نکات مهم تمیز کاری خانه برای افرادی که آلرژی دارند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
نحوه‌ی نظافت خانه

اگر شما یا یکی از اعضای خانواده در تمام طول سال یا فصلی دچار آلرژی یا آسم می‌شوید، راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید با تمیز کردن صحیح و کاهش آلرژن‌ها این مشکلات را حل کنید. آلرژن‌ها می‌توانند هر ماده‌ای باشند که باعث واکنش آلرژیک شوند. نظافت و تمیز کاری منظم و هفتگی خانه بخش مهمی از برنامه‌ی مدیریت آلرژی است. حتی اگر تمیز کاری و نظافت خانه برای مدتی طولانی انجام نشده باشد گرد و غبار و سایر مواد حساسیت‌زا می‌تواند علائم آلرژی را بیشتر کنند. اگر چندین هفته است که خانه را تمیز نکرده‌اید، استفاده از ماسک را به شما توصیه می‌کنیم. از ابزار‌ها و محصولات پاک‌کننده مناسب برای به دام انداختن آلرژن‌ها و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی که ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک شوند، استفاده کنید.

بهترین ابزارهای تمیز‌کننده برای کاهش آلرژن

  • جاروبرقی: نوع جاروبرقی که انتخاب می‌کنید تفاوت زیادی در کاهش آلرژن ایجاد می‌کند. اگر جاروبرقی فیلتر HEPA با ذرات ریز ندارید، از یک کیسه دوتایی برای به دام انداختن هرچه بیشتر ذرات استفاده کنید. جاروبرقی بدون کیسه مانند Samsung Jet را انتخاب کنید. این جاروبرقی کثیفی‌ها را می‌مکد و ذرات غبار و کثیفی به داخل محفظه‌ی جمع‌آوری راه پیدا خواهد کرد. پس از آن هوای مکیده شده از طریق فیلتر هوای خروجی از جارو شارژی خارج می‌شود. جاروبرقی روباتیک مانند +Ecovacs Deebot Ozmo N۸ Pro انتخاب خوبی برای کنترل آلرژن‌ها بر روی انواع کفپوش‌ها در زمانی که در اتاق نیستید است.
  • جاروبرقی ضد آلرژن پارچه: این جاروبرقی‌ها از نور ماوراء بنفش برای از بین بردن ذرات گرد و غبار و باکتری‌ها و یک سیستم فیلتراسیون دوگانه برای از بین بردن ۹۹.۹ درصد ذرات کثیفی سطوح پارچه استفاده می‌کنند.
  •  دستمال‌های تمیزکننده‌ی میکروفایبر قابل شستشو: پارچه‌های میکروفایبر بهتر از حوله‌های نخی یا کاغذی گرد و غبار را جذب می‌کنند. پارچه‌ی میکروفایبر را به یک جارو دستی بلند ببندید و با آن لباسشویی را تمیز کنید. پارچه‌های تمیز‌کننده را قبل از استفاده کمی مرطوب کنید تا گرد و غبار را بیشتر جذب کند.
  •  دستمال مرطوب یکبار مصرف: دستمال مرطوب گرد و غبار را جذب می‌کند و تا تا زمانی که آن را درون سطل زباله نریزید از پخش شدن گرد و غبار جلوگیری می‌کند.
  •  ماسک‌ها و دستکش‌های محافظ: از ماسک‌های یکبار مصرف یا قابل شستشو برای تمیز کاری خانه استفاده کنید. از استفاده از دستکش‌های لاتکس خودداری کنید و به جای آن از دستکش‌های لاستیکی با روکش نخی برای جلوگیری از تحریک پوست استفاده کنید.
  • شوینده‌های لباسشویی: شوینده‌ها و سایر محصولات لکه بری را انتخاب کنید که بدون رنگ و بو هستند. مطالعات نشان داده است که رنگ باعث تحریک پوست است.
بیشتر بخوانید: ترفندهای تمیز کردن خانه که فقط حرفه‌ای‌ها می‌دانند

بهترین محصولات پاک‌کننده برای کاهش آلرژن

انواع مواد شوینده

متاسفانه برخی از محصولات پاک‌کننده می‌توانند محرک باشند و علائمی مشابه یک آلرژن ایجاد کنند. استفاده از محصولاتی که شامل مواد زیر هستند را محدود کنید:
• آمونیاک
• دی لیمونن
• فرمالدهید
• هیپوکلریت سدیم
• سدیم لوریل سولفات
این مواد شیمیایی به‌ عنوان مواد تحریک‌کننده شناسایی شده‌اند. قبل از استفاده از یک محصول تمیزکننده یا لباسشویی برچسب‌ها را بخوانید. به دنبال پاک‌کننده‌های بدون عطر باشید و از محصولات طبیعی مانند سرکه‌ی سفید مقطر، جوش شیرین و آب لیمو برای تمیز کردن استفاده کنید. بخارشوها روش دیگری برای ضدعفونی، نظافت خانه و تمیز کردن انواع سطوح بدون استفاده از مواد شیمیایی است.

میزان آلرژن‌ها را در کل خانه کاهش دهید

در ادامه ترفند های تمیز کاری خانه برای کاهش آلرژن‌ها را بخوانید.

۱.  دما و رطوبت داخلی را کنترل کنید. با حفظ دمای خانه بین ۶۸ درجه فارنهایت (۲۰ درجه سانتیگراد) و ۷۲ درجه فارنهایت (۲۲ درجه سانتیگراد) و سطح رطوبت کمتر از ۵۰ درصد می‌توانید رشد هاگ‌های کپک را کاهش دهید.
۲.  از فیلتر‌های ذرات ریز در سیستم‌های گرمایش و سرمایش مرکزی و تهویه‌ی مطبوع اتاق استفاده کنید. فیلتر‌ها را هر ماه عوض یا تمیز کنید.
۳. یک تصفیه‌کننده‌ی هوای اتاق مانند نصب کنید تا آلرژن‌های بیشتری را جذب کنید.
۴. کنترل آفاتی مانند حشرات و موش را جزیی از برنامه‌ی  تمیز کاری خانه در نظر بگیرید. از تله یا سموم دفع حشرات استفاده کنید و هر شکافی را ببندید.
۵. سیگار کشیدن را در هر جایی از خانه ممنوع کنید.
۶. حیوانات خانگی را تا حد امکان بیرون نگه دارید. حیوانات خانگی داخل خانه را حداقل هر هفته حمام کنید و ملحفه‌های آن‌ها را هر هفته بشویید.

نحوه‌ی تمیز کردن اتاق خواب در خانه

نکات تمیز کردن خانه

از آنجایی که ما ساعت‌های زیادی را در اتاق‌خواب‌هایمان می‌گذرانیم تمیز کردن همه ملحفه‌ها و بالش‌ها در هفته ضروری است و تمیز کردن اتاق بخش مهمی از نظافت و تمیز کاری خانه است. با تخت و ملافه شروع کنید. ملحفه‌ها، روبالشی‌ها و پتو‌ها را باید حداقل هفته‌ای یک بار با آب داغ شست. اگر آلرژی دارید، هرگز ملافه را برای خشک شدن بیرون آویزان نکنید. روتختی و تشک قابل شستشو انتخاب کنید. بالش‌ها باید به طور منظم تمیز شوند.
اتاق خواب را هر هفته تمیز کنید. برای این کار از بالای اتاق شروع کنید یعنی اول پنکه‌های سقفی و لامپ‌ها را تمیز کنید. پرده‌ها را گردگیری کنید یا آن‌ها را بشورید. در مرحله‌ی بعد مبلمان را با استفاده بخارشو یا جاروبرقی تمیز کنید. در نهایت کف اتاق از جمله فضا‌های زیر تخت و مبلمان را جاروبرقی بکشید. برای کاهش آلرژن‌ها از کفپوش‌های چوبی یا سرامیک و فرش‌های قابل شستشو در اتاق خواب استفاده کنید. اگر حیوان خانگی دارید بهتر است آن‌ها را بیرون از اتاق خواب یا حداقل تخت نگه دارید. در‌های کمد را بسته نگه دارید تا از انتقال مواد حساسیت به لباس جلوگیری کنید. از سطل‌های پلاستیکی سرپوشیده‌ای استفاده کنید که به راحتی تمیز شوند.

بیشتر بخوانید: چک‌لیست نظافت و تمیز کردن منظم خانه در زمستان

نحوه‌ی تمیز کردن حمام

نحوه‌ی تمیز کردن حمام

خطرناک‌ترین آلرژن‌ها در حمام کپک‌ها هستند. می‌توانید رشد کپک را با سفید‌کننده، پراکسید هیدروژن یا یک پاک‌کننده‌ی کپک متوقف کرده و از بین ببرید. همیشه دستورالعمل‌ها را با دقت بخوانید و هرگز مواد شیمیایی مختلف را با هم مخلوط نکنید. برای از بین بردن کپک سه پیمانه آب را با یک پیمانه سفید‌کننده مخلوط کنید. دستکش لاستیکی بپوشید و تهویه را روشن کنید و از یک برس برای از بین بردن کپک‌ها استفاده کنید. برای گوشه‌ها دستمال توالت را با محلول سفید‌کننده و آب خیس کنید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در گوشه‌ها بماند سپس آن قسمت را بشویید. برای جلوگیری از رشد بیشتر کپک، هنگام حمام کردن فن یا تهویه را روشن کنید و وان یا دوش را با حوله خشک کنید. وان، سر دوش، سینک و وسایل توالت را به طور مکرر از نظر نشتی چک کنید و فوراً تعمیر کنید. یکی از ترفند های تمیز کاری خانه این است که همیشه باید حوله‌ها با فاصله آویزان کنید تا خشک شوند. پرده‌های حمام را به طور مکرر بشویید تا از رشد کپک جلوگیری کنید.

نحوه‌ی تمیز کردن پذیرایی و نشیمن

روتین تمیز کاری خانه

درست مانند اتاق خواب، تمیز کردن پذیرایی را از بالا یعنی پنکه‌های سقفی و لامپ‌ها شروع کنید تا گرد و غبار و مواد آلرژی‌زا به سمت پایین سرازیر شوند و توسط یک جاروبرقی آن‌ها را تمیز کنید. سپس پرده‌ها را گردگیری کنید یا آن‌ها را بشورید. تمیز کردن طاقچه‌ها و هر سطح افقی را فراموش نکنید. خاکستر باقی مانده در شومینه را پاک کنید. اثاثیه‌ی چوبی را تمیز کنید تا گرد و غبار از آن‌ها پاک شود. در نهایت فرش یا کف خانه را جاروبرقی بکشید. نظافت خانه باید حداقل به صورت هفتگی انجام شود و بهتر است فرش را یک روز در میان جاروبرقی بکشید. اگر گیاه دارید، خاک را با سنگ‌های تزیینی یا مرمر بپوشانید تا از رشد کپک در خاک مرطوب جلوگیری کنید. گیاهان مصنوعی را باید به صورت هفتگی گردگیری کرد. به جای استفاده از خوشبو‌کننده‌های شیمیایی هوا، برای خوشبو کردن هوا پوست مرکبات یا ادویه‌هایی مانند دارچین و جوز هندی را بجوشانید.

نحوه‌ی تمیز کردن آشپزخانه

نحوه‌ی تمیز کردن آشپزخانه

آشپزخانه محیطی برای رشد قارچ و حشرات است. برای جلوگیری از رشد کپک از یک تهویه و فن برای کاهش رطوبت استفاده کنید. به طور مرتب سینک، یخچال و فریزر را چک کنید. به صورت هفتگی یخچال را تمیز کرده و غذای کپک‌زده یا قدیمی را دور بیندازید. کف آشپزخانه و زیر کابینت‌ها را تمیز کنید. کانتر‌ها و سینک را روزانه تمیز کنید. ظروف باید بعد از هر وعده‌ی غذایی بشورید. تمام مواد غذایی باید در ظروف در دار باشند و زباله‌ها به طور مکرر خالی شوند تا از ورود سوسک‌ها جلوگیری شود. حداقل چهار بار در سال کابینت‌ها را تمیز کنید.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل تمیز کردن انواع کفپوش (سرامیک، لمینت، سنگ و…)

نحوه‌ی تمیز کردن ورودی خانه و زیرزمین

یک راه خوب برای کاهش آلرژن‌ها در خانه، جلوگیری از ورود آن‌ها است. حداقل هر هفته ورودی‌های خانه را تمیز کنید. از همه‌ی اعضای خانواده بخواهید قبل از وارد شدن به خانه کفش‌های خود را در بیاورند. لباس‌های بیرونی را به جای اتاق‌خواب در قسمت ورودی نگهداری کنید تا ذرات گرد و غبار وارد خانه نشود. در اتاق لباسشویی برای جلوگیری از رشد کپک به طور مرتب نشت ماشین لباسشویی را بررسی کنید. حداقل هر سه ماه یکبار بررسی کنید که دریچه‌ی بیرونی خشک کن تمیز است و به درستی کار می‌کند. هرگز خشک کن را در داخل خانه تخلیه نکنید. زیرزمین‌ها و انباری ممکن است مرطوب و دارای گرد و غبار باشند. اگر از این فضا‌ها برای نگهداری وسایل استفاده می‌کنید، حتماً از سطل‌های پلاستیکی درب دار استفاده کنید تا از جمع شدن گرد و غبار و رشد کپک در وسایل جلوگیری کنید. برای کاهش رطوبت از یک رطوبت گیر هوا استفاده کنید. فونداسیون‌ها و پنجره‌ها را از نظر نشتی بررسی کنید و در اسرع وقت تعمیر کنید.

کلام آخر

نظافت و تمیز کاری خانه شامل تمیز کردن هفتگی حمام، اتاق‌ها، زیرزمین و آشپزخانه است. محیط‌های گرم و مرطوب باعث رشد سریع قارچ می‌شوند و افرادی که آلرژی و آسم دارند آسیب زیادی می‌بینند. در محیط‌های مرطوب خانه حتماً از فن و تهویه استفاده کنید و در صورت لزوم یک رطوبت گیر هوا تهیه کنید.

منبع: TheSpruce

خرید اقساطی لوازم خانگی دیجی‌کالا


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X