حمل‌ونقل هوایی تا سال ۲۰۲۴ به وضعیت عادی بازنمی‌گردد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
نگاه به آینده‌ی صنعت هوایی پس از شیوع کرونا

طبق آمار تازه‌ای که انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی منتشر کرده سایه‌ی کرونا بر سفرهای هوایی فراتر از برآوردهای پیشین است به طوری که تقاضا برای سفر هوایی تا سال ۲۰۲۴ به میزان سال ۲۰۱۹ نخواهد رسید.

«پس از کاهشی که در آوریل داشتیم، در ماه ژوئن به عنوان دومین ماه پیاپی شاهد افزایش سفرهای هوایی در جهان بودیم.» برایان پیرس، اقتصاددان ارشد یاتا در حالی این خبر امیدبخش را عنوان می‌کند که خبر بدی هم برای صنعت هوانوردی دارد: «این رشد به سختی دیده می‌شود و به طرز غیرمنتظره و ناامیدکننده‌ای ضعیف است.»

کارشناسان مهار آهسته‌ی ویروس کرونا در آمریکا و کشورهای در حال توسعه یک عامل مهم در این رشد اندک می‌دانند. هرچند این افزایش اعتماد تجاری در دو ماه گذشته، لزوما به افزایش اعتماد مشتریان منجر نمی‌شود، اما بدنه‌ی صنعت آن‌چه را که در ماه ژوئن انجام شد مهم ارزیابی می‌کند زیرا مشتریان بالقوه‌ی هواپیمایی هنوز با عدم امنیت در زمینه‌ی شغلی، بهداشتی و سلامتی دست و پنجه نرم می‌کنند و این امید هست که با کنترل همه‌گیری کرونا، شاهد رشد بیشتر در صنعت هوایی نیز باشیم.

انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (IATA) بار دیگر بر روند کند بازیابی سفرهای تجاری به عنوان یک بازار مهم برای بسیاری از خدمات‌دهنده‌های هوایی تاکید کرد و تاثیر تصمیماتی که مانع پروازهای بیشتر می‌شود را مهم دانست. تصمیم‌هایی از قبیل دولت‌هایی که مسافران برخی کشورها را هنگام ورود ملزم به قرنطینه می‌کنند.

در نتیجه‌ی این عوامل، واحد درآمدزایی مسافر کیلومتر (Revenue Passenger Kilometres) در جهان، نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۸۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد. نتیجه‌ای که بسیار از آن‌چه یاتا پیش از این انتظار داشت، بیشتر است.

اکنون پیش‌بینی می‌شود که طبق ترافیک هوایی اندازه‌گیری شده، RPK امسال نسبت به سال گذشته حدود ۶۳ درصد کاهش داشته باشد در حالی که پیش از این کاهشی ۵۵ درصدی پیش‌بینی می‌شد. هم‌چنین برای سال ۲۰۲۱ نیز نسبت به سال ۲۰۱۹، با شرایط فعلی ۳۶ درصد کاهش پیش‌بینی می‌شود.

امید به بازیابی حمل‌ونقل هوایی تا سال ۲۰۲۴

با توجه به این کاهش چشمگیر در ترافیک و درآمد حمل‌ونقل هوایی در حال حاضر بعید است که RPK تا سال ۲۰۲۴ (۱۴۰۳ خورشیدی) به سطحی که در سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸ خورشیدی) شاهد بودیم بازگردد. در حالی که یاتا (IATA) پیش از این سال ۲۰۲۳ را زمان بازسازی این صنعت پس از همه‌گیری جهانی ویروس کرونا عنوان کرده بود.

در زمینه‌ی شمار مسافران نیز برآوردهای تازه نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۲۳ (۱۴۰۲ خورشیدی) به وضعیت سابق بازمی‌گردد در حالی که پیش از این سال ۲۰۲۲ برای این بازیابی پیش‌بینی می‌شد.

یاتا می‌گوید تفاوت در زمان پیش‌بینی شده برای بازیابی واحد RPK و شمار مسافران، نشان‌دهنده‌ی این است که دوباره شاهد سفرهای طولانی مدت و آهسته خواهیم بود که منبع درآمد بسیاری از خطوط هوایی است.

اقتصاددان ارشد یاتا در زمینه‌ی چشم‌انداز تا سال ۲۰۲۴ عنوان می‌کند: «ریسک نزولی نیز بسیار بزرگ‌تر است. ما باید توجه داشته باشیم که پیش‌بینی‌ها بر اساس در دسترس بودن واکسن در نیمه‌ی دوم ۲۰۲۱ صورت گرفته است.»

هم‌چنین ریسک نزولی ضرر شرکت‌های صنعت هوایی در کوتاه مدت هم وجود دارد و یاتا هشدار می‌دهد که با توجه به بیشتر بودن برنامه‌ی سفرها از تقاضای موجود، شاهد لغو شدن بسیاری از پروازها در ماه آگوست (مرداد و شهریور) خواهیم بود. این طور که پیرس عنوان می‌کند در نتیجه‌ی این شرایط خطوط هوایی هزینه‌های بسیاری را متحمل می‌شوند زیرا زودتر از آنچه نیاز است ظرفیت خود را به بازار عرضه می‌کنند.

راکد بودن سفرهای بین‌المللی

این مقام یاتا هم‌چنین تأکید می‌کند که همین میزان پیشرفت تقاضا در ماه ژوئن نیز تنها مبتنی بر سفرهای داخلی بوده است در حالی که در زمینه‌ی بازارهای بین‌المللی تقریبا هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.

یکی از معدود نقاط روشن بازارهای داخلی هوانوردی در ماه ژوئن، چین است که RPK آن در ماه ژوئن نسبت به سال گذشته حدود ۳۶٪ کاهش داشته است. RPK داخلی خطوط هوایی آمریکا نیز در ماه ژوئن در مقایسه با سال گذشته ۸۰٪ کاهش را نشان می‌دهد. پیرس در این باره می گوید: «افزایش مجدد موارد کووید ۱۹ باعث کاهش دوباره‌ی این آمار شده است.»

این در حالی است که سفرهای بین المللی از نظر RPK بین ۹۶ تا ۹۸ درصد کاهش داشته است که افتی چشمگیر را نشان می‌دهد. در همین حال ضریب بار خطوط هوایی در ماه ژوئن هنوز در کم‌ترین مقدار بودند به طوری که ضریب بار پروازهای بین‌المللی کم‌تر از ۴۰ درصد و برای پروازهای داخلی حدود ۶۳ درصد بوده است.

برین پیرس، اقتصاددان ارشد یاتا

برایان پیرس، اقتصاددان ارشد یاتا | عکس: IATA

پیرس در گزارش خود می‌آورد: «هم زمان ضریب بار سربه‌سر، به دلیل هزینه‌های بالاتر که ناشی از مسائلی مانند استفاده کمتر از هواپیما و زمان چرخش کندتر است، افزایش داشته است.»

کاهش تحویل هواپیماهای تجاری

به جز کاهش پروازها، در زمینه‌ی تحویل هواپیماهای مسافربری نیز در سال جاری کاهش قابل توجهی دیده می‌شود به طوری که تحویل هواپیماهای تجاری در نیمه‌ی نخست سال ۲۰۲۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۵ درصد کاهش داشته است. این در حالی است که در زمینه‌ی تحویل هواپیماهای ملخی ۴۲ درصد کاهش دیده می‌شود.

تولیدکنندگان هواپیماهای جت تجاری، در شش ماهه‌ی اول سال ۲۰۲۰ تقریبا ۲۴۳ فروند را تحویل مشریان از جمله خطوط هوایی داده‌اند. در حالی که این رقم در سال گذشته ۳۲۷ فروند بوده است. در همین حال تحویل هواپیماهای ملخی تجاری نیز از ۱۱۱ عدد در نیمه‌ی نخست سال ۲۰۱۹ به ۶۴ عدد در شش ماهه‌ی اول سال ۲۰۲۰ رسیده است.

عکس کاور: World Aviation Festival

منبع: Flight Global, IATA, Aviation Week



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X