۶ ویژگی مهم تلویزیون که قبل از خرید باید بررسی کنید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
خرید تلویزیون

با توجه به تنوع زیاد مدل‌های موجود در بازار، قبل از خرید تلویزیون بهتر است به ۶ ویژگی که در ادامه می‌پردازیم توجه ویژه‌ای نشان دهید تا بتوانید بهترین مدل موردنظر خود را خریداری کنید.

۱. پورت HDMI و USB

تمام تلویزیون‌ها از مجموعه‌ای از پورت‌ها بهره می‌برند اما ممکن است برخی مدل‌ها پورت‌های خاص مدنظر شما را نداشته باشند. مهم‌ترین پورت هم HDMI است که عملا همه‌کاره محسوب می‌شود و از آن می‌توانید برای اتصال به انواع و اقسام دستگاه، از کنسول‌های بازی گرفته تا لپ‌تاپ‌ها و اسپیکرها، استفاده کنید.

خرید تلویزیون

با این حال پورت HDMI هم نسخه‌های مختلفی دارد. مثلا می‌توانیم به HDMI 2.0a، ۲.0b و ۴.۰ اشاره کنیم. اکثر تلویزیون‌های جدید و هوشمند دارای پورت استاندارد HDMI 2.0 یا ۲.۱ هستند. در ضمن اگر خواستار خرید تلویزیون مبتنی بر رزولوشن ۴K هستید، باید کابل HDMI پرسرعت هم بخرید.

در کنار پورت HDMI، نباید اهمیت پورت‌های USB را هم از قلم بیندازیم. بهتر است تلویزیون دارای پورت USB 2.0 بخرید زیرا نسبت به USB 1.0 سرعت بسیار بیشتری ارائه می‌دهد. البته در حال حاضر تعدادی از تلویزیون‌های جدید از USB 3.0 هم پشتیبانی می‌کنند که طبیعتا سرعت بیشتری نسبت به نسل دوم USB دارد. روی هم رفته پورت USB در زمینه‌های مختلف کاربردی است و مثلا به غیر از امکان وصل کردن هارد و فلش مموری به تلویزیون، از آن می‌توانید برای شارژ کردن گجت‌های خود هم استفاده کنید.

۲. رزولوشن

خرید تلویزیون

روی هم رفته رزولوشن تصویر اگر مهم‌ترین ویژگی تلویزیون نباشد، یکی از مهم‌ترین مشخصه‌ها به حساب می‌آید. بنابراین قبل از خرید تلویزیون هوشمند یا معمولی باید رزولوشن تصویر را بررسی کنید. این روزها تقریبا تمام تلویزیون‌های هوشمند از حداقل رزولوشن Full HD یا ۱۹۸۰ در ۱۰۸۰ بهره می‌برند. اگرچه برخی شرکت‌ها تلویزیون‌های ۸K را هم راهی بازار کرده‌اند، اما در حال حاضر قیمت بسیار بالایی دارند و خرید آن‌ها اصلا منطقی نیست. بنابراین اگر رزولوشن بالای تلویزیون اهمیت زیادی برای شما دارد، بهتر است بین صدها مدل ۴K موجود در بازار دست به انتخاب بزنید.

۳. اولد، LCD و LED

خرید تلویزیون

فناوری اولد به دلیل ارائه‌ی رنگ‌های جذاب‌تر و کنتراست بهتر، طرفداران زیادی دارد ولی تلویزیون‌های مبتنی بر این فناوری گران‌تر هستند. از طرف دیگر، تلویزیون‌های LED هم مبتنی بر فناوری LCD هستند و تنها تفاوت آن‌ها به سیستم نور پس‌زمینه برمی‌گردد. در تلویزیون‌های LCD قدیمی، لامپ‌های فلورسنت این وظیفه را بر عهده داشتند ولی در تلویزیون‌های LED این وظیفه بر عهده‌ی دیودها گذاشته شده است. بنابراین در نهایت با توجه به بودجه‌ای که دارید باید بین گزینه‌های LED و اولد انتخاب کنید.

۴. رفرش ریت

خرید تلویزیون

رفرش ریت به زبان بسیار ساده به معنای تعداد فریم‌هایی است که یک نمایشگر در هر ثانیه نمایش می‌دهد. هرچقدر رفرش ریت تلویزیون بیشتر باشد، انواع محتوا به صورت روان‌تر نمایش داده می‌شوند. رفرش ریت استاندارد در انواع تلویزیون‌ها ۶۰ هرتز است ولی اگر این موضوع برای شما اهمیت زیادی دارد، بهتر است به دنبال تلویزیون‌های دارای رفرش ریت بالاتر بگردید.

۵. پشتیبانی از HDR

خرید‌ تلویزیون‌

HDR مخفف محدوده دینامیکی بالا (High Dynamic Range) است. این اصطلاح اساسا به یک تکنولوژی اشاره دارد که به نمایشگرها اجازه می‌دهد محدوده‌ی دینامیکی وسیع‌تری را به نسبت به محدوده دینامیکی استاندارد یا SDR نمایش دهند. اما خود محدوده دینامیکی چیست؟ به زبان ساده محدوده دینامیکی به تفاوت بین تیره‌ترین بخش‌های تاریک و روشن‌ترین بخش‌های روشن تصویر گفته می‌شود. روی هم رفته هر چقدر محدوده دینامیکی وسیع‌تر باشد، با تصویر جذاب‌تری روبرو می‌شویم.

در این زمینه چندین استاندارد مختلف وجود دارد که از بین آن‌ها می‌توانیم به HDR10، HDR10+، HLG و دالبی ویژن اشاره کنیم. رایج‌ترین استاندارد در این حوزه HDR10 است و تقریبا تمام تلویزیون‌های HDR از آن پشتیبانی می‌کنند.

۶. اندازه‌ی تلویزیون

خرید‌ تلویزیون‌

اگرچه بسیاری از کاربران دوست دارند بزرگ‌ترین تلویزیون ممکن را با بودجه‌ی موردنظر خود بخرند، اما بهتر است در این زمینه نکات دیگری را هم در نظر بگیرید. به عنوان مثال شاید تلویزیون بزرگ‌تر موردنظر شما در زمینه‌ی دیگر ضعف‌های جدی داشته باشد. همچنین باید فضایی که تلویزیون در آن قرار می‌گیرد نیز دقت کنید. به عنوان مثال مطمئنا یک تلویزیون ۶۰ اینچی برای فضاهای کوچک اصلا مناسب نیست.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۰ دیدگاه
  1. سعید

    من اتاقم ۱۵ متره ولی ۶۵ اینچ گرفتم اتفقا خیلیم خوبه واس فضا کوچیک تلوزیون بزرگ تجربه خوبیه

  2. ایرانمهر

    خود supra یک مارک خیلی قدیمیه. دهه ی شصت ویدئوی سوپرا خیلی رو مد بود . الماسهای لنزش عالی بود.الان هم محصولات خانگی خوبی تولید میکنه.

  3. محمد

    تلویزیون جدیدی که وارد بازار شده از خانواده سونی بنام supra تلویزیون عالی هستش که تمام توضیحات شما داره از همه مهمتر قیمت کم

  4. مرتضی

    بهترین تلویزیون ها هم صدای قابل قبولی ندارن، باید سیستم صوتی با کیفیت و جداگانه خریده بشع

  5. Hamid

    سلام تلویزیون هوشمند سامسونگ خوبه ولی یه مشکل داره گه سیستم عامل تایزن داره که نمبشه اصلا برنامه اندروید نصب کرد خیلی دنبال راه حل گشتم ولی اصلا نیست سیستم عامل خودشم که خیلی برنامه هارو نداره

  6. Ben

    اگه خاهان خرید تلویزیون ۵۰ تا ۵۵ +۱۰ HDR
    ۴k هستین و بودجه از ۱۱ تا ۱۳ ملیون هزینه کنید تلویزیون دوو پشنهاد میکنم
    مدل K5300 50 اینچ ۱۱ ملیون k5700 55 ا ینچ ۱۳ ملیون فوق‌العاده اس پنل الجی کیفیت پنل A++

    1. کیان مهر

      من قبلا ال جی داشتم ،رفتم یک دوو خریدم وقتی نمایندگی اومد نصب کنه به محض روشن شدن دلمو زد تصویر آبرنگ صدای بی کیفیت و کم خلاصه از نمایندگی پرسیدم پنل این دوو چه مارکیه گفت من از اینا زیاد باز کردم تی سی ال هستن اکثرا و خود نمایندگی پیشنهاد داد ال جی ده سال پیش ازاین بهتره مم هم ردش کردم یک ال جی گیمینگ خریدم و راضیم

  7. عدنان

    برای من کیفیت تصویر ، صدا ، امکانات و کارایی بسیار مهم بود . به همین منظور خیلی تحقیق کردم و بر همین اساس الجی UH850 49 خریدم.
    البته سومین ساله که استفاده میکنم
    خیلی عالیه

    1. مهردادخان

      چندین نسل بعد اون مدل اومدن

  8. محمدرضا

    پشتیبانی از codec های کانالهای تلویزیون ایران رو فراموش کردید اضافه کنید. خیلی از تلویزیونهای موجود نمیتوانند تصویر کانالهای HD و UHD پخش شده توسط ایران را نمایش دهند.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما