۱۰ ویژگی که برای ارتقا لپتاپ باید به آنها توجه کنید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
ارتقا لپتاپ

آیا با یک لپتاپ کار می‌کنید که فرسوده شده و برای سال‌های زیاد از آن کار کشیده‌اید و حالا قصد ارتقا لپتاپ را داشته و می‌خواهید یک لپتاپ قوی‌تر را خریداری کنید؟ در این مطلب تلاش می‌کنیم به شما کمک کرده تا لپتاپی را خریداری کنید که به ازای مبلغ پولی که هزینه می‌کنید، قابلیت‌های قوی‌تر و به‌روزتری داشته باشد.

از آنجایی که فناوری دنیای سخت افزار روز به روز در حال تغییر است، قطع به یقین دستگاه‌های الکترونیکی مهمی مثل لپتاپ پس از چند سال قدیمی شده و در اجرای برنامه‌ها و حتی بازی‌های ویدیویی جدید، بهره‌وری کمتری را خواهند داشت. اگر جزء آن دسته از کاربرانی هستید که دلتان می‌خواهد هر چه سریع‌تر لپتاپ قدیمی خود را ارتقا دهید اما هیچ ایده‌ای ندارید که لپتاپِ جدید باید چه قابلیت‌هایی داشته باشد، در ادامه ۱۰ قابلیت را به شما معرفی می‌کنیم که بهتر است در لپتاپ جدید موجود باشد. با این حال، بسته به بودجه‌ای که در اختیار دارید، برخی از قابلیت‌های این یادداشت برای کاهش هزینه‌ی تمام شده‌ی لپتاپ در داخل دستگاه تعبیه نمی‌شود.

۱. جایگاه‌های تاندربولت ۴ و USB تایپ C

فناوری تاندربولت ۴ (Thunderbolt 4) یک استاندارد برای اتصالات USB است که پهنا باند Gbps ۴۰ را برای نقل و انتقال اطلاعات و سیگنال‌های ویدیویی بین دستگاه‌ها به طور ثابت تامین می‌کند. این فناوری نسبت به USB-C متفاوت است. شما می‌تواند کابل‌های مانیتور HDMI و کابل‌های 4K با قدرت hz ۶۰ را به جایگاه تاندربولت ۴ متصل کرده و مطمئن باشید که کیفیت بسیار بالایی را تجربه خواهید کرد. تاندربولت‌ها معمولا به گونه‌ای طراحی می‌شوند تا مانیتورها به طور مستقیم به جایگاه مورد نظر متصل شوند. با این حال، از آنجایی که فناوری تاندربولت ۴ هزینه‌بر است، معمولا در لپتاپ‌های میان‌رده از این تکنولوژی استفاده نمی‌شود و شرکت‌های سازنده صرفا به تعبیه‌ی یک جایگاه USB-C بسنده می‌کنند.

۲. رزولوشن یا وضوح تصویر بالاتر

ارتقا لپ تاپ

در چند سال گذشته لپتاپ‌ها معمولا از رزولوشن ۱۳۶۶×۷۶۸ بهره می‌بردند اما در حال حاضر، حداقل رزولوشنی که باید برای ارتقا لپتاپ از دستگاه انتظار داشت، وضوح 1080p است؛ یعنی ۱۹۲۰×۱۰۸۰ پیکسل. مقدار پیکسل بیشتر، به معنای کیفیت تصویر بالاتر است و اگر شما قصد دارید با ارتقا لپتاپ، به کارهای گرافیکی یا به بازی‌های ویدیویی بپردازید، این نکته را مد نظر داشته باشید که رزولوشن‌های کمتر از 1080p به کار شما نخواهد آمد. اگر محدودیت خاصی برای بودجه ندارید، خرید یک لپتاپ با صفحه نمایش ۳۸۴۰×۲۱۶۰ (4K) موجب می‌شود تا حین کار با لپتاپ، چشمانتان به دلیل کار زیاد با صفحه نمایش خسته یا اذیت نشود. با این اوصاف، به خاطر داشته باشید که لپتاپ‌ها با صفحه نمایش 4K معمولا قیمتی بالاتر از هزار دلار دارند.

لپ تاپ 15.6 اینچی ایسوس مدل TUF FX506HC-F15-153050

۳. صفحه نمایش‌های OLED

صفحه نمایش‌های OLED در حال حاضر یکی از با کیفیت‌ترین پنل‌های حوزه‌ی تکنولوژی است. این فناوری که در ساخت گوشی‌های هوشمند هم به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد، در ساخت صفحه نمایش‌های لپتاپ‌های نسل جدید هم مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. با این حال، لپتاپ‌های موجود در بازار اکثرا دارای صفحه نمایش OLED نیستند. با این وجود برای ارتقا لپتاپ حتما این نکته را بررسی کنید که پنل صفحه نمایش لپتاپ از چه فناوری استفاده می‌کند. از آنجایی که صفحه نمایش‌های OLED به نور پس‌زمینه نیاز ندارند، مصرف برق کمتری را هم می‌توان از لپتاپ‌های دارای این پنل صفحه نمایش انتظار داشت. با این اوصاف، حتی اگر صفحه نمایش لپتاپی که پسند کرده‌اید OLED نبود، به IPS بودن پنل LCD لپتاپ بهتر است بسنده کنید؛ چراکه پنل LCD IPS هم فناوری بسیار خوبی است که برای لپتاپ‌های میان‌رده به کار گرفته می‌شود.

۴. پردازنده‌های آلدر لیک اینتل

ارتقا لپ تاپ

پردازنده‌های آلدر لیک، دوازدهمین نسل از پردازنده‌های شرکت اینتل به شمار می‌روند که با یک معماری هیبریدی ساخته شده‌اند. از لحاظ قدرت و بهره‌وری، پردازنده‌های آلدر لیک Core i7 و Core i9 می‌توانند گزینه‌های ایده‌آلی برای ارتقا لپتاپ تلقی شوند. با این حال، این نوع پردازنده‌ها از آنجایی که فعالیت‌های مختلفی را به طور هم‌زمان پردازش می‌کنند، گرمای زیادی را هم تولید می‌کنند. اگر یک لپتاپ بسیار قوی پسند کرده‌اید که پردازنده‌ی آلدر لیک روی دستگاه نصب شده، حتما دقت کنید که آیا لپتاپ مورد نظر از لحاظ سیستم خنک‌کنندگی عملکرد مطلوبی را ارائه می‌دهد یا خیر. اگر لپتاپ در خنک کردن پردازنده‌ در کارهای بسیار سنگین ناتوان ظاهر شود، باید به فکر خرید یک سیستم خنک‌کننده یا همان کول‌پد برای لپتاپ هم باشید.

لپ تاپ 15.6 اینچی ایسوس مدل ROG Strix G513IE-HN060

چیپ‌های آلدر لیک، قطعاتی گران‌بها هستند و اگر در بودجه‌ی خرید لپتاپ با محدودیت مواجه هستید، می‌توانید از نسل‌های قبلی پردازنده‌های شرکت اینتل یعنی لیک‌فیلد (Lakefield)، راکت لیک (Rocket Lake) و تایگر لیک (Tiger lake) استفاده کنید. همچنین، قیمت لپتاپ‌ها بر اساس مقدار کش (Cache) متنوع خواهد بود. کش، واژه‌ای است که در زبان انگلیسی به معنای پنهان کردن چیزی است اما کش در بحث نرم‌افزاری، به محلی برای ذخیره‌سازی موقتی در سیستم گفته می‌شود که پردازنده می‌تواند از اطلاعات پردازش شده‌ی قبلی با سرعت بیشتری استفاده کند. با افزایش مقدار کش، سرعت عملکرد پردازنده‌ی لپتاپ هم بیشتر شده و طبیعتا قیمت بیشتری هم برای لپتاپ لحاظ می‌شود. به طور معمول در حال حاضر برای استفاده از یک سرعت مناسب، اگر فرکانس پردازنده بین ۳.۵ تا ۵ گیگا هرتز است، شما می‌توانید از حافظه کش ۲۴ مگابایت استفاده کنید.

۵. حافظه SSD

اگر لپتاپ شما بسیار قدیمی است، احتمالا حافظه‌ی SSD به طور اینترنال داخل سیستم نصب نشده است. به طور خلاصه درباره‌ی حافظه‌های SSD باید گفت که این قطعات، بیش از ۳۰۰ درصد سرعت بیشتری را نسبت به HDD به دنبال دارند. لپتاپ‌های نسل جدید، چه میان‌رده و چه بالا رده معمولا از حافظه‌های SSD بهره می‌برند. بنابراین، برای ارتقا لپتاپ، وجود چنین حافظه‌ای به شدت ضروری است. سرعت خیره‌کننده‌ی لپتاپ در هنگام کار با حافظه‌ی SSD، کاربر را از کار با لپتاپ‌های دارای HDD به احتمال زیاد بیزار خواهد کرد! بنابراین، اگر دلتان می‌خواهد سیستم عامل لپتاپ به سرعت بالا آمده، نرم‌افزارهای مختلف به سرعت اجرا شده و همچنین زمان بارگذاری مراحل مختلف در بازی‌های ویدیویی در کسری از ثانیه انجام شود، اطمینان حاصل کنید که لپتاپ جدیدی که پسند کرده‌اید، حافظه SSD داشته باشد. حافظه‌ی برخی از لپتاپ‌ها هیبریدی است؛ یعنی هم SSD و هم HDD در دستگاه نصب شده است. بهتر است لپتاپ‌هایی را انتخاب کنید که به طور کامل از یک SSD با حجم بالا (۱ ترا بایت: ایده‌آل) بهره ببرد. حداقل در این حالت برای نصب برنامه و بازی‌های ویدیویی متنوع با محدودیت حجمی روبه‌رو نخواهید بود. هر چند، استفاده‌ از یک SSD با حجم یک ترا بایت، هزینه‌ی بیشتری را هم در بر خواهد داشت.

۶. کارت گرافیک

خرید کارت گرافیک جدید

اگر هدف اصلی شما از ارتقا لپتاپ، تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی روز دنیا با بالاترین کیفیت یا حداقل یک کیفیت مطلوب است، پس از بررسی چند مولفه‌ی گذشته، باید به کارت گرافیک هم دقت کنید. تا چند سال گذشته خرید لپتاپی که کارت گرافیک GTX 1050 روی آن نصب شده بود، می‌توانسته بهترین کیفیت را به کاربر تقدیم کند. با این حال، با گذر زمان و پیشرفته شدن فناوری‌های شرکت Nvidia، چیپ‌های گرافیکی قوی‌تری روی کار آمده که برای تجربه‌ی بازی‌های مدرن دنیا بهتر است از این قطعات استفاده شود. در حال حاضر خرید لپتاپ‌هایی که حداقل دارای پردازنده‌ی گرافیکی RTX 3050 هستند، یک خرید معقولانه و منطقی به نظر می‌رسد. با این حال معمولا حافظه‌ی اختصاصی پردازنده‌ی گرافیکی می‌تواند متغیر باشد. ترجیح بر این است لپتاپی که برای هدف گیمینگ خریداری می‌شود، حداقل چهار گیگا بایت حافظه داشته باشد. با این اوصاف، اگر هدفتان از تجربه‌ی بازی‌ ویدیویی صرفا چند بازی ویدیویی ساده است، مدل پردازنده‌ی گرافیکی GTX 1650 با حداقل چهار گیگا بایت حافظه‌ی اختصاصی هم می‌تواند کار شما را راه بیندازد.

لپ تاپ 15.6 اینچی ام اس آی مدل GF63 Thin 10SC

۷. هیبریدی یا غیر هیبریدی؟

از آنجایی‌که تنوع محصولات لپتاپ در سطح بازار بسیار بالاست، احتمال دارد با برخی لپتاپ‌های چند کاره یا هیبریدی مواجه شوید که به نظر مشخصات و کانفیگ بسیار فوق‌العاده‌ای دارند اما سوال اینجاست آیا استفاده از این لپتاپ‌ها به کار شما می‌آید؟ برای پاسخ به این سوال، مطلب جداگانه‌ای تحت عنوان «همه چیز درباره‌ی لپتاپ هیبریدی؛ دو محصول در یک دستگاه» تهیه و تنظیم شده که می‌توانید به طور کاملا مفصل درباره‌ی این نوع محصولات اطلاعات جامعی را کسب کنید. با این حال، به طور خلاصه می‌توان این‌طور تعریف کرد که اگر هدف شما از ارتقا لپتاپ صرفا استفاده از قابلیت‌های روتین دستگاه است و دلتان می‌خواهد با لپتاپ به مدل‌سازی سه بعدی، طراحی و کار با فتوشاپ بپردازید، خرید یک لپتاپ هیبریدی، پیشنهاد به نسبت خوبی است که روی میزِ گزینه‌های شما می‌تواند قرار گیرد. البته، ذکر این نکته بدیهی است که لپتاپ‌های هیبریدی هم مثل بسیاری از محصولات دیگر، نقاط مثبت و منفی منحصر به خود را دارند که در مقاله‌ی جامعی که از آن پیش‌تر یاد کرده‌ایم، به طور مفصل درباره‌ نقاط قوت و ضعف لپتاپ‌های هیبریدی صحبت شده است.

۸. حداقل هشت گیگابایت رم

در لپتاپ‌های قدیمی معمولا چهار الی شش گیگابایت رم تعبیه می‌شد. با این حال در عصر حاضر، وجود حداقل هشت گیگابایت برای یک لپتاپ حتی اقتصادی ضروری است. وجود هشت گیگابایت، یک پیشنهاد حداقلی است و اگر این توانایی را در خود می‌بینید که هزینه‌ی بیشتری را برای خرید لپتاپ اختصاص دهید، دقت کنید که وجود ۱۶ گیگابایت رم، گزینه‌ی ایده‌آلی خواهد بود؛ چراکه برای تجربه‌ی چند کار به طور هم‌زمان در لپتاپ، رم ۱۶ گیگابایت ظرفیت لازم را دارد که بتوان حین کار با لپتاپ به تمامی کارها رسیدگی کرد. همچنین ظرفیت ۱۶ گیگابایت برای تجربه‌ی بازی‌های روز دنیا با استفاده از لپتاپ هم کافی است. بنابراین، بهتر است به جای خرید هشت گیگابایت رم، با صرف هزینه‌ی بیشتر لپتاپی را خریداری کنید که دارای رم ۱۶ گیگابایت است.

لپ تاپ 15.6 اینچی ایسوس مدل ROG Strix G513QY-212.SG15X - کاستوم شده

۹. وای‌-فای ۸۰۲.11ac

این مورد را کمتر کسی در حین بررسی لپتاپ‌های جدید مرور خواهد کرد. با این حال، وای‌-فای ۸۰۲.11ac یک استاندارد اتصال بی‌سیم جدیدتری است که ۱۰ برابر سرعت بیشتری را نسبت به استانداردهای قدیمی اتصال بی‌سیم که در لپتاپ‌های قدیمی تعبیه شده، برای کاربر به دنبال دارد؛ به خصوص این‌که لپتاپ نسبت به مودم در فاصله‌ی دورتری قرار گرفته باشد. البته ذکر این نکته الزامی است که صرفا خرید یک لپتاپ دارای وای-فای ۸۰۲.11ac برای کسب یک سرعت بهتر اینترنت کافی نیست و اگر مودم شما هم قدیمی است، باید آن را تعویض کرده و یک مودم قوی‌تر را خریداری کنید که از پسِ دسترسی به استاندارد ۸۰۲.11ac بر بیاید. البته اگر قصد خرید مودم را ندارید، یک راه حل دیگری را می‌توان پیشنهاد کرد که هزینه‌بر نیست. به طور معمول اگر یک گوشی هوشمند میان‌رده‌ای دارید که دو، سه سالی از زمان خرید آن نمی‌گذرد، احتمالا گوشی هوشمندتان از فناوری ۸۰۲.11ac بهره می‌برد. شما می‌توانید از طریق هات اسپات، لپتاپ را به اینترنتِ موبایل متصل کنید. اگر حوصله‌ی دردسرهای به این طریق را ندارید، بهتر است یک مودم جدید را خریداری کنید تا تمامی دستگاه‌ها به سادگی به اینترنت با سرعت بهتر دسترسی داشته باشند.

لپ تاپ 14 اینچی ایسوس مدل ZenBook 14 UX435EG-B

۱۰. دوربین وبکم

در ویندوز ۱۰ یک قابلیت جذاب برای ورود به داخل سیستم عامل وجود دارد. شما می‌توانید با نگاه کردن به صفحه، از طریق رصد شدن صورت‌تان توسط دوربین وبکم به راحتی وارد سیستم ویندوز شوید. این ویژگی، Windows Hello نام دارد و شما برای استفاده از این قابلیت، به دوربین RealSense 3D یا مادون قرمز نیاز دارید که در داخل بدنه‌ی صفحه نمایش لپتاپ نصب می‌شود. البته شما می‌توانید با خرید یک وبکم به طور جداگانه و اتصال به سیستم از طریق پورت USB هم از قابلیت مذکور استفاده کنید. با این حال، اگر قصد دارید از لپتاپ برای سمینار و کنفرانس‌های ویدیویی و حتی چت‌های تصویری برای مکالمه با دوستان و آشنایان به وفور استفاده کنید، حتما این نکته را بررسی کنید که وبکم از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. به طور کلی، در لپتاپ‌های میان‌رده باید یک وبکم HD با قابلیت ۷۲۰ پیکسل و ۳۰ فریم بر ثانیه نصب شده باشد. کمتر از این میزان اصلا و ابدا برای یک لپتاپ نسل جدید مناسب نیست.

ارتقا لپتاپ؛ یک فرایند بسیار زمان‌بر اما آسان!

با توجه به ۱۰ مولفه‌ای که در این یادداشت به طور مروری به توضیحشان پرداخته‌ایم، شما می‌توانید یک لپتاپ بهتر و قوی‌تر از لپتاپ قدیمی خود را پیدا کنید. با تمامی این تفاسیر، از آنجایی که بحث سلیقه هم یک مولفه‌ی بسیار مهم تلقی می‌شود، نمی‌توان یک مدل لپتاپ یا یک برند خاص را صرفا برای همه کاربران پیشنهاد کرد. به همین ترتیب، شما با علم به ۱۰ مولفه‌ی این یادداشت به طور طبیعی یک پروسه‌ی زمان‌بری را طی خواهید کرد تا به نتیجه‌ی مطلوب خود دست پیدا کنید. در انتها پیشنهاد می‌‌شود اگر از یک مدل لپتاپ خوشتان آمده اما چند مورد از مولفه‌های این یادداشت با تنظیمات فنی مطابقت نداشته، به سرعت مدل مذکور را از لیست خرید خود خط نزنید. شاید همان مدل لپتاپ در نقد و بررسی‌های فنی توانسته سر بلند بیرون بیاید. بر اساس نیازهای خود، مولفه‌ها را اولویت‌بندی کرده و بر این اساس، لپتاپ ایده‌آل خود را بر حسب بودجه‌ای که دارید انتخاب کنید.

سوال و جواب‌های رایج درباره‌ی ارتقای لپتاپ
آیا برای خرید یک لپتاپ بهتر، حتما باید صفحه نمایش IPS باشد؟
صفحه نمایش LCD IPS یا OLED بالاترین سطح کیفیت تلقی می‌شوند. با این حال شما می‌توانید بر اساس بودجه‌ی خود تعیین کنید که چه صفحه نمایشی برای شما مناسب است.
حداقل میزان رم برای یک لپتاپ جدید باید چند باشد؟
برای لپتاپ‌های جدید، حداقل باید هشت گیگا بایت رم در نظر گرفت. هر چند، در حال حاضر میزان رم ایده‌آل و پیشنهادی، ۱۶ گیگا بایت است.
برای خرید یک لپتاپ نسل جدید چه پردازنده‌ای مناسب است؟
با وجود رقابت‌های سنگین بین اینتل و AMD، پردازنده‌های نسل آلدر لیک و رپتور لیک بهترین پردازنده‌ها برای لپتاپ‌های جدید تلقی می‌شوند.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X