با این ۴ روش به کمک تکنولوژی وضعیت سلامت محیط کار را بهتر کنید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
سلامت محیط کار

وضعیت سلامت محیط کار و کارکنان یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت هر سازمان و کسب‌و‌کاری به شمار می‌آید و مدیران و صاحبان مشاغل باید همواره به این موضوع توجه داشته باشند. در حالی که برنامه‌های سلامتی سنتی که در محیط‌های کاری به کار گرفته می‌شوند ممکن است هزینه‌بر و عمومی‌ باشند و برای همه مناسب نباشد؛ تکنولوژی به ما کمک می‌کند برنامه‌هایی شخصی‌سازی شده و قابل دسترس تهیه کنیم.

نمی‌توان تاثیر فناوری در محیط کار را انکار کرد، از گوشی‌های هوشمند و ابزارهای پوشیدنی تا اپلیکیشن‌های پیام‌رسان و مدیریت کارها، همگی در محیط کار همراه ما هستند و بخشی از ساعات کاری ما را به خود اختصاص می‌دهند. اما می‌توان از همین فناوری‌ها برای مدیریت وضعیت سلامت کارکنان و محیط کار هم بهره گرفت. برنامه‌های سلامت محیط کار به دنبال تغییر نحوه‌ی تعامل سازمان‌ها با وضعیت سلامت کارکنان خود هستند. کارفرمایان و مدیران می‌توانند با استفاده از ابرداده‌ها، تجزیه‌ و تحلیل هوشمند و سایر فناوری‌های در دسترس از برنامه‌های سلامت محیط کار حمایت و کارکنان خود را در دریافت کمک‌های مورد نیاز یاری کنند.

تکنولوژی ابزاری قدرتمند برای دسترسی به اطلاعات، پیگیری نحوه‌ی هزینه‌ها و پیروی از برنامه‌های سلامتی محسوب می‌شود. در ادامه ۴ روش را به شما معرفی خواهیم کرد که می‌توان با کمک آن‌ها سلامت محیط کار و کارکنان را ارتقا داد:

۱. پایش سلامت کارکنان با فناوری‌های پوشیدنی

سلامت محیط کار

فناوری‌ها و ابزارهای پوشیدنی این روزها بسیار محبوب شده‌اند و کمپانی‌هایی مانند فیت‌بیت و شیائومی ساعت‌های هوشمند و دستبند‌های پایش سلامت را به بازار عرضه می‌کنند که قابلیت رهگیری سطوح فعالیت کاربران را دارند و می‌توان از آن‌ها برای برنامه‌های سلامت در محیط کار بهره گرفت. این ابزارها می‌توانند به تشخیص وضعیت سلامت کارکنان سازمان و شناسایی آن دسته از افراد که با احتمال ابتلا به مشکلات سلامت مواجه هستند کمک کنند.

کارفرما می‌تواند با پایش وضعیت سلامت کارکنان خود، اطلاعاتی مانند میزان تحرک افراد، وضعیت ضربان قلب، کیفیت خواب، میزان کالری مصرفی و سوزانده شده و … دست پیدا کند و بر اساس آن به تهیه‌ی برنامه‌های شخصی‌سازی شده برای آن‌ها اقدام کند. ممکن است بعضی از سازمان‌ها بابت هزینه‌های چنین برنامه‌هایی نگران باشند، اما باید این را در نظر گرفت که کارمندان سالم و شاداب مهم‌ترین عامل پیشرفت هر سازمان یا کسب‌و‌کاری هستند. شما به عنوان یک کارفرما می‌توانید با یک دستگاه کوچک مانند دستبند هوشمند به قابلیت‌های دست پیدا کنید که شاید باورش برای‌تان سخت باشد:

  • شما می‌توانید مسائلی را که ممکن است در آینده تبدیل به مشکلات بزرگ‌تری شوند شناسایی کنید. برای مثال، با پایش سطح استرس کارکنان زن، می‌توانید مسائلی مانند نابرابری شرایط کاری بین زن و مرد را بررسی کنید.
  • میزان تحرک کاربران در محیط کار و حتی خارج از محیط کار و میزان نشستن آن‌ها پشت میز از آمار دیگری هستند که می‌توانند به شما کمک کنند یک برنامه‌ی سلامتی مناسب برای آن‌ها تنظیم کنید.
  • به کمک اطلاعات به‌دست آمده می‌توان عادت‌های سالم‌تری را در محیط کار توسعه داد و با ایجاد فرصت‌هایی برای مشارکت کارکنان در فعالیت‌های مرتبط با سلامتی و بهره‌وری ایجاد کرد، مانند برگزاری کارگاه‌های مدیتیشن، ارائه‌ی خدمات ورزشی، استفاده از اپ‌های پیگیری عادات و موارد مشابه. همچنین، از این راه می‌توان آن‌ها را تشویق کرد تا روابط مثبتی با هم ایجاد کنند.
  • با طراحی برنامه‌های شخصی و هدف‌گذاری‌های مرتبط با سلامتی، مانند چالش‌های دویدن یا پیاده‌روی، می‌توان فرهنگ عمومی شرکت را در حوزه‌‌های سلامت و بهره‌وری ارتقا داد.

همان‌گونه که اشاره شد، گجت‌های پوشیدنی ابزارهایی کاربردی هستند که می‌توان از آن‌ها برای جمع‌آوری داده‌ها و تحلیل آن‌ها کمک گرفت و سپس از این آمارها برای اعمال تغییرات مورد نیاز در محیط کار استفاده کرد. اگر فکر می‌کنید کارکنان شما به اندازه‌ی کافی تحرک ندارند، می‌توانید با ایده‌هایی مانند ارائه‌ی تخفیف عضویت در باشگاه، فراهم کردن فضایی با میز کارهای ایستاده و روش‌های مشابه، آن‌ها را به تغییر عادت فعلی تشویق کنید.

۲. توسعه‌ی عادت‌های شخصی‌سازی شده بر اساس ریسک پروفایل‌های سلامتی

همان‌طور که در ابتدا هم اشاره شد، نیروی کار سالم بر خروجی مثبت کار، بهره‌وری، کسب سود و حفظ کسب‌و‌کار تاثیر مستقیم دارد. برنامه‌های سلامتی هوشمند می‌توانند با جلوگیری از مشکلات پزشکی رایج مرتبط با سبک زندگی و شرایط و فشارهای کاری، وضعیت سلامتی کارکنان را بهبود ببخشند.

ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند اپلیکیشن‌های پایش سلامت و چت‌بات‌های مشاور به‌عنوان راه‌حل‌‌هایی کارآمد (از لحاظ هزینه و سهولت استفاده) در حال یافتن راه خود برای ایجاد تغییرات مثبت در فضای کار هستند. با کمک این تکنولوژی‌ها، درک و مدیریت ریسک پروفایل‌های مبتنی بر شاخص‌های جسمانی، روانی و سبک زندگی برای کارفرما ساده‌تر خواهد شد و می‌تواند برنامه‌های سلامتی شخصی‌سازی شده‌ی مناسب با نیازهای هر شخص را طراحی کند.

در ادامه بعضی از مهم‌ترین دسته‌بندی‌های مخاطرات سلامتی را مشاهده می‌کنید:

  • سلامت جسمانی و مخاطرات سبک زندگی، مانند فشار خون بالا، دیابت، اضافه وزن و استعمال دخانیات
  • مخاطرات سلامت روان، مانند افسردگی و اختلالات نگرانی
  • مخاطرات امنیت محیط کار، مانند آسیب‌های استرس‌زای تکرار شونده

اگر مدیر یا کارفرما هستید، این موضوع را در نظر داشته باشید که ریسک پروفایل‌ها چگونه می‌توانند بر توانایی کارمند شما در حفظ سلامتی و در نتیجه‌ی آن حفظ بهره‌وری در محیط کار تاثیرگذار باشند. برای مثال، افرادی که از قبل مشکلاتی داشته‌اند ممکن است به برنامه‌های مراقبتی شخصی‌سازی شده‌تری احتیاج داشته باشند. در ادامه مثال‌هایی از برنامه‌های سلامتی شخصی‌سازی شده را مشاهده می‌کنید که می‌توانند به شما درک بهتری از مقصود این مطلب ارائه کنند:

پورتال سلامت کارکنان

می‌توانید از کارکنان خود درخواست کنید از اپلیکیشن‌های مراقب سلامت برای دریافت توصیه‌های پزشکی و پشتیبانی استفاده کنند که با ایجاد تغییر در سبک زندگی از طریق برنامه‌ی تغذیه، رژیم و برنامه‌ی ورزشی شرایط سلامت را بهبود می‌بخشند.

اپلیکیشن‌های تله‌مدیسن

کارکنان شما می‌توانند برای تعیین نوبت معاینه توسط پزشکان خود از اپ‌های تله‌مدیسن استفاده کنند. این کار به آن‌ها اجازه می‌دهد راحت‌تر سوالات خود را مطرح و پاسخ‌های مورد نیاز را دریافت کنند و به‌صورت مجازی و در عرض چند دقیقه نگرانی‌های خود در حوزه‌ی سلامت را به کمک پزشکان متخصص رفع کنند. کارکنان شما می‌توانند از اپ‌های پزشک مجازی برای پایش سلامت و بررسی علائم بیماری استفاده کنند و به کتاب‌خانه‌ای جامع درباره‌ی منابع دارویی و درمانی و شرایط مختلف درمانی دسترسی داشته باشند.

جلسات تناسب اندام مجازی

جلسات تناسب اندام مجازی به کارکنان شما اجازه می‌دهند در جلسات گروهی تمرین کنند و علاوه بر تعامل بیشتر با یکدیگر، مهارت‌های باارزشی را در حوزه‌ی تناسب اندام و حفظ سلامتی بیاموزند.

جلسات مشاوره‌ی مجازی

می‌توان با استفاده از واقعیت مجازی و از طریق گسترش استراتژی‌های سلامت رفتاری به کارمندان کمک کرد تا با استفاده از اپلیکیشن‌های درمان مجازی نشانه‌های اضطراب، نگرانی و افسردگی را مدیریت کنند. این کار می‌تواند به ارائه‌ی تجربه‌های سفارشی منطبق بر نیازها و اهداف فرد کمک کند که طیف وسیعی، از مدیریت نشانه‌های یک شرایط خاص تا بهبود وضعیت کلی سلامت روان را در برمی‌گیرد. طبق بررسی‌های انجام شده توسط McKinsey & Company، با دریافت کمک در حوزه‌ی سلامت (از جمله سلامت روان)، میزان رضایت‌مندی کارکنان از شغل‌شان افزایش خواهد یافت.

۳. اندازه‌گیری تاثیر برنامه‌های سلامت محیط کار با تجزیه‌ و تحلیل

سلامت محیط کار

سازمان‌ها و کسب‌و‌کارها می‌توانند با استفاده از تجزیه و تحلیل‌ها به درک بهتری از احساس کارکنان خود درباره‌ی محیط کار و تاثیر آن بر بهره‌وری کارکنان برسند. کارفرماها می‌توانند از تحلیل داده‌هایی که با اندازه‌گیری شرایط فعلی سلامت محیط کار و تشخیص نیازهای ویژه‌ی کارکنان به‌دست می‌آیند، برای ارزیابی میزان اثرگذاری برنامه‌های سلامت سازمان استفاده کنند. این آمارها به کارفرما کمک خواهند کرد تا ابتکارات هدفمندی را طراحی و ارائه کنند و برای سلامت کارکنان و محیط کار برنامه‌هایی را مشخص کنند که پاسخگوی مشکلات کلیدی کارکنان باشند.

در ادامه با سناریوهایی آشنا می‌شویم که نمونه‌هایی از استفاده‌‌ی مفید از تحلیل داده‌ها را بیان می‌کنند:

  • جمع‌آوری داده‌های سلامت کارکنان مانند داده‌های مربوط به عملکرد آن‌ها در طول زمان برای شناسایی روندها و الگوهایی که به درک عوامل مشوق کارکنان کمک می‌کنند.
  • این داده‌ها می‌توانند به تحلیل بازخوردهای کاربران درباره‌ی نیازها و اهداف‌شان و آنچه که تمایل دارند در آینده در برنامه‌های سلامت‌شان گنجانده شود، کمک کنند.
  • اطلاعات تحلیلی به سازمان‌ها کمک می‌کنند با کمک اطلاعاتی درباره‌ی رضایت شغلی، بهره‌وری و بازگشت سرمایه، میزان اثرگذاری برنامه‌های سلامتی را اندازه‌گیری کنند.
  • کسب آگاهی با جزئیات درباره‌ی شرایط پزشکی هر کارمند و ارائه‌ی پیشنهادهای شخصی متناسب با شرایط او.

 ۴. انجام ارزیابی‌های پیشرفته‌ی حوزه‌ی سلامت با در نظر گرفتن خطرها و منابع امن

فناوری این ظرفیت را دارد که به ارزیابی‌های بهتر و پیشرفته‌تر سلامت در محیط کار بپردازد و اطلاعات ارزشمندی درباره‌ی آن ارائه کند که می‌تواند توسط کارفرمایان، کارکنان و متخصصان سلامت و امنیت مورد استفاده قرار بگیرد. انجام ارزیابی درباره‌ی خطرات سلامتی و طرح یک برنامه برای سلامت راهی مناسب برای حفظ امنیت و معیارهای سلامت در محیط کار است.

یکی از چندین راه‌کار موجود این است که سازمان‌ها از طریق پرسش‌نامه‌های آنلاین به انجام چنین ارزیابی‌هایی اقدام کنند. این نوع پرسش‌نامه‌ها اطلاعاتی را درباره‌ی محیط کار، عادت‌های سلامتی و سبک زندگی از کارکنان سازمان‌ جمع‌آوری می‌کنند.

تکنولوژی برنامه‌های سلامت محیط کار را از نو تعریف می‌کند

اجرای برنامه‌های سلامت محیط کار می‌تواند هزینه‌بر باشد. اما با رواج تکنولوژی‌های دیجیتال در محیط کار، می‌توان از آن‌ها به‌عنوان ابزارهای قابل دسترس برای بهبود سلامت کارکنان استفاده کرد. تکنولوژی می‌تواند نقش مهمی در کمک به بهبود شرایط سلامت کارکنان ایفا کند. گوشی‌های هوشمند و ابزارهای پوشیدنی می‌توانند سطح فعالیت، عادت‌های خواب و سایر فاکتورهای سلامت کارکنان را رهگیری کنند و با اطلاعاتی که به‌دست می‌آورند، راه را برای ایجاد تغییرات در وضعیت سلامت آن‌ها هموار کنند.

اما همه‌ی این موارد نیازمند ایجاد فرهنگی است که این تغییرات و عادات مثبت را ارتقا دهد، زیرا تکنولوژی تنها ابزاری برای کمک به خودکار کردن، تسریع و بهبود فرایند مورد بحث است.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X