا خوردن، وعده‌ی دسر را به او ندهید. این کار باعث می‌شود که کودک برخی از غذاها را «بد» تلقی کند. در این شرایط کودک فکر می‌کند که اگر مادرش او را مجبور به خوردن غذای خاصی می‌کند پس حتما آن غذا بد است. اگر فرزندتان غذای خود را دست نخورده در بشقاب رها کرد سعی کنید که نظری در این باره ندهید.

۳- غذایی که می‌دانید فرزندتان آن را دوست دارد و می‌خورد را درست کنید. این کار خیالتان را راحت می‌کند چون چیزی هست که فرزندتان آن را می‌خورد. همچنین این موضوع باعث می‌شود که فرزندتان برای غذا خوردن هیجان‌زده و خوشحال شود.

۴- در آخر، کمتر نگران باشید. فهمیدن این که فرزندتان تغذیه‌ی درستی دارد یا نه دشوار است. فرزندتان می‌تواند این موضوع را خودش حل کند و ارائه‌ی مواد غذایی متنوع، بهترین کاری است که می‌توانید برای آن‌ها انجام دهید. البته اگر خیلی نگران بودید با متخصص اطفال یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

تعداد دفعات غذا خوردن کودک در روز

افزایش اشتهای کودکان بدغذا

فرزندتان باید روزانه سه وعده‌ی غذایی مصرف کند؛ صبحانه، ناهار، شام. همچنین کودکان باید حداقل دو میان وعده مصرف کنند، میان وعده‌ی صبح و میان وعده‌ی عصر.

با دادن وعده‌ها و میان وعده‌های منظم، به فرزندتان در زمان‌های مشخص، او یاد می‌گیرد که به شما و بدن خود اعتماد کند.

کنترل مصرف مایعات

وضعیت هیدراته بودن بدن کودکان را بر اساس کثیف شدن پوشک‌ها یا تعداد دفعاتی که از دستشویی استفاده می‌کنند بسنجید. رنگ ادرار آن‌ها باید زرد کمرنگ باشد، یا باید روزانه ۵-۶ بار پوشک‌های خود را کثیف کنند. زمانی که کودک به سن ۱ سالگی می‌رسد، می‌توانید به میزان نامحدود به او آب بدهید.

اهمیت صبحانه برای افزایش اشتهای کودکان بدغذا

صبحانه، همراه با سایر وعده‌های غذایی برای کودکان خیلی مهم هستند. به دلیل اینکه تایم زیادی غذا نخورده‌اید، این وعده از اهمیت زیادی برخوردار است. همه‌ی افراد، صبح‌ها زمانی که با معده‌ی خالی از خواب بیدار می‌شوند گرسنه‌تر از سایر زمان‌ها در روز هستند.

می‌توانید از این فرصت استفاده کنید و زمانی که فرزندتان برای صبحانه خیلی گرسنه است او را ترغیب کنید که غذاهای جدیدی را امتحان کند.

شروع روز با یک صبحانه‌ی مغذی به پر انرژی نگه‌داشتن کودک در طول روز کمک می‌کند. در نتیجه فرزندتان باید برای بیرون آمدن از حالت خواب‌آلودگی و پرانرژی شدن، مواد غذایی‌ای مصرف کند که انرژی او را تقویت می‌کنند.

کربوهیدرات‌های سالم به شکل نان سبوس دار، جو دوسر و میوه، بهترین گزینه‌ها برای افزایش فوری سطح انرژی کودک هستند. اما باید برای فرزندتان صبحانه‌ای متعادل سرو کنید که شامل پروتئین، چربی، کربوهیدرات و میوه است.

معمولا والدین صبح‌ها دچار مشغله‌های زیادی هستند به همین علت نیازی نیست که صبحانه خیلی تجملاتی باشد. یک صبحانه‌ی ساده می‌تواند شامل یک وافل یخ زده (کربوهیدرات) با روکش کره‌ی بادام زمینی (چربی)، یک تخم مرغ هم زده (پروتئین) و مقداری توت در گوشه‌ی بشقاب (میوه) باشد.

یک صبحانه‌ی سالم می‌تواند در بقیه‌ی روز روی حال و هوای کودک تاثیر بگذارد و به او کمک کند که در طول روز، انتخاب‌های غذایی بهتری داشته باشد.

صبحانه خوردن برای داشتن یک برنامه‌ی غذایی مناسب ضروری است” در غیر این صورت فرزندتان گرسنه خواهد ماند و در بقیه‌ی روز برای خوردن زیاده روی خواهد کرد. در حقیقت کودکانی که صبحانه نمی‌خورند بیشتر در معرض پرخوری یا مصرف میان وعده در طول روز قرار دارند و فعالیت کمتری خواهند داشت.

جایگزین مواد غذایی سالم در وعده‌های غذایی

اگر درباره‌ی عادات غذا خوردن فرزندتان نگرانید می‌توانید با سرو غذاهای سرشار از مواد مغذی به او کمک کنید که سطح کافی از مواد مغذی را دریافت کند. غذاهای مغذی غذاهایی هستند که حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی، چربی‌ها و کالری هستند.

یک راه ساده برای افزودن غذاهای سرشار از مواد مغذی به برنامه‌ی غذایی فرزندتان این است که لبنیات پر چرب (ماست، پنیر)، کره یا روغن، کره‌ی مغزیجات و آووکادو را به برنامه‌ی غذایی کودک بیفزایید.

عوامل فیزیولوژیکی کاهش اشتهای کودکان

با توجه به یک تئوری جالب، برخی از کودکان به صورت ژنتیکی حساسیت چشایی بیشتری نسبت به مزه‌ی تلخ نشان می‌دهند که در مقایسه با افرادی با حساسیت کمتر، بیشتر با مصرف سبزیجات مخالفت می‌کنند.

یک عامل مهم دیگر که روی عادات غذایی کودکان تاثیر می‌گذارد شامل پویایی اعضای خانواده، خصوصا رابطه‌ی کودکان با والدین‌شان است.

همچنین خیلی از کودکان دچار نئوفوبیا هستند، به این معنا که به طور ژنتیکی از امتحان کردن مزه‌های جدید یا ناآشنا می‌هراسند یا علاقه‌ای به این کار ندارند. برخی دیگر از کودکان برای جلب توجه یا تایید والدین و سایر بزرگسالان برخی از مواد غذایی را نمی‌خورند.

اشتهای کودکان می‌تواند در هر وعده‌ی غذایی متفاوت باشد. کودکان هم مثل بزرگسالان در برخی از زمان‌ها احساس گرسنگی و سیری می‌کنند.

وقتی کودکان در سن رشد هستند یا فعالیت سنگینی داشته‌اند، بیشتر احساس گرسنگی می‌کنند. البته همیشه این اتفاق رخ نمی‌دهد. یاد بگیرید که به فرزندتان اعتماد کنید. آن‌ها می‌توانند به زبان بدنشان گوش دهند و هر آنچه نیاز دارند را تشخیص دهند.

مواد مغذی ضروری که باید به رژیم غذایی کودک افزوده شوند

افزایش اشتهای کودکان بدغذا

برای اطفال نوپا مهم‌ترین عناصر وعده‌های غذایی شامل مواد غذایی سرشار از آهن، چربی بالا، میوه و سبزیجات هستند. در کودکان بزرگ‌تر، تمرکز باید روی مصرف پروتئین، چربی، میوه و سبزیجات به همراه غلات باشد.

خیلی از مواد غذایی سرشار از آهن نظیر گوشت، حبوبات و توفو سرشار از پروتئین نیز هستند. در نتیجه می‌توانید همان وعده را برای تمام اعضای خانواده سرو کنید.

کلام آخر

سخت نگیرید! اجازه دهید فرزندتان به زبان بدن خود اعتماد کند. تنوعی از مواد غذایی را سرو کنید که شامل یک منبع پروتئین و چربی، یک میوه و سبزیجات و یک منبع غلات یا نشاسته باشد. زمان مشخصی را در هر روز به صرف وعده‌های غذایی و میان وعده‌ها اختصاص دهید. با دنبال کردن این ترفندهای ساده، خانواده تان را برای موفقیت آماده می‌کنید.

منبع: emedihealth



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X