آیا کنسول‌های نینتندو توانایی اجرای بازی‌های کال آو دیوتی را دارند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
کال آو دیوتی روی نینتندو سوییچ

ماجرای خریده شدن اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) توسط مایکروسافت (Microsoft) همچنان ادامه دارد. موانع زیادی در میان راه نهایی شدن این خرید وجود داشته و به همین دلیل مایکروسافت چندی پیش یک دیدار مطبوعاتی در مورد این قرارداد برگزار کرد. در این رویداد مایکروسافت اطلاعات زیادی از قراردادهای خود با شرکت‌های مختلف منتشر کرد که نشان می‌دهد این غول دنیای تکنولوژی به شدت به دنبال نهایی شدن این خرید است.

مایکروسافت اعلام کرد که در تلاش است تا افراد بیشتری به عناوین ایکس‌باکس دسترسی داشته باشند. به همین دلیل یک قرارداد ۱۰ ساله با نینتندو (Nintendo) و انویدیا (Nvidia) تشکیل داده است. در این قرارداد گفته شده که این دو شرکت به طور کامل به عناوین ندای وظیفه (Call of Duty) دسترسی خواهند داشت. این یک خبر بسیار خوب برای طرفداران دستگاه‌های نینتندو و مشترکان GeForce Now است. حال بحث اینجاست که این قرارداد تا چه حد اهمیت دارد و اصلاً می‌توان تجربه خوبی با استفاده از کنسول‌های نینتندو با بازی ندای وظیفه داشت؟

کنسول‌های نینتندو از پس اجرای این بازی بر می‌آید؟

راه‌های زیادی برای مایکروسافت وجود دارد که یک تجربه کامل ندای وظیفه را روی کنسول‌های نینتندو ارائه دهد. بحث اصلی اینجاست که کنسولی مثل سوییچ یک دستگاه هیبرید از قابل حمل و کنسول خانگی است. به همین دلیل است که سخت افزار آن چندان قدرتمند نیست. جنگاوری مدرن ۲ (Modern Warfare 2) از تکنولوژی IW9 استفاده می‌کند. در زمانی که عناوین بازی به ندرت وارد کنسول‌های نینتندو می‌شوند و اگر بشود مشکلات زیادی خواهند داشت، اینکه این دستگاه توانایی استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌ای مثل IW9 را داشته باشد مورد بحث است.

اگر اینفینیتی وارد (Infinity Ward)، شرکت سازنده جنگاوری مدرن ۲، تصمیم داشته باشد جنگاوری مدرن ۲ را برای سوییچ عرضه کند، باید بازی خود را ضعیف کند. دقیقاً مشبه کاری که فورتنایت انجام داد. به این معنا که گرافیک بازی کمتر شده و از طرفی نرخ فریم آن نیز روی ۳۰ قفل خواهد شد. این کم شدن نرخ فریم در عناوین شوتر و اول شخص به شدت مشخص است و تجربه بازی را خراب می‌کند.

کنسول بازی نینتندو سوییچ

کنسول نینتندو سوییچ با وجود سخت افزار نه چندان قدرتمند، یکی از کنسول‌های به شدت پرطرفدار در تاریخ بازی‌های ویدئویی است.

دو پاسخ را می‌توان به سؤال توان سوییچ در اجرای عناوین ندای وظیفه داد. اول اینکه زمانی که این قرارداد مایکروسافت و اکتیویژن نهایی شود، سال ۲۰۲۴ به بعد باشد. در این صورت احتمال اینکه نینتندو یک کنسول جدید عرضه کرده و دستگاه قدرتمندتری را معرفی کند زیاد است. این باعث می‌شود که بحث مشکل عملکردی کنسول‌های نینتندو کمتر مطرح می‌شود.

مشخصات کنسول بعدی نینتندو هنوز به طور رسمی اعلام نشده است. با این حال با توجه به اطلاعات درز شده، این دستگاه دارای پردازنده Orin NX خواهد بود. همینطور اینکه در این پردازنده، بخش گرافیکی Tegra T239 وجود داشته که طراحی‌ای مشابه با کارت‌های سری ۳۰۰۰ انویدیا دارد. این پردازنده گرافیکی دارای ۱۵۳۶ عدد هسته کودا (CUDA Core) خواهد بود. با توجه به قدرت این کنسول، عملکرد بسیار خوبی هم به عنوان یک دستگاه همراه خواهد داشت.

آیا کنسول‌های نینتندو می‌توانند تجربه کامل ندای وظیفه را به کاربر ارائه دهند؟

با توجه به پیشرفته تکنولوژی همراه در این مدت، این موضوع به طور کامل امکان پذیر است. برای مثال کنسول استیم دک (Steam Deck) توانایی اجرای بازی وارزون ۲ را دارد. از طرفی اکتیویژن همچنان قصد دارد ندای وظیفه را برای کنسول‌های نسل ۸ عرضه کند. پس یک تیم وجود دارد که عناوین این شرکت را برای کنسول‌های ضعیف‌تر بهینه می‌کند. اگر این تیم تمرکز خود را روی یک بازی مخصوص سخت افزار نینتندو بگذارند، قطعاً ارائه یک تجربه کامل از این مجموعه امکان پذیر است.

نینتندو سوییچ و نینتندو سوییچ لایت

عناوین موجود روی نینتندو سوییچ اکثراً بازی‌هایی هستند که از نظر فنی کیفیت بازی‌های دیگر کنسول‌ها را ندارند، اما از هنری هنری و گیم‌پلی و داستان قوی هستند.

اینکه تجربه ندای وظیفه محدود به کنسول بعدی نینتندو باشد، کمی باعث نقض حرف مایکروسافت می‌شود. به دلیل اینکه این شرکت اعلام کرد که قصد دارد عناوین ندای وظیفه را به ۱۵۰ میلیون کاربر جدید ارائه دهد. نکته اینجاست که حتی اگر کنسول‌های قدیمی توانایی اجرای این بازی را نداشته باشند، می‌توان از تجربه سیستم ابری استفاده کرد. سیستم ابری نینتندو چندان پیشرفته نیز و نیاز به بهبود زیادی دارد. با این حال این موضوع درباره سیستم گیمینگ ابری xCloud مایکروسافت صدق نمی‌کند. با این حال این تجربه به خوبی اجرای یک بازی روی کنسول نخواهد بود.

مایکروسافت به طور رسمی اعلام کرد که عناوین ایکس‌باکس برای سوییچ هم عرضه خواهند شد. با این حال جزئیات زیادی در این مودر مطرف نشد. در حالت کلی این موضوع موفق عمل خواهد کرد. به دلیل اینکه عناوین انحصاری ایکس‌باکس مثل اوری (Ori) و هلبلید (Hellblade) انتقال خوبی به سوییچ داشتند.

قرارداد با انویدیا چطور است؟

قرارداد با انویدیا مشکلات نینتندو را ندارد. به دلیل اینکه سیستم GeForce Now توانایی زیادی داشته و همینطور اینکه بازی‌ها به راحتی روی این سیستم وارد خواهند شد. بازی‌های ایکس‌باکس نیز به راحتی وارد این سیستم شده و به حالت کامپیوتر در می‌‌آیند. این موضوع حتی امکان دارد به ضرر مایکروسافت هم باشد به دلیل اینکه GeForce Now به طور مستقیم با سیستم xCloud رقابت می‌کند. نکته اینجاست که امکان دارد حتی مایکروسافت بخشی از گیم پس (Game Pass) را وارد دنیای انویدیا بکند.

تنوع دسترسی به محتوای GeForce Now بسیار زیاد است. در این میان اشتراک‌های رایگان هم وجود دارند. با این حال بهترین مورد حالت Premium است که قدرتی معادل یک پردازنده Ryzen 5000 و پردازنده گرافیکی معادل RTX4080 به کاربر ارائه می‌دهد. زمانی که شما با این سیستم کار کنید متوجه خواهید شد که واقعاً خوب طراحی شده است. حتی اگر شما تنظیمات را روی رزولوشن ۴K و نرخ فریم ۱۲۰ هم بگذارید این سیستم به راحتی از پس آن برمی‌آید. البته اینترنت شما باید بتواند چنین چیزی را مدیریت کند.

مایکروسافت و انویدیا

سیستم گیمینگ ابری انویدیا در این چند سال پیشرفت بسیار خوبی داشته و به یک سیستم پایدار گیمینگ ابری تبدیل شده است.

نکته اینجاست که عملکرد کارت گرافیکی ۴۰۸۰ بسیار بیشتر از ایکس‌باکس سری ایکس است. حتی اگر به صورت اینترنتی و گیمینگ ابری باشد باز هم برتری محسوسی دارد. به طور کلی سیستم گیمینگ ابری مشکلات زیادی دارد. به این شکل که اگر شما بهترین اینترنت را هم داشته باشید باز هم مقادیر زیادی لَگ و کندی در تجربه بازی وجود خواهد داشت. با این حال GeForce Now جدید پیشرفت بسیار زیادی نسبت به قبل داشته است. به حدی که از لحاظ کندی بهتر از سری ایکس عمل می‌کند. البته همچنان این مسئله مطرح است که گیمینگ ابری به شدت وابسته به سرعت اینترنت شما است.

در نهایت ماجرای این قرارداد چیست؟

استراتژی مایکروسافت در این قرارداد مشخص است. تنها چیزی که در برابر نهایی شدن خرید اکتیویژن توسط مایکروسافت مقاومت می‌کند، کم شدن رقابت و عدم دسترسی افراد زیادی به عناوین ندای وظیفه است. این کم شدن دسترسی عناوین در مورد بازی‌های ایکس‌باکس و مخصوصاً ندای وظیفه صدق می‌کند. مخصوصاً اینکه مایکروسافت چند سال پیش بتسدا را نیز خریداری کرد. حال با این قرارداد عناوین ذکر شده روی سیستم نینتندو نیز وجود خواهد داشت. پلتفرمی که هرگز مایکروسافت به آن توجه نکرده بود.

در زمینه انویدیا کمی ماجرا متفاوت است. مایکروسافت با این کار خود را به چالش کشیده است. به دلیل اینکه عناوین موجود روی سیستم xCloud در سیستم GeForce Now هم حاضر خواهد بود. سیستمی که از آنچه مایکروسافت دارد بسیار بهتر و قدرتمندتر است. همین باعث خواهد شد تا مایکروسافت تمرکز بیشتری روی سیستم ابری خود داشته باشد. البته امکان هم دارد که به طور کامل آن را از دور خارج کند.

یکی از نکاتی که مایکروسافت به صورت دائم به آن اشاره می‌کند، این است که هدف این شرکت گسترش توانایی افراد برای بازی‌کردن است. به همین دلیل نینتندو را با یک قرارداد رسمی وارد استراتژی خود کرد. از طرفی این شرکت همچنان اصرار دارد که عناوین ندای وظیفه برای کنسول‌های سونی نیز عرضه خواهند شد. با این کار مایکروسافت رقبای خود را تنها کرد. همینطور اینکه با سیستم انحصاری سونی نیز به طور کامل مقابله کرد.

سونی برای مدت زیادی است که کاربران پلتفرم‌های دیگر را محدود کرده است. عناوین انحصاری سونی که کیفیت بسیار بالایی هم دارند تنها روی کنسول‌های این شرکت عرضه شده و در جای دیگر وجود نداشتند. با گذشت زمان و افزایش اعتراضات نسبت به این سیستم شرکت سونی نیز تصمیم گرفت تا عناوین مختلف را برای کامپیوتر عرضه کند. با این حال سخت‌گیری‌های سونی نسبت به شرکت‌های دیگر همچنان وجود دارد.

حال مایکروسافت برای مقابله با این سخت‌گیری تصمیم گرفت تا رقبای خود را تنها کند. حال باید دید که استراتژی سونی برای مقابله با مایکروسافت در این زمینه چگونه است.

منبع: Eurogamer.net


کنسول بازی نینتندو مدل Switch OLED Neon Blue and Neon Red Joy-Con

کنسول بازی قابل حمل نینتندو سوئیچ مدل Lite



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. برسام

    احتمالا نسخه موبایل رو برای نینتندو بهینه کنند یا شایدم نسخه مخصوص خودش رو بسازند.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما